Ηλεκτρολογικό σχέδιο;

Μια και είπατε (άσχετο τώρα) για επαύξηση, να είναι δυνατή και η ...υποβάθμιση; Η συμφωνηθείσα ισχύς επηρεάζει στην τιμή του ρεύματος, στις μονοφασικές είναι 8KVA, λογικά στις 3φασικές θα είναι στις περισσότερες 16KVA ή έχω λάθος; Εμένα γιατί είναι 35KVA (οκ, παλιά είχε θερμοσυσσωρευτές) που πλέον δεν τα χρειάζομαι ούτε για αστείο;

Τώρα πρέπει να έχεις την Νο 3 τριφασική παροχή οπότε μπορείς να κάνεις υποβάθμιση σε Νο 2 τριφασική παροχή.
Απο 35 Kva που είναι η Νο 3 θα πάς σε 25 Kva που είναι η Νο 2.
Τα "διαδικαστικά" και τα οικονομικά θα πρέπει να τα ρωτήσεις στην ΔΕΗ της περιοχής σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηλεκτρολογικό σχέδιο;

εργοστάσιο πήρες..?

Έλαμ ντε.... και να πεις πως έχω τπτ ενεργοβόρο.... ηλιακός, φωτισμός κυρίως led, όλες οι συσκευές κλάσης Α, Α+ μέχρι και Α+++.... μέχρι και ο ενισχυτής μου ICE φοράει! :flipout:

~150 ευρώ μου ακούγονται πολλά
Γιατί μπορώ να φανταστώ ένα και μόνο ηλεκτρολόγο να κάνει εύκολα κιόλας μια δεκάδα σε μια εβδομάδα.

Re: Απάντηση: Ηλεκτρολογικό σχέδιο;

Γιατί μπορώ να φανταστώ ένα και μόνο ηλεκτρολόγο να κάνει εύκολα κιόλας μια δεκάδα σε μια εβδομάδα.

από Οκτώβρη έχουν αλλάξει οι αμοιβές τους.

Αυτό με το επιχείρημα περί ΦΠΑ δεν το καταλαβαίνω... βλέπεις κι εμείς βάλαμε εδώ και 2,5 χρόνια, αλλά τον κατάπιαμε ολόκληρο... βοήθειά μας

Re: Απάντηση: Ηλεκτρολογικό σχέδιο;

είναι μια γεμάτη μέρα δουλειά η φάση για ένα άτομο, εφόσον έχει φορτηγάκι με κάποια στάνταρ πράγματα μαζί του ώστε να μη χρειάζεται να τρέχει πέρα δώθε. Και λέω μια μέρα γιατί πέρα από τις μετρήσεις θα πρέπει να συμπληρωθεί και το έγγραφο που είναι αρκετά μακροσκελές και θέλει να γίνουν και τα σχέδια κατόψεων και μονογραμμικού και τέλος να πάει να πάρει σφραγίδα από την ΕΕΤΕΜ (για όσους είναι ΤΕΙ) η οποία κοστίζει ταληράκι νταβατζιλίκι πλέον.
Αν υπολογίσεις ασφάλεια, κόστος λειτουργίας της έδρας και φόρους κλπ 150 ευρώ δεν είναι και υπερβολικά όπως τα έχουν κάνει... Τώρα αν μου τάξετε παιδιά 10 τέτοια τη βδομάδα κάθε βδομάδα, σηκώνομαι φεύγω από τη δουλειά, τσιμπάω και ένα φιλαράκι, παίρνω το εργαλείο και είμαστε μια χαρά. Αλλά βρίσκονται τόσα? οεο? Αν υπάρχει σταθερή συνεχής ροή το πράγμα είναι αλλιώς. Φυσικό είναι. Αλλά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά...

Εγώ τα παρατάω όλα και θα ασχολούμαι μόνο με αυτά αν είχα έστω 4-5 την εβδομάδα,αλλά δεν νομίζω ότι θα βγαίνουν ούτε 2-3 τον μήνα.
Σημειωτέον ότι εγώ δεν ασχολιόμουν ποτέ συστηματικά με το θέμα πιστοποιητικά και τα έκανα σαν "αγγαρεία" για φίλους και γνωστούς.
Αυτά κάποτε βέβαια,τώρα ότι λάχει και άμα λάχει.

150 ευρω για ενα ατομο μια μερα, με τον εξοπλισμο του, τις γνωσεις και την ευθυνη που αναλαμβανει, δεν ειναι πολλα. Αν υπολογισεις οτι περιλαμβανεται ΦΠΑ, θα πληρωθει φορος, σαν επαγγελματιας ο ηλεκτρολογος εχει παγια εξοδα και ασφαλιστικες εισφορες, με τα υπολοιπα πρεπει να παει σουπερμαρκετ.

είναι μια γεμάτη μέρα δουλειά η φάση για ένα άτομο, εφόσον έχει φορτηγάκι με κάποια στάνταρ πράγματα μαζί του ώστε να μη χρειάζεται να τρέχει πέρα δώθε. Και λέω μια μέρα γιατί πέρα από τις μετρήσεις θα πρέπει να συμπληρωθεί και το έγγραφο που είναι αρκετά μακροσκελές και θέλει να γίνουν και τα σχέδια κατόψεων και μονογραμμικού και τέλος να πάει να πάρει σφραγίδα από την ΕΕΤΕΜ (για όσους είναι ΤΕΙ) η οποία κοστίζει ταληράκι νταβατζιλίκι πλέον.
Αν υπολογίσεις ασφάλεια, κόστος λειτουργίας της έδρας και φόρους κλπ 150 ευρώ δεν είναι και υπερβολικά όπως τα έχουν κάνει... Τώρα αν μου τάξετε παιδιά 10 τέτοια τη βδομάδα κάθε βδομάδα, σηκώνομαι φεύγω από τη δουλειά, τσιμπάω και ένα φιλαράκι, παίρνω το εργαλείο και είμαστε μια χαρά. Αλλά βρίσκονται τόσα? οεο? Αν υπάρχει σταθερή συνεχής ροή το πράγμα είναι αλλιώς. Φυσικό είναι. Αλλά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά...

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω μας συνάνθρωποι μας που βγάζουν <300 ευρώ 4ωρη απασχόληση.
Και <600 για 8ωρη (και βάλε)
Δεν λέω ότι θα γίνει κάποιος πλούσιος με τα 150, αλλά λίγα δεν μπορούμε να τα πούμε με σημερινά δεδομένα αγοράς

Ποιο είναι το εργαλείο που χρειάζεται – απλά για να ξέρω – και δε χρειαζόταν ως τώρα σε ένα επαγγελματία ηλεκτρολόγο ?

‛Κάτοψη’ … σκαριφήματα έχω δει σε μιλιμετρέ χωρίς χάρακα, άντε με χάρακα και τριγωνάκι σε λευκή Α4. Μια διακοσμήτρια/η να πάρεις λιγότερο από 30 ευρώ θα σε χρεώνει το κομμάτι για τέτοια σκαριφήματα, και θα σου σημειώνει και όλες τις πρίζες/φώτα/κ.τ.λ. Και αυτή ελεύθερη επαγγελματίας θα είναι με το δικό τις μεταφορικό, ασφάλιση κ.ο.κ.

Συγνώμη δε προσπαθώ να πω ότι πρέπει να γίνονται όλα για ένα κομμάτι ψωμί. Αλλά, χαίρομαι που ο supersonic λέει ότι έπεσαν οι τιμές – δε ξέρω που είναι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηλεκτρολογικό σχέδιο;

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω μας συνάνθρωποι μας που βγάζουν <300 ευρώ 4ωρη απασχόληση.
Και <600 για 8ωρη (και βάλε)
Δεν λέω ότι θα γίνει κάποιος πλούσιος με τα 150, αλλά λίγα δεν μπορούμε να τα πούμε με σημερινά δεδομένα αγοράς

Ποιο είναι το εργαλείο που χρειάζεται – απλά για να ξέρω – και δε χρειαζόταν ως τώρα σε ένα επαγγελματία ηλεκτρολόγο ?

