inet 500HD

Re: γνώμες για INET 500HD

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για τον συγκεκριμένο δέκτη.Μου τον πρότειναν από ένα κατάστημα στα 190 ευρώ, όταν τους είπα ότι το budget μου είναι μέχρι 200.Δεν έχω αγοράσει ξανά δέκτη οπότε οι γνώσεις μου για τους δέκτες είναι περιορισμένες.
Όπως μου είπαν το μεγάλο του ατού είναι ότι μπορείς εύκολα να τον παραμετροποιήσεις. Για παράδειγμα μου είπε κάτι για τις λίστες καναλιών που δεν πολυκατάλαβα, ότι δεν χρειάζεται να τις φτιάχνεις ξανά και ξανά και ότι υπάρχουν έτοιμες, ενώ με άλλους δέκτες σου χαλάνε συνέχεια οι λίστες.Εσάς ποιά είναι η γνώμη σας για τον συγκεκριμένο δέκτη?Κι αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση στα ίδια περίπου χρήματα θα ήθελα να την ακούσω.

.. Όταν λες δεν έχεις αγοράσει ξανά δέκτη εννοείς ότι δεν έχεις καν δορυφορική εγκατάσταση ????

Ξεκινάω από αυτό και θα πάμε και στα υπόλοιπα...

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για τον συγκεκριμένο δέκτη.Μου τον πρότειναν από ένα κατάστημα στα 190 ευρώ, όταν τους είπα ότι το budget μου είναι μέχρι 200.Δεν έχω αγοράσει ξανά δέκτη οπότε οι γνώσεις μου για τους δέκτες είναι περιορισμένες.
Όπως μου είπαν το μεγάλο του ατού είναι ότι μπορείς εύκολα να τον παραμετροποιήσεις. Για παράδειγμα μου είπε κάτι για τις λίστες καναλιών που δεν πολυκατάλαβα, ότι δεν χρειάζεται να τις φτιάχνεις ξανά και ξανά και ότι υπάρχουν έτοιμες, ενώ με άλλους δέκτες σου χαλάνε συνέχεια οι λίστες.Εσάς ποιά είναι η γνώμη σας για τον συγκεκριμένο δέκτη?Κι αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση στα ίδια περίπου χρήματα θα ήθελα να την ακούσω.

Εγώ είχα τον αντιστοιχο δεκτη σε SD και δεν ειχα κανενα απολυτως παραπονο, οι απαιτησεις μου όμως ειναι μονο θεαση καναλιων(ουτε εγγραφη,ουτε media player, κτλ κτλ). Αποφασισα να τον αλλαξω μονο για τα HD κανάλια, γι αυτο πηγα στην αντιστοιχη φτηνη λυση HD. Σαν αρχαριος παντως του περασα πανευκολα image κατεβασα δορυφορους και ετοιμες λιστες καναλιων χωρις να εχω ασχοληθει ποτε μου με δεκτες. Απ οτι καταλαβα εχει πολλα plugin που μπορεις να κατεβασεις μεσα απο το μενου του δεκτη και να τον φτιαξεις οπως θες αναλογα με τα γουστα σου. Σαν εικονα τωρα απο τις λιγες μερες που τον εχω στα sd ειναι ικανοποιητικη και στα hd πολυ καλη(για τα δικα μου ματια).

Υ.Γ Ξερει κανεις τι κανουν τα κουμπια dream kai tv στο τηλεκοντρολ?

Υ.Γ Ξερει κανεις τι κανουν τα κουμπια dream kai tv στο τηλεκοντρολ?

προγραμματιζεις το χειριστηριο να ελεγχει και την τιβι σου.
οταν ελεγχεις τον δεκτη σου πατας το dream και οταν ελεγχεις την τιβι σου,πατας tv.

Στο dreamboxedit υπάρχει μια καρτέλα "Options". Βάζουμε εκέι τις απαραίτητες ρυθμίσεις που ζητάει και μετά από την καρτέλα "FTP" μπορούμε να περάσουμε τα settings στο δέκτη.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται σύνδεση δικτύου μεταξύ υπολογιστή - δέκτη.

δηλ. και τα δυο πανω στο ρουτερ.....μπορουμε ο υπολογιστης να ειναι συνδεδεμενος ασυρματα??και πως βρισκονται μεταξη τους??

.. Όταν λες δεν έχεις αγοράσει ξανά δέκτη εννοείς ότι δεν έχεις καν δορυφορική εγκατάσταση ????

Ξεκινάω από αυτό και θα πάμε και στα υπόλοιπα...

Ναι φίλε μου.Δεν έχω δορυφορική εγκατάσταση και το σκέφτομαι να αποκτήσω.Γι'αυτό δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά για δέκτη ούτε να πάρω κάποιον που θα μου είναι πολύπλοκος στη χρήση.Πιστεύω ότι η ποιότητα της εικόνας είναι το πιο σημαντικό σε αυτούς τους δέκτες μιας και οι πιο ακριβοί φαντάζομαι θα έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους,όσον αφορά την εικόνα.

δηλ. και τα δυο πανω στο ρουτερ.....μπορουμε ο υπολογιστης να ειναι συνδεδεμενος ασυρματα??και πως βρισκονται μεταξη τους??

Μπορεί οποιαδήποτε συσκευή να συνδέεται ασύρματα. Αν μιλάς για το Dreamboxedit, "Βρίσκονται" μεταξύ τους αν βάλεις σωστά τις παραμέτρους στις ρυθμίσεις (ip, username, passwoed). Αν μιλάς γενικότερα, με κάποιο ftp client software στον υπολογιστή, μέσω telnet από τον υπολογιστή, μέσω web browser από τον υπολογιστή ή μέσω κάποιου προγράμματος που τα κάνει όλα αυτά μαζί (p.x DCC).

πω πω.....πολυπλοκα τα ακουω ολλα αυτα......πως να ξεκινησουμε βημα βημα να μπασω τον i-net στο ιντερνετ και να επικοινωνη με τον υπολογιστη ωστε να του περασω διαφορα??και για αρχη να του περασω λιστες δορυφορων και καναλιων?

Σε μερικά κανάλια κυρίως αυτά που είναι 4:3 εχω αρκετό πιξέλιασμα ενω στον προηγουμενο δέκτη δεν είχα. Τι μπορεί να φταίει? Έχω αλλάξει αναλύσεις, εχω πειραξει contrast και αντιθεση αλλά παραμένει. Το image παιζει ρόλο? Έχω βάλει newnigma2 γιατί το openpli δεν μου δουλευε το cccam. Τι άλλο να κοιτάξω μπορεί κανείς να πει καμια ιδέα?