Ηλεκτροστατικά ηχεία ACOUSTAT

Πάντως εδώ είναι η σελίδα του Έλληνα αντιπρόσωπου και το τηλέφωνό του είναι το 2109930412. Ρίξε ένα τηλέφωνο, ίσως σου προτείνει κάποιο μαγαζί για ακρόαση.

Δυστυχός και αυτό το είχα δοκιμάσει, με παραπέμψανε σε 1-2 μαγαζιά που πιθανόν να τα είχαν για ακρόαση, αλλά τελικά τζίφος...
Με παραξενεύει το γεγονός που παρόλο που ίσως να είναι και το φθηνότερο ηχείο στην κατηγορία του, δεν έχει κάνει τρελές πωλήσεις και δεν είναι ευρέος διαδεδομένο. Μάλλον ο κόσμος το φοβάται επειδή είναι κινέζικο...

Με παραξενεύει το γεγονός που παρόλο που ίσως να είναι και το φθηνότερο ηχείο στην κατηγορία του, δεν έχει κάνει τρελές πωλήσεις και δεν είναι ευρέος διαδεδομένο. Μάλλον ο κόσμος το φοβάται επειδή είναι κινέζικο...

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει αυτό...
Αν κάτι σου ακούγεται καλά δεν πα να είναι φτιαγμένο και στη μουτσαμπουντού;
Το θέμα είναι που κατεβαίνουν σε αντίσταση. Γιατί με τα 84db που λες, για να ακούσεις σε "καλές στάθμες" θα το θέλεις το δεκαρικάκι σου στα watt.
Τώρα αν αυτά πέσουν στο 1Ω θα ζητήσουν καμιά 80αριά watt peak, οι λάμπες από λάμπες ήχου θα γίνουν λάμπες πυρακτώσεως και εσύ θα φας την ίδια ξενέρα με μένα...
Θα βάλεις Prodigy και θα είναι η Τελευταίατζη όταν θα ακούσεις τη μπότα να κάνει τσαπρρρρρρ!
Τα ATC είναι πολύ πιό εύκολα ηχεία για οδήγηση (δεν πέφτουν κάτω από τα 6Ω) και μου κάνουν ένα άδειασμα στον Copland που είναι όλο δικό μου...
Και μην νομίζεις ότι είναι θέμα μόνο beat. Έχω φάει κάτι αδειάσματα με οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς.

Εμένα μου τα λέγανε και δεν τους άκουγα...
Άν επιμένεις καλό θα μου κάνεις για να έχω και εγώ σε κάποιον να λέω "Σου τάλεγα εγώ! Δεν σου τάλεγα;" -bye-

+1 (παρών και αξούριστος)
Δεν είναι ότι τα ηχεία δεν θα παίζουν δυνατά.
Είναι το ότι τη στιγμή που θα ακούς εσύ μουσική, θα σκάσει καμιά μποτιά και αντί για "ντουπ"¨θα ακούσεις κανένα "πρρρρρρ".
Kαι τελικά θα καταλήξεις μαζί μου να ψάχνεις για ενισχυτή. :)

:flipout::flipout::flipout:

Με πέθανες!

:flipout::flipout::flipout:

Με πέθανες!

Εμ πως να περιγράψεις τον ήχο που κάνει ένα ηχείο όταν πίνει τον ενισχυτή μάνα μου;
Τα ηλεκτροδυναμικά κάνουν "τσαπρρρρρρ".
Ηλεκτροστατικό να κλιπάρει δεν έχω ακούσει αλλά υποθέτω πως θα κάνει σαν σεντόνι που το τινάζεις πριν το απλώσεις;

Εμ πως να περιγράψεις τον ήχο που κάνει ένα ηχείο όταν πίνει τον ενισχυτή μάνα μου;
Τα ηλεκτροδυναμικά κάνουν "τσαπρρρρρρ".
Ηλεκτροστατικό να κλιπάρει δεν έχω ακούσει αλλά υποθέτω πως θα κάνει σαν σεντόνι που το τινάζεις πριν το απλώσεις;

αστο αυτα βγαζουν και σπιθες:flipout:

Ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε... αλλά σε συζήτηση που είχα με γνωστό μου πρότεινε να δω και τα μικρά της MAGNEPAN που παίζουν στην ίδια κατηγορία τιμής.
Τί λέτε;

Δυστυχώς τις περισσότερες φορές που υποβάλλεται μια τέτοια ερώτηση, οι απαντήσεις περισσότερο μπερδεύουν παρά ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Και αυτό συμβαίνει γιατί η κολοκυθόπιττα δεν αρέσει σε όλους. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που έχουν άποψη για όλα, άσχετα αν γνωρίζουν ελάχιστα.. (δεν υπονοώ κανέναν).

Συμβουλή Νο1: ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ.

Συμβουλή Νο2: Τα ηχεία πάνελ δεν είναι πανάκεια και είναι υποκειμενική κρίση το αν παίζουν καλύτερα από τα ηλεκτροδυναμικά. Αν έπαιζαν αντικειμενικά (για όλους) καλύτερα, όλοι θα είχαν πάνελ. Ολογραφική εικόνα έχουν και τα παντοκατευθυντικά.

Συμβουλή Νο3: Όλα τα ηχεία, ηλεκτροδυναμικά και πάνελ, κάνουν κάποια πράγματα καλά, άλλα μέτρια και άλλα χειρότερα. Για παράδειγμα την αμεσότητα και την ταχύτητα που έχουν οι κόρνες δεν την έχει άλλος τύπος ηχείου (Προσοχή, δεν ακούω με κόρνες).

Συμβουλή Νο4: Τα μαγνητοστατικά ηχεία (βλ. Magnepan) θέλουν πολλαπλάσια watt για να παίξουν σωστά. Τα ηλεκτροστατικά έχουν λιγότερες απαιτήσεις σε ρεύμα. Αν πάρεις Magnepan, νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με την οδήγηση πλέον.

Συμβουλή Νο5: Ένας ποιοτικός λαμπάτος ενισχυτής 80 watt έχει πολύ περισσότερα αποθέματα ρεύματος από έναν αντίστοιχο τρανζιστοράτο ίσης ισχύος (λόγω joule). Η εντύπωση που προκαλεί είναι σαν να ακούμε τα διπλάσια watt (από τρανζίστορ). Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο, απλά δεν έχουν ακούσει ποτέ τους την διαφορά.

Κατ' εμέ σημασία έχει πάνω απ'όλα να ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ.

Το τί λέει ο καθένας εδώ μέσα (εμού συμπεριλαμβανομένου) έχει μικρή σημασία..

Υ.Γ.: Όλες οι παραπάνω απόψεις είναι αυστηρά προσωπικές.

Άσχετα που είμαι κολημένος-υπερευχαριστημένος χρήστης μάγκνεπαν, θα σου έλεγα να ακούσεις τα acoustat. Δε ξέρω τι δουλειά έχουνε κάνει με το δέσιμο του γούφερ με το πάνελ και που είναι το σημείο κρος, αλλά πιστεύω ότι θα έχουν κάνει καλή δουλειά.

Αν θέλεις μεγάλες εντάσεις προτίμησε τα μάγκνεπαν.

Τα μάγκνεπαν νομίζω ότι μπορείς να τα ακούσεις στους αδερφούς τσακιρίδη.

Κράτα μας ενήμερους.

Re: Απάντηση: Ηλεκτροστατικά ηχεία ACOUSTAT

Νομίζω ότι στο μαγαζί Ηλεκτρονικά & ήχος στην Φραντζή μπορείς να κάνεις ακρόαση μετά από συνεννόηση.

Δυστυχώς Γιώργο, ούτε εκεί έχουν τα Ζ-1100 που με ενδιαφέρουν...

Τα μάγκνεπαν νομίζω ότι μπορείς να τα ακούσεις στους αδερφούς τσακιρίδη.

Στέργιο, μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία για τους αδερφούς Τσακιρίδη, ελπίζω να είναι Αθήνα...

Το τί λέει ο καθένας εδώ μέσα (εμού συμπεριλαμβανομένου) έχει μικρή σημασία..
Εξαιρούμαι εγώ, βέβαια :2thumb22sup:

Σοβαρά τώρα, οι συστάσεις είναι κάλλιστες. Στη συνέχεια αυτών, λέγω ότι σε επίπδεο χάι εντ, δύσκολο το ενισχυτικό (δύσκολο σημάινει ακριβό).
Σε επίπεδο απλής ενίσχυσης όμως υπάρχουν λύσεις. Να μια

Τα MAGNEPAN που ανέφερα είναι τα MG-12.
Έχει κάποιος τα ηχεία αυτά ή ακόμα και εντυπώσεις του από ακρόαση που έχει κάνει στο παρελθόν.