Ημερα κατα των ναρκωτικων!!

Πάλι παιδεία και τρίχες κατσαρές ακούω.
Μερικοί δεν ζουν στην πραγματικότητα.
Ήδη είχα ανοίξει ένα μέγα θέμα με αφορμή γνωστό γύφτο έμπορο ναρκωτικών της περιοχής Ευόσμου Θεσ/νίκης στο προγούμενο μας φόρουμ.
Δυστυχώς πλέον δεν υπάρχει.
Τα ναρκωτικά κύριοι και κυρίες αποφέρουν τεράστια κέρδη στα άτομα που, δεν ξέρω πως να τα κοσμήσω, τα εμπορεύονται.
Τα κέρδη τους είναι τόσα που λαδώνουν και αστυνομία και δικαστές και τους πάντες και συνεχίζουν.
Δηλαδή η αστυνομία δεν ξέρει τι γίνεται στο Ζεφύρι εκεί ή στον Δενδροπόταμο εδώ; Μη χ..σω μέσα τώρα.
Και τώρα με αφορμή την ημέρα αυτή, βγαίνει ο υπουργός να πει ότι θα λάβουν μέτρα κατά των ναρκωτικών.
Σωπάτε καλέ υπουργέ μου. Ανατρίχιασα.
Όταν μιλούσα για τους γύφτους που τα πουλάνε έξω στους δρόμους με τόση ευκολία κάποιοι έτρεξαν να υπερασπιστούν αυτούς. Η αστυνομία δεν βλέπει;
Μόνο εμείς τα βλέπουμε κάθε μέρα;
Αφήστε λοιπόν τους νέους να πεθαίνουν και να επαναπαυθούμε στα ωραία λόγια των υπουργών.
Και οι έμποροι συνεχίζουν. Κι αν τους πιάσουν είναι έξω σε λίγο διάστημα.
Κι εμείς απορούμε. Μάλλον οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα για τι τεράστια κέρδη μιλάμε. Ας απορούν λοιπόν. Διερωτώμαι τις πταίει;

Φίλε Μιχάλη συμφωνούμε σχεδόν απόλυτα αλλα θα διαφωνήσω μ'αυτό----->
Μελίδης Μιχάλης said:
Πάλι παιδεία και τρίχες κατσαρές ακούω.

Επειδή ακριβώς όπως λες κι εσυ η πολιτεία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου(ή μήπως την βολεύει αυτή η κατάσταση γιατι τα οικονομάνε κι αυτοί ή κι εγω δεν ξέρω τι άλλο παίζεται...) και επειδή όπως ακριβώς εξηγείς τα κέρδη απ'αυτές τις δουλειές είναι τεράστια και οι γύφτοι και η οποιαδήποτε άλλη φυλή(δεν είμαι ρατσιστής,δυστυχώς ξέρουμε οτι οι γύφτοι κάνουν το μεγαλύτερο εμπόριο στον δρόμο αν και πίσω απ'αυτούς κρύβονται μερικοί ατσαλάκωτοι της υψηλής ελληνικής κοινωνίας) δεν έχουν κανέναν δισταγμό η καλύτερη λύση είναι η παιδεία!
Κι αυτό γιατι αν θέλετε να το δούμε ξεκάθαρα, εμμέσως πλην σαφώς την παιδεία θα μπορούσε καλοπροαίρετα πάντα κάποιος να την προσομειάσει με πλύση εγκεφάλου...

Κάνε λοιπόν αγαπημένη μου πολιτεία αυτό που επιτέλους πρέπει να κάνεις και θα δεις οτι τα ποσοστά χρηστών,τα ποσοστά της εγκληματικότητας και τόσα άλλα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά θα πάρουν την κατιούσα!

Ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά οτι αυτό το φαινόμενο θα υπάρχει μια ζωή...
Δυστυχώς...

varis said:
Αυτο που ξερουμε, ο,τι το χασις ειναι το προσταδιο για την ηρωϊνη, δεν ισχυει δηλαδη; Πεφτω απ`τα συννεφα!!!

