Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

όπως επίσης μία σκηνή, η πρώτη, που κάνει πανάρισμα η κάμερα σε γκισέ με εφημερίδες και πηγαίνουν τόσο σκαλωτά, που νόμιζα ότι μου κόλησε το ps3. Eλπίζω να ναι πρόβλημα που λύνεται μέσω update και να γίνει σύντομα, γιατί έρχεται χειμώνας και αρχίζουν οι παραστάσεις.

Δεν λύνεται με update.

Welcome to judder-world!!!!

Είναι θέμα και πρόβλημα διαχείρισης των 24ρων καρέ από το μηχάνημα, και όχι μόνο από το δικό σου. Γι' αυτό σιγά-σιγά οι περισσότεροι κατασκευαστές υιοθετούν τη λύση? του frame interpolation.-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Δεν λύνεται με update.

Welcome to judder-world!!!!

Είναι θέμα και πρόβλημα διαχείρισης των 24ρων καρέ από το μηχάνημα, και όχι μόνο από το δικό σου. Γι' αυτό σιγά-σιγά οι περισσότεροι κατασκευαστές υιοθετούν τη λύση? του frame interpolation.-bye--bye-
Tι εννοείς από το μηχάνημα, από ποιό; Σε ποιό το υιοθετούν στο προτζέκτορα ή στην πηγή; Η αλήθεια είναι ότι όποιον προτζέκτορα έχω δει και μάλιστα με καλές πηγές, τα προβλήματα αυτά τα είδα κι εκεί και μάλιστα σε ακριβότερους από τον δικό μου. Ολα σε blue ray, όχι σε απλά dvd, αλλά εκεί είδα προβλήματα στην ευκρίνεια, όταν δηλαδή κάνουμε upscaling στο dvd. Τώρα τι επιλογές έχω για να μην είναι τόσο έντονο αυτό το φαινόμενο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Tι εννοείς από το μηχάνημα, από ποιό; Σε ποιό το υιοθετούν στο προτζέκτορα ή στην πηγή; Η αλήθεια είναι ότι όποιον προτζέκτορα έχω δει και μάλιστα με καλές πηγές, τα προβλήματα αυτά τα είδα κι εκεί και μάλιστα σε ακριβότερους από τον δικό μου. Ολα σε blue ray, όχι σε απλά dvd, αλλά εκεί είδα προβλήματα στην ευκρίνεια, όταν δηλαδή κάνουμε upscaling στο dvd. Τώρα τι επιλογές έχω για να μην είναι τόσο έντονο αυτό το φαινόμενο;

Το πρόβλημα λέγεται judder (σπασίματα στο πανάρισμα της κάμερας, σε σκηνές που κινείται η κάμερα κ.ο.κ) και το έχουν λίγο-πολύ όλοι οι προβολείς όταν παίζουν υλικό υψηλής, κατά βάση, ευκρίνειας που τρέχει στα 24fps. Μια μεσοβέζικη λύση είναι το frame interpolation, που πολλοί κατασκευαστές υιοθετούν αφού δεν μπόρεσαν hardwarικά να λύσουν το πρόβλημα. Η τεχνική χοντρικά πολλαπλασιάζει και προσθέτει καρέ εκεί που δεν υπάρχουν, ώστε να φαίνεται ομαλότερη η κίνηση. Προς το παρόν, άλλη λύση δεν υπάρχει για το judder....απλά, θα ζήσεις μαζί του μέχρι ν' αλλάξεις προβολέα.

Το φαινόμενο, βέβαια, επιδεινώνεται και από το γεγονός ότι γενικά οι Infocus δεν φημίζονται για την καλή τους κίνηση, το αντίθετο μάλιστα.

Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Γιατί να λυθεί??

Πάλι pulldown 3:2 δεν κάνει??
Εγώ δέχομαι ότι το πρόβλημα είναι στον infocus. Γιατί το ίδιο πρόβλημα στην ίδια σκηνή το είδα και στην τηλεόραση;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Εγώ δέχομαι ότι το πρόβλημα είναι στον infocus. Γιατί το ίδιο πρόβλημα στην ίδια σκηνή το είδα και στην τηλεόραση;

Μα δεν είπα ότι το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στον Infocus. Απλώς, επιδεινώνεται λόγω εγγενούς κακής κίνησης (DLP).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Μα δεν είπα ότι το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στον Infocus. Απλώς, επιδεινώνεται λόγω εγγενούς κακής κίνησης (DLP).

Μάλιστα. Εν τέλει, τελικά εκτός απ τον προτζέκτορα, φταίει και το ps3, φταίνε και τα δισκάκια και τα 24fps; Πριν από μέρες, έβλεπα ένα προβολικό με frame interpolation, με ακριβή συσκευή blue ray, (δεν θέλω ν αναφέρω κατασκευαστές), και είδα συγκεκριμένα το τελευταίο μπάτμαν. Πάλι είδα προβλήματα στην κίνηση, αλλά αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και στο μπάτμαν και στο σπάιντερμαν, πολύ κόκος ρε παιδί μου, μήπως τελικά δεν είναι απολύτως έτοιμα τα μπλε δισκάκια;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Μάλιστα. Εν τέλει, τελικά εκτός απ τον προτζέκτορα, φταίει και το ps3, φταίνε και τα δισκάκια και τα 24fps; Πριν από μέρες, έβλεπα ένα προβολικό με frame interpolation, με ακριβή συσκευή blue ray, (δεν θέλω ν αναφέρω κατασκευαστές), και είδα συγκεκριμένα το τελευταίο μπάτμαν. Πάλι είδα προβλήματα στην κίνηση, αλλά αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και στο μπάτμαν και στο σπάιντερμαν, πολύ κόκος ρε παιδί μου, μήπως τελικά δεν είναι απολύτως έτοιμα τα μπλε δισκάκια;

Όχι, δεν φταίει το PS. Τα 24 καρέ φταίνε που είναι λίγα και η διαχείρισή τους. Μπορείς ν' αναφέρεις κατασκευαστές, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το frame interpolation ήταν ενεργοποιημένο στον προβολέα που είδες? Διότι σχεδόν όλοι έχουν ρύθμιση on/off. Η Sony το ονομάζει το σύστημα της motion flow και στον 80άρη που είδαμε έχει 3 σκάλες. Πρακτικά σε εξαναγκάζει να το χρησιμοποιήσεις, τουλάχιστον στο medium, γιατί στο off θέλεις δραμαμίνες.

Όσον αφορά τον κόκκο και το πως είναι γυρισμένη η ταινία, αυτό διαφέρει από φιλμ σε φιλμ. Πάντως, η πλειονότητα των ταινιών σε BD είναι χάρμα ιδέσθαι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Όχι, δεν φταίει το PS. Τα 24 καρέ φταίνε που είναι λίγα και η διαχείρισή τους. Μπορείς ν' αναφέρεις κατασκευαστές, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το frame interpolation ήταν ενεργοποιημένο στον προβολέα που είδες? Διότι σχεδόν όλοι έχουν ρύθμιση on/off. Η Sony το ονομάζει το σύστημα της motion flow και στον 80άρη που είδαμε έχει 3 σκάλες. Πρακτικά σε εξαναγκάζει να το χρησιμοποιήσεις, τουλάχιστον στο medium, γιατί στο off θέλεις δραμαμίνες.

Όσον αφορά τον κόκκο και το πως είναι γυρισμένη η ταινία, αυτό διαφέρει από φιλμ σε φιλμ. Πάντως, η πλειονότητα των ταινιών σε BD είναι χάρμα ιδέσθαι...
Ναι ήταν ενεργοποιημένο και το ξέρω ότι λέγεται motion flow. Αυτός που είδα δεν ήταν της sony, καινούριος πάντως και με σύστημα motion flow, το οποίο δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, βασικά παρατήρησα ότι με τέτοια τρυκ χάνεται λίγο η ευκρίνεια. Οσο για τον κόκο, ακόμα δεν έχω δει μπλε δισκάκι εκτός του james bond, που να μην έχει έστω λίγο κόκο. Επίσης εγώ πιστεύω ότι το ps3 δεν κάνει καλό upscaling στα κλασικά dvd. Τον άρχοντα στον benq 7800 και με player jvc xv na77sl, είχα πολύ καλύτερη κίνηση αλλά κυρίως ευκρίνεια. Δοκίμασα με ένα φθηνό blue ray player και είδα αισθητή βελτίωση, έχω την εντύπωση ότι στο μέλλον το ps3 θα μείνει μόνο για το online gaming και θα προβώ όταν πέσουν οι τιμές σε καλύτερο blue ray.

Re: Απάντηση: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Από την άλλη πλευρά, είναι και φυσιολογικό. Έκαστος εφ' ω ετάχθη.
Ξέρεις μήπως στον infocus αν υπάρχει secret menu καθώς και πως μπαίνω; Επίσης ξέρεις μήπως αν υπάρχει τρόπος καθαρισμού του μηχανήματος, καθώς ψάχνοντάς τον παρατηρώ ότι δεν υπάρχει κάποιο σημείο που να ανοίγει και να δίνει πρόσβαση στα τύπου σίτας φίλτρα που φαίνονται από τις εισαγωγές εξαγωγές του αέρα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Ξέρεις μήπως στον infocus αν υπάρχει secret menu καθώς και πως μπαίνω; Επίσης ξέρεις μήπως αν υπάρχει τρόπος καθαρισμού του μηχανήματος, καθώς ψάχνοντάς τον παρατηρώ ότι δεν υπάρχει κάποιο σημείο που να ανοίγει και να δίνει πρόσβαση στα τύπου σίτας φίλτρα που φαίνονται από τις εισαγωγές εξαγωγές του αέρα;

Secret menu έχουν σχεδόν όλα τα σύγχρονα μηχανήματα, αλλά, δυστυχώς δεν το έχω ψάξει στον Ινφόκους. Σίγουρα στο διαδίκτυο θα υπάρχουν πληροφορίες. Όσον αφορά τον καθαρισμό, τουλάχιστον στον 76άρη, έπρεπε να τον λύσω ολόκληρο για να τον καθαρίσω από τη σκόνη. Τα δε, πλαϊνά πάνελς είχαν και περίεργο συρταρωτό κούμπωμα και μας ζόρισαν αρκετά να τ' ανοίξουμε, διότι πας πάντα με προσοχή μην σπάσεις κάποιο πλαστικό και ''τρέχεις'' μετά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Secret menu έχουν σχεδόν όλα τα σύγχρονα μηχανήματα, αλλά, δυστυχώς δεν το έχω ψάξει στον Ινφόκους. Σίγουρα στο διαδίκτυο θα υπάρχουν πληροφορίες. Όσον αφορά τον καθαρισμό, τουλάχιστον στον 76άρη, έπρεπε να τον λύσω ολόκληρο για να τον καθαρίσω από τη σκόνη. Τα δε, πλαϊνά πάνελς είχαν και περίεργο συρταρωτό κούμπωμα και μας ζόρισαν αρκετά να τ' ανοίξουμε, διότι πας πάντα με προσοχή μην σπάσεις κάποιο πλαστικό και ''τρέχεις'' μετά.
Αν είναι έτσι δεν σου φαίνεται λογικό να μην θέλει καθάρισμα, αφού είναι σχεδόν σφραγισμένο; Οι σίτες που βλέπω τις καθαρίζω με ηλεκτρική σκούπα ώστε να μην γεμίζουν και ρουφάνε μέσα την σκόνη, το ίδιο κάνω και στο φακό, βάζω ηλεκτρική, ούτε πανιά ούτε τίποτα. Κάνω καλά; Κάτι άλλο: Χρειάζεται maskin; Κοινώς μαύρο περίβλημα γύρω από το βαμμένο άσπρο τοίχο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Δεν έχει secret menu.
Εαν θέλεις να ανοίξεις και να καθαρίσεις το μηχάνημα θα πρέπει να έχεις υπομονή, να γνωρίζεις κάπια πράγματα, χώρο με όσο το δυνατόν λιγότερη σκόνη.
Θα προσπαθησω να σας δώσω κάποιες οδηγίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Infocus in80: Ούτε μία αναφορά

Αν είναι έτσι δεν σου φαίνεται λογικό να μην θέλει καθάρισμα, αφού είναι σχεδόν σφραγισμένο; Οι σίτες που βλέπω τις καθαρίζω με ηλεκτρική σκούπα ώστε να μην γεμίζουν και ρουφάνε μέσα την σκόνη, το ίδιο κάνω και στο φακό, βάζω ηλεκτρική, ούτε πανιά ούτε τίποτα. Κάνω καλά; Κάτι άλλο: Χρειάζεται maskin; Κοινώς μαύρο περίβλημα γύρω από το βαμμένο άσπρο τοίχο;

Κθαρισμό χρειάζεται όπως όλα τα προβολικά. Θέλει όμως πολύ προσοχή όποως ανάφερα και στο προηγούμενο thread.
Το πρόβλημα δεν είναι στους ανεμιστήρες αλλά στους καθρέπτες και τον χρωματικό τροχό.
ΠΡΟΣΟΧΗ Εαν τον ανοίξεις μην πειράξεις την επιφανεια του DMD γιατί μετα θα έχεις σοβαρό προβλημα.

Attachments

• P1010525.JPG
    P1010525.JPG
    131.7 KB · Views: 29
  • P1010526.JPG
    P1010526.JPG
    142.1 KB · Views: 29
  • P1010527.JPG
    P1010527.JPG
    134.2 KB · Views: 30
  • P1010528.JPG
    P1010528.JPG