IMAX ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

viber_image_2025-07-12_14-47-05-996.jpg

To "ambilight" στο πλαι δε με χάλασε, γεμίζει η οπτική γωνία, αλλά το ταβάνι παιδιά βγάζει μάτια. ήθελε αέρα 2-3 μέτρα αλλά που να τα βρουν;
Τουλάχιστον με κάποιο υλικό βελούδο μαύρο ντύσιμο ή βάψιμο με αυτό

Πρώτα ο Θεός μετά τις 10 Σεπτεμβρίου θα βρίσκομαι για λίγες ημέρες στην Αθήνα.
Έχουμε εικόνα τι ταινία μπορεί να παίζει τότε μήπως κάνω το ταξίδι μέχρι το Μαρούσι αν υπάρχει κάτι αξιόλογο.

Όλο και κάτι καλό θα έχει.
Μετά αν θες κάνεις και μια βόλτα από το demo room μου για να το τελικιάσουμε ;)

Για οσους παρακολουθουν τα νεα σχετικα με τις προβολες ταινιων, το F1 παιχτηκε στην imax και τελος ή δεν παιχτηκε ποτε; Βλεπω τωρα στην imax να ειναι το superman.

Για οσους παρακολουθουν τα νεα σχετικα με τις προβολες ταινιων, το F1 παιχτηκε στην imax και τελος ή δεν παιχτηκε ποτε; Βλεπω τωρα στην imax να ειναι το superman.
Παιχθηκε και το εβγαλαν πλεον! Δεν το πηρες χαμπαρι; Τοσα ποστς γραψαμε εδω μεσα!

Πρόβλεψη θα κάνω και μόνο παρατηρώντας το πρόγραμμα των επόμενων εβδομάδων, θα το επαναφέρουν στην Imax μέσα στον Αύγουστο.

Παιχθηκε και το εβγαλαν πλεον! Δεν το πηρες χαμπαρι; Τοσα ποστς γραψαμε εδω μεσα!
δεν ασχολουμαι με το σινεμα ιδιαιτερα πλεον. Ουτε οι ταινιες που ειχαν βγει τους τελευταιους μηνες με ενδιεφεραν αλλα ουτε μου αρεσε η ολη εμπειρια οπως την ειχα ζησει την τελευταια φορα που πηγα. Απλα τωρα καλοκαιρι, εχω λιγο περισσοτερο ελευθερο χρονο και ψηνομουν να δω το F1 (το οποιο ακουσα οτι ειναι καλο) σε imax.
Δεν πειραζει και στο σπιτι μια χαρα θα ειναι! :)

Είδα εχθές το Superman στο IMAX, εδώ στην Γαλλία. Στα πλάγια, δεν είχε καμία αντανάκλαση ή backlight. Στην οροφή, που είναι παρόμοια με του Village (σχεδόν εφάπτεται με την οθόνη), φωτιζότανε μεν, αλλά είναι μαύρη τελείως, χωρίς κάγκελα εξαερισμού και λογικά με κάποιο ύφασμα απορρόφησης, ώστε να μην τραβάει την προσοχή. Γενικά, το κοίταξα επειδή γράψατε εσείς, όχι γιατί μου τράβηξε την προσοχή.
Εάν καταφέρω να δω ταινία στο Village κάποια στιγμή, θα μπορέσω να συγκρίνω.

Είδα εχθές το Superman στο IMAX, εδώ στην Γαλλία. Στα πλάγια, δεν είχε καμία αντανάκλαση ή backlight. Στην οροφή, που είναι παρόμοια με του Village (σχεδόν εφάπτεται με την οθόνη), φωτιζότανε μεν, αλλά είναι μαύρη τελείως, χωρίς κάγκελα εξαερισμού και λογικά με κάποιο ύφασμα απορρόφησης, ώστε να μην τραβάει την προσοχή. Γενικά, το κοίταξα επειδή γράψατε εσείς, όχι γιατί μου τράβηξε την προσοχή.
Εάν καταφέρω να δω ταινία στο Village κάποια στιγμή, θα μπορέσω να συγκρίνω.

Πολυ φοβαμαι οτι θα σου κακοφανει. Ειδικα στον ηχο.

Και χθες που ειχα την δευτερη εμπειρια μου κακοφανηκε.....

Αφου το σκεφτομαι πλεον για το FF να παω σε κανονικη αιθουσα dolby atmos αντι της IMAX

Πολυ φοβαμαι οτι θα σου κακοφανει. Ειδικα στον ηχο.

Και χθες που ειχα την δευτερη εμπειρια μου κακοφανηκε.....

Αφου το σκεφτομαι πλεον για το FF να παω σε κανονικη αιθουσα dolby atmos αντι της IMAX
Ο ήχος φτιάχνεται λογικά?

Σιγουρα αλλα δεν ξερω αν πρεπει να κανουν απλα ρυθμισεις ή να κανουν και αλλαγες στο hardware.

Μηπως να τους στελναμε ως φορουμ μια πρωτη μας "σειρα εντυπωσεων" απο μελη για να δουμε τι θα μας απαντησουν και αν προντιθενται να κανουν κατι στο μελλον ?

Αν εξαιρεσεις το κεντρικο (που δεν ειμαι σιγουρος αν εφταιγε το calibration ή απλα ετσι ηταν γραμμένη η ταινια), ο ηχος στο F1 ηταν εξαιρετικος στην Imax. Και επειδη ειχα παει προσφατα στη Atmos αιθουσα να δω το MI, δεν συγκρινεται η ολη εμπειρια, ειδικα αν λαβει κανεις υποψην του τα γκρι χαλια της προβολης στις non imax αιθουσες των Village.

Καλα ....
αν καποιος εχει κατουρηθει πανω του και συγχαιρει απαντες για το IMAX (εκει χαμου)
ειναι ο Τακης ! 🤪

Τακη,
και αλλοι "παντρευτηκαν" ..... ομως δεν πεσαν στα πατωματα τεζα απ'την ηδονη ! ☺️

Καλα ....
αν καποιος εχει κατουρηθει πανω του και συγχαιρει απαντες για το IMAX (εκει χαμου)
ειναι ο Τακης !

Τακη,
και αλλοι "παντρευτηκαν" ..... ομως δεν πεσαν στα πατωματα τεζα απ'την ηδονη !

Δεν «κατουρήθηκα», χάρηκα όμως πολύ που έχουμε πλέον μια σοβαρή αίθουσα στην Ελλάδα που δεν θα με κάνει να βρίζω κάθε φορά που βγαίνω από το σινεμά γιατί δεν έκατσα να δω τη ταινία στο Home Cinema μου.

Δεν «κατουρήθηκα», χάρηκα όμως πολύ που έχουμε πλέον μια σοβαρή αίθουσα στην Ελλάδα που δεν θα με κάνει να βρίζω κάθε φορά που βγαίνω από το σινεμά γιατί δεν έκατσα να δω τη ταινία στο Home Cinema μου.
Οk ...... δεκτο ....... (ομως πολυ σοβαρα με ερμηνευσες 😌)

Υπάρχουν αρκετές κινηματογραφικές αίθουσες στην Αθήνα που προσφέρουν πολύ καλή ποιότητα προβολής και ήχου. Για όσους μένουν κοντά στη Γλυφάδα προτείνω τις αίθουσες 1 & 4 στα Options Cinemas (πρώην Town Cinemas) στη Ζησιμοπούλου και το θερινό κιν/φο ARIAN επί της Μεταξά. Επίσης ο ανακαινισμένος πέρυσι θερινός κινηματογράφος ΑΙΓΛΗ στο Ζάππειο διαθέτει πολύ καλή προβολή 4Κ laser και εξαιρετικό ήχο Dolby 7.1

Όλες αυτές είναι προσεγμένες κλασικές αίθουσες κινηματογράφου με τα γνωστά «Γκρι» μαύρα και χαμηλό contrast.
Καμία σχέση με την IMAX που συζητάμε εδώ.

Όλες αυτές είναι προσεγμένες κλασικές αίθουσες κινηματογράφου με τα γνωστά «Γκρι» μαύρα και χαμηλό contrast.
Καμία σχέση με την IMAX που συζητάμε εδώ.
Ολοι γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία DLP έχει σχετικά χαμηλό contrast ratio της τάξης του 2.500:1. Η IMAX χρησιμοποιεί ένα τροποιημένο 4Κ projector της Barco με contrast ratio έως 6.000:1. Πράγματι για τις περισσότερες αίθουσες ισχύει ότι το contrast ratio δε ξεπερνάει την τιμή του 2.000:1, αν λάβουμε υπ' όψιν και τη γήρανση του εξοπλισμού σε βάθος χρόνου. Ομως οι δύο αίθουσες της Γλυφάδας που προανέφερα (πρώην Town Cinemas) χρησιμοποιούν την αντίστοιχη έκδοση 4K High Contrast της Barco με contrast ratio 5.000:1, που είναι πολύ κοντά στις τιμές του ΙΜΑΧ.

Οταν η DCI committee δημιουργήθηκε από τα μεγάλα studio του Hollywood το 2004 για να οριστικοποιήσουν τις προδιαγραφές για τα συστήματα προβολής digital cinema παγκοσμίως, μόνο οι προβολείς με τριπλό DMD panel πληρούσαν τις προδιαγραφές αυτές. (ON/OFF contrast ratio, ANSI contrast, color depth, luminance level, uniformity). To 2013 πέρασε από τα compliance test η τεχνολογία SXRD της Sony με native contrast 8.000:1 όμως η Sony αποσύρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την παραγωγή digital cinema projectors to 2021 καθώς μετά από 6.000 περίπου ώρες λειτουργίας τα SXRD panel καταστρέφονταν από τη θερμική ισχύ της ισχυρής φωτεινής πηγής που ήταν απαραίτητη για να τηρηθούν οι προδιαγραφές φωτεινότητας που είχε ορίσει η DCI.

To σκηνικό δεν έχει αλλάξει πολύ μέχρι σήμερα με εξαίρεση την τεχνολογία direct display (led panels) που όμως είναι ακόμα πολύ ακριβή, δύσκολη στην εγκατάσταση και συντήρηση σε βάθος χρόνου και με πολλά θέματα που ακόμα δεν έχουν λυθεί σχετικά με την σωστή αναπαραγωγή πολυκάναλου ήχου. Η τεχνολογία DLP είναι πλέον 35 ετών και ακόμα καλά κρατεί όπου απαιτείται υψηλή ποιότητα προβολής και μεγάλη φωτεινή ισχύς.

• Like
Reactions: Sotiris and Kosh
Υπάρχουν αρκετές κινηματογραφικές αίθουσες στην Αθήνα που προσφέρουν πολύ καλή ποιότητα προβολής και ήχου. Για όσους μένουν κοντά στη Γλυφάδα προτείνω τις αίθουσες 1 & 4 στα Options Cinemas (πρώην Town Cinemas) στη Ζησιμοπούλου και το θερινό κιν/φο ARIAN επί της Μεταξά. Επίσης ο ανακαινισμένος πέρυσι θερινός κινηματογράφος ΑΙΓΛΗ στο Ζάππειο διαθέτει πολύ καλή προβολή 4Κ laser και εξαιρετικό ήχο Dolby 7.1

Ξερεις μηπως ποιοι αλλοι κινηματογραφοι διαθετουν 4k laser προβολεα ?