Ιμάντες - straps - accessories στήριξης μηχανών και φακών

Απάντηση: Re: Ιμάντες - straps μηχανών

Δεν θα τα συνιστούσα, πολύ φθηνή κατασκευή τα buckles , συνήθως το μέταλλο τους είναι άγρια, χάνουν εύκολα τη βαφή και έχουν άκρες με αιχμές που όταν ακουμπά τη μηχανή μέσα σε τσάντα μπορεί να δημιουργήσει θεματάκι. Είχα πάρει δοκιμαστικά το strap χεριού αρχικά γιαυτο και το γράφω, οποιος το θέλει του το χαρίζω...

Ναι κουμπώνουν τα anchores...

Το γραψα ήδη δεν ξέρω αν το διάβασε ο ενδιαφερόμενος.

Re: Ιμάντες - straps μηχανών

Όχι, είχα χάσει το μήνυμά σου όντως. Ευχαριστώ.

Είχες πάρει την απομίμηση και γι' αυτή μιλάς απ' ότι καταλαβαίνω, σωστά;

Απάντηση: Re: Ιμάντες - straps μηχανών

Είχα ένα original της peakdesign και είπα να πάρω δοκιμαστικά το μη ορίτζιναλ στραπ χεριού για να έχω και δυο πρόσθετα κλιπ, αυτά τα χρησιμοποίησα με πολύ προσοχή αλλά το μεταλλικό τμήμα είναι χάλια κατασκευή , δεν το συνιστώ καθόλου ... είναι χωρίς επικάλυψη , οτι πληρώσεις περνεις... προφανώς και δεν μπορείς να εμπιστευτείς και τα υπόλοιπα μέρη του στραπ αλλά δεν έκανα δοκιμες , το έβαλα άκρη

Τελικά αγόρασα και ένα δεύτερο peakdesign.

Re: Απάντηση: Re: Ιμάντες - straps μηχανών

Είχα ένα original της peakdesign και είπα να πάρω δοκιμαστικά το μη ορίτζιναλ στραπ χεριού για να έχω και δυο πρόσθετα κλιπ, αυτά τα χρησιμοποίησα με πολύ προσοχή αλλά το μεταλλικό τμήμα είναι χάλια κατασκευή , δεν το συνιστώ καθόλου ... είναι χωρίς επικάλυψη , οτι πληρώσεις περνεις... προφανώς και δεν μπορείς να εμπιστευτείς και τα υπόλοιπα μέρη του στραπ αλλά δεν έκανα δοκιμες , το έβαλα άκρη

Τελικά αγόρασα και ένα δεύτερο peakdesign.

εγώ χρησιμοποιώ τα optech που είναι καλά και δεν δίνουν στόχο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιμάντες - straps μηχανών

εξαιρετική λυση και τα συστηματα στήριξης της αμερικάνικης optech , παλια με τις DSLR αυτα ειχα αλλά δυσκολευοσουν να τα βρεις Ευρωπη, τωρα κυκλοφορουν , ειναι ιδανικά γιατι έχουν παρα πολλές λυσεις ακομη και δικό σου ιμαντα να θελεις να βαλεις με καραμπινερ (εχω τους παλιους απο την εποχη του φιλμ), ειτε αποσπόμενους κλπ.

Re: Ιμάντες - straps μηχανών

Πριν μερικά χρόνια παράγγειλα 4 ζεύγη κλιπς της optec, έχοντας ήδη 2 - από τότε δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ ξανά με το θέμα. Όπως λέει κι ο Βλάσης, διακριτικά και αξιόπιστα!

Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το πρώ

Πολύ robocop κατάσταση !

Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

Γνωστό προϊόν είναι. Διπλό lens flipper κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Το συγκεκριμένο τριπλό έχει ένα χρόνο που βγήκε, όταν και ολοκληρώθηκε το kickstarter, και δεν βλέπω αυτή τη στιγμή να είναι σε προσφορά, ώστε να υπάρχει λόγος να μπει σε αυτό το νήμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπω

Το πέρασα εδώ ως αξεσουάρ που ξεφεύγει από τα συστήματα στήριξης τριποδων και κεφαλών.

Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπωσδήποτε το

Σε διπλό υπάρχει από το 2015 και η πιο επώνυμη εκδοχή από την Peak Design, το Lens Kit, που κουμπώνει στο Capture.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές! - Διαβάστε οπω

Σε διπλό υπάρχει από το 2015 και η πιο επώνυμη εκδοχή από την Peak Design, το Lens Kit, που κουμπώνει στο Capture.

Έχω μπει στον πειρασμό να το πάρω γιατί πραγματι δίνει άλλη χρησιμότητα στο capture pro (γρήγορη αλλαγή δεύτερου φακού αντί για αλλαγή δεύτερου σώματος ή τοποθέτηση της μηχανής για να έχει ελεύθερα χέρια). Δεν ξέρω όμως αν θα βολεύει η χρήση του στην πράξη ...αν θα είναι Τσακ μπαμ βάλε βγάλε δηλαδή. Αλλά δεν υπάρχει για m43:drool:οποτε τη γλίτωσα :smash:

Όσοι χρησιμοποιείτε τα straps της Peak Design - ιδιαίτερα το slide - μέχρι τι βάρος τους έχετε "φορτώσει"; Τα specs των anchors μιλάνε για 90 κιλά, αλλά το λεπτό κορδονάκι δεν μου εμπνέει τόση εμπιστοσύνη για να πω την αλήθεια.

Μέχρι τώρα και για πολλά χρόνια, χρησιμοποιώ το διπλό strap της Black Rapid (και παλιότερα το αντίστοιχο της Sun Sniper) τόσο στους αγώνες όσο και στα μυστήρια. Σκέφτομαι να κρατήσω το BR μόνο για τους αγώνες όπου χρειάζεται να τραβήξω πάνω από μοτοσυκλέτα (για λόγους ασφαλείας), αλλά για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα ήθελα κάτι λιγότερο ογκώδες και με μεγαλύτερη ευκολία όταν χρειάζεται προσωρινά να έχω μόνο τη μία μηχανή πάνω μου. Εννοείται χωρίς καμμία παραχώρηση στην άνεση και την ασφάλεια του εξοπλισμού, τομείς στους οποίους δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από την black rapid.

Απάντηση: Re: Ιμάντες - straps - accessories στήριξης μηχανών και φακών

Νάσο με εξαιρεση τα προτελευταία λεπτά κορδόνια των anchors που η εταιρία στέλνει ανταλλακτικά (λόγω κοψίματος από τα hidge των μηχανων), δεν έχουν αναφερθει αλλά σοβαρά προβλήματα.
Διάβασε στην προηγούμενη σελίδα γιαυτα, ο Μανιος που πήρε φιλος τελευταία δίνει από τις παλιές παρτίδες αλλά άμεσα σε 2-3 ημέρες η εταιρία στέλνει ανταλλακτικά αν της το ζητήσεις μέσω του σάιτ. Εμένα και σε όλους όσους έστειλαν ειδοποίηση μας ήρθαν χωρίς χρέωση από Αμερική.

Ευχαριστώ Κώστα.

Συνεχίζοντας την έρευνα, ψάχνω να βρω πειστικούς τρόπους για χρήση του Slide σε gripped DSLR με φορεμένο τον 70-200. Η Peak Design συστήνει την τοποθέτηση και των δύο anchors στη μηχανή, αλλά κάτι τέτοιο επιβαρύνει υπερβολικά τη μοντούρα και θα ήθελα να το αποφύγω. Άλλοι χρήστες τοποθετούν το ένα anchor στην τρύπα του lens foot και το άλλο στη μηχανή, ενώ επίσης προτείνεται και η χρήση του anchor mount στο lens foot και η τοποθέτηση των anchors σε αυτό.
Αν κάποιο μέλος εδώ έχει εμπειρία πάνω σε αυτό, θα βοηθούσε.

Απάντηση: Re: Ιμάντες - straps - accessories στήριξης μηχανών και φακών

Δεν έχω το setup φακών που γράφεις ούτε σε μέγεθος ούτε σε βάρος για να σου πω, με την παλια μου DSLR είχα και εγώ το Blackrapid,

επειδή συνήθως μέσα στο σετ έχει περισσότερα anchors θα τα έβαζα και στα τρία σημεία στήριξης , όταν περπατούσα πολύ ώρα θα χρησιμοποιούσα αυτό που δίνει αποφόρτιση στη μοντουρα και όταν ημουν σταθερός αυτό που βολεύει καλύτερα στο πιάσιμο.
Όπως και ναναι αν θες ελα μα βόλτα ΠΕΙΡΑΙΑ μια μέρα να το έχω μαζί μου και να το δοκιμασεις να δεις μόνος σου τι βολεύει πριν την αγορά.