Ιμάντας, τροχαλία, άμεση οδήγηση... ποιο πιστεύετε ότι είναι το σωστότερο και γιατί;

Κώστα η παρέμβαση σου απολύτως χρήσιμη.

Επιβεβαιώνεις αυτά τα οποία αναφέρω και εγώ παραπάνω.

Όταν λέμε μάζα εννοούμε βάρος κατά την έννοια που έχει και στην φυσική, ο όγκος δεν παίζει ρόλο, είναι όμως άρρηκτα συναφής με το είδος του υλικού...

Και τα Lenco έχουν 4 βίδες ενσωματωμένες για σφίξιμο, αλλά οι σχεδιασμοί πλινθ που βλέπω από τους περισσοτέρους προβλέπουν περισσότερες, ώστε να δέσει ακόμα καλύτερα με το πλινθ, αυτές γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία στο Lenco (δηλαδή τρυπάνε το pan κάτω από το πλατό) επίσης άλλος τρόπος να μειωθούν περισσότερο οι κραδασμοί είναι ο διαχωρισμός του σημείου έδρασης του μοτέρ από το υπόλοιπο top plate.

Ως αναφορά το τραπεζάκι, προσωπικά δεν μου πολυαρέσει η ιδέα από τα μπαλάκια squash... συνήθως τοποθετείτε το ήδη μεγάλου βάρους πλινθ επάνω σε ένα κομμάτι σχιστόλιθου, είτε με κώνους είτε με πόδια μπρούτζου είτε κάποιου όχι μαλακού αλλά σκληρού υλικού, και κατόπιν το σύνολο πλινθ/βάση σχιστόλιθου επάνω σε τραπέζι μεγάλης μάζας (πχ έπιπλο από σιδηροδρομικούς δοκούς/ sleepers) ενώ άλλη λύση είναι μια βάση τοίχου.

Να αναφέρω δε, ότι και εγώ δεν έχω φτιάξει με τα χέρια μου πλινθ ακόμα, έχω όμως διαβάσει πίστεψε με ότι υπάρχει στο διαδίκτυο εδώ και 2 μήνες και έχω κρατήσει και σημειώσεις κλπ κλπ...

Η ηχητική ανωτερότητα του Lenco είναι εμφανής σε σχέση με τα άλλα δύο πικάπ μου (ακόμα και όπως το είδατε χωρίς πλινθ επάνω σε δύο ξύλα), γιαυτό και το Linn μάλλον πάει για πούλημα, και το Oracle προσωρινά παροπλίζεται, αλλά αυτό θα το κρατήσω, διότι όπως και να το κάνεις είναι ομορφιά πανάθεμα το...

Δεν είπα πουθενά "the thicker the better"... τα 6 layers ακολουθούνται στα Lenco, αλλά απότι βλέπω (διαβάζω) ΚΑΙ στα Garrard...

Θελοντας και μη πρεπει να ειναι χοντρο για να καλυψει σε υψος το τεραστιο μοτερ και τα μηχανικα μερη.:smile:

Άρα συμφωνείς στα 6χ 1,8 ή 2,0 που σου είπα αρχικά...-bye-

Ναι αν θελεις το πλινθ να ειναι ενα κοματι,Οχι αν ειναι split-plinth.

Eγω ειπα οτι παω για split-plinth οπως την Loricraft,συν το πολυ βαρυ τραπεζακι.

Αν οι κωνοι η αλλου ειδους decoupling (απο το τραπεζακι)προτιμηθουν τελικα αντι οι μπαλες,αυτο λυνεται σε 10 λεπτα.

Η μονη διαφορα σ'αυτο που λες ειναι οι κωνοι αντι οι μπαλες.Σκεψου το να δεις.

Ενα επιπλο απο σιδηροδρομικες δοκους για μενα αποκλειεται για κυριως αισθητικους αλλα και ακουστικους πιθανον λογους.

Πολλοι προτιμουν τετοιο πλινθ.Το υψος χρειαζεται για να καλυψει το μοτερ και τα αλλα μερη απο κατω.Απλο και αποτελεσματικο.

Δεν είμαι πεπεισμένος ότι η Loricraft είναι πανάκεια... τέλος πάντων...

πάντως οι μπάλες και οι κώνοι δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, παρά μόνο ότι κάθονται ανάμεσα...

οι κώνοι ενώνουν μηχανικά τα δύο, ενώ τα μπαλάκια απομονώνουν... εφόσον είναι εύκολο δοκίμασε και τα δύο... εγώ είμαι υπέρ των κώνων...

καλό το πλινθάκι αυτό αλλά που θα βάλεις τον βραχίωνα σε ξεχωριστό pod? δεν βλέπω να έχει χώρο εκεί...

Δεν είμαι πεπεισμένος ότι η Loricraft είναι πανάκεια... τέλος πάντων...

πάντως οι μπάλες και οι κώνοι δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, παρά μόνο ότι κάθονται ανάμεσα...

οι κώνοι ενώνουν μηχανικά τα δύο, ενώ τα μπαλάκια απομονώνουν... εφόσον είναι εύκολο δοκίμασε και τα δύο... εγώ είμαι υπέρ των κώνων...