Αν πήγαινε έτσι το πράγμα, οι μισοί γνωστοί μου (εμού συμπεριλαμβανόμενης) θα είμασταν για αποτοξίνωση. Ε, ναι λοιπόν. Γιατί, είμαι η μόνη από το φόρουμ;

"...but I didn't inhale." ,
Bill Clinton

Elena K said:
Αν πήγαινε έτσι το πράγμα, οι μισοί γνωστοί μου (εμού συμπεριλαμβανόμενης) θα είμασταν για αποτοξίνωση. Ε, ναι λοιπόν. Γιατί, είμαι η μόνη από το φόρουμ;

"...but I didn't inhale." ,
Bill Clinton

Οχι δεν είσαι...:D

Το χασίς θεωρείται προστάδιο για την ηρωίνη επειδή και τα δύο ελέγχονται από το ίδιο κύκλωμα. Με κάτι κόλπα όπως οι τεχνητές ελλείψεις και η ψυχολογική πίεση σε άτομα που καπνίζουν για "διέξοδο" και όχι για διαδκέδαση, πολλοί χρήστες μαύρου μεταπηδούν στα σκληρότερα. Με ακριβώς αυτή τη λογική η Ολλανδία επέτρεψε την πώληση του χασίς σε συγκεκριμένα μαγαζιά και, από όσο έχω ακούσει, οι θάνατοι από ηρωίνη μειώθηκαν δραστικά. Αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχουν χρήστες που το έχουν υπό τον έλεγχό τους. Όπως υπάρχουν και αυτοί που καπνίζουν κανονικά τσιγάρα ή πίνουν αλκοόλ χωρίς να το ελέγχουν.

Όσο για την Ελλάδα... ακόμα θυμάμαι μία προεκλογική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας (επί Μητσοτάκη) στην οποία διατυμπάνιζε ότι για τους έμπορους ναρκωτικών η μόνη ποινή θα είναι ισόβια (με την κάμερα μέσα στο σκοτεινο κελί και την πόρτα να κλείνει στα μούτρα). Μετά από 15+ χρόνια, όσο το είδατε εσείς, τόσο το είδα και εγώ.

Βέβαια, στην Ελλάδα πιστεύω ότι είμαστε σε σαφώς καλύτερη θέση από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική σχετικά με το ποτό. Έχει μεγάλη διαφορά το να βγεις και να πιεις από το να βγεις για να πιεις. Νομίζω ότι η έλλειψη απαγόρευσης είναι βασικός παράγοντας για αυτό.

Όταν είδα τον χοντρογύφτο που δεν δουλεύει αλλά πουλάει ναρκωτικά, να βγάζει από την τσέπη του ένα χοντρό πακέτο με λεφτά δεκαχίλιαρα (τότε) για να αγοράσει σεζλόνγκ καρέκλες και καναπέδες για τη βεράντα του από γνωστό μαγαζί (του οποίου ο ιδοκτήτης σήμερα είναι και πρόεδρος ομάδας) τότε κατάλαβα γιατί δεν υπολογίζουν ζωές παιδιών μπροστά σε τόσο χοντρό κέρδος.
Άλλωστε όπως είπε για τα παιδιά θύματα "μόνα τους έρχονται, δεν τα τραβάω από τη μύτη με το ζόρι "
Είναι σίγουρο όμως ότι η αυστηρή απαγόρευση το μόνο που πετυχαίνει είναι να κάνει θεωρητικά πιο δύσκολη την διάθεση των ουσιών και κατά συνέπεια πιο ακριβή την τιμή και αυτό μεταφράζεται σε πιο πολύ κέρδος.
Γιατί η διάθεση είναι πάντα το ίδιο εύκολη. Τα πουλάνε με ευκολία. Δεν έχουν κανένα εμπόδιο.
Το νέο αστυνομικό μέγαρο Θεσ/νίκης είναι τώρα απέναντι από τον Δενδροπόταμο. Πριν ήταν ΜΕΣΑ στον Δενδροπόταμο. Λίγα μέτρα πιο εκεί από το αστυν. τμήμα πουλιόταν άνετα το εμπόρευμα και κανείς δεν έκανε τίποτα. Ούτε και τώρα. Τι γίνεται ήθελα να ήξερα. Εκεί δίπλα είναι και τα ΚΤΕΛ. Κόσμος πάει κι έρχεται και βλέπει παιδιά πρεζάκια μαστουρωμένα να μπαινοβγαίνουν στον Δενδροπόταμο στους γύφτους. Όλοι τα βλέπουμε εκτός απ´αυτούς που πρέπει. Και η ζωή συνεχίζεται. Και ο υπουργός λέει θα λάβει αυστηρά μέτρα κατά των ναρκωτικών.

