image hdd se ssd

Απάντηση: Re: Απάντηση: image hdd se ssd

Μιλαμε για pc. 240gb kingston v300 στα 116 euro τον εχω βρει.

καλησπέρα, που τον έχεις βρει τόσο? από 129 τον βλέπω στο σκρουτζ, σε προσφορά, από την mediamarkt...

υπάρχει και μια μάλλον καλή προσφορά από το eshop, για τον intel 520 / 180GB στα 99 ... είναι μεν προηγούμενης γενιάς, πριν όμως αρχίσουν οι "εκπτώσεις" στην ποιότητα και στην αντοχή των μνημών, με 5 χρόνια εγγύηση, και 1.2M ώρες MTBF... (1M ώρες ο V300, που κατά τα άλλα είναι πολύ τίμιος δίσκος, έχω τον 120GB)

Re: Απάντηση: image hdd se ssd

Αυτο λεω και εγω stel απλα αν υπαρχει κατι ελαφρως ακριβοτερο και πραγματικα αξιζει να το δουμε....θελω 240gb και πανω εαν υπαρχει κατι που να αξιζει τιμη/gb ok

Κοίταξα παλι τις τιμές. Η τιμή των 116 Ευρώ στα 240 GB δεν "παίζεται". Σωστή η επιλογή σου.
Το MTBF δεν είναι το καλύτερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά εφόσον το θέλεις για δίσκο λειτουργικού και προγραμμάτων. Οι ονομαστικές επιδόσεις του δίσκου είναι μια χαρά σε σχέση με των πολύ ακριβότερων. Μια χαρά ο V300!

για λειτουργικο θα ψαξω για κανενα 30-32 gb το 240 το θελω για backup photo video.ακουω προτασεις.

Τα 32 GB είναι οριακά για windows.
Το C:\Windows σε μένα μετά από δύο χρόνια είναι ήδη 30 GB. To C:\Program Files 17 GB. Tο C:\Users είναι 10 GB. Σύνολο δηλαδή 60 GB.
Για να δώσεις και λίγο αέρα στο C: χρειάζονται τουλάχιστον 80 GB.
Μάλλον το έχεις ήδη ψάξει, αλλά νομίζω ότι να έχεις SSD για backup είναι λίγο τραβηγμένο.
Ένα άλλο σενάριο που θα σου έλεγα να κοιτάξεις είναι το εξής:
Το Kingston για λειτουργικό, προγράμματα και photos, video, και λοιπά.
Αγοράζεις ένα icy box (hdd ή dock station) με 30 Ευρώ. Όποτε θέλεις το συνδέεις στο pc σου, βάζεις τον δίσκο που έχεις τώρα για το λειτουργικό πάνω και κάνεις τις αντιγραφές σου. Τελειώνεις το backup και το βάζεις στην άκρη. Επίσης αν θέλεις αγοράζεις και άλλο μηχανικό δίσκο για το ICY Box και σου έρχεται φθηνότερα το Euro / GB. Κι έχεις και πραγματικό backup (με την έννοια του offiline).

εχω icy box απλα θελω ssd για backup γιατι δεν χαλανε τοσο ευκολα τα ssd.

και οι SSD χαλάνε... για backup προτίμησε απλούς δίσκους που έχουν καλύτερη σχέση τιμής/χωρητικότητας... αναρωτιέμαι τι backup θα κάνεις στα 240... εμένα 3TB και μετά βίας μου φτάνουνε...

σημαντικό επίσης είναι τα διπλά backup για τα πολύ σπουδαία και αναντικατάστατα αρχεία σου...

@Marvel656, πρίν αγοράσεις το δίσκο ρίξε μιά ματιά εδώ :
http://www.amazon.com/Kingston-Digi...?ie=UTF8&filterBy=addOneStar&showViewpoints=0

χμμμ.... ενδιαφέρον... από ότι φαίνεται αλλάξαν nand flash ή/και firm, και οι νέες? κάποιες? σειρές δεν έχουν καμία σχέση με τις πρώτες που είχαν βγει... π.χ. ο δικός μου 120άρης είναι όπως των reviews όταν πρωτοκυκλοφόρησε ο δίσκος, ξεπερνάει τα 450/450ΜΒ με τα οποία τον δίνει η kingston... κρίμα πάντως... (αραγε γι'αυτό και έχει καταποντιστεί έτσι η τιμή του? όχι βέβαια ότι ήταν και ποτέ ακριβός, αλλά τώρα... είναι "τσάμπα" σε σχέση με τους υπόλοιπους).

χμμμ.... ενδιαφέρον... από ότι φαίνεται αλλάξαν nand flash ή/και firm, και οι νέες? κάποιες? σειρές δεν έχουν καμία σχέση με τις πρώτες που είχαν βγει... π.χ. ο δικός μου 120άρης είναι όπως των reviews όταν πρωτοκυκλοφόρησε ο δίσκος, ξεπερνάει τα 450/450ΜΒ με τα οποία τον δίνει η kingston... κρίμα πάντως... (αραγε γι'αυτό και έχει καταποντιστεί έτσι η τιμή του? όχι βέβαια ότι ήταν και ποτέ ακριβός, αλλά τώρα... είναι "τσάμπα" σε σχέση με τους υπόλοιπους).

http://www.anandtech.com/show/7763/an-update-to-kingston-ssdnow-v300-a-switch-to-slower-micron-nand

κρα, κρα, κρα....