paИ-baL;1167851 said:
διαφωνω... εγω δηλαδη που δεν εχτισα τοσα χρονια στο Πορτο Ραφτη ειμαι δηλαδη βλακας??? και ΟΛΟΙ οσοι εχτισαν και μενουν σε σπιτια 350τμ με υπογεια πανω απο το εδαφος, με σοφιτες που εχουν μετατραπει σε υπνοδωματια πολυτελειας, με ημιυπαιθριους που εχουν γινει σαλονια και κουζινες για να ζουνε περισσοτερο καλα απ´οτι θα επρεπε σε οποιαδηποτε αλλη στοιχειωδως σοβαρη χωρα στον κοσμο ειναι ΜΑΓΚΕΣ???
ετσι κι αλλιως με αυτο που γραφεις, παραδεχεσαι την παρανομια την υποθεσης... απλα λες να ισχυσει μια διαχωριστικη γραμμη για οσους προλαβαν να παρανομησουν μεχρι χθες... και σε οσους θελουν να κανουν ο,τι εκαναν ολοι αυτοι αλλα απο αυριο, να ισχυσει κατι αλλο...
δεν ειναι δυνατον...
αποδεικνυεις δηλαδη οτι οσοι δεν παρανομησαν στην Ελλαδα τοσα χρονια ειναι ΔΥΟ φορες ΜΑΛΑΚΕΣ... μια φορα επειδη δεν παρανομησαν και αλλη μια γιατι αυτοι που το εκαναν δεν θα πληρωσουν ΠΟΤΕ, συνεχιζοντας να απολαμβανουν τα αγαθα της παρανομιας τους...
κάπου κάνεις λάθος φίλε μου....
όταν το 1999 έψαξα γιά σπίτι, όπου πήγα, (μα όπου πήγα) βρήκα έτοιμα κλεισμένα υπόγεια και ημιυπαίθριους. Και όταν λέμε κλεισμένα εννοώ, με πλακάκια, εγκαταστάσεις καλοριφέρ και εσωτερικά κουφώματα, καθώς και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Οι δε εργολάβοι ήταν όλοι "το παίρνεις φίλε όπως είναι - κι αν θες σου λέω και το πρόστιμο που θα πληρώνεις"
Εναλλακτική δεν υπήρχε. Το ίδιο συνέβαινε και σε διαμερίσματα και σε μεζονέτες.
Οπότε η λύση σου ήταν:
1. βρίσκεις οικόπεδο και χτίζεις εξ αρχής = άτοπο ανεφάρμοστο
2. Το παίρνεις και το χρυσοπληρώνεις στην τιμή του νόμιμου και μετά το χαλάς = πιάσιμο κω και αμαρτία απ το Θεό
3. Το παίρνεις και το χρησιμοποιείς.
Προσωπικά επέλεξα το 3.
Μάλιστα το γκαράζ, που στα χαρτιά είναι υπόγειο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ισόγειο, λόγω κλίσης εδάφους - κάτι απόλυτα νόμιμο, δεν είχα σκοπό καν να το κλείσω. Με το που το πήρα, ο διπλανοι από δεξιά και αριστερά το κλείσανε και με βλέπανε σαν αρειανό όταν τρώγανε το μεσημεριανό τους στον νέο τους χώρο και εγώ έβαζα το αυτοκίνητο μέσα. Μέσα σε ένα χρόνο το είχα κλείσει κι εγώ.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώσω ή να νομιμοποιήσω.
(εννοώ ηθικά).
Το πρόβλημα που έχω και αυτό που θέλω, είναι να αναγκάσει το κράτος, πριν την παράδοση στον αγοραστή να γίνει ο έλεγχος και να δωθεί το "εχει καλώς" ώστε να ζοριστεί ο εργολάβος που είναι η μόνιμη αιτία του κακού στην Ελλάδα από το 1955 και μετά.
Αυτά γιά το μέλλον.
Γιά την ώρα, σε κάθε δικαιοπραξία αγοράς διαμερίσματος ή οικίας με κλειστό ημιυπαίθριο υπάρχουν δυό εμπλεκόμενοι. Και το κράτος ξέρει και τους δυό.
Εγώ πιθανόν γιά 30-40 τετραγωνικά να κληθώ να πληρώσω γιά τακτοποίηση 3000-4000 ευρώ (ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ....ΜΕΤΑ ....ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ)
ο εργολάβος όμως που συνυπογράφει το συμβόλαιο τσέπωσε 50000-60000 τοτινά χρήματα και ...μην τον είδατε.
Και τώρα το κράτος του χαιδεύει τ αυτιά γιατί είναι η ατμομηχανή της χώρας....