Απάντηση: Re: Ημερα κατα των ναρκωτικων!!

kostas k said:
Καλησπέρα και από εμένα,

φίλε Varis πρέπει να ξέρεις ότι για πάρα πολύ κόσμο δεν υπάρχει άσπρο - μαυρό όσο αφορά τα ναρκωτικά αλλα και αποχρώσεις του γκρι.
Θέλω να πω ότι κάποιοι θεωρούν χειρότερο να κατεβάσουν μισό μπουκάλι αλκοόλ από το να κάνουν κανένα "τσιγάρο" στο που και που.
Όσον αφορά το ερώτημα σου τώρα κάποιες χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία και πολλές άλλες, παρόλου που η χρήση κάνναβης δεν επιτρέπεται επίσημα, παρόλα αυτά οι αρχές δεν κυνηγάνε αυτούς που καπνίζουν ή που μπορεί να έχουν καμία γλαστρα σπίτι τους αλλά τους μεγαλοεμπόρους. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει βεβαία στην Ελλάδα.

Υπάρχουν άπειρα επιχειρήματα τα οποία θα μπορούσαν να κατατεθούν υπερ της χρήσης κάνναβης και ακόμα περισσότερά για τους λόγους που δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα, αλλά σέβομαι το thread που ξεκινησε ο φίλος Άγγελος και δεν θα ήθελα να δώσω την αφορμή να γίνει rebate υπερ ή κατά της κάνναβης.

Φίλη Αννα, όλοι τους θέλουν να βοηθηθούν απλά το έχουν ξεχάσει και οι ίδιοι. Για πολλά χρόνια η δόση τους υπήρχε ο μοναδικός σκοπός της ζωής τους και ούτε που θυμόνται πως ήταν πριν. Άσε καλύτερα, είναι δράμα για όλους και ο θεός να τους φωτίσει.

Φιλε Kostas K εχουμε την ιδια άποψη. Με το να εκφρασεις την γνωμη σου δεν δειχνεις ασεβεια σε κατι...

Re: Απάντηση: Re: Ημερα κατα των ναρκωτικων!!

Αγγελος said:
Φιλε Kostas K εχουμε την ιδια άποψη. Με το να εκφρασεις την γνωμη σου δεν δειχνεις ασεβεια σε κατι...

Προφανώς, αλλά εννοούσα ότι δεν θέλω να οδηγήσω την συζήτηση αλλού.
Καλημέρα

Eίναι κρίμα που πολύς κόσμος καταφέυγει σε τέτοιες «και καλά» λύσεις. Δεν ξέρω αν νομιμοποιούσαν τα ναρκωτικά αν θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο. Eσείς τί λέτε? Mάλλον ο κόσμος θα ήταν όλος μαστουρωμένος?

MHTΣ said:
Eίναι κρίμα που πολύς κόσμος καταφέυγει σε τέτοιες «και καλά» λύσεις. Δεν ξέρω αν νομιμοποιούσαν τα ναρκωτικά αν θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο. Eσείς τί λέτε? Mάλλον ο κόσμος θα ήταν όλος μαστουρωμένος?

Οχι ΜΗΤΣ δεν ειναι ετσι...

Ξερω ανθρωπους που το βραδι για να χαλαρωσουν (και ουχι μαστουρωσουν) κανουν ενα τσιγαρακι
όπως ξερω και άλλους που θελουν οπωσδηποτε 2-3 ποτα για να πετυχουν ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ!!

Δεν μπορω να πω ποιο ειναι καλυτερο. Ουτε ποιο ειναι πιο βλαβερο.

Re: Απάντηση: Ημερα κατα των ναρκωτικων!!

Elena K said:

Καλημέρα Έλενα,

σίγουρα δεν είσαι μόνη. Ο ίδιος υπήρξα για σειρά ετών ως φοιτητής συστηματικός χρήστης κάνναβης και δεν έπαθα τίποτα. Και το πτυχίο μου πήρα, και καλή δουλίτσα έχω, και αμάξι και μηχανή και hi-fi και laptop και από όλα. Μάλιστα αρκετές φορές δεν περίορίστηκα μόνο στο "χόρτο του θεού" (ασχετό αλλά η ταινία είναι άπαιχτη, την συστήνω ανεπιφύλατα) αλλά και σε κάποια parties τα δοκίμασα σχεδόν όλα, και κοκόρια και τρύπες και κουμπιά. Εγώ όμως επειδή όταν χώθηκα στον χώρο δεν ήμουν ούτε 15 ούτε 16 αλλά 20 είχα κάποιο μέτρο και κάποια φιλοσοφία και κάποιους φραγμούς ως "καταναλωτής" και σε κάποιες φάσεις είπα "μέχρι εδώ" ή "αυτό δεν το παίρνω".
Αν ήμουν 16 δεν ξέρω που μπορεί να είχα καταλήξει.
Η αλήθεια είναι ότι ξεκινώντας κάποιος να πίνει κάνα "γάρο",ρίχνει καταρχήν τον πρώτο του φραγμό και μπαίνει στον παράνομο χώρο. Τώρα αν θα ακολουθήσουν και άλλοι φραγμoί στην πτώση έχει να κάνει με την ωριμότητα του ατόμου αλλά και με τις καταστάσεις πολλές φορές.
Σε τελική ανάλυση δεν ξέρω κανένα χρήστη ηρωίνης που να ξεκίνησε με ηρωίνη.
Τέλος πάντων, στην Ελλάδα δεν νομίζω να αποποινικοποιηθεί ποτέ, ή σύντομα τουλάχιστον, η χρήση κάνναβης γιατί πάρα πολλοί θα χάσουν πολλά λεφτά.
Και δεν εννοώ μόνο αυτούς που τα διακυνούν ή όποιους αστυνομικούς κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά και τους δικηγόρους (σχεδόν 1 στις 2 δίκες αφορά χρήση ή μικροδιακίνηση ναρκωτικών, που σημαίνει 1000€ στο νερό συν ΦΠΑ) τους μαγαζάτορες των νυχτερινών κέντρων (αντί να πάρεις κανένα ντουμάνι από την γλάστρα του σπιτιού σου να έρθεις στα ίσια σου, πιες 3-4 μπόμπες που φορολογούνται και απο το κράτος) και άλλους πολλούς.

kostas k said:
Καλημέρα Έλενα,

σίγουρα δεν είσαι μόνη. Ο ίδιος υπήρξα για σειρά ετών ως φοιτητής συστηματικός χρήστης κάνναβης και δεν έπαθα τίποτα. Και το πτυχίο μου πήρα, και καλή δουλίτσα έχω, και αμάξι και μηχανή και hi-fi και laptop και από όλα. Μάλιστα αρκετές φορές δεν περίορίστηκα μόνο στο "χόρτο του θεού" (ασχετό αλλά η ταινία είναι άπαιχτη, την συστήνω ανεπιφύλατα) αλλά και σε κάποια parties τα δοκίμασα σχεδόν όλα, και κοκόρια και τρύπες και κουμπιά. Εγώ όμως επειδή όταν χώθηκα στον χώρο δεν ήμουν ούτε 15 ούτε 16 αλλά 20 είχα κάποιο μέτρο και κάποια φιλοσοφία και κάποιους φραγμούς ως "καταναλωτής" και σε κάποιες φάσεις είπα "μέχρι εδώ" ή "αυτό δεν το παίρνω".
Αν ήμουν 16 δεν ξέρω που μπορεί να είχα καταλήξει.
Η αλήθεια είναι ότι ξεκινώντας κάποιος να πίνει κάνα "γάρο",ρίχνει καταρχήν τον πρώτο του φραγμό και μπαίνει στον παράνομο χώρο. Τώρα αν θα ακολουθήσουν και άλλοι φραγμoί στην πτώση έχει να κάνει με την ωριμότητα του ατόμου αλλά και με τις καταστάσεις πολλές φορές.
Σε τελική ανάλυση δεν ξέρω κανένα χρήστη ηρωίνης που να ξεκίνησε με ηρωίνη.
Τέλος πάντων, στην Ελλάδα δεν νομίζω να αποποινικοποιηθεί ποτέ, ή σύντομα τουλάχιστον, η χρήση κάνναβης γιατί πάρα πολλοί θα χάσουν πολλά λεφτά.
Και δεν εννοώ μόνο αυτούς που τα διακυνούν ή όποιους αστυνομικούς κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά και τους δικηγόρους (σχεδόν 1 στις 2 δίκες αφορά χρήση ή μικροδιακίνηση ναρκωτικών, που σημαίνει 1000 στο νερό συν ΦΠΑ) τους μαγαζάτορες των νυχτερινών κέντρων (αντί να πάρεις κανένα ντουμάνι από την γλάστρα του σπιτιού σου να έρθεις στα ίσια σου, πιες 3-4 μπόμπες που φορολογούνται και απο το κράτος) και άλλους πολλούς.

ΣΩΣΤΟΣ!!!!

kostas k said:
Και δεν εννοώ μόνο αυτούς που τα διακυνούν ή όποιους αστυνομικούς κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά και τους δικηγόρους (σχεδόν 1 στις 2 δίκες αφορά χρήση ή μικροδιακίνηση ναρκωτικών, που σημαίνει 1000? στο νερό συν ΦΠΑ) τους μαγαζάτορες των νυχτερινών κέντρων (αντί να πάρεις κανένα ντουμάνι από την γλάστρα του σπιτιού σου να έρθεις στα ίσια σου, πιες 3-4 μπόμπες που φορολογούνται και απο το κράτος) και άλλους πολλούς.
Σωστό και αυτό!

Συνέχεια του post #33
Όπως έλεγε και ο παππούς μου "όλα γίνονται ή δεν γίνονται για το μ..νι και τον παρά"
Αν και ο ίδιος πλέον δεν πίνω κανένα "γλάρο" πολύ απλά γιατι έκοψα το κάπνισμα, σαφώς και είμαι υπερ την αποποινικοποίησης του χόρτου γιατί καταρχήν δεν το θεωρώ και τίποτα σπουδαίο, είναι καλύτερο από τα ξύδια, και δεν θα χρειάζεται να μπαίνει κανείς στους χώρους διακίνησης βαριών ναρκωτικών για να έχει την καβάντζα του.
Η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια που θέλει κάποιες φορές να κάνει κεφάλι. Απλά υπάρχουν οι φυσικοί τρόποι να το κάνει και οι τρόποι οι οποίοι φορόλογούνται.
Τέλος μου έλεγε ο παππούς μου όταν ήμουν μπόμπιρας και δεν τον καταλάβαινα "Κωστή, ένα να θυμάσαι, τα πολλά και τα καθόλου βλάπτουν, σε όλα τα θέματα"
Καλημέρα σε όλους

kostas k said:
Συνέχεια του post #33
Όπως έλεγε και ο παππούς μου "όλα γίνονται ή δεν γίνονται για το μ..νι και τον παρά"
Αν και ο ίδιος πλέον δεν πίνω κανένα "γλάρο" πολύ απλά γιατι έκοψα το κάπνισμα, σαφώς και είμαι υπερ την αποποινικοποίησης του χόρτου γιατί καταρχήν δεν το θεωρώ και τίποτα σπουδαίο, είναι καλύτερο από τα ξύδια, και δεν θα χρειάζεται να μπαίνει κανείς στους χώρους διακίνησης βαριών ναρκωτικών για να έχει την καβάντζα του.
Η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια που θέλει κάποιες φορές να κάνει κεφάλι. Απλά υπάρχουν οι φυσικοί τρόποι να το κάνει και οι τρόποι οι οποίοι φορόλογούνται.
Τέλος μου έλεγε ο παππούς μου όταν ήμουν μπόμπιρας και δεν τον καταλάβαινα "Κωστή, ένα να θυμάσαι, τα πολλά και τα καθόλου βλάπτουν, σε όλα τα θέματα"
Καλημέρα σε όλους

Πολύ συμφωνώ με όσα λες.
Πραγματικά, κι εγώ δεν μπορώ να διανοηθώ πώς γίνεται να είναι ποινικοποιημένο το τσιγαριλίκι και να είναι νόμιμο το ποτό, όταν μετά οι άπαντες σχεδόν παίρνουν και το τιμόνι και όποιον πάρει ο χάρος.

Όντας μη καπνίστρια και κατά περίπτωση θύμα καπνιστών ("κατά περίπτωση" λέω, για να μην πέσετε να με φάτε) δεν καταλαβαίνω γιατί υπό αυτές τις συνθήκες δεν ποινικοποιείται και το τσιγάρο και το ποτό. "Μα καλά, είσαι τρελή" θα μου πείτε, οπότε λέω κι εγώ ποιός αποφασίζει πού θα μπει η διαχωριστική γραμμή;

Ορίστε, κι ο μπέμπης συμφώνησε!

Attachments

• 01_10_28_YPAB.jpg
    01_10_28_YPAB.jpg
    10.6 KB · Views: 5
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ημερα κατα των ναρκωτικων!!

Elena K said:
Όντας μη καπνίστρια και κατά περίπτωση θύμα καπνιστών ("κατά περίπτωση" λέω, για να μην πέσετε να με φάτε) δεν καταλαβαίνω γιατί υπό αυτές τις συνθήκες δεν ποινικοποιείται και το τσιγάρο και το ποτό. "Μα καλά, είσαι τρελή" θα μου πείτε, οπότε λέω κι εγώ ποιός αποφασίζει πού θα μπει η διαχωριστική γραμμή;

Ακραίο μεν αλλά έχει μία λογική βάση δε.
Σίγουρα είναι ειρωνικό να σου λέει το κράτος πιες ξύδια αλλά όχι μαύρο. Όπως ειρωνικό είναι να πλακώσουν οι γονείς το παιδί στο ξύλο και να του κόψουν τις σπουδές γιατί βρήκαν μία φούντα στο συρτάρι του και για να ηρεμήσουν μετά κατεβάζει 1 μπουκάλι ο πατέρας και 3 ηρεμιστικά η μάνα.

Μιά διαχωριστική γραμμή όμως παντού χρειάζεται, απλά το θέμα είναι ποιος είναι αυτός που θα το αποφασίσει και πόσο καθαρή σκέψη έχει και πόσο πολύ υπολογίζει ή όχι τα συμφέροντα κάποιων.

Υπάρχει μια θεωρία που λέει οτι η αλήθεια σχεδόν πάντα είναι κάπου στην μέση...

Όλα είναι σχετικά παιδιά...

Απλά η ουσία είναι οτι δυστυχώς για να κάνεις κάποια πράγματα στην ζωή πρέπει να είσαι ώριμος ετσι ώστε να σκέφτεσαι σωστά...

Γι'αυτό πιστεύουν τα ντιλέρια κυνηγούν τους πιστιρικάδες...

Αλήθεια, κάτι που δεν ξέρω: αν ο διπλανός σου καπνίζει, "τακτοποιείσαι" και εσύ; Γιατί τότε θα υπάρχει ένα θέμα σχετικά με το που επιτρέπεται...