Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

εγώ παιδιά έχω αυτήν https://www.skroutz.gr/s/6041659/Einhell-BT-IW-100.html, ούτε την προτείνω ούτε θα απέτρεπα κάποιον να την πάρει , γιατί απλά είμαι άσχετος ! Την έχω δουλέψει όμως δύο Σαβαττοκύριακα φουλ με ένα διάλειμμα το μεσημέρι για φαγητό με ηλεκτρόδιο 3,25 και 4 mm ! Την έχω περίπου 4-5 χρόνια και έχει βγάλει τα λεφτά της με το παραπάνω ! Έχω δουλέψει και χαλκού και απλά δεν μπορούσα να κολλήσω οπότε σε όποιον αρχάριο θέλει να πάρει ηλεκτροκόληση όντας άσχετος και θέλει να κάνει δουλειά του καλύτερα να πάρει ινβερτερ παρά χαλκού (άποψή μου πάντα)

Re: Απάντηση: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

εγώ παιδιά έχω αυτήν https://www.skroutz.gr/s/6041659/Einhell-BT-IW-100.html, ούτε την προτείνω ούτε θα απέτρεπα κάποιον να την πάρει , γιατί απλά είμαι άσχετος ! Την έχω δουλέψει όμως δύο Σαβαττοκύριακα φουλ με ένα διάλειμμα το μεσημέρι για φαγητό με ηλεκτρόδιο 3,25 και 4 mm ! Την έχω περίπου 4-5 χρόνια και έχει βγάλει τα λεφτά της με το παραπάνω ! Έχω δουλέψει και χαλκού και απλά δεν μπορούσα να κολλήσω οπότε σε όποιον αρχάριο θέλει να πάρει ηλεκτροκόληση όντας άσχετος και θέλει να κάνει δουλειά του καλύτερα να πάρει ινβερτερ παρά χαλκού (άποψή μου πάντα)

με 100 Α μηχάνημα 3.5μμ και 4μμ ηλεκτρόδιο? μια μέρα σερί.. αυτα τα ηλεκτρόδια θέλουν τουλ 115-145 Α αντίστοιχα ..

και λίγα λές....το 4αρι είναι πάνω απο 160Α

Πάντως η ίδια η Einhell λέει ότι είναι μια μηχανή 80Α με κύκλο εργασίας στα 80Α 12%.
Δηλαδή κολλάς 1,2 λεπτά και κάθεσαι 8,8 λεπτά και στις 8 ώρες σύνολο κολλάς 1 ώρα.
Α και με μέγιστο ηλεκτρόδιο τα 2,5 mm.
Λέει ανακρίβειες ?

Η Einhell καλά λέει ... Οριακά είναι τα 80Α για 2,5άρι οπότε για 4άρι με αυτά τα amperes ούτε λόγος.

όντως η einhell μια χαρά τα λέει εγώ τα αγνοούσα , προφανώς είναι θαύμα που δεν την έχω κάψει

δες ξανά το μοντέλο σου...αυτό στο βίντεο φαίνεται διαφορετικό..και νομίζω έχει και έξοδο αερίου..

όντως η einhell μια χαρά τα λέει εγώ τα αγνοούσα , προφανώς είναι θαύμα που δεν την έχω κάψει

εχω αρκετα einhell ξυλουργικα και δεν μπορω να πω οτι ειναι ολα χαλια (μακρυα απο τορνο και κορδελλα ενω δισκοπριονα δουλευουν) , σε καθε περιπτωση μονο για περιστασιακη χρηση (δλδ οχι καθημερινα και για ωρες) ...

δες ξανά το μοντέλο σου...αυτό στο βίντεο φαίνεται διαφορετικό..και νομίζω έχει και έξοδο αερίου..

έχεις δίκιο dimitrisven είναι η BT-IW 150 στα 150 amber και κολλάει με ηλεκτρόδιο από 1,6 έως 4 mm , τελικά dimitrisven μόνο ένα πράγμα είπα σωστά από όλα αυτά που έγραψα .... ότι είμαι άσχετος χχαχαχαχα

εχω αρκετα einhell ξυλουργικα και δεν μπορω να πω οτι ειναι ολα χαλια (μακρυα απο τορνο και κορδελλα ενω δισκοπριονα δουλευουν) , σε καθε περιπτωση μονο για περιστασιακη χρηση (δλδ οχι καθημερινα και για ωρες) ...

είναι τίμια εργαλεία αλλά για εμένα πλέον δεν αποτελούν επιλογή , ο λόγος είναι ότι όταν ξεκίνησα να παίρνω πιο επώνυμα εργαλεία κατάλαβα ότι το value for money τους είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με τα επώνυμα , δεν λέω στην τιμή ενός επώνυμου εργαλείου μπορείς να αγοράσει 4-5 βασικά εργαλεία einhell και να κάνεις δουλειά σου αλλά κάποια στιγμή πιστεύω ότι δεν θα σου φτάσουν ! (άποψή μου)

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

έχεις δίκιο dimitrisven είναι η BT-IW 150 στα 150 amber και κολλάει με ηλεκτρόδιο από 1,6 έως 4 mm , τελικά dimitrisven μόνο ένα πράγμα είπα σωστά από όλα αυτά που έγραψα .... ότι είμαι άσχετος χχαχαχαχα

ετσι για την ιστορία το μοντέλο σου ειναι το BT-IW 160 ( οχι 150 ) και είναι και tig dc από την μάνα του, εκτός απο mma .όλοι άσχετοι ξεκινάμε !

