iMac ή Mac air?

kougis

AVClub Enthusiast
28 August 2006
1,095
Ηράκλειο
Καλησπέρα.
Έχω ένα iPhone 4s και ένα iPad 3rd generation.
Είχα ένα laptop 11" που απεβίωσε.
Το iPad δεν φτάνει.
Έχω βρει μεταχειρισμένα στην ίδια τιμή ένα MacBook Air 2011 11,6" με i5 1,6ghz και ένα imac 24" 2009 core2duo 2,6ghz.
Τι να πάρω???

Θές φορητότητα ή σταθερό;
Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα το Air.
Πιο νέο μοντέλο. Τα δε iMac δεν τα εμπιστεύομαι για κανένα λόγο.
Από την γκάμα της Apple είναι εκείνα με τη συχνότερη επίσκεψη σε service.

Re: Απάντηση: iMac ή Mac air?

Σκέφτομαι μήπως μετά το iPad μου είναι άχρηστο.

Μπα...και εγω αυτό έλεγα οταν πήρα τα MBP... τελικα το χειριζομαι το ipad (ταξίδια, καναπες, κρεβατι, κλπ) οχι τοσο συχνά αλλα το εχω πχ ανοιχτο ολη την μερα και αντι να καιω το MBP εχω αυτό για οτιδηποτε ειδοποιησεις.

Δηλαδή μάλλον πρέπει να παρω το air, ε?
Αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορα.
Δεν μπορώ να κάνω αναβαθμισεις στο imac ώστε να έρθει κοντά στις επιδόσεις του i5?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η RAM δεν αναβαθμίζεται. Πρέπει να αλλάξεις όλο το m/b μαζί με τον επεξεργαστή.
Ο SSD αλλάζει.

Web, word-excel.
Απο φωτογραφία μόνο δημιουργία album (bonusprint κτλ.) και γενικά λίγο από όλα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ταινίες βλέπω απο raspberry Pi.

Θεωρω οτι τις δουλειες σου θα τις κανεις και με 2gb εστω και λιγο στριμωγμενα.
Σκεψου αν μπορεις να βρεις καποια αλλη περιπτωση (αλλο μηχανημα με 4gb ram).
Συνηθως τα mac mini ειναι τελεια για αυτες τις δουλειες.

Κι εγώ προτείνω το Air. Είναι πιο καινούριο μοντέλο και νομίζω οτι τα air έχουν όλα ssd δίσκο έτσι; Οπότε σαφώς θα είναι πιο γρήγορο. Ο iMac, είναι παλιός και με οθόνη που δεν υπάρχει πλέον. Κυρίως γι' αυτό κι όχι τόσο για τη διαφορά των επεξεργαστών. Πάντως, γνώμη μου είναι οτι μια αναβάθμιση στη μνήμη του air είναι σε πρώτο πλάνο. Καλά τα 2gb αλλά έχουμε 2014 και τα 4gb είναι must πλέον.

Απάντηση: Re: iMac ή Mac air?

Κι εγώ προτείνω το Air. Είναι πιο καινούριο μοντέλο και νομίζω οτι τα air έχουν όλα ssd δίσκο έτσι; Οπότε σαφώς θα είναι πιο γρήγορο. Ο iMac, είναι παλιός και με οθόνη που δεν υπάρχει πλέον. Κυρίως γι' αυτό κι όχι τόσο για τη διαφορά των επεξεργαστών. Πάντως, γνώμη μου είναι οτι μια αναβάθμιση στη μνήμη του air είναι σε πρώτο πλάνο. Καλά τα 2gb αλλά έχουμε 2014 και τα 4gb είναι must πλέον.

Δυστυχώς δεν αναβαθμίζεται.

Βολευει δλδ η χρηση για web, word-excel στις 11,6" περισσοτερο απο οτι οι 24" ???

Είχα ένα 11" λάπτοπ πριν. Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο μικρή η οθόνη. Ένα 13" θα ήταν καλύτερο. Οι 24" είναι απόλαυση.