Ημερολόγια Μεγάρου...

Ο ρομαντισμός και ο κλασικισμός κουβαλάνε σαν όροι τόσες αντιφατικές σημασίες ώστα μην περιμένετε να πάρω θέση σ' αυτή την ατέλειωτη διαμάχη. Μια διαμάχη που καταλήγει σίγουρα να μην είναι παρά παιχνίδι με τις λέξεις.
...
Εκείνο που είναι σημαντικό για την ξεκάθαρη οργάνωση του έργου και για την αποκρυστάλλωση της, είναι πως πρέπει να χαλιναγωγούνται όλα τα διονυσιακά στοιχεία που ενεργοποιούν τη φαντασία του καλλιτέχνη και της δίνουν ορμή. Να χαλιναγωγούνται κατάλληλα πριν μας μεθύσουν, έτσι ώστε να υπακούουν τελικά στο νόμο του Απόλλωνα.

Ίγκορ Στραβίνσκυ, Μουσική Ποιητική. Μετάφραση Μιχάλης Γρηγορίου. Εκδόσεις Νεφέλη.

Εντάξει ...μιλήστε οι ειδικοί μεταξύ σας :ernaehrung004: , αφού οι υπόλοιποι , ως γνωστόν , δεν ξέρουν :damnyou:

Και όχι μόνο αυτό.., αλλά δεν οργανώνουνε και καμμιά σειρά σεμιναρίων :grandpa: να πάμε να φοιτήσουμε, Ντόκ :lehrer:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ημερολόγια Μεγάρου...

Πέτρουσκα είναι :grandpa:

Πού στηρίζεσαι ;
α) "Κυβιστικά κολάζ και λαϊκές μελωδίες"Νίκη Λοϊζίδη [ Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας] ( Καθημερινή 27.02.2005 ) : Πετρούσκα

β) Ερικ Σάλτσμαν : "Εισαγωγή στην μουσική του 20ού αιώνα" , Μτφρ : Γιώργος Ζερβός : Πετρούσκα

γ) Christopher Headington : "Ιστορία της Δυτικής Μουσικής" , Μτφρ Μάρκος Δραγούμης ( μουσικολόγος ) : Πετρούσκα

δ ) Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό , Κλασσική Μουσική , εκδ. Λαμπράκη : Πετρούσκα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ημερολόγια Μεγάρου...

Πού στηρίζεσαι ;

στηρίζομαι στο ότι προφανώς κανείς απ τους μεταφραστές των βιβλίων που γράφεις δεν ξέρει Ρώσικα.
Πιότρ (Πέτρος) το χαϊδευτικό είναι Πέτρουσκα.
Είτε τους αρέσει είτε όχι.

Re: Απάντηση: Ημερολόγια Μεγάρου...

Μετά χαράς,αλλά θά απαγορεύονται οι διακοπές κατά την διάρκεια τών σεμιναρίων τού στύλ ´Βγάλτο αυτό αμέσως´:flipout:

Λοιπόν τις τελευταίες μέρες έχω επιδοθεί σε αυτοσεμινάρια (:flipout: ) για τον Chopin μέχρι τελικής πτώσης.
Άρχισα με μελέτη (το εννοώ) των "Νυχτερινών" και των "Improptus" με την Hewitt και ακολουθούν τα ίδια με τον Pollini όπως πρότεινε και ο Σπύρος.
Θέλει χρόνο βέβαια αλλά αξίζει γιατί μεσολαβούν και κουβέντες με την πιανίστα της ζωής μου (με τέτοια την έριξα...:firstprize: ). Θα αργήσω να δείξω στον Παναγιωτίδη την πένα μου!
Άντε και στις 31/12 θα σας γράψω εντυπώσεις από τον "Καρυοθραύστη" που θα ανέβει στην όπερα της Βιέννης. Αναμένετε τρελά ποστ από το 2007:grandpa:

Re: Απάντηση: Ημερολόγια Μεγάρου...

Θέλει χρόνο βέβαια αλλά αξίζει γιατί μεσολαβούν και κουβέντες με την πιανίστα της ζωής μου (με τέτοια την έριξα...:firstprize: ). Θα αργήσω να δείξω στον Παναγιωτίδη την πένα μου!
Άντε και στις 31/12 θα σας γράψω εντυπώσεις από τον "Καρυοθραύστη" που θα ανέβει στην όπερα της Βιέννης. Αναμένετε τρελά ποστ από το 2007:grandpa:

είστε μάρτυρες:
με απείλησε...:flipout:

To τελευταίο δεκαήμερο ακούω τήν Ιεροτελεστία απο τον Pierre Boulez και τήν Cleveland Orchestra.Στον ίδιο δίσκο υπάρχει και ο Petrouchka.Ηχογράφηση 1992 απο D.G.Ο Βoulez πέραν πάσης προσδοκίας.Επιβεβαιώνει για μιά ακόμη φορά πόσο μάστορας είναι στον 20ο αιώνα.

Δεν είναι δυνατή τέτοια ταύτιση... Η φίλη με την οποία πήγα στο Μέγαρο για το Ραβέλ και το Στραβίνσκυ αγόρασε το συγκεκριμένο δίσκο 2 μέρες μετά, και μάλιστα τον έχω στο αυτοκίνητο, μου τον δάνεισε για να τον ακούσω... :ernaehrung004: