Εχω πελαγωσει με ενα γελοιο κυκλωμα και θελω την γνωση σας.
Καηκε ο φορτιστης στο σκουπακι χειρος Black & Decker.
Είχε εξοδο 5 volt ac, 200mA
Οταν το ανοιξα με το dremel γιατι ηταν fixed διαπίστωσα εναν μετασχηματιστη μόνο και τιποτα αλλο.
Λογικο ως εδω.
Επειδη δεν βρηκα στο εμποριο καποιο τροφοδοτικο να δινει output ac, ειπα να το δοκιμασω με dc.
Κι εδω ξεκινανε οι αποριες μου.
Στο σχεδιαγραμμα (δυστυχως δεν εχω αυτην την στιγμη το visio και το εκανα με το paint, αλλα ειναι τοσο απλο το κυκλωμα που πιστευω οτι ειναι κατανοητο το σχεδιο), το Μ ειναι το μοτερ το οποιο περιστρέφεται αριστεροστροφα για να ρουφαει.
Στα + και - ειναι η μπαταρια (3x1,2, 3,6 volt συνολο).
Οταν δεν ειναι τοποθετημενο στον φορτιστη παιζει μια χαρα.
Εχω προβλημα με την φορτιση της μπαταριας.
Το power jack ειναι κατω στο σχεδιαγραμμα που φαινεται η εισοδος της ac τασης
Πως φορτιζε με την ac τάση; Μπορει να μου εξηγησει καποιος;
Ετσι οπως ειναι η διοδος, στο - της μπαταριας καταληγει η θετικη περιοδος της τασης. Αρα πως φορτιζει;
Επειδη οπως σας ειπα καηκε ο φορτιστης, δοκιμασα με dc.
Το αποτελεσμα ηταν με την πολικοτητα ετσι ωστε το + να συμπιπτει με το + της μπαταριας, η μπαταρια να μην φορτιζει, γιατι το - δεν περναει απο την διοδο και με την πολικοτητα αλλιως, η μπαταρια να στραγγιζει και να αποφορτιζεται εντελως.
Απο την αλλη μπορω να αφαιρεσω την διοδο, αλλα αυτη βοηθαει στην μη αποφορτιση της μπαταριας
Αν καταλαβω πως φορτιζε με την ac ταση, τοτε θα καταλαβω και το τι πρεπει να κανω.
Καηκε ο φορτιστης στο σκουπακι χειρος Black & Decker.
Είχε εξοδο 5 volt ac, 200mA
Οταν το ανοιξα με το dremel γιατι ηταν fixed διαπίστωσα εναν μετασχηματιστη μόνο και τιποτα αλλο.
Λογικο ως εδω.
Επειδη δεν βρηκα στο εμποριο καποιο τροφοδοτικο να δινει output ac, ειπα να το δοκιμασω με dc.
Κι εδω ξεκινανε οι αποριες μου.
Στο σχεδιαγραμμα (δυστυχως δεν εχω αυτην την στιγμη το visio και το εκανα με το paint, αλλα ειναι τοσο απλο το κυκλωμα που πιστευω οτι ειναι κατανοητο το σχεδιο), το Μ ειναι το μοτερ το οποιο περιστρέφεται αριστεροστροφα για να ρουφαει.
Στα + και - ειναι η μπαταρια (3x1,2, 3,6 volt συνολο).
Οταν δεν ειναι τοποθετημενο στον φορτιστη παιζει μια χαρα.
Εχω προβλημα με την φορτιση της μπαταριας.
Το power jack ειναι κατω στο σχεδιαγραμμα που φαινεται η εισοδος της ac τασης
Πως φορτιζε με την ac τάση; Μπορει να μου εξηγησει καποιος;
Ετσι οπως ειναι η διοδος, στο - της μπαταριας καταληγει η θετικη περιοδος της τασης. Αρα πως φορτιζει;
Επειδη οπως σας ειπα καηκε ο φορτιστης, δοκιμασα με dc.
Το αποτελεσμα ηταν με την πολικοτητα ετσι ωστε το + να συμπιπτει με το + της μπαταριας, η μπαταρια να μην φορτιζει, γιατι το - δεν περναει απο την διοδο και με την πολικοτητα αλλιως, η μπαταρια να στραγγιζει και να αποφορτιζεται εντελως.
Απο την αλλη μπορω να αφαιρεσω την διοδο, αλλα αυτη βοηθαει στην μη αποφορτιση της μπαταριας
Αν καταλαβω πως φορτιζε με την ac ταση, τοτε θα καταλαβω και το τι πρεπει να κανω.
Attachments
Last edited: