Imac 21.5 late 2012 HD

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,714
Θεσσαλονικη
Θά ήθελα τίς απόψεις σας καί τή βοήθεια σας γιά τήν επιλογή νέου hd
Σκέφτομαι δύο επιλογές
α] τόν υβριδικό τής wd μέ 120 ssd+ 1tb hdd http://www.wdc.com/gr/products/products.aspx?id=1190
b] τόν intel 730 480 gb http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2460984,00.asp
Επειδή η <εγχείρηση> τού συγκεκριμένου imac μόνο εύκολη δέν είναι ,θά φροντίσω επιπρόσθετα νά βάλω καί 16 μνήμη πού έχω από τό mac mini
Τό κόστος περίπου θά είναι τό ίδιο ,μέ απόκλιση γύρω στά 40-50 ευρώ μέ ακριβότερο τόν ssd
Bέβαια τό ιδανικό θά ήταν η τοποθέτηση ενός ssd 1 tb ,αλλά τό κόστος ξεφεύγει πολύ
Προτού πέσουν προτάσεις γιά samsung ,λυπάμαι αλλά όταν ακούω αυτό τό όνομα γιά σκληρό βγάζω σπυριά λόγω κακής εμπειρίας

Last edited:
Έχεις σκεφτεί να βάλεις ssd για κύριο δίσκο, έναν 2ο δίσκο κανονικό 1-2tb στην θέση του dvd player, το οποίο να το μετακομίσεις σε ένα εξωτερικό κουτί ;

Αν μού βρείτε τό dvd player συμφωνώ 100% μαζί σας
Παλληκάρια μου τό late 2012 δέν έχει από δαύτο ,τό έχουνε βγάλει ,ήταν περιττό [γιά τό μηλαράκι] καί νά πώ τήν αλήθεια προσωπικά δέ μού λείπει
Τό late 2012 είναι απ´αυτό πού χρειάζεται πραγματική εγχείρηση γιά νά μπεί ο σκληρός ,καί μάθημα ανατομίας γιά τίς μνήμες Αυτές γιά νά μπούν διαλύεται ολόκληρο .Στή καλύτερη περίπτωση μιλάμε 4-5 ώρες.Γιά νά σάς δώσω μία ιδέα παραθέτω τό λίνκ γιά τή μνήμη

https://www.ifixit.com/Guide/iMac+Intel+21.5-Inch+EMC+2544+RAM+Replacement/16601

Καί επανέρχομαι ,υβριδικό η ssd ?

Ζητώ ταπεινά συγνώμη...το μοντέλο αυτό είναι το λεπτό iMac χωρίς dvd...!
Κ εγώ για ssd θα πήγαινα αλλά η μεγάλη χωρητικότητα κοστίζει...ο υβριδικός ακούγεται ότι είναι μια καλή λύση αλλά γράφουν διάφορα σχόλια, κ καλά κ κακά...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άλλη λύση είναι να βάλεις τον ssd που σε παίρνει οικονομικά και να έχεις εξωτερικό δίσκο.

O intel 730 -480 gb κάπου στά 300 ευρώ απ έξω ,380 ευρώ Ελλάδα
Δυστυχώς δέ τόν πρόλαβα μέ τήν καλύτερη ισοτιμία ,έβγαινε κάπου στά 30-50 ευρώ φθηνότερος

Mιχάλη απλώς τά έχω δεί,τίποτε περισσότερο .Η διαφορά στή τιμή μεταξυ τών sdd δέν είναι τρομακτικά μεγάλη -γιά παρόμοιους απόδοσης δίσκους καί παρόμοιας χωρητικότητας

Θανάση ,δέ νομίζω ότι η χρήση διαφοροποιεί τά πράγματα
Τό κυριότερο πρόβλημα είναι η δυσκολία τής επεμβάσεως .Στό macmini ,πού έχω ,θέλω γύρω στά 15 λεπτά νά αλλάξω δίσκο ,μέ σχεδόν μηδενικό ρίσκο Οπότε βγάζω -βάζω δίσκο όποτε θέλω ,στόν imac υπάρχει μεγάλη δυσκολία καί κόστος ,γιατί χρειάζονται διπλής όψεως κολλητική μεμβράνη ,πού κοστίζει.Τό κυριότερο είναι τό ρίσκο,δές τό λίνκ γιά νά καταλάβεις

To είδα Πέτρο το teardown του μηχανήματος κ θέλει χρόνο, υπομονή & προσοχή !!
Τώρα τι θα βάλεις στην θέση του δίσκου...προσωπική επιλογή...εγώ θα έβαζα έναν 250-480 ssd και θα είχα έναν εξωτερικό μεγάλο για τα αρχεία μου.

Αθανάσιε γιά μουσική υπάρχει τό mac mini μέ δίσκο ssd -dual boot ,καί οί μουσικές μπαίνουν σέ εξωτερικό μέσω usb [εμπορίου τών 2 ευρώ....]

Μιχάλη πιστευω ότι ο 480 θά καλύψει τίς ανάγκες μου από τή στιγμή πού δέν θά υπάρχουν ούτε μουσική -ούτε ταινίες Αν θέλω κάποια στιγμή νά τόν χρησιμοποιήσω καί γι αυτό θά μπεί εξωτερικός
Βέβαια θά μπούν καί τά windows 7 pro γιά κάθε ενδεχόμενο ,πού δυστυχώς τρώνε αρκετό χώρο ,κάπου στά 40 gb μαζί μέ αναβαθμίσεις κλπ,κλπ
Η επέμβαση έχει εξαιρετικό βαθμό δυσκολίας κυρίως μέ τή καλή τοποθέτηση τού αυτοκόλλητου παρεμβρίσματος ,καί αυτό είναι πού μέ προβληματίζει κυρίως Καί βέβαια αν κάτι δέ γίνει σωστά θέλει ξανά άνοιγμα,οπότε τό δύσκολο είναι η πρώτη φορά καί νά μάθεις τά κόλπα Tο mac mini τήν πρώτη φορά ίδρωσα όταν τό άνοιξα ,τώρα στό ανοίγω -κλείνω αμέσως ,έχει κάποια κολπάκια πού πρέπει νά τά μάθεις ,αφού παιδευτείς πρώτα...