Νομίζω ήρθε η ώρα να πάρω και εγώ μια συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης (inverter). Ξαναδιάβασα όλο το νήμα για πληροφορίες.
Χρήση ερασιτεχνική αλλά ενίοτε ίσως χρειαστεί να κολλήσει και πιο χοντρά πράγματα.
Λογικά κοιτάω για ηλεκτρόδια μέχρι 4mm και 140-160 A;

Είμαι ανάμεσα σε Telwin Force 195 (170A), Telwin Force 165 (150A), και τις αντίστοιχες της Imperia. Οι δεύτερες λίγο φθηνότερες και σχετικά πιο βαριές (1,5-2 kg παραπάνω), εκτός αν πάρω αυτήν των 140A, που όμως δε σηκώνει 4άρι ηλεκτρόδιο. Τι λέτε;

Last edited:
Νομίζω ήρθε η ώρα να πάρω και εγώ μια συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης (inverter). Ξαναδιάβασα όλο το νήμα για πληροφορίες.
Χρήση ερασιτεχνική αλλά ενίοτε ίσως χρειαστεί να κολλήσει και πιο χοντρά πράγματα.
Λογικά κοιτάω για ηλεκτρόδια μέχρι 4mm και 140-160 A;

Είμαι ανάμεσα σε Telwin Force 195 (170A), Telwin Force 165 (150A), και τις αντίστοιχες της Imperia. Οι δεύτερες λίγο φθηνότερες και σχετικά πιο βαριές (1,5-2 kg παραπάνω), εκτός αν πάρω αυτήν των 140A, που όμως δε σηκώνει 4άρι ηλεκτρόδιο. Τι λέτε;

Κατά τη γνώμη μου αυτή είναι ότι πρέπει,(εγώ αυτή θα έπαιρνα αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα προσωπικό), ας πει και ο Δημήτρης τη γνώμη του σαν ποιο ψαγμένος.

Κατά τη γνώμη μου αυτή είναι ότι πρέπει,(εγώ αυτή θα έπαιρνα αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα προσωπικό), ας πει και ο Δημήτρης τη γνώμη του σαν ποιο ψαγμένος.
μια από τα ίδια,και εγώ θα διάλεγα telwin αντί για imperia .
Και μιας και δεν έχουμε οικονομικό περιορισμό, θα διάλεγα την μεγαλύτερη(Telwin Force 195) αλλα και πάλι το 4αρι το δουλεύει στο όριο... (οχι οτι θα σου χρειαστεί)

Ευχαριστώ πολύ! Παραγγέλθηκε η 195 από Ιταλία, αναμένω παραλαβή σε καμιά 10αριά μερες. Είμαι εντελώς αρχάριος αλλά πιστεύω θα με βοηθήσει στα πρώτα μου βήματα και θα είναι εργαλείο για μια ζωή.

Με βλέπω να επανέρχομαι με απορίες αρχαρίου :)

Κοίτα, είναι μεν πιο δυνατή αυτή αλλά έχει 284 συν 42 ευρω μεταφορικά, σύνολο 326 δηλ. 52 ευρώ παραπάνω από αυτή που πήρα. Κάπου έπρεπε να βάλω ένα όριο :)

Απάντηση: Re: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Κοίτα, είναι μεν πιο δυνατή αυτή αλλά έχει 284 συν 42 ευρω μεταφορικά, σύνολο 326 δηλ. 52 ευρώ παραπάνω από αυτή που πήρα. Κάπου έπρεπε να βάλω ένα όριο :)

Με το καλό να την παραλάβεις. Μια χαρά είναι το εργαλείο που παρήγγειλες!

Αν χρησιμοποιείς μεγάλο ηλεκτρόδιο για πολύ ώρα άφησε την να ..."ξεκουράζετε" λίγο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

με αυτες τις τιμές έπρεπε να πάρεις αυτήν http://www.ebay.com/itm/SALDATRICE-...926161?hash=item2ee36ad991:g:tVMAAOSwT6pV7Hkm

Βασικα ο φιλος δεν θα επερεπε να ειχε αγορασει αυτη τη μασκα γιατι εχει μικρο παραθυρο, 20 ευρω τις εχει ο κινεζος και ειναι πολυ καλες. Ναι να εδινε άλλα 50 ευρω για να παρει την 211, αλλά οπως ειπε τωρα ξεκιναει, θα δει στη πορεια τις αναγκες του και εχει ο θεος… αλλωστε δεν θα ξεκινησει ραβοντας σασι!
Καλες κολλησεις να εχεις φιλε Ramius και προσοχη στα μετρα προστασιας. Εντυπωση μου εκανε 2 χρονια εγγυηση!
Με το τελωνειο τι παιζει?