καλό το πλινθάκι αυτό αλλά που θα βάλεις τον βραχίωνα σε ξεχωριστό pod? δεν βλέπω να έχει χώρο εκεί...

Πανακεια δεν ειναι κανεις και για τιποτα.Θα πιστωνα ομως την Loricraft,οτι θα γνωριζει καλα τα πικαπ που φτιαχνει(501,601) και αυτα που διορθωνει.Απ'οτι ξερω εχουν πλινθ και των δυο σχολων.

Οι κωνοι απο την στιγμη που μεσολαβουν ,δεν ενωνουν μηχανικα δυο πραγματα,απλα ανεβαζουν το resonance frequency σε πιο ψηλη συχνοτητα σε σχεση με τις μπαλες.Οτι δηποτε μπορει να δουλεψει εκει.Γι'αυτο ειπα οτι ο πειραματισμος ειναι αναγκαιος.Δεν μπορει ενα πραγμα,ειτε ειναι κωνος ειτε ειναι μπαλα squash να δουλευει καλα σε ολες τις περιπτωσεις.

Ειδες ποτε Thorens TD124 χωρις τα isolation mushrooms???

H SME επισης εφτιαχνε πολυ καλα plinths για Garrard,Thorens κλπ,ολα ειχαν isolation.

Δεν εχεις ακουσει πολλους που δεν τους αρεσουν οι κωνοι στις βασεις των ηχειων π.χ;Προτιμουν ισως πιο μαλακα υλικα,πλησιεστερα στο υλικο του ιδιου του ηχειου πολλες φορες.

Οτι μεσολαβει μεταξυ δυο υλικων,απλα ειναι το τριτο υλικο που προσθετει και τον δικο του χαρακτηρα στο συνολο.

Αυτον τον χαρακτηρα,πρεπει να τον σκοτωσεις :smile:

Tην φωτο του πλινθ την εδειξα για να φανει οτι το παχος σε ενα μονοκομματο πλινθ ειναι αναγκαιο για να καλυψει το μοτερ κλπ.Παρ'ολα αυτα,αρκετοι τοποθετουν τον βραχιωνα σε ξεχωριστη βαση διπλα απο το πικαπ.
Προσωπικα δεν το δοκιμασα καμια φορα ως τωρα.

Καλώς...

Σήμερα που άκουσα (στο σπίτι συμφορουμίτη) Lenco VPI platter/Mg1/φτηνή MM/ Σχιστόλιθο πλινθ/μπρούτζινα με κώνους πόδια σε μεταλλικό χειροποίητο ρακ μεγάλου βάρους...

έμεινα πραγματικά εκστασιασμένος...

Καλώς...

Σήμερα που άκουσα (στο σπίτι συμφορουμίτη) Lenco VPI platter/Mg1/φτηνή MM/ Σχιστόλιθο πλινθ/μπρούτζινα με κώνους πόδια σε μεταλλικό χειροποίητο ρακ μεγάλου βάρους...

έμεινα πραγματικά εκστασιασμένος...

Chris,μην το κανουμε βεντετα ρε φιλε,δεν νομιζω οτι επαιζε καλα λογω κωνων και δεν νομιζω να επαιζε χαλια αν δεν ειχε κωνους.

Τα tweaks βοηθουν ενα καλο πικαπ να γινει καλυτερο,αλλα ποτε δεν θα κανουν καλο,ενα κακο πικαπ.

Ολα ειναι σχετικα,και οτι κανει καπου δεν μπορει να αποτελει κανονα και να κανει παντου.Η καθε περιπτωση θελει την μελετη της και τον πειραματισμο της.

Φαντασου τωρα μια ακραια περιπτωση,να βγαλεις τα ελατηρια του sondek και να βαλεις στο υποσασι κωνους.

Οι ΜΜ ειτε φτηνες ειναι ειτε ακριβες,οταν εχουν σωστο load/capacitance,μπορει να γινουν killers.
Θελουν την προσοχη τους..............

Last edited:
Με παρεξήγησες...

δεν το είπα για να το θέσω ως επιχείρημα... το είπα για να προχωρήσει η κουβέντα...

αλίμονο... για ποια βεντέτα μιλάς... φίλοι είμαστε...

δεν μου λες...μια και έφερες το θέμα του Sondek...

έχεις κανά πελάτη για το Sοndek μου? :flipout:-bye-

Με παρεξήγησες...

δεν το είπα για να το θέσω ως επιχείρημα... το είπα για να προχωρήσει η κουβέντα...

αλίμονο... για ποια βεντέτα μιλάς... φίλοι είμαστε...

δεν μου λες...μια και έφερες το θέμα του Sondek...

έχεις κανά πελάτη για το Sοndek μου? :flipout:-bye-
Προδοτη...... :flipout::flipout::flipout:

Bαλε το στο e-bay.Στην κατασταση που το εχεις θα φυγει γρηγορα.

Δοκιμασε και στο φορουμ,πριν λιγο καιρο καποιος φιλος εψαχνε για ενα.Να το ψαξω και να σου πω ποιος ειναι.

Last edited: