ΙΜΙΑ 1996 (Αυτά που δεν είπαν ποτέ στον κόσμο)

Απάντηση: Re: ΙΜΙΑ 1996 (Αυτά που δεν είπαν ποτέ στον κόσμο)

γεμάτη από ασφαλίτες

ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ....-bye-

Βρίθει Ασφαλιτών τότε..

Η Νέα Χούντα έχει βγάλει τούς Πραιτωριανούς στούς δρόμους εναντίον διαδηλωτών,οδηγών μηχανών και οιουδήποτε δέν ντύνεται ''ευπρεπώς''.

Ξέρεις γυρίσαμε πίσω στο στρατόπεδο, και όταν μας αντίκρισαν η συνάδελφοι μας είπαν το εξής:
-Καλα την Σημαία μας.....
Και εγώ ντράπηκα την ώρα και την στιγμή που ακολούθησα την διαταγή.
Μετάνιωσα την ώρα που ήμουν πάνω στο νησί, που δεν πάτησα την σκανδάλη.

http://www.youtube.com/watch?v=0LWGq2clAHA&feature=related

Last edited:
Ξέρεις γυρίσαμε πίσω στο στρατόπεδο, και όταν μας αντίκρισαν η συνάδελφοι μας είπαν το εξής:
-Καλα την Σημαία μας.....
Και εγώ ντράπηκα την ώρα και την στιγμή που ακολούθησα την διαταγή.
Μετάνιωσα την ώρα που ήμουν πάνω στο νησί, που δεν πάτησα την σκανδάλη.

Σε όποιον ένστολο (περιλαμβάνονται όλοι οι τύποι και τα χρώματα) δεν αρέσουν οι διαταγές υπάρχει πάντα ο δρόμος της παραίτησης.

Re: Απάντηση: Re: ΙΜΙΑ 1996 (Αυτά που δεν είπαν ποτέ στον κόσμο)

Βρίθει Ασφαλιτών τότε..

Η Νέα Χούντα έχει βγάλει τούς Πραιτωριανούς στούς δρόμους εναντίον διαδηλωτών,οδηγών μηχανών και οιουδήποτε δέν ντύνεται ''ευπρεπώς''.

Αναβιώνει το παρακράτος, άντε να δούμε και τα τρίκυκλα!!

Σε όποιον ένστολο (περιλαμβάνονται όλοι οι τύποι και τα χρώματα) δεν αρέσουν οι διαταγές υπάρχει πάντα ο δρόμος της παραίτησης.

Υπάρχει μια ένσταση σε αυτό Γιάννη. Οι διαταγές πρέπει να είναι σύννομες με το Σύνταγμα της χώρας. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι το Αλβανικό έπος οφείλεται εν πολλοίς στην ανυπακοή του Κατσιμήτρου στις διαταγές του επιτελείου που έλεγαν υποχώρηση στο Μέτσοβο και μέτωπο εκεί. Τους εγραψε στα παπάρια του (φράση που ο ίδιος χρησιμοποιούσε -το ξέρω απ´οτον παππού μου που ήταν γραφέας στο επιτελείο του) και έτσι κρατήσαμε εκεί που κρατήσαμε...

Υπάρχει μια ένσταση σε αυτό Γιάννη. Οι διαταγές πρέπει να είναι σύννομες με το Σύνταγμα της χώρας. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι το Αλβανικό έπος οφείλεται εν πολλοίς στην ανυπακοή του Κατσιμήτρου στις διαταγές του επιτελείου που έλεγαν υποχώρηση στο Μέτσοβο και μέτωπο εκεί. Τους εγραψε στα παπάρια του (φράση που ο ίδιος χρησιμοποιούσε -το ξέρω απ´οτον παππού μου που ήταν γραφέας στο επιτελείο του) και έτσι κρατήσαμε εκεί που κρατήσαμε...

Συμφωνώ...

Πολύ φοβάμαι ότι θα το μάθουμε σύντομα...

Δεν νομίζω να εμπκλακούμε σε full scale war Κώστα. Καμιά κρίση τύπου Ιμίων μπορεί. Αν και νομίζω ότι παρασκηνιακά το παραμύθι έχει τελειώσει με την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Άλλωστε αυτό μας μάρανε, όταν θα έχουμε ξεπουλήσει αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευση, και ό,τι υποδομή χτίσανε με κόπους και θυσίες οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας; Είμαστε πραγματικά για φτύσιμο. Και αυτοί που τα πουλάνε και εμείς που δεν τους σταματάμε...

........ Άλλωστε μην ξεχνάς ότι το Αλβανικό έπος οφείλεται εν πολλοίς στην ανυπακοή του Κατσιμήτρου στις διαταγές του επιτελείου που έλεγαν υποχώρηση στο Μέτσοβο και μέτωπο εκεί. Τους εγραψε στα παπάρια του (φράση που ο ίδιος χρησιμοποιούσε -το ξέρω απ´οτον παππού μου που ήταν γραφέας στο επιτελείο του) και έτσι κρατήσαμε εκεί που κρατήσαμε...

Και όχι μόνο του Κατσιμήτρου.
Τον Δεκέμβριο του 1912 ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης "έκανε" πως δεν άκουσε τις διαταγές του Αρχηγείου Ναυτικού (που μιλούσαν για ...υποχώρηση) και το αποτέλεσμα αυτής της ανυπακοής ήταν μια άνευ προηγουμένου νίκη του Ελλ. Στόλου στα Δαρδανέλλια που ανάγκασε τους Τούρκους να μείνουν μισό αιώνα κλεισμένοι στο καβούκι τους.

Καμμιά φορά το δίκιο και το γμτ σε πνίγουν....

Last edited:
Δεν νομίζω να εμπκλακούμε σε full scale war Κώστα. Καμιά κρίση τύπου Ιμίων μπορεί. Αν και νομίζω ότι παρασκηνιακά το παραμύθι έχει τελειώσει με την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.

Άλλωστε αυτό μας μάρανε, όταν θα έχουμε ξεπουλήσει αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμους, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευση, και ό,τι υποδομή χτίσανε με κόπους και θυσίες οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας; Είμαστε πραγματικά για φτύσιμο. Και αυτοί που τα πουλάνε και εμείς που δεν τους σταματάμε...

Μα ούτε κι εγώ περιμένω σύγκρουση πλήρους κλίμακας. Αλλά μιά κρισούλα τώρα που είμαστε πιό αδύναμοι από ποτέ είναι ότι πρέπει (για την Τουρκία). Άλλωστε ιστορικά διάλεγαν πάντα τέτοιες στιγμές για να κατοχυρώσουν κάποιο κεκτημένο, είτε στο Αιγαίο είτε στην Κύπρο. Πόλεμο δεν πρόκειται να κάνουν, γιατί εμπεριέχει πάντα το ρίσκο να τον χάσουν, ή έστω να υποστούν σημαντικές απώλειες.

Και όχι μόνο του Κατσιμήτρου.
Τον Δεκέμβριο του 1912 ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης "έκανε" πως δεν άκουσε τις διαταγές του Αρχηγείου Ναυτικού (που μιλούσαν για ...υποχώρηση) και το αποτέλεσμα αυτής της ανυπακοής ήταν μια άνευ προηγουμένου νίκη του Ελλ. Στόλου στα Δαρδανέλλια που ανάγκασε τους Τούρκους να μείνουν μισό αιώνα κλεισμένοι στο καβούκι τους.

Καμμιά φορά το δίκιο και το γμτ σε πνίγουν....

Εχμ, αυτός παίζει όντως να μην τις άκουσε, μιας και το σύστημα ασύρματης μετάδοσης που είχε στηθεί στο Βοτανικό τότε (μορσικός κώδικας με ηλεκτρικές εκκενώσεις που προκαλούσαν θόρυβο ίσο με ομοβροντία από 12 πυροβολαρχίες σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής), ήταν ακόμα υπό δοκιμή. Όχι βέβαια ότι αν το άκουγε θα υπάκουε...

Μα ούτε κι εγώ περιμένω σύγκρουση πλήρους κλίμακας. Αλλά μιά κρισούλα τώρα που είμαστε πιό αδύναμοι από ποτέ είναι ότι πρέπει (για την Τουρκία). Άλλωστε ιστορικά διάλεγαν πάντα τέτοιες στιγμές για να κατοχυρώσουν κάποιο κεκτημένο, είτε στο Αιγαίο είτε στην Κύπρο. Πόλεμο δεν πρόκειται να κάνουν, γιατί εμπεριέχει πάντα το ρίσκο να τον χάσουν, ή έστω να υποστούν σημαντικές απώλειες.

Εγώ όμως αναφερόμουν σε full scale πόλεμο όπως αυτός του 1940. Εκεί είναι ακόμα πιο εφιαλτικό το σενάριο...

Είσαι καλά άνθρωπε μου σε προχθεσινή είδηση αντιπαραθέτεις αρχαιολογίες του 2005 τότε που τα κομματικά λαμόγια τα είχαν αρπάξει από ένα τυχάρπαστο Ρουμάνο.
Thursday, 19 May 2005 :flipout:

Ο τυχάρπαστος Ρουμάνος με τις καταδίκες για κατοχή ηρωίνης (μεταξύ άλλων) ζει και βασιλεύει ακόμα όμως και σήμερα συναλλάσσεται με τους Ρώσους κανονικά, όπως διάβασες...
Επίτρεψέ μου λοιπόν να είμαι πολύ επιφυλακτικός στις ειδήσεις που διαβάζω - και οι προ πενταετίας "αρχαιολογίες" είχαν βεληνεκές πολύ-πολύ-πολύ πέρα από τα "κομματικά λαμόγια" της Μπανανίας. Εξαπατήθηκε το Σίτυ όχι η Σοφοκλέους, θεσπίσθηκαν νέοι διεθνείς κανόνες για τις ανακοινώσεις των πετρελαιάδων, υπογράφηκαν συμφωνίες με κράτη κλπ κλπ. "Υπήρχε" εκμεταλλεύσιμο πετρέλαιο αλλά... δεν υπήρχε τελικά, μόνο ημιμαφιόζοι και φούσκωμα μετοχής. Διάβασες με πόση ευκολία...

Τώρα ξαναυπάρχει πετρέλαιο. Πιθανόν. Μάλον. Οταν το δω να βγαίνει θα σιγουρευτώ. Μέχρι τότε... μικρό καλάθι

Πάντως ένας γεωλόγος του ΙΓΜΕ με τον οποίο μίλησα σχετικά ήταν πολύ επιφυλακτικός. Μου είπε ότι υπάρχουν μεν ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ύπαρξης πετρελαίου στον ελλαδικό χώρο, αλλά αν δεν γίνουν γεωτρήσεις κανείς δεν γνωρίζει μετά βεβαιότητας αν και πόσο πετρέλαιο υπάρχει, και κυρίως αν είναι εκμεταλλεύσιμο.

Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ 1996 (Αυτά που δεν είπαν ποτέ στον κόσμο)

Ο τυχάρπαστος Ρουμάνος με τις καταδίκες για κατοχή ηρωίνης (μεταξύ άλλων) ζει και βασιλεύει ακόμα όμως και σήμερα συναλλάσσεται με τους Ρώσους κανονικά, όπως διάβασες...
Επίτρεψέ μου λοιπόν να είμαι πολύ επιφυλακτικός στις ειδήσεις που διαβάζω - και οι προ πενταετίας "αρχαιολογίες" είχαν βεληνεκές πολύ-πολύ-πολύ πέρα από τα "κομματικά λαμόγια" της Μπανανίας. Εξαπατήθηκε το Σίτυ όχι η Σοφοκλέους, θεσπίσθηκαν νέοι διεθνείς κανόνες για τις ανακοινώσεις των πετρελαιάδων, υπογράφηκαν συμφωνίες με κράτη κλπ κλπ. "Υπήρχε" εκμεταλλεύσιμο πετρέλαιο αλλά... δεν υπήρχε τελικά, μόνο ημιμαφιόζοι και φούσκωμα μετοχής. Διάβασες με πόση ευκολία...

Τώρα ξαναυπάρχει πετρέλαιο. Πιθανόν. Μάλον. Οταν το δω να βγαίνει θα σιγουρευτώ. Μέχρι τότε... μικρό καλάθι

ΕΡΕΥΝΕΣ
ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Τα κοιτάσματα πετρελαίου που υπάρχουν στο Ιόνιο έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό μέσω του αθηναϊκού τύπου ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα καταθέσει πολύ σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για τη σύσταση Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων.Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα στη Δυτική Ελλάδα υπάρχει ποσότητα πετρελαίου ικανή να καλύψει τις ανάγκες της χώρας μας για τα επόμενα 20 χρόνια. Τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα ότι μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα» δήλωσε πρόσφατα στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κ. Βελόπουλου ( του ΛΑ.Ο.Σ.). Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τη σύσταση Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων και διαβεβαίωσε ότι μέσα από δημόσιο διαγωνισμό και με απόλυτη διαφάνεια θα αναδειχθούν οι εταιρείες που θα αναλάβουν την έρευνα για τον εντοπισμό πετρελαίου στην περιοχή του Ιονίου.Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ακόμα ότι υπάρχει στη Ανατολική Μεσόγειο φυσικό αέριο το οποίο επαρκεί για να ζεστάνει την Ευρώπη. Ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.