IMAC 24'αρι Αποφασισα να το πουλησω.Λετε να το μετανοιωσω ?

Re: Απάντηση: Re: IMAC 24'αρι Αποφασισα να το πουλησω.Λετε να το μετανοιωσω ?

Εξυπακούεται ότι για παιχνίδια, τρέχεις windows στο Apple κ είσαι μια χαρά ! :a0210:
Το ίδιο κ για htpc, όπου αγοράζεις πχ ένα mac mini με μέγεθος 16*16*5 εκατοστά κ τρέχεις windows.:grinning-smiley-043

Με συγχωρείς αλλά εδώ θα διαφωνήσω όσο δεν πάει!!!

Θα τρέξεις παιχνίδια με την κάρτα γραφικών 9400Μ σε ανάλυση 1900x1200 (τόση είναι η native του εν λόγω μοντέλου, και όλοι ξέρουμε ότι στις TFT οι μικρότερες αναλύσεις είναι για κλάμματα).

Αν μιλάμε για παιχνίδια του 2003 ίσως... πιο σύγχρονα με τίποτα..

Όσο για το δεύτερο.. mac mini πες ότι το βάζεις για HTPC... όμως δε θα έχεις αφενός bluray, αφετέρου HDMI audio...

Άρα και στα δύο που ανέφερες κάνεις δύο τεράστιες εκπτώσεις.... ενώ με τα λεφτά που θα πουλήσει το iMac, αγοράζει 2 "τουμπανιασμένα" HTPC...

Αυτή είναι άλλωστε η μόνιμη ένσταση μου με τους Mac: Κοστολογούν έναν υπολογιστή με τη διπλάσια τιμή από ένα Pc, και παράλληλα φροντίζουν να έχει τρομακτικές ελλείψεις σε εξοπλισμό. Τι θα τους πείραζε πχ να βάλουν ένα ισχυρότερο τσιπάκι στην κάρτα γραφικών ενός υπολογιστή που κοστίζει 1μιση χιλιάρικο????? Ή ίσως μια HDMI θύρα? Ένα bluray? Πράγματα αυτονόητα για ένα pc των 500 ευρώ.

Αλλά είπαμε, όλα είναι θέμα του τι θες να κάνεις. Κι εγώ για τον υπολογιστή του "προσωπικού μου" γραφείου Mac θα αγόραζα, όμως στο σαλόνι για cinema και games θα είχα και ένα pc.

Last edited:
Πάντως παιδιά ότι και να λένε οι άλλοι έξω από τον χορό, αν δεν του "κάθεται" του ίδιου του χρήστη το λειτουργικό, είναι άκυρα.

π.χ. εμένα μου "έκατσε" το iphone από το πρώτο λεπτό κι ας μην είχε copy-paste, mms , plug n' play όπως τα windows mobile .

Ε, το mac δεν μου "κατσε" με τίποτα, κι ας έχει πιό φιλικό λειτουργικό, χωρίς ιούς, γρήγορο κλπ.

Νομίζουν δεν υπάρχουν κανόνες σ' αυτά. Αν είναι να βρίζεις πριν ακόμα πατήσεις το power on , άστα βράστα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: IMAC 24'αρι Αποφασισα να το πουλησω.Λετε να το μετανοιωσω

Με συγχωρείς αλλά εδώ θα διαφωνήσω όσο δεν πάει!!!

Θα τρέξεις παιχνίδια με την κάρτα γραφικών 9400Μ σε ανάλυση 1900x1200 (τόση είναι η native του εν λόγω μοντέλου, και όλοι ξέρουμε ότι στις TFT οι μικρότερες αναλύσεις είναι για κλάμματα).

Αν μιλάμε για παιχνίδια του 2003 ίσως... πιο σύγχρονα με τίποτα..

Όσο για το δεύτερο.. mac mini πες ότι το βάζεις για HTPC... όμως δε θα έχεις αφενός bluray, αφετέρου HDMI audio...

Άρα και στα δύο που ανέφερες κάνεις δύο τεράστιες εκπτώσεις.... ενώ με τα λεφτά που θα πουλήσει το iMac, αγοράζει 2 "τουμπανιασμένα" HTPC...

