Ημιυπαίθριοι, σοφίτες, υπόγεια...

Εγώ μίλησα για παράδειγμα δικό μου, καθώς πρώτα ψάξαμε για σπίτι στη γειτονιά μας για να μη χάσουμε εγώ κι ο αδερφός μου που'μασταν τότε πιτσιρίκια παρέες κλπ..

Προφανώς δεν έχει σχέση, αλλά και ο διαχωρισμός που έκανες μεταξύ των όσων παίρνουν διαμέρισμα ή μεζονέτα πάλι ατυχής είναι. Είναι θέμα αναγκών και αποφάσεων, όχι απληστίας ή πλούτου. Επίσης χτίζοντας μόνος γλυτώνεις τα κέρδη του κατασκευαστή, γι'αυτό σου'ρχεται κοντά η τιμή. Εκτός κι αν νομίζεις ότι όποιος ζει σε μεζονέτα έχει πιάσει την καλή. Μια βόλτα απ'το Γέρακα θα σου αλλάξει γνώμη... :ernaehrung004:

δεν μου απαντησες στην ερωτηση που σου εκανα για το κοστος...

και μιας και μιλησες για αναγκες και αποφασεις... ξερεις κανεναν δηλαδη που μπορουσε να μεινει σε μονοκατοικια και να αποφασισε να μεινει σε διαμερισμα???

paИ-baL;1167851 said:
διαφωνω... εγω δηλαδη που δεν εχτισα τοσα χρονια στο Πορτο Ραφτη ειμαι δηλαδη βλακας??? και ΟΛΟΙ οσοι εχτισαν και μενουν σε σπιτια 350τμ με υπογεια πανω απο το εδαφος, με σοφιτες που εχουν μετατραπει σε υπνοδωματια πολυτελειας, με ημιυπαιθριους που εχουν γινει σαλονια και κουζινες για να ζουνε περισσοτερο καλα απ´οτι θα επρεπε σε οποιαδηποτε αλλη στοιχειωδως σοβαρη χωρα στον κοσμο ειναι ΜΑΓΚΕΣ???

ετσι κι αλλιως με αυτο που γραφεις, παραδεχεσαι την παρανομια την υποθεσης... απλα λες να ισχυσει μια διαχωριστικη γραμμη για οσους προλαβαν να παρανομησουν μεχρι χθες... και σε οσους θελουν να κανουν ο,τι εκαναν ολοι αυτοι αλλα απο αυριο, να ισχυσει κατι αλλο...

Μιλάμε για σπίτια συνολικού εμβαδού 220 τετραγωνικών σε διπλοκατοικία, αν θεωρείς λοιπόν 110 τμ σπίτι που συμπεριλαμβάνει σ'αυτά λεβητοστάσια, γκαράζ, αποθήκες κλπ ως κάτι το τόσο χλιδάτο που να απαγορεύεται πάω πάσο.

Ξαναλέω, να αλλάξει ο ΓΟΚ ώστε να μπορεί κάποιος να πληρώσει το απαιτούμενο τίμημα ώστε να φτιάξει ένα αξιοπρεπες σπίτι, στο βαθμό που δεν ενοχλεί τους γύρω του (βλ. μεγάλα ύψη, ανύπαρκτη πρασιά κλπ).

Και ξαναλέω, ότι τα σπίτια αυτά που θα κληθούν να χρεωκοπήσουν τις οικογένειές τους τώρα, έχουν ελεγχθεί ήδη ως νόμιμα.

paИ-baL;1167858 said:
δεν μου απαντησες στην ερωτηση που σου εκανα για το κοστος...

και μιας και μιλησες για αναγκες και αποφασεις... ξερεις κανεναν δηλαδη που μπορουσε να μεινει σε μονοκατοικια και να αποφασισε να μεινει σε διαμερισμα???

Φυσικά και ξέρω. Ανθρώπους που δουλεύουν πολλές ώρες, συνήθως μη οικογενειάρχες, και προτιμούν να μένουν κάπου όπου όλες τις δουλειές τις αναλαμβάνει κάποιος μέσα στα κοινόχρηστα. Ούτε φροντίδες σε κήπους, ούτε να ψάχνεις για πετρελαιο, ούτε να κυνηγάς συνεργεία κατά την κατασκευή. Μιλάμε ότι η ανέγερση είναι ένας Γολγοθάς 2 ετών τρεξίματος και άγχους, που δε μπορεί να το κάνει ο καθένας. Επίσης ανθρώπους που δε χρειάζονται μεγάλους χώρους, άρα τους είναι ασύμφορο να χτίσουν ένα σπίτι 120 τετραγωνικών όταν μένουν μόνοι τους σε 70..

Για το κόστος τώρα.

Αγοράζοντας ένα διαμέρισμα 120 τετραγωνικών (για μια 4μελή οικογένεια), πληρώνεις ουσιαστικά περί τα 200-250 χιλιάδες ευρώ, σε όχι ιδιαίτερα ακριβή περιοχή. Το κόστος είναι φουσκωμένο, επειδή το διαμέρισμα κατά κανόνα σε νεόδμητες πολυκατοικίες πωλείται από τον κατασκευαστή, ο οποίος θέλει να βγάλει ένα σεβαστό κέρδος, λόγω της μεγάλης επένδυσής του (Δε σκας 1 μύριο για να κερδίσεις 5 χιλιάδες, έτσι δεν είναι??)

Χτιζοντας μεζονέτα, αν έχεις ήδη ένα οικόπεδο, ή αν το έκανες περί το 2000 που άνθισε η μεζονέτα στα Μεσόγεια, και τα οικόπεδα κόστιζαν τότε ψίχουλα (κάτω από 50χιλιάδες για 300+ μέτρα), και κάποιον γνωστό μηχανικό (σύνηθες σ'αυτή τη χώρα), γλυτώνεις πρώτον τα λεφτά του κέρδους του κατασκευαστή, ενώ πληρώνεις και μειωμένα τα εργολαβικά. Έτσι το κόστος ανέγερσης μιας νορμάλ μεζονέτας δεν ξεπερνούσε τότε τα 300κάτι χιλιάδες.

Αυτό φυσικά ίσχυε όταν η γη στα Μεσόγεια ήταν φτηνή, επί 2000. Τώρα αν δεν έχεις οικόπεδο, η μεζονέτα σου βγαίνει πολύ ακριβότερα.

paИ-baL;1167851 said:
για να ζουνε περισσοτερο καλα απ´οτι θα επρεπε σε οποιαδηποτε αλλη στοιχειωδως σοβαρη χωρα στον κοσμο ειναι ΜΑΓΚΕΣ???

Όσο γι'αυτό, σε προκαλώ να μου βρεις άλλη χώρα στην Ευρώπη με τόσο δυσκοίλιο Οικοδομικό κανονισμό. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόγεια, πρέπει να´ναι παγκόσμια πρωτοτυπία οι περιορισμοί εδώ. Όσο για τις σοφίτες, βρες μου ένα ευρωπαϊκό σπίτι χωρίς σοφίτα..!!

Λογικό είναι φυσικά, αφού ο ΓΟΚ είναι ένας κανονισμός που φτιάχτηκε για να παρακάμπτεται, όπως πολλοί νόμοι στην Ελλάδα.

Γι'αυτό μιλάω για αναθεώρηση εξαρχής, σε έναν κανονισμό εντός πραγματικότητας, που να προβλέπει τίμημα για κάθε ανάγκη, (στο μέτρο της μη όχλησης του δίπλα πάντα)

paИ-baL;1167887 said:
τις οποιες δεν τις δηλωνουν ως χωρο κυριας κατοικιας???

Ξαναλέω. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ να τις δηλώσεις, διότι δεν επιτρέπεται να τις έχεις, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο. Πως θα δηλώσεις κάτι που δεν έχεις?

Εκεί είναι ο παραλογισμός.

Φυσικά και ξέρω. Ανθρώπους που δουλεύουν πολλές ώρες, συνήθως μη οικογενειάρχες, και προτιμούν να μένουν κάπου όπου όλες τις δουλειές τις αναλαμβάνει κάποιος μέσα στα κοινόχρηστα. Ούτε φροντίδες σε κήπους, ούτε να ψάχνεις για πετρελαιο, ούτε να κυνηγάς συνεργεία κατά την κατασκευή. Μιλάμε ότι η ανέγερση είναι ένας Γολγοθάς 2 ετών τρεξίματος και άγχους, που δε μπορεί να το κάνει ο καθένας. Επίσης ανθρώπους που δε χρειάζονται μεγάλους χώρους, άρα τους είναι ασύμφορο να χτίσουν ένα σπίτι 120 τετραγωνικών όταν μένουν μόνοι τους σε 70..

προσωπικα στα 37 μου δεν εχω γνωρισει ακομα ανθρωπο που θα μπορουσε να χτισει μονοκατοικια και να προτιμησε να μεινει σε διαμερισμα στην ιδια περιοχη... αλλα και ετσι να ειναι οπως τα λες... τι ποσοστο ειναι δηλαδη αυτες οι περιπτωσεις των πολυασχολων αυτων ανθρωπων που δεν θελουν να μεινουν σε μονοκατοικια με κηπο και σε διπλασια τετραγωνικα επειδη πρεπει να κανουν ενα τηλεφωνο και να παρουν πετρελαιο μονοι τους??...

Ξαναλέω. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ να τις δηλώσεις, διότι δεν επιτρέπεται να τις έχεις, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο. Πως θα δηλώσεις κάτι που δεν έχεις?

Εκεί είναι ο παραλογισμός.

αφου ΔΕΝ επιτρεπεται να τις εχεις, ΓΙΑΤΙ τις χτιζεις???

εκει ειναι η ερωτηση μου...

paИ-baL;1167891 said:
προσωπικα στα 37 μου δεν εχω γνωρισει ακομα ανθρωπο που θα μπορουσε να χτισει μονοκατοικια και να προτιμησε να μεινει σε διαμερισμα στην ιδια περιοχη... αλλα και ετσι να ειναι οπως τα λες... τι ποσοστο ειναι δηλαδη αυτες οι περιπτωσεις των πολυασχολων αυτων ανθρωπων που δεν θελουν να μεινουν σε μονοκατοικια με κηπο και σε διπλασια τετραγωνικα επειδη πρεπει να κανουν ενα τηλεφωνο και να παρουν πετρελαιο μονοι τους??...

Εγώ πάντως, έχοντας επαφές με μεσίτες κατά καιρούς λόγω δουλειάς, το βλέπω να συμβαίνει συχνά. Μην ξεχνάς εξάλλου ότι δε χτίζεις μονοκατοικία παντού, πάρα μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές με μικρό συντελεστή.

Αν έχεις πχ οικόπεδο στο Μαρούσι κεντρικά, θα είναι βλακεία να χτίσεις μονοκατοικία γιατί ο δίπλα σου θα σηκώσει πολυκατοικία και θα σε κλείσει. Οπότε προτιμάς να δώσεις τη γη σου και με τα χρήματα να αγοράσεις ένα καλό διαμέρισμα κοντά σου για να μη φύγεις μακριά απ'την περιοχή σου.

paИ-baL;1167893 said:
αφου ΔΕΝ επιτρεπεται να τις εχεις, ΓΙΑΤΙ τις χτιζεις???

εκει ειναι η ερωτηση μου...

Γιατί πολύ απλά αλλιώς έχεις μια γη να κάθεται, που δε μπορείς να την κάνεις τίποτα. Σου είναι ασύμφορο να χτίσεις μονοκατοικία γιατί δεν έχεις αρκετα λεφτα, ενώ σου είναι αδύνατο να χτίσεις διπλοκατοικία (που θα σε ξαλάφρωνε οικονομικά πιθανότατα, ή θα έχτιζες το μισό μέχρι να ορθοποδήσεις, κλπ κλπ), διότι δε σου φτάνουν οι χώροι.

Και η δική μου ερώτηση είναι: Εφόσον χτίζοντας υπόγειο και βάζοντας δώμα μέσα στη στέγη δεν ενοχλείς κανέναν, δεν επεκτείνεσαι πέρα από την οικοδομική σου γραμμή, δεν τρώς χώρο πρασίνου, δεν επεκτείνεσαι πάνω από το δικαίωμα ύψους σου, δεν κλείνεις κανέναν, ΓΙΑΤΙ δε μπορείς να κάνεις στη γη που έχεις αγοράσει πανάκριβα πληρώνοντας την εφορία γι'αυτό ό,τι θεωρείς εσύ σωστό? Γιατί να μην υπάρχει τίμημα γι'αυτό, παρά μόνο πρόστιμο??

paИ-baL;1167851 said:
διαφωνω... εγω δηλαδη που δεν εχτισα τοσα χρονια στο Πορτο Ραφτη ειμαι δηλαδη βλακας??? και ΟΛΟΙ οσοι εχτισαν και μενουν σε σπιτια 350τμ με υπογεια πανω απο το εδαφος, με σοφιτες που εχουν μετατραπει σε υπνοδωματια πολυτελειας, με ημιυπαιθριους που εχουν γινει σαλονια και κουζινες για να ζουνε περισσοτερο καλα απ´οτι θα επρεπε σε οποιαδηποτε αλλη στοιχειωδως σοβαρη χωρα στον κοσμο ειναι ΜΑΓΚΕΣ???

ετσι κι αλλιως με αυτο που γραφεις, παραδεχεσαι την παρανομια την υποθεσης... απλα λες να ισχυσει μια διαχωριστικη γραμμη για οσους προλαβαν να παρανομησουν μεχρι χθες... και σε οσους θελουν να κανουν ο,τι εκαναν ολοι αυτοι αλλα απο αυριο, να ισχυσει κατι αλλο...

δεν ειναι δυνατον...

αποδεικνυεις δηλαδη οτι οσοι δεν παρανομησαν στην Ελλαδα τοσα χρονια ειναι ΔΥΟ φορες ΜΑΛΑΚΕΣ... μια φορα επειδη δεν παρανομησαν και αλλη μια γιατι αυτοι που το εκαναν δεν θα πληρωσουν ΠΟΤΕ, συνεχιζοντας να απολαμβανουν τα αγαθα της παρανομιας τους...

κάπου κάνεις λάθος φίλε μου....
όταν το 1999 έψαξα γιά σπίτι, όπου πήγα, (μα όπου πήγα) βρήκα έτοιμα κλεισμένα υπόγεια και ημιυπαίθριους. Και όταν λέμε κλεισμένα εννοώ, με πλακάκια, εγκαταστάσεις καλοριφέρ και εσωτερικά κουφώματα, καθώς και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Οι δε εργολάβοι ήταν όλοι "το παίρνεις φίλε όπως είναι - κι αν θες σου λέω και το πρόστιμο που θα πληρώνεις"
Εναλλακτική δεν υπήρχε. Το ίδιο συνέβαινε και σε διαμερίσματα και σε μεζονέτες.
Οπότε η λύση σου ήταν:
1. βρίσκεις οικόπεδο και χτίζεις εξ αρχής = άτοπο ανεφάρμοστο
2. Το παίρνεις και το χρυσοπληρώνεις στην τιμή του νόμιμου και μετά το χαλάς = πιάσιμο κω και αμαρτία απ το Θεό
3. Το παίρνεις και το χρησιμοποιείς.

Προσωπικά επέλεξα το 3.
Μάλιστα το γκαράζ, που στα χαρτιά είναι υπόγειο, αλλά στην πραγματικότητα είναι ισόγειο, λόγω κλίσης εδάφους - κάτι απόλυτα νόμιμο, δεν είχα σκοπό καν να το κλείσω. Με το που το πήρα, ο διπλανοι από δεξιά και αριστερά το κλείσανε και με βλέπανε σαν αρειανό όταν τρώγανε το μεσημεριανό τους στον νέο τους χώρο και εγώ έβαζα το αυτοκίνητο μέσα. Μέσα σε ένα χρόνο το είχα κλείσει κι εγώ.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώσω ή να νομιμοποιήσω.
(εννοώ ηθικά).
Το πρόβλημα που έχω και αυτό που θέλω, είναι να αναγκάσει το κράτος, πριν την παράδοση στον αγοραστή να γίνει ο έλεγχος και να δωθεί το "εχει καλώς" ώστε να ζοριστεί ο εργολάβος που είναι η μόνιμη αιτία του κακού στην Ελλάδα από το 1955 και μετά.
Αυτά γιά το μέλλον.
Γιά την ώρα, σε κάθε δικαιοπραξία αγοράς διαμερίσματος ή οικίας με κλειστό ημιυπαίθριο υπάρχουν δυό εμπλεκόμενοι. Και το κράτος ξέρει και τους δυό.
Εγώ πιθανόν γιά 30-40 τετραγωνικά να κληθώ να πληρώσω γιά τακτοποίηση 3000-4000 ευρώ (ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ....ΜΕΤΑ ....ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ) ο εργολάβος όμως που συνυπογράφει το συμβόλαιο τσέπωσε 50000-60000 τοτινά χρήματα και ...μην τον είδατε.
Και τώρα το κράτος του χαιδεύει τ αυτιά γιατί είναι η ατμομηχανή της χώρας....

Απάντηση: Re: Ημιυπαίθριοι, σοφίτες, υπόγεια...

Και ξαναλέω, ότι τα σπίτια αυτά που θα κληθούν να χρεωκοπήσουν τις οικογένειές τους τώρα, έχουν ελεγχθεί ήδη ως νόμιμα.

Από ποιους έχουν ελεγχθεί ως νόμιμα? Από τις Πολεοδομίες? Από την Τ.Α. α' και β' βαθμού? Από τις ΔΕΚΟ? Το μόνο αξίωμα που ισχύει στη χώρα μας είναι να προλάβεις να χτίσεις έστω και ένα τούβλο. Άπαξ και το κάνεις, μετά θα βρεθεί τρόπος νομιμοποίησης.

Ένα σπίτι που χτίστηκε με ''άδειες'' πάνω στα καμμένα, σε χρόνο dt γίνεται οικισμός και δεν τον ακουμπάει κανένας. Ξέρεις ποιος είναι ο αριθμός ανεκτέλεστων πρωτοκόλλων κατεδάφισης που στοιβάζονται στα ντουλάπια του κάθε Περιφεριάρχη? Ουκ έστιν αριθμός.....

Ξέρεις ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής-κατεδάφισης εκείνων που αποφάσισαν το κυματάκι να ''χαϊδεύει'' την αυλόπορτά τους? Ουκ έστιν αριθμός...

Σε μπαζωμένα ρέματα? Σε δασικές περιοχές? Σε θαλάσσιες ζώνες? Σε αρχαιολογικούς χώρους?

Μπορεί να είναι κακός ο Γ.Ο.Κ., αλλά, τελικά αυτό που μετράει σ' αυτή τη χώρα είναι ποιος έχει τη ''σωστή'' τηλεφωνική ατζέντα...

Re: Απάντηση: Re: Ημιυπαίθριοι, σοφίτες, υπόγεια...

Από ποιους έχουν ελεγχθεί ως νόμιμα? Από τις Πολεοδομίες? Από την Τ.Α. α' και β' βαθμού? Από τις ΔΕΚΟ? Το μόνο αξίωμα που ισχύει στη χώρα μας είναι να προλάβεις να χτίσεις έστω και ένα τούβλο. Άπαξ και το κάνεις, μετά θα βρεθεί τρόπος νομιμοποίησης.

Ένα σπίτι που χτίστηκε με ''άδειες'' πάνω στα καμμένα, σε χρόνο dt γίνεται οικισμός και δεν τον ακουμπάει κανένας. Ξέρεις ποιος είναι ο αριθμός ανεκτέλεστων πρωτοκόλλων κατεδάφισης που στοιβάζονται στα ντουλάπια του κάθε Περιφεριάρχη? Ουκ έστιν αριθμός.....

Ξέρεις ποιος είναι ο αριθμός πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής-κατεδάφισης εκείνων που αποφάσισαν το κυματάκι να ''χαϊδεύει'' την αυλόπορτά τους? Ουκ έστιν αριθμός...

Σε μπαζωμένα ρέματα? Σε δασικές περιοχές? Σε θαλάσσιες ζώνες? Σε αρχαιολογικούς χώρους?

Μπορεί να είναι κακός ο Γ.Ο.Κ., αλλά, τελικά αυτό που μετράει σ' αυτή τη χώρα είναι ποιος έχει τη ''σωστή'' τηλεφωνική ατζέντα...

Μα ακριβώς αυτό λέω. Ότι ένα κράτος κινείται με αυτόν τον τρόπο εδώ και δεκαετίες, και είναι τελείως άκυρο να πληρώσει ξαφνικά ο ιδιοκτήτης το μάρμαρο, τη στιγμή που το κράτος επιτρέπει τόσα χρόνια σε οργανισμούς του να χαρακτηρίζουν το κτίριό του ως νόμιμο.

Ναι να γίνει μια τομή από σήμερα κιόλας να αλλάξει αυτό το καθεστώς, αλλά να αλλάξει ριζικά, και να ξέρει ο καθείς πως και πορεύεται. Όχι εκ των υστέρων. Εκτός αν στείλει στη φυλακή παράλληλα και όλους τους ελεγκτές που τα χαρακτήρισαν νόμιμα, τους υπουργούς που το έβλεπαν τόσα χρόνια να συμβαίνει, και επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τα λεφτά που πλήρωναν στην εφορία τόσα χρόνια για ενα κτίριο που είναι παράνομο, και τώρα θα κατασχεθεί.... Τότε πάω πάσο.

και να μου επιτρέψετε να αμιφβάλω ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ γιά την πράσινη πτυχή του μέτρου.
Τα χρήματα λέει θα πάνε γιά να αποσυμφορηθεί ή να αναπνεύσει η γειτονιά σας...
Μα η γειτονιά μου είναι τίγκα. Η πολεοδόμησή της προέβλεψε δρόμους των 6.5 μέτρων που με ένα παρκαρισμένο δυό δεν μπορούν να συναντηθούν αν δεν μαζέψουν καθρέφτες ή ξυθούν.
Αυτά τα λεφτά θα πάνε αλλού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ημιυπαίθριοι, σοφίτες, υπόγεια...

Μα ακριβώς αυτό λέω. Ότι ένα κράτος κινείται με αυτόν τον τρόπο εδώ και δεκαετίες, και είναι τελείως άκυρο να πληρώσει ξαφνικά ο ιδιοκτήτης το μάρμαρο, τη στιγμή που το κράτος επιτρέπει τόσα χρόνια σε οργανισμούς του να χαρακτηρίζουν το κτίριό του ως νόμιμο.

Ναι να γίνει μια τομή από σήμερα κιόλας να αλλάξει αυτό το καθεστώς, αλλά να αλλάξει ριζικά, και να ξέρει ο καθείς πως και πορεύεται. Όχι εκ των υστέρων. Εκτός αν στείλει στη φυλακή παράλληλα και όλους τους ελεγκτές που τα χαρακτήρισαν νόμιμα, τους υπουργούς που το έβλεπαν τόσα χρόνια να συμβαίνει, και επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τα λεφτά που πλήρωναν στην εφορία τόσα χρόνια για ενα κτίριο που είναι παράνομο, και τώρα θα κατασχεθεί.... Τότε πάω πάσο.

Δεν διαφωνώ σ' αυτά που λες, πλην του γεγονότος ότι βγάζεις ''λάδι'' όλους τους ιδιοκτήτες. Δεν είμαστε στο 1800, όλοι πάνω-κάτω γνωρίζουν τι επιτρέπεται και τι όχι από το νόμο. Εκτός, αν με πείσεις ότι όλες οι Πολεοδομίες είναι καθ' έξιν ''αμαρτωλές'' και ο κάθε ιδιοκτήτης που έχει πάρε-δώσε μαζί τους για την έκδοση της άδειας είναι ''αθώος του αίματος''. Η αλήθεια είναι στη μέση. Φαντάζομαι, ξέρεις πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα...

Και κακώς καθόμαστε τώρα και συζητάμε το αν καλώς ή κακώς έκλεισαν αυτοί οι χώροι.

Το ζήτημα είναι ότι 1.500.000 χώροι θα ζητήσουν λεφτά (ουκ αμελητέα), με άλλα λόγια, δεδομένου ότι δε μένει ένας σε κάθε κτίριο, μιλάμε ίσως και για ένα 20% του πληθυσμού που θα κληθεί να ματώσει οικονομικά σε δύσκολες μέρες. Αν θεωρούμε ότι όλοι αυτοί είναι απατεώνες που για την προσωπική τους χλιδή έκλεψαν το κράτος και πρέπει να καταστραφούν, οκ, αλλά νομίζω ότι η οικονομική κατάρρευση τόσων ανθρώπων θα συμπαρασύρει και όσους νόμιμους χλευάζουν...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ημιυπαίθριοι, σοφίτες, υπόγεια...

Δεν διαφωνώ σ' αυτά που λες, πλην του γεγονότος ότι βγάζεις ''λάδι'' όλους τους ιδιοκτήτες. Δεν είμαστε στο 1800, όλοι πάνω-κάτω γνωρίζουν τι επιτρέπεται και τι όχι από το νόμο. Εκτός, αν με πείσεις ότι όλες οι Πολεοδομίες είναι καθ' έξιν ''αμαρτωλές'' και ο κάθε ιδιοκτήτης που έχει πάρε-δώσε μαζί τους για την έκδοση της άδειας είναι ''αθώος του αίματος''. Η αλήθεια είναι στη μέση. Φαντάζομαι, ξέρεις πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα...

Εννοείται ότι δεν τους βγάζω λάδι... Προφανώς και έπραξαν γνωρίζοντας ότι παρανομούν, ωστόσο αυτό που θέλω να δείξω στα προηγούμενα ποστ είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητα θέμα απληστίας ή χλιδής, είναι πίστεψέ με πάρα πολύ συχνές οι περιπτώσεις που αν δεν κάνεις μια μικρή λαδιά δε μπορείς να φτιάξεις σπίτι ούτε για 2 άτομα, ενώ βάσει κάθε λογικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας θα έπρεπε.

Απλά ξέροντας όλοι ότι υπάρχει τρόπος να κάνουν αυτό που έχουν ανάγκη να κάνουν, το κάνουν. Και για το ότι υπάρχει τρόπος δε φταίει κανείς άλλος από το κράτος. Όπως και για το ότι αναπόφευκτα μπαίνει σ'αυτό το δίλημμα κάθε άνθρωπος που πρόκειται να χτίσει ένα σπίτι, λόγω του ΓΟΚ.

Μετά το παραπάνω είμαι σίγουρος οτι μας κάνεις "πλάκα" , δηλαδή θες να μας πείσεις οτι οι περισσότεροι παρασύρθηκαν και παρανόμησαν και δεν το έκαναν ΕΠΙΤΙΔΕΣ για να "κερδίσουν τα μέτρα "......
'Οσο για το δίλημμα στο οποίο αναφέρεσαι φίλε Maestro δεν αρνούμε οτι ΝΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ , αλλά το θέμα είναι πόσο σωστός θέλεις να είσαι στον εαυτό σου και στο σύνολο στο τέλος και ας χαρακτηριστείς μ......ας !!!!!

Re: Απάντηση: Ημιυπαίθριοι, σοφίτες, υπόγεια...

Μετά το παραπάνω είμαι σίγουρος οτι μας κάνεις "πλάκα" , δηλαδή θες να μας πείσεις οτι οι περισσότεροι παρασύρθηκαν και παρανόμησαν και δεν το έκαναν ΕΠΙΤΙΔΕΣ για να "κερδίσουν τα μέτρα "......
'Οσο για το δίλημμα στο οποίο αναφέρεσαι φίλε Maestro δεν αρνούμε οτι ΝΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ , αλλά το θέμα είναι πόσο σωστός θέλεις να είσαι στον εαυτό σου και στο σύνολο στο τέλος και ας χαρακτηριστείς μ......ας !!!!!

Oχι ρε συ, μίλησα ξεκάθαρα. Είπα ότι οι περισσότεροι παρανόμησαν επειδή ήξεραν ότι στο θέμα αυτό μπορούν να το κάνουν. Δεν κάνω λαϊκό δικαστήριο αυτή τη στιγμή, άλλος μπορεί να το έκανε επειδή ήθελε να φτιάξει 4 τοίχους να στεγάσει την οικογένειά του, άλλος μπορεί να το έκανε για να φτιάξει σάουνα, δε θα μπω σ'αυτή τη διαδικασία του ποιός είχε ηθικά δίκιο ή όχι.

Το ζήτημα είναι ότι μιλάμε για κάτι που μπορούσες να κάνεις ως τώρα, λόγω ανύπαρκτης εφαρμογής της νομοθεσίας παντού, που δεν είχες επιλογή για το αν θα το κάνεις, αφού δεν προβλέπονταν από το κράτος τρόποι να "μεγαλώσεις" το σπίτι σου με φορολογικό αντίτιμο, και που το κράτος σου έδινε τη δυνατότητα να το κάνεις μέσω διαφόρων οδών, και ξαφνικά στο παίρνει πίσω κατόπιν εορτής, και πασιφανώς μόνο και μόνο επειδή ξέμεινε από ρευστό.

Last edited:
Αυτή η χώρα θέλει ολόκληρη -μέχρι και τα χωριά της, εκτός από αυτά που έχουν σχεδόν εγκαταληφθεί- κατεδάφιση, επαναδημιουργία σχεδίων και ιδιοκτησιών, και μετά ξαναχτίσιμο. Σωτηρία δυστυχώς δεν υπάρχει.