Πολλά είναι. Όχι απλά πολλά, σχεδόν τα διπλάσια απ'ό,τι προβλέπεται. Γενικά τα δηλώνουμε, καθότι το κράτος τελευταία δείχνει τα δόντια του, και ότι δεν κολώνει να κλείσει σπίτια αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Θέλει λεφτά, οπότε όποιο νοικοκυριό μπορεί να τα βγάλει πέρα με το κόστος τακτοποίησης, καλό είναι να είναι τυπικό και να ξεμπερδεύει γλυτώνοντας όλα τα πρόστιμα που (δεδομένα) θα ακολουθήσουν.
Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος έχει δική του μια πολυκατοικία δεν γνωρίζω ακριβώς, υποθέτω όμως ότι αν η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ορίζει πολλά διαμερίσματα διαφορετικά, θα χρειάζονται και πολλοί φάκελοι. Ας απαντήσει κάποιος που να το γνωρίζει καλύτερα αυτό, καθώς δε μου έχει τύχει ποτέ ώστε να το ψάξω..
Help !!!!
έχω έτοιμο τον φάκελο, αλλά ο μηχανικός μου λείπει εξωτερικό και κάτι στραβό παίζει με το κινητό του...
μου είχε αφήσει να καταβάλλω στην ΔΟΥ την προκαταβολή φόρου του, για την αμοιβή του (κάτι ελάχιστα ευρώ), πλην όμως στην ΔΟΥ της περιοχής μου, μου είπαν ότι πρέπει να απευθυνθώ για την καταβολή στην ΔΟΥ του μηχανικού η οποία είναι 100 χλμ. μακρυά μου, κλπ. κλπ.
ερώτηση : είναι απαραίτητο στην κατάθεση του φακέλου (την οποία σκόπευα να κάνω ταχυδρομικά) να περιλαμβάνεται και αυτό το αντίγραφο, δηλ. της κατάθεσης προκαταβολής του φόρου του μηχανικού ;
HELP !!!
μιας και σας απασχολώ ας ρωτήσω και κάτι άλλο :
ο συνιδιοκτήτης του ακινήτου (στην περίπτωση μου η σύζυγος μου) απλά υπογράφει στην ΑΙΤΗΣΗ ή πρέπει να συμπληρώσει και αυτός μία ίδια ;
μήπως στην αίτηση να μουν δύο πεδία στα ονόματα ώστε να γραφτούν και οι δύο συνιδιοκτήτες ;;;;
Όσον αφορά τους συνιδιοκτήτες θα διαφωνήσω λίγο.
Την αίτηση υπογράφουν όλοι οι συνιδιοκτήτες και γίνεται εξ'ονόματος όλων.
Ομοίως κατατίθενται από μια εξουσιοδότηση και 2 υπεύθυνες δηλώσεις για κάθε συνιδιοκτήτη.
Το παράβολο κόβεται στο ΑΦΜ ενός από τους ιδιοκτήτες αλλά στο κάτω πεδίο της απόδειξης αναγράφονται τα ΑΦΜ και των υπολοίπων.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.