image σκληρού δίσκου και εγκατασταση σε νέο

zisis1985

Established Member
19 September 2007
299
Γνωρίζει κανείς κάποιο πρόγραμμα που να κάνει το παραπάνω;;Έχω αυτή τη στιγμή έναν 500αρη σκληρό δίσκο και θέλω να μεταφέρω όλο το λειτουργικό με τα εγκατεστημένα προγράμματα, ρυθμίσεις κλπ σε ένα καινούριο δίσκο μεγαλύτερο..κάτι έχω ακούσει πως λέγεται migration.
ποια είναι η καλύτερη λυση, πως και με ποιό πρόγραμμα;;
Θα προτιμούσα δοκιμασμένες λυσεις για να μην έχω τρεχάματα μετα..
Ευχαριστώ πολύ!

φαντάζομαι πως θα υπάρχει και ανανεωμένη έκδοση του προγράμματος που προτείνεις. Είσαι ευχαριστημένος, έχεις κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που λέω;;

Το εχω δοκιμασει το Acronis Migrate Easy και δουλευει σωστα, απλα δεν ειναι και τόσο ευελικτο, νομιζω δεν σε αφηνει να αλλαξεις το μεγεθος του partition, η αν εχεις παραπανω απο εναν δισκο και θελεις ολα τα partitions να περασουν σε εναν μεγαλο νεο δισκο.. Επισης και το acronis true image θα μπορουσε να χρησιμοποιθει, που πρεπει να σου δινει και αυτη την ευελιξια. Ακομη εχω χρησιμοποιησει και το system rescue cd, με το gparted. απλα εκει πρεπει να θυμηθεις να κανεις το windows boot partition active, γιατι αλλιως δεν φορτωνουν τα xp.

acronis true image θα κάνεις δουλεία. Με cloning. Θα βάλεις και τους δύο δίσκους πάνωσ το pc. cloning απο τον έναν στον αλλο. Τελειώνει, shut down, βγάζεις τον 2ο σκληρό και bootareis κανονικά. Μετά αφού bootarei βάλε και τον 2ο (προσοχή απο το bios σε ποιόν θα bootarei) και κάνε format τον δίσκο.

Ολη η σειρα του Νορτονα τα ghost απο τα 2003 εως και το 12 ειναι τελεια και απροβληματιστα. Τα πρωτα τρεχουν απο μια δισκετα και δεν χρειαζεται να πληρωσεις εναν σκασμο λεφτα.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα δοκιμάσω τις προτάσεις σας και θα επανέλθω...

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει το acronis true image. Με μια εξαίρεση που σε ένα σύστημα δεν έβλεπε τον δίσκο, τις άλλες φορές μου έκανε μια χαρά την δουλειά.