Image Stabilization απορία

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,398
Έχω την ultra compact olympus μ830 και θέλω να ρωτήσω το εξής.
Υπάρχει πλήκτρο το οποίο ανεφέρει ότι ενεργοποιεί τον σταθεροποιητή εικόνας.
Πρέπει να το έχω on συνέχεια ή μόνο σε περιπτώσεις χαμηλού φωτισμού όπου το κλείστρο μένει περισσότερη ώρα ανοιχτό;
Υπάρχει λόγος να είναι on σε φωτεινές λήψεις;

μαλον αστο ενεργοποιημενο !!!!!!!

δοκιμασε ομως με διαφορες ημερισιες ληψεις με και χωρις να δεις αν υπαρχει διαφορα ......

σιγουρα σε συνεφια η σε σκιερα μερη θα ειναι χρησιμο..

Εγώ έχω την μ810 και το DIS (ditigal image stabilization) δεν το έχω ποτέ ενεργοποιημένο. Το είχα στην αρχή για να πειραματιστώ και έβλεπα πως χάνω σε ευκρίνεια (είχα κόκκους). Αυτό γίνεται γιατί πειράζει το ISO απ'όσα έχω διαβάσει. Το χρησιμοποιώ μόνο μετά την λήψη της φωτογραφίας, αν χρειάζεται, για να διορθώσω κάποιο κουνημένο τμήμα της. Την διορθωμένη φωτογραφία την σώζει ως διαφορετικό αρχείο, οπότε πειραματίσου ελεύθερα.
Για νυχτερινές λήψεις, το τρίποδο είναι απαραίτητο. Δεν κάνει τίποτα το DIS.
Αυτά από εμένα, με τα ολίγα που γνωρίζω περί photo. Οι guru του αθλήματος θα σε διαφωτίσουν περισσότερο.

Απάντηση: Re: Image Stabilization απορία

Εγώ έχω την μ810 και το DIS (ditigal image stabilization) δεν το έχω ποτέ ενεργοποιημένο. Το είχα στην αρχή για να πειραματιστώ και έβλεπα πως χάνω σε ευκρίνεια (είχα κόκκους). Αυτό γίνεται γιατί πειράζει το ISO απ'όσα έχω διαβάσει. Το χρησιμοποιώ μόνο μετά την λήψη της φωτογραφίας, αν χρειάζεται, για να διορθώσω κάποιο κουνημένο τμήμα της. Την διορθωμένη φωτογραφία την σώζει ως διαφορετικό αρχείο, οπότε πειραματίσου ελεύθερα.
Για νυχτερινές λήψεις, το τρίποδο είναι απαραίτητο. Δεν κάνει τίποτα το DIS.
Αυτά από εμένα, με τα ολίγα που γνωρίζω περί photo. Οι guru του αθλήματος θα σε διαφωτίσουν περισσότερο.

αν λειτουργει ανεβαζοντας την ευαισθησια σιγουρα εχει επιπτωση στην εικονα και ειναι ΜΟΝΟ λυση αναγκης !

ο σταθεροποιητης που ενεργει μηχανικα στον φακο η στον αισθητητρα αυτος κανει δουλεια πραγματι !!!