iMON VFD αξίζει τον κόπο;

fonzi

Senior Member
29 June 2006
370
Μπορώ να πάρω το LIAN LI PC-30B BLACK στα 129 ευρώ, ή το ίδιο σε ασημί μαζί με iMON VFD και remote στα 179 ευρώ.

Αξίζει τα 50 ευρώ διαφορά;
(έχω το remote της microsoft ήδη)

Aν δεν είχες ήδη τηλεκοντρόλ, θα έλεγα οτι αξίζει σίγουρα... Τώρα έτσι και έτσι... Η οθονούλα είναι καλή (για το είδος της πάντα, δεν είναι δα και μόνιτορ, μια απλή ευδιάκριτη οθόνη πληροφοριών δύο γραμμών είναι), το προγραμμα διαχειρισης iMedian αν και φαίνεται πλήρες εμένα δεν με πολυβόλεψε (είναι κάπως μπέρδεμα, ειδικά για να ακούσεις μουσική...), και το τηλεκοντρόλ του (που ομως εσύ εχεις, αλλά δεν ξέρω αν είναι αντίστοιχα σε δυνατότητες - λειτουργίες) το βρίσκω άψογο! Στα συν η πλήρης παραμετροποίηση των λειτουργιών ελέγχου του τηλεκοντρόλ, για πολλες και διάφορες εφαρμογές.

Εκτος απο το iMedian, το τηλεκοντρολ του iMon ελεγχει και αλλα προγραμματα (PowerDVD, TheaterTek, Meedio κλπ) χωρις επιπονο setup και χωρις να μπλεξουμε με Girder και τα τοιαυτα?

Η οθονιτσα ειναι ευκολα παραμετροποιησιμη, ωστε να δειχνει πχ τον χρονο κατα την αναπαραγωγη DVD απο οποιοδηποτε προγραμμα?

Last edited:
εκτός των παραπάνω το σημαντικόερο για μένα είναι ότι γλυτώνεις τα εξωτερικά IR Receivers...

Απάντηση: Re: iMON VFD αξίζει τον κόπο;

Εκτος απο το iMedian, το τηλεκοντρολ του iMon ελεγχει και αλλα προγραμματα (PowerDVD, TheaterTek, Meedio κλπ) χωρις επιπονο setup και χωρις να μπλεξουμε με Girder και τα τοιαυτα?

Η οθονιτσα ειναι ευκολα παραμετροποιησιμη, ωστε να δειχνει πχ τον χρονο κατα την αναπαραγωγη DVD απο οποιοδηποτε προγραμμα?

Ναι, μπορείς να ελέγξεις αρκετά προγράμματα (είναι ήδη προ-ρυθμισμένα)
και μπορείς να ρυθμίσεις ακόμα περισσότερα.

Προσωπικά δεν μου αρέσει το "γραφικό" περιβάλλον του multimedian που συνοδεύει το πακέτο γιατί το θεωρώ δύσχρηστο, αν και αρκετά όμορφο.

Η οθονη είναι μια VFD 2x16. Υπάρχει σε "usb" και σε "παράλληλη" έκδοση. Στα συνοδευτικά του πακέτου υπάρχει ένα προγραματάκι για να δουλέψει η οθόνη αλλά δεν είναι παραμετροποιήσιμο και λειτουργεί μόνο όσο τρέχει το multimedian.

Αυτός ήταν και ο λόγος που το εγκατέλειψα και στράφηκα στο smartie LCD, το οποίο είναι freeware, αυτόνομο, παραμετροποιήσιμο, με αρκετά plugins και απλό στην εγκατάσταση του.
(για την "παράλληλη" έκδοση θα χρειαστείς επιπλέον το dlportio.dll και λίγο σκάλισμα παραπάνω).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: iMON VFD αξίζει τον κόπο;

Ναι, μπορείς να ελέγξεις αρκετά προγράμματα (είναι ήδη προ-ρυθμισμένα)
και μπορείς να ρυθμίσεις ακόμα περισσότερα.

Ακριβώς έτσι, φορτώνεις "προφίλ" των εφαρμογών που εχεις εγκατεστημένες και θες να χρησιμοποιήσεις...

CASE SILVERSTONE GRANDIA BLACK

Παιδια εχω το παραπανω κουτι .Εμενα η οθονη μαλλον με πειραζει ...Την σκεπαζω για βιντεοπροβολη.Εχω το τηλεκοντρολ αλλα δεν το χρησιμοποιω...Οσο για το ιΜΟΝ δεν βρισκω τιποτα το ιδιαιτερο...
Μηπως πρεπει να αναθεωρησω τις αποψεις μου ???

Re: CASE SILVERSTONE GRANDIA BLACK

Παιδια εχω το παραπανω κουτι .Εμενα η οθονη μαλλον με πειραζει ...Την σκεπαζω για βιντεοπροβολη.Εχω το τηλεκοντρολ αλλα δεν το χρησιμοποιω...Οσο για το ιΜΟΝ δεν βρισκω τιποτα το ιδιαιτερο...
Μηπως πρεπει να αναθεωρησω τις αποψεις μου ???

Οχι Νικο, καλά κάνεις. Όλοι μετα απο λίγο καιρο, όταν βλέπουν ταινία έτσι κάνουν. Ο Τάκης έχει μονίμως ένα σουβέρ μπροστά απο όλες τις πηγές φωτός του πισιού (λεντάκια και διάφορα) . Άλλος έχει βάψει με μαρκαδόρο μαύρο τα λέντς για να βγάζουν λίιιιιγο φωτάκι όταν δουλεύουν. Καλά κάνεις. -bye-

Και γιατί δεν απενεργοποιείς το iMON για να σβήσει η οθονούλα
και να ηρεμήσεις ?