Αλλά είπαμε, όλα είναι θέμα του τι θες να κάνεις. Κι εγώ για τον υπολογιστή του "προσωπικού μου" γραφείου Mac θα αγόραζα, όμως στο σαλόνι για cinema και games θα είχα και ένα pc.
Αν θες παιχνίδια, αγοράζεις άλλη κάρτα γραφικών για το iMac και είσαι σούπερ.

Για htpc με το mac mini παίζεις ότι αρχεία θες από την displayport με καλώδιο προς hdmi. Ήχο από την ψηφιακή έξοδο που έχει.

Τώρα εγώ για παιχνίδια έχω κονσόλα. :grinning-smiley-043

Πάντως παιδιά ότι και να λένε οι άλλοι έξω από τον χορό, αν δεν του "κάθεται" του ίδιου του χρήστη το λειτουργικό, είναι άκυρα.

π.χ. εμένα μου "έκατσε" το iphone από το πρώτο λεπτό κι ας μην είχε copy-paste, mms , plug n' play όπως τα windows mobile .

Ε, το mac δεν μου "κατσε" με τίποτα, κι ας έχει πιό φιλικό λειτουργικό, χωρίς ιούς, γρήγορο κλπ.

Νομίζουν δεν υπάρχουν κανόνες σ' αυτά. Αν είναι να βρίζεις πριν ακόμα πατήσεις το power on , άστα βράστα....
Εδώ συμφωνούμε Τάσο !! :a0210:

Αν δεν σου κάνει "κλίκ" από την αρχή, τότε -bye-

Οσοι με ξερουν, γνωριζουν οτι ειμαι πορωμενος HTPCκιας εδω και πολλα χρονια..
Τα windows τα χρησιμοποιησα σε ολες τους τις version και για πολλους και διαφορους λογους (γραφειο, παιχνιδι, ταινιες, μουσικη κοκ)
Οταν μου χαλασε το τελευταιο wintel laptop αποφασισα να αγορασω ενα macbook για να δοκιμασω τι λεει με την "καβατζα" παντα του οτι παιρνει πλεον και windows..
Αυτο ηταν... Πλεον δεν υπαρχει επιστροφη! Οι διαφορες ευκολιας, αισθησης & απολαυσης χρησης ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ! Η (επαγγελματικη) ζωη μου εγινε πολυ πιο ευκολη και με (ανησυχητικη) ελλειψη...προβληματων! Η multimedia εφαρμογες (πχ iphoto) ειναι εκπληκτικες και το interface απο αλλο πλανητη!
Δηλωνω υπευθυνα οτι αν υπηρχε τροπος να παιζει Bluray απο τον σκληρο οπως με το HTPC μου, θα το ξηλωνα και αυτο!
Για την ακριβεια, την "ψαχνω" να κανω το HTPC Hackintosh προκειμενου να παιζει τα παντα σε ΜacOSX εκτος των BR οπου θα κανω ενα partition με vista.
Ολα αυτα ομως τα εκτιμησα αφου εδωσα στον εαυτο μου λιγο χρονο για να μαθει το λειτουργικο. Με βοηθησαν φιλοι οπως ο Γιαννης Σπυρου αλλα και τα καταπληκτικα βιντεακια της Apple που σου μαθαινουν τα "κολπα" σε λιγα λεπτα..
Αυτα απο την δικη μου εμπειρια.. Οnce you go Apple, you never go back!

Για το μονο που μετανιωσα ηταν που χρειαστηκε να φτασω 36 χρονων για να ξεπερασω τις φοβιες μου και να δοκιμασω το Μηλαρακι...

Re: Απάντηση: IMAC 24'αρι Αποφασισα να το πουλησω.Λετε να το μετανοιωσω ?

Τα windows τα χρησιμοποιησα σε ολες τους τις version και για πολλους και διαφορους λογους (γραφειο, παιχνιδι, ταινιες, μουσικη κοκ)
Οταν μου χαλασε το τελευταιο wintel laptop αποφασισα να αγορασω ενα macbook για να δοκιμασω τι λεει με την "καβατζα" παντα του οτι παιρνει πλεον και windows..
Αυτο ηταν... Πλεον δεν υπαρχει επιστροφη! Οι διαφορες ευκολιας, αισθησης & απολαυσης χρησης ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ! Η (επαγγελματικη) ζωη μου εγινε πολυ πιο ευκολη και με (ανησυχητικη) ελλειψη...προβληματων! Η multimedia εφαρμογες (πχ iphoto) ειναι εκπληκτικες και το interface απο αλλο πλανητη!
Δηλωνω υπευθυνα οτι αν υπηρχε τροπος να παιζει Bluray απο τον σκληρο οπως με το HTPC μου, θα το ξηλωνα και αυτο!
Για την ακριβεια, την "ψαχνω" να κανω το HTPC Hackintosh προκειμενου να παιζει τα παντα σε ΜacOSX εκτος των BR οπου θα κανω ενα partition με vista.
Ολα αυτα ομως τα εκτιμησα αφου εδωσα στον εαυτο μου λιγο χρονο για να μαθει το λειτουργικο. Με βοηθησαν φιλοι οπως ο Γιαννης Σπυρου αλλα και τα καταπληκτικα βιντεακια της Apple που σου μαθαινουν τα "κολπα" σε λιγα λεπτα..

Για το μονο που μετανιωσα ηταν που χρειαστηκε να φτασω 36 χρονων για να ξεπερασω τις φοβιες μου και να δοκιμασω το Μηλαρακι...

apo simera mac 24’’ me window s xp
ki ego logo blabis tou laptopapo

Απάντηση: Re: IMAC 24'αρι Αποφασισα να το πουλησω.Λετε να το μετανοιωσω ?

...Μην τα μπερδεύουμε, τα Mac είναι must για graphic designers, publishers και αυτούς που θέλουν κάτι πανέμορφο για να κοιτάνε email και να γράφουν κάνα γράμμα. Γισα οτιδήποτε άλλο αναγκαστικά θέλεις windows.
Και επίσης μην ξεχνάμε την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των ιών για MacOS πια.

Μέγα λάθος...
Το target group που αναφέρεις ίσχυε παλαιότερα. Έχει αλλάξει όμως εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αρκεί να δει κανείς την ποιότητα των δωρεάν εφαρμογών της Apple που απευθύνονται στον home user και τη φιλοσοφία του MacOSX γύρω από την ευκολία χρήσεως.
Όσο για τους ιούς, εδώ και αν είσαι λάθος. Πέρα από την εμφάνιση κάποιων trojans (που δεν είναι ιοί σε καμμία περίπτωση και η δημιουργία τους δεν είναι άμεσα εξαρτόμενη από το λειτουργικό σύστημα) όλα τα άλλα είναι μύθοι. Λόγω δουλειάς είμαι σε θέση απλά να το γνωρίζω καλά αυτό...

Τέλος πάντων, δεν θέλω να πάρεις τη γνώμη μου σαν αντιπαράθεση. Απλή επισήμανση κάνω. Εξάλλου δεν είναι εδώ το κατάλληλο thread αν θέλουμε να κάνουμε αντικειμενική σύγκριση των δύο λειτουργικών.
Ούτε ισχυρίζομαι ότι το MacOSX είναι άψογο. Έχει ασφαλώς μειονεκτήματα. Όμως, είναι απλά αδύνατο να το συγκρίνεις με τα windows σε ότι αφορά την ευχρηστία και τη σταθερότητα.

Μετά από ~10 ημέρες χρήσης του macbook pro, να πω κι εγώ, με την ευκαιρία τα εξής:

Για ένα σχετικά έμπειρο χρήστη η μετάβαση είναι σχετικά απλή υπόθεση. Λίγο χρόνο θέλει και το συνηθίζεις.

Όμως εν τέλει καταλήγω ότι, για κάποιον τουλάχιστον που ξέρει τι μπορεί να πάρει από ένα PC και πώς να το κάνει αυτό, οι διαφορές με το Mac δεν είναι συνταρακτικές (και σίγουρα δεν αξίζουν την τεράστια διαφορά τιμής). Ίσως παλιότερα το χάσμα ήταν μεγάλο σε επίπεδο ευχρηστίας αλλά όχι πλέον.