‛Κάτοψη’ … σκαριφήματα έχω δει σε μιλιμετρέ χωρίς χάρακα, άντε με χάρακα και τριγωνάκι σε λευκή Α4. Μια διακοσμήτρια/η να πάρεις λιγότερο από 30 ευρώ θα σε χρεώνει το κομμάτι για τέτοια σκαριφήματα, και θα σου σημειώνει και όλες τις πρίζες/φώτα/κ.τ.λ. Και αυτή ελεύθερη επαγγελματίας θα είναι με το δικό τις μεταφορικό, ασφάλιση κ.ο.κ.

Συγνώμη δε προσπαθώ να πω ότι πρέπει να γίνονται όλα για ένα κομμάτι ψωμί. Αλλά, χαίρομαι που ο supersonic λέει ότι έπεσαν οι τιμές – δε ξέρω που είναι.

http://www.elemko.gr/pdf/elemko_instruments.pdf

Όσον αφορά στο κόστος, είπα και παραπάνω πως υπάρχει πάντα η εναλλακτική του "υπογραφάκια" απέναντι από τις ΔΕΗ που μπορεί να το δώσει και 60.

Aμα επεσαν ... να τρεξουμε να παρουμε :flipout:

Οταν ολες οι υπηρεσιες εχουν γαντζωθει σε ενα "μινιμουμ" χρεωσης (λογικων η μη) εδω και χρονια,
ποσο πιθανο ειναι να μειωσουν ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ αυτη την ταριφα. Η κυβερνηση δεν βλεπω να πιεζει με ιδιαιτερο ζηλο.
Το φιδι απο την τρυπα , εμεις θα το βγαλουμε , οι πολιτες ....

Μην περιμενετε υπουργους και υφυπουργους να κυνηγησουν τις υπηρεσιες.
Αυτοι, εντολες δινουν, ΔΕΝ επιβλεπουν την εφαρμογη τους σε καθε μια ξεχωριστη περιπτωση.
Αλλωστε .... οταν πληρωνουν οι ιδιοι την ΔΕΗ μαλλον το κανουν αυτοματα απο τους τραπεζικους τους λογαριασμους.
Μονο αν τετραπλασιαστουν τα μπιλια ... θα κοιταξουν να δουν τι εγινε.

Μεχρι τοτε .......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηλεκτρολογικό σχέδιο;

http://www.elemko.gr/pdf/elemko_instruments.pdf

Όσον αφορά στο κόστος, είπα και παραπάνω πως υπάρχει πάντα η εναλλακτική του "υπογραφάκια" απέναντι από τις ΔΕΗ που μπορεί να το δώσει και 60.

Τους υπογραφάκιδες …
Δε ξέρω ποιοι τους εκτρέφουν
Αλλά είναι για πολλά @!#%$@#%@#$%!
Άκου εκεί υπογραφάκιδες για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ….
Ο ίδιος ο κλάδος τους έπρεπε να τους κυνηγά και να τους χαντακώνει.
Αλλά προφανώς όπως ανέφερε κάποιος παραπάνω έλεγχος 0.

Το κείμενο είναι άκρως κατατοπιστικό και σε ευχαριστώ πολύ, μπορεί να βοηθήσει και κάνα ερασιτέχνη να κατανοήσει τη διαδικασία και τις απαιτήσεις :)
Θετικό είναι να υπάρχει πρότυπο, και για αυτό -για άλλη μια φορά- πρέπει να ‛κατακεραυνώσουμε’ όποιον υπογραφάκια συναντήσουμε…

Μια και κάνουμε φιλολογική συζήτηση περί του θέματος, δεν αμφιβάλει κανείς για το ότι πρέπει να πληρώνεται ένας καλός ηλεκτρολόγος για τη δουλειά του (που περιλαμβάνει και το κόστος εξοπλισμού, μετακίνησης κ.λ.π), ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, όπως στην παράδοση του κτιρίου όπου πολύ σωστά επιβλήθηκε.
Μιλάμε για το παράλογο της ίδιας της ύπαρξης της διάταξης και το πως οι ηλεκ/γοι εγκαταστάσεων σπεύδουν να εκμεταλευτούν την ευκαιρία να βγάλουν κανά φράγκο τώρα που πέσαν οι δουλειές, ελέγχοντας ο ένας την εγκατάσταση του άλλου χωρίς ουσιαστικό λόγο. Ενώ θα έπρεπε οι ίδιοι συλλογικά να κατευθύνουν την πολιτεία προς τον εξορθολογισμό του παραλόγου. Κι αν όχι, ακόμη και τα μισά ή 2/3 της σημερινής τιμής θα ήταν μια χαρά μεροκάματο.
Το παράλογο είναι γιατί να χρειάζεται ΣΧΕΔΙΑ και πιστοποιητικά ένα κτήριο που πριν έξι μήνες κατοικούταν χωρίς αυτά, για να κατοικηθεί ξανά; Για να αποδείξεις πως ΔΕΝ έγιναν μετατροπές στο κτήριο; Πως ΔΕΝ πάλιωσε πολύ η εγκατάσταση; Τότε γιατί να μην ξανακάνει μια στατική μελέτη και ο μηχανικός, να βεβαιώσει πως όλες οι κολώνες είναι στη θέση τους και γερές; Μια δοκιμή πίεσης των υδραυλικών όπου να βεβαιώνεται πως δεν πειράχτηκε το κύκλωμα; Και γενικά όλος ο κλάδος της οικοδομής να βρει ένα εξτραδάκι να συντηρηθεί, τώρα που πεσε αναδουλειά... Ενώ στο σχολικό κτήριο 50ετίας που πάνε τα παιδιά τους, αυτοί οι έλεγχοι ΔΕΝ είναι απαραίτητοι και τόσο τακτικοι...

Καλά όταν συζητάμε για ηλεκτρολογικά … ένα σκέψου μονο
Πόσες καφρίλες έχεις δεί σε σπίτια γνωστών σου με τα ηλεκτρολογικά ???

Δεν είναι κακό να ελεγχτούν όλα τα σπίτια, αρχής από σήμερα/χθες/αύριο
Δεν είναι καθόλου κακό να υπάρχει και συγκεκριμένη μέθοδος / τεκμηρίωση

Ενώ στο σχολικό κτήριο 50ετίας που πάνε τα παιδιά τους, αυτοί οι έλεγχοι ΔΕΝ είναι απαραίτητοι και τόσο τακτικοι...

Στο σχολικό κτήριο που μπορεί να είναι και από τα κτισμένα με πλάκες αμιάντου.

Να γινουν ελεγχοι .... αλλα οι χρεωσεις τους να ειναι εναρμονισμενες με τις αποδοχες του ΤΩΡΑ.
ΔΕΝ ειμαστε Ελβετια εδω, ουτε Σουηδια (οπου η πρωτοδιοριστη νοσοκομα παιρνει 2000 ευρω).
Φοβαμαι (για να μην πω ειμαι σιγουρος) οτι καθε κλαδος επαγγελματιων προβαλλει τα καλα και
συμφεροντα και σπρωχνει κατω απ'το χαλι τα κακα και ζημιογονα. Ο λαος, δεν χρειαζεται να
διαβασει νομοθεσιες και να σπουδασει ειδικοτητες για να αντιληφθει οτι τον ξεζουμιζουν.
Ξερει ποιοι βγαζουν 20 ευρω την ημερα .. και ποιοι 200 ! Αυτο αρκει !

Εαν ειναι να κοιταξουμε την ασφαλεια του λαου .... ΟΛΕΣ οι οικοδομες προ του '80 γκρεμισμα !
Που θα ζησει ο λαος ? (ΜΑ ... φροντιζουμε την αντισεισμικη του οχυρωση ... τι παραπανω θελει ? ...)

Και κατι (φαινομενικα) ασχετο ....
Ξαδελφος μου απο το Tucson της Αριζονα, για να πιστοποιησει στην πολεοδομια της πολιτειας
την κατασκευη ημιυπογειου γκαραζ (το μισο μεσα στην γη και το μισο απ'εξω) εδωσε 150 δολλαρια.
ΝΑ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ... ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
Χωρις καροτα και μαστιγια ....

Last edited: