Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Τα 1,τοσο που πηραμε προσφατα με ομαδικη, δουλευαν μια χαρα.
Βγαζουν πολυ λεπτο κορδονακι, ενω αναβουν και με 30 περιπου Α (και με λιγοτερα, αλλα κατω απο περιπου 25 δεν δουλευαν σωστα, σε εμενα τουλαχιστον).

Μαλλον ειναι για καπως εξειδικευμενη περιπτωση η χρηση τους, αλλα καλο ειναι να υπαρχουν.

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Νομίζω 1.5 πήραμε Άγγελε...!!!!

Σε λαμαρίνα 2mm ενωση 2 κομματιών ο πατέρας μου τα κόλλησε μια χαρά στα 30Α από ότι μου είπε και αρκετά άνετα...
Για την κολλήση δεν θυμάμαι.. θα πρέπει να το δω και από κοντά...

1,5άρια πήραμε της Έρλικον, και είναι αξιοπρεπέστατα, εφόσον χρησιμοποιηθούν για εκεί όπου πραγματικά ενδείκνυνται, δηλαδή σε ψιλοδουλειές (στραντζαριστό/λαμαρίνα μέχρι το πολύ 2χιλ.) και με τα ανάλογα αμπέρ (30-40 χοντρικά).

• Like
Reactions: KOSSTV
θελω να παρω μια νεα inverter ηλεκτροκολληση.
Ξερω να κολλαω αλλα δεν εχω καλο εργαλειο, παρα μια χαλκου της πλακας απο παλια και στα μερεμετια δεν βοηθαει.
Εχω προσφορα για αυτη, την γνωριζει κανεις σαν μαρκα?
Επισης θελω να ρωτησω, αναφερει 4,5kw. Αυτη ειναι η ισχυς που "τραβαει" οταν δουλευει? Αυτο θελει 20αρα ασφαλεια και γραμμη ενισχυμενη. Μου φαινονται πολλα.

Nεκταριε επειδη ξερω οτι σου αρεσει το καλο και αποδωτικο εργαλειο,βλεπε σκουπα ΜETABO,παρε αυτην να τελειωνεις....

Σε καμια περιπτωση ακομη και για αυτην δεν νομιζω να θες πανω απο 16αρα ασφαλεια....

• Like
Reactions: Nektarios2015
Nεκταριε επειδη ξερω οτι σου αρεσει το καλο και αποδωτικο εργαλειο,βλεπε σκουπα ΜETABO,παρε αυτην να τελειωνεις....

Σε καμια περιπτωση ακομη και για αυτην δεν νομιζω να θες πανω απο 16αρα ασφαλεια....
To θεμα ειναι πως με την ηλεκτροκολληση θα κανω 5 τσιμπηματα/ετος και αν...οποτε θελω κατι "φτηνο". Συν οτι την ideal τη παιρνω σε τιμη πολυ χαμηλοτερη απο τη πωλησεως.

Και αν θελει να μην δωσει 175, παιρνει την mini Helix με 75.
Επωνυμη και με πολλες περγαμηνες.
Ειναι ιδια, εκτος του χρωματος με αυτη που ανεφερα!!! ( κατασκευη-εμφανιση) :rolleyes::D

Last edited by a moderator:
Εντοπισα ενα πολυ νεο προιον στο καναλι του σπυρου κωνστα. Προκειται για επωνυμη ισπανικη μηχανη ηλεκτροσυγκολλησης μαρκας Stayer model 131 multi. Ειναι MIG χωρις μπουκαλες αεριου αλλα δουλευει και ως ΜΜΑ και TIG, με πολυ καλο επεξεργαστη (τσιπ). Για τιμη δεν γνωριζουμε ακομα, ελπιζω κατω απο 250.
Σελιδα προιοντος

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Off topic, τον συγκεκριμένο τον παρακολουθούσα και όντως είχε κάνει κάποια χρήσιμα βίντεο εργαλείων/τεχνικών, ειδικά στην ηλεκτροσυγκόλληση. Βλέποντας όμως, αφενός την εμπορική του δραστηριοποίηση (όχι κακό από μόνο του) και (κυρίως) το γεγονός ότι στη σελίδα της επιχείρησής του φαίνεται να εμπορεύεται αποκλειστικά προϊόντα 3-4 εταιρειών που (επιπρόσθετα) τυχαίνει και να εισάγονται από τον ίδιο αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, και που επίσης ήταν οι μόνες φίρμες από προϊόντα που δοκίμαζε στο κανάλι του, με κάνει να έχω αμφιβολίες ως προς την αμεροληψία των μέχρι πρότινος παρουσιάσεών του.

Μέχρι πρίν λίγους μήνες δούλευε υπάλληλος στο Σούμα, στις μπαταρίες, δίπλα μου.
Χρόνια τον ήξερα.
Μάλλον αποφάσισε να ξεκινήσει δική του δραστηριότητα, του εύχομαι τα καλλίτερα.
Κι εγώ δεν βλέπω τα βιντεάκια του, μ’ενοχλεί ο τρόπος που τα λέει και τα Ελληνικά που χρησιμοποιεί.
Μπορεί να είμαι εγώ ο περίεργος…

Εντάξει, δεν είπαμε κάτι κακό, απλά πρέπει να σου ταιριάζει κι ο άλλος.
Μια χαρά για μένα είναι ο Χαλάσης…
Μάστορας με καρύδια!!!
Απίστευτες γνώσεις, τρομερή μεταδοτικότητα, δεν θ’ακούσεις ποτέ παπαριά απ’το στόμα του, ό,τι σου πεί είναι καρατσεκαρισμένο από χίλιες μεριές και πάνω απ’όλα χωρίς καμία έπαρση.

Έτυχε να δω κι εγώ κάποια βίντεο του Σπύρου αλλά εδώ και κάποιους μήνες άρχισε να μην μου κάνει ιδιαίτερο κέφι και δεν τον παρακολουθουσα.
Τώρα διάβασα εδώ για το μαγαζί του.
Καλά έκανε ο άνθρωπος, έκανε το χόμπι του επάγγελμα, αλλά μην τον κατηγορούμε αφου σχεδόν όλοι όταν παρουσιάζουν ένα προϊόν ειναι φύση αδύνατον να είναι πλήρως αμερόληπτοι.

• Like
Reactions: KOSSTV