input lag και response time

Spyros1980

Senior Member
24 June 2014
500
Γειά σας!και καλή χρονιά!έχω μπερδευτεί λίγο με αυτούς τους 2 όρους!Για παράδειγμα η δική μου Tv(lg 930v-oled) έχει 40ms lag (μπορεί και λίγο λιγότερο με pc mode και game mode) και response time 0.3!Είναι καλες αυτές οι τιμές για ps4-call of duty (πρώτου προσώπου παιχνίδια );
Έχω δει άλλες τηλεοράσεις που έχουν χαμηλότερο input lag από την δική μου αλλά μεγαλύτερο response time!Τι παίζει ρόλο στα πρώτου προσώπου παιχνίδια;το input lag η το response time?
Πάντως σε ξένο site η βαθμολογία που δίνει για gaming για την δική μου tv δίνει 8.9!Μου κάνει εντύπωση πως δίνει 8.9 score με 40ms lag..
Τέλος θα ήθελα να μάθω σε μελλοντική αγορά τηλεόρασης από που θα μπορώ να μάθω το input lag και το response time της τηλεόρασης που με ενδιαφέρει για να μην έχω θέματα σε πρώτου προσώπου παιχνίδια. .

Καλή χρόνια. Είναι απλο σε γενικές γραμμές. Το input lag είναι ή υστέρηση της συσκευής από την στιγμή που θα πάρει εντολή από το HDMI in να απεικονισει ένα καρέ, μέχρι αυτό να εμφανιστεί στην οθόνη σου, συμπεριλαμβανομένου και του response time, αφού ή μέτρηση γίνεται πάνω στο panel. Τα 40 msec είναι ένα καλό σκορ, ιδανικά θα ήσουν γύρω στα 15-25msec που πετυχαίνουν αρκετές (μη 4K) συσκευές.

Εδώ μπορείς να δεις μέτρησεις και επεξήγηση του input lag.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!Tην επεξήγηση του input lag την ήξερα, σε συνδυασμό με το response time μπερδεύομαι!Τι θέλω να πω. . Έχω δει την Samsung j9000 την φετινή που ενώ έχει πολύ καλό input lag 22ms response time εχει γύρω στα 12 αν θυμάμαι καλά!Τώρα σε αυτό το site που μου έβαλες μου βγάζει lag για την δικιά μου 39ms αλλά σε άλλο site που δείχνει και το response time έχει η δικιά μου 0.3!Όλα αυτά με μπερδεύουν..

Δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύεσαι. Η καθυστέρηση εμφάνισης των καρέ, το input lag δηλαδή, είναι αυτό που αφορά τα παιχνίδια.
Το νούμερο 40ms είναι αρκετά καλό, αλλά όχι τέλειο.
O χρόνος απόκρισης, το response time, αφορά την ταχύτητα με την οπoία τα pixels αλλάζουν χρώματα
και είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα εικόνας μιας tv.

Jimitsis το ξέρω ότι είναι καλό νούμερο,σε ορισμένα site μάλιστα αν βάλεις εκτός από game Mode,pc mode αν απενεργοποιησεις λέει και τα ηχεία της τηλεόρασης φτάνει στα 34ms,τώρα αν ισχύει αυτό με τα ηχεία δεν ξέρω, αν δηλαδή δίνουν καθυστέρηση τα ηχεία μιας TV..
Πάντως για την συγκεκριμένη τηλεόραση που έχω την 930ν έχει ακουστεί ότι έχει πρόβλημα με την κινηση,δεν ξέρω αν είμαι τυχερός πάντως εμένα στην κίνηση είναι άψογη,και ξέρω από κίνηση αφού πριν είχα αρκετές Samsung!
Το μόνο που με ενοχλεί στην συγκεκριμένη τηλεόραση είναι ότι στης στατικές εικόνες ρίχνει αρκετά τον φωτισμό τους,και μάλιστα ώρες ώρες είναι και ενοχλητικό καθώς αφήνει και μαύρο κύκλο γύρω από της στατικές εικονες,το μόνο καλό είναι ότι μετά από λίγα δευτερόλεπτα επανέρχεται ο φωτισμός των στατικές εικόνων σε φυσιολογικά πλαίσια!