Απάντηση: Re: ημιαπασχοληση
εγω εχω υπογραψει συμβαση αοριστου χρονου με την εταιρεια που δουλευω και σημερα μου ακοινωνεται οτι λογω οικονομικων προβληματων θα πρεπει να υπογραψω μια καινουργια ,για ημιαπασχοληση 6,5 ωρων την εβδομαδα ή 4 εργασιμων ημερων.
και ερωτω.
τι γινεται και τι δικαιωματα χανω απο την στιγμη που υπογραψω αυτο το χαρτι(εννοειται εκβιαστικα),γιατι αν δεν το υπογραψω οδευω προς την εξοδο?
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙΣ ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ!
Σαφώς και χάνεις τα δικαιώματά σου, αυτό άλλωστε σημαίνει νέα σύμβαση: κατάργηση της προηγούμενης.
Επομένως, αν την υπογράψεις, μπαίνεις αυτόματα σε νέο εργασιακό καθεστώς και ότι ίσχυε με το προηγούμενο καθεστώς, εξαφανίζεται.
Και με την ευκαιρία, θέλω να πω ότι κάτι τέτοια κάνουν οι εργοδότες (ένα από τα πολλά που κάνουν, βέβαια, γιατί υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές περιπτώσεις καταστρατήγησης των συμβάσεων και κατακρεούργησης των εργασιακών δικαιωμάτων) και μετά μας λένε πως για την κατάσταση της χώρας φταίει το δημόσιο χρέος και πρέπει να βάλουμε όλοι - λέει - πλάτη να βγούμε από το τούνελ.
Όλοι, εργαζόμενοι, μικροεπιχειρηματίες και βιομήχανοι-εφοπλιστές!! Στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα :angry:. Λες και όλοι συμμετείχαμε στη δημιουργία του δημόσιου χρέους και λες και η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα έχει αιτία το δημόσιο χρέος.
Έλεος πια!
Παραθέτω τους τελευταίους στίχους της "Μπαλάντας του κυρ-Μέντιου" του Κ. Βάρναλη, όταν ο γέρο κυρ-Μέντιος ψάχνει να βρει τη λύτρωση από την άχαρη ζωή του. Στίχοι, που είναι τόσο προφητικοί (η σύνταξη και η ορθογραφία παραμένουν αυτούσιες, όπως τις παραθέτει ο ποιητής):
..........................
Kωλοσούρθηκα και βρίσκω
στη σπηλιά τον Άη Φραγκίσκο:
-"Xαίρε φως αληθινόν
και προστάτη των κτηνών!
Σώσε το γέρο κυρ Mέντη
απ' την αδικιά τ' αφέντη
συ που δίδαξες αρνί
τον κυρ λύκο να γενεί!
Tο σκληρόν αφέντη κάνε
από λύκο άνθρωπο κάνε!..."
Mα με την κουβέντ' αφτή