Προσωπικά το πήρα (και το κρατάω), για αλλάξω παραστάσεις και να έχω να ασχολούμαι και με κάτι άλλο / να ψάχνομαι.

Αυτό που με κρατάει, προς το παρόν τουλάχιστον, στο Mac είναι η ποιότητα κατασκευής, το design και το εντυπωσιακό interface (σε κάποια πράγματα – γιατί σε άλλα θεωρώ ότι είναι πίσω από το PC). Και εκεί νομίζω ότι είναι που στοχεύει (καλώς) η Apple: Στον καταρχήν εντυπωσιασμό.

Εκτός θέματος αναγκών του καθενός είναι και θέμα αντίληψης / αισθητικής / φιλοσοφίας του κάθε χρήστη. Εμένα πχ με κουράζει σε μερικά σημεία αυτή η τάση με τα πολλά χρωματάκια, τα μεγάλα icons, τα μεγάλα κενά μη εκμεταλλεύσιμου χώρου, το αναγκαστικό font smoothing και θέλω περισσότερο ‛καθαρό διαθέσιμο χώρο’.

Για κάποιον άλλον φυσικά (που τα θέλει όλα ‛μεγάλα’ και να βρίσκει ‛πάντα μπροστά του’) τα παραπάνω μπορεί να εκτιμώνται εντελώς αντίστροφα.

Με λίγα λόγια, δεν με έχει ξετρελάνει αλλά ούτε και με έχει απογοητεύσει. Πάντως η μέχρι τώρα αίσθηση είναι ότι μιλάμε για κάτι σαφώς υπερεκτιμημένο (ιδιαίτερα όσον αφορά τον οικονομικό τομέα).

ΥΓ Τάκη, κάνε μου τη χάρη να μην αρχίσεις τα σχόλια για το τι πρέπει να μου αρέσει και τι όχι. Είπες τη γνώμη σου και είπα, την μέχρι στιγμής, δικιά μου :)

Σιγα μην ασχοληθω ρε Συριε, αλλη δουλεια δεν ειχα απο το να προσπαθησω να σε κανω convert... :p

YΓ. Τα βιντεο τα ειδες ή ακομα; Διοτι αυτα ειναι για τους πολυ αρχαριους! Kοινως εχεις πολυ ψωμι ακομα για να μαθεις τα κολπα του λειτουργικου (εδω εγω μετα απο μηνες ακομα αγνοω πραγματα.):p

Που να προσπαθούσες κιόλας δλδ, θα είχα φάει και ξύλο σίγουρα :p

Κρίμα ρε γμτ που έκοψα από το post μου τη φράση ʽΜην αρχίσεις τα ʽʼδεν τα εχεις μάθει όλα ακόμη κλπ κλπʼʼ ʽ, θα σε γλύτωνα από τον κόπο. :p

Τα διάφορα ʽκόλπαʼ του λειτουργικού προφανώς δεν τα ξέρω (όπως επίσης προφανώς πιθανόν να μην ξέρω, όπως και εσύ και τα αντίστοιχα άπειρα που υπάρχουν για Win).

Εγώ καταρχήν κρίνω την πρώτη εικόνα που έχω από την γενικότερη φιλοσοφία του λειτουργικού (η οποία δεν είπα ότι είναι κακή). Από αυτα που με χαλάνε όμως (όχι ανεπανόρθωτα ακόμα) είναι αυτό που διαφαίνεται ως έλλειψη δυνατότητας παραμετροποίησης σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Πρέπει δλδ ο χρήστης να προσαρμοστεί στο μηχάνημα και όχι το αντίθετο.

Τεσπά, αρχή είναι ακόμα, το παλεύουμε και βλέπουμε. Και εδώ είμαστε για να ψάχνουμε, να μαθαίνουμε και να συζητάμε :)

Ta πραγματα που μπορεις να κανεις με το λειτουργικο του Mac, απλα δεν συγκρινονται με τα pc.
Δεν μιλαω για τα προφανη και τα εμφανη (time machine, cover flow , klp)... μιλαω γι αυτα που μπορεις να κανεις αν εμβαθυνεις αρκετα, οπως με το automator!
Αυτοματισμοι που σου λυνουν τα χερια, οργανωνουν απλα και γρηγορα τα δεδομενα, email klp και αλλα πολλα.
Οσο για ιους , απλα δεν υφιστανται και σιγουρα ο πονοκεφαλος του να ανανεωνω συνεχως τα αντιβιοτικα, αντισπαμ, αντι trojan klp , δεν υπαρχει.
Εγω παντως επεισα πολλους φιλους μου (εκτος του Τακη) στη δουλεια και γλιτωσα απο ΠΟΛΛΑ τηλεφωνηματα παραπονων και αποριων...

Που να προσπαθούσες κιόλας δλδ, θα είχα φάει και ξύλο σίγουρα :p

Κρίμα ρε γμτ που έκοψα από το post μου τη φράση ʽΜην αρχίσεις τα ʽʼδεν τα εχεις μάθει όλα ακόμη κλπ κλπʼʼ ʽ, θα σε γλύτωνα από τον κόπο. :p

Τα διάφορα ʽκόλπαʼ του λειτουργικού προφανώς δεν τα ξέρω (όπως επίσης προφανώς πιθανόν να μην ξέρω, όπως και εσύ και τα αντίστοιχα άπειρα που υπάρχουν για Win).

Εγώ καταρχήν κρίνω την πρώτη εικόνα που έχω από την γενικότερη φιλοσοφία του λειτουργικού (η οποία δεν είπα ότι είναι κακή). Από αυτα που με χαλάνε όμως (όχι ανεπανόρθωτα ακόμα) είναι αυτό που διαφαίνεται ως έλλειψη δυνατότητας παραμετροποίησης σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Πρέπει δλδ ο χρήστης να προσαρμοστεί στο μηχάνημα και όχι το αντίθετο.

Τεσπά, αρχή είναι ακόμα, το παλεύουμε και βλέπουμε. Και εδώ είμαστε για να ψάχνουμε, να μαθαίνουμε και να συζητάμε :)

To ξερω οτι δεν το πιστευεις, αλλα δεν ειναι απο τις προτεραιοτητες μου στην ζωη να σε πεισω για αυταποδεικτα (για εμενα) πραγματα! :p
Ψαξου λιγο ακομα καιρο και τα ξαναλεμε! ;)

Last edited:

...Εκτός θέματος αναγκών του καθενός είναι και θέμα αντίληψης / αισθητικής / φιλοσοφίας του κάθε χρήστη. Εμένα πχ με κουράζει σε μερικά σημεία αυτή η τάση με τα πολλά χρωματάκια, τα μεγάλα icons, τα μεγάλα κενά μη εκμεταλλεύσιμου χώρου, το αναγκαστικό font smoothing και θέλω περισσότερο ‛καθαρό διαθέσιμο χώρο’.

Για κάποιον άλλον φυσικά (που τα θέλει όλα ‛μεγάλα’ και να βρίσκει ‛πάντα μπροστά του’) τα παραπάνω μπορεί να εκτιμώνται εντελώς αντίστροφα.

Φίλε μου, ο "καθαρός διαθέσιμος χώρος" εξαρτάται από το πως ρυθμίζει κανείς την εμφάνιση του MacOSX. Είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και ως προς τα μεγέθη, και ως προς το font smoothing και ως πως το πόσο "πυκνή" είναι η τακτοποίηση των εικονιδίων. Οπότε εκτιμώ ότι μάλλον δεν έχεις ψάξει αρκετά αυτά που σε απασχολούν.
Όμως είναι σεβαστή η άποψή σου. Και συμφωνώ μαζί σου ότι τελικά όλα έχουν να κάνουν με την αισθητική και τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Όμως, επίτρεψέ μου να πω ότι 10 μέρες με το συγκεκριμένο μηχάνημα με το λειτουργικό του είναι πολύ λίγες για να το "ανακαλύψεις". Και θα το εκτιμήσεις ακόμα περισσότερο όσο περνάει ο καιρός, εκεί που θα δεις ότι η αντοχή του μηχανήματος στο χρόνο είναι απλά ασύγκριτη...

Re: Απάντηση: Re: IMAC 24'αρι Αποφασισα να το πουλησω.Λετε να το μετανοιωσω ?

Φίλε μου, ο "καθαρός διαθέσιμος χώρος" εξαρτάται από το πως ρυθμίζει κανείς την εμφάνιση του MacOSX. Είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο και ως προς τα μεγέθη, και ως προς το font smoothing και ως πως το πόσο "πυκνή" είναι η τακτοποίηση των εικονιδίων. Οπότε εκτιμώ ότι μάλλον δεν έχεις ψάξει αρκετά αυτά που σε απασχολούν.

Στο desktop με command+j αλλά και στο view options...

Desktop.png

Ορίζεις τα πάντα. :grandpa:

Με 10 ημέρες μόνο δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα αγαπητέ spcav.

Αλλάζουν τα πάντα στο Desktop, μεγέθη, πυκνότητα, font smoothing, εικονίδια κτλ.

Με το macosx έχεις δυνατότητες όπως (το οποίο δίνεται δωρεάν με τον υπολογιστή) :
  • widgets,
  • spaces,
  • coverflow,
  • μεγάλη προεπισκόπηση σε όλα τα αρχεία,
  • stacks,
  • καταπληκτική μηχανή αναζήτησης σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους δίσκους (spotlight),
  • πλήρως παραμετροποιήσιμες αυτοματοποιημένες - γραμμένες από τον χρήστη - διαδικασίες (automator),
  • πρόγραμμα media browser με την χρήση ενός χειριστηρίου μόνο (Front Row),
  • με το iChat μπορείς κ συνομιλείς εύκολα με άλλους χρήστες με video,
  • Expose,
  • time machine,
  • ενσωματωμένη υποστήριξη 2ου partition για windows xp/vista,
Όταν αγοράζεις υπολογιστή, δίνουν μαζί δωρεάν και το πακέτο iLife, όπου περιέχει :
  • εξελιγμένη διαχείριση φωτογραφιών (iPhoto)
  • εξελιγμένη διαχείριση video (iMovie),
  • εκμάθηση μουσικής (GarageBand)
  • δημιουργία ιστοσελίδων (iWeb),
  • δημιουργία δίσκων dvd (iDVD)
Ενώ και σε θέματα τεχνολογίας του λειτουργικού :
  • Είναι 64-bit
  • Υποστηρίζει τους πολλούς πυρήνες - multicore, πολύ καλή multithreading δλδ,
  • Στηρίζεται στο UNIX
  • Υποστηρίζει Bonjour για αλληλοεπικοινωνία συσκευών, χωρίς drivers

Κ μπορώ να γράψω κ άλλα....:BDGBGDB55:

Πάντως, όποιος θέλει κάτι, ακόμα κ αν εκείνος το κρίνει χαζό, να ρωτήσει για το λύσουμε. :a0210:

Για μένα πάντως η πραγματική έλλειψη είναι η δυνατότητα ανάγνωσης/εγγραφής blu-ray αλλά και μια κάρτα με έξοδο HDMI 1.3.

Κατά τα άλλα... λατρέυω το BigMac μου!
tooth.gif
tooth.gif
tooth.gif

icon14.gif

Δε λέω, δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή αλλά χαλάλι του...
Τώρα πλέον τα πάντα μπορεί να φύγουν απ´το σπίτι... το imac ποτέ. :worshippy:

Για μένα πάντως η πραγματική έλλειψη είναι η δυνατότητα ανάγνωσης/εγγραφής blu-ray αλλά και μια κάρτα με έξοδο HDMI 1.3.

Κατά τα άλλα... λατρέυω το BigMac μου!
tooth.gif
tooth.gif
tooth.gif
Συμφωνούμε απόλυτα !
Το μόνο που απομένει είναι η αναπαραγωγή bluray ταινιών, γιατί τέτοια δισκάκια τα βλέπει και γράφει σε αυτά κανονικά δεδομένα. :a0210: