Integra DTC-9.8

για ακομα μια φορα θα φανω σπαστικος αλλα λεω την αληθεια
μολις μιλησα με την ονκιο ελλασ
και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προ 2106721200:BDBDG54:
μα τους λεω μου ειχατε δωσει τιμη κοντα στα 8 χιλιαρικα
λαθος κανετε μου απαντα η κοπελα δεν υπαρχει προ
υπαρχει μονο ασημενιος 875 στα 2090 ευρω
και με παραγγελια 2,5 μηνων ο 905 στα 2790
επειδης μπερδευτηκα τι να ψωνισω ρε παιδια ?

Στείλτους το link και πες τους αυτό τι είναι; καμουφλαρισμένος yamaha; :flipout:

Αν και εδώ που τα λέμε, είμαι σίγουρος ότι θα τα έχουν δει ήδη τα links....και δεν θέλουν να εκτείθονται άλλο.

τους εχω στειλει εδω και πολλα χρονια links φαξακια αλλα περα βρεχει
οπως ειπα στρουθοκαμηλισμος:FSGSFGS4::FSGSFGS4::FSGSFGS4:

Προφανως δεν τους ενδιαφερει να ασχοληθουν για ψιχουλα. Αν ειναι για γερη μπαζα τοτε μαλιστα. Τελικα πραγματι το ιντερνετ ειναι ο εχθρος των αντιπροσωπων!!

ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΩΤΕΡΑ !!!!

Ο φόρος που αναλογεί επισήμως σε συσκευές σαν αυτή που συζητάμε (πλέον του ΦΠΑ 19%) είναι 2% και ΤΕΛΟΣ !

Κάντε τώρα υπολογισμούς, βγάλτε τα κομπιουτεράκια στην επιφάνεια, συμβουλευτείτε τις τράπεζες για την τρέχουσα ισοτιμία του δολλαρίου και αφού τα κάνετε αυτά (για επαλήθευση) δείτε ΑΚΡΙΒΩΣ τι μπικικίνια θα στοιχίσει !

Έχουμε λοιπόν και λέμε :

1649$ η αγορά + 167$ μεταφορικά = 1816$ αξία CIF

1816$ = 1.248,64 Ευρώ (έτσι λέει το http://www.xe.com)

1248,64 + 2% Δασμοί = 1273,61 Ευρώ
1273,61 +19% ΦΠΑ = 1.515,60 Ευρώ ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

Για να επιβεβαιώσετε το 2% του δασμού, δείτε το κείμενο που αφορά την νομοθεσία και το δασμό εισαγωγής !

Φίλιππος

ΥΓ : Τα Ελληνικά Τελωνεία μου επιβεβαίωσαν οτι ΔΕΝ υπάρχει ΑΛΛΗ προσαύξηση σε δασμους πέρα απο αυτή της ΕΕ !!!! Αρα 2% αμετακλήτως !

Last edited:
Απάντηση: Re: Integra DTC-9.8

ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΩΤΕΡΑ !!!!

Ο φόρος που αναλογεί επισήμως σε συσκευές σαν αυτή που συζητάμε (πλέον του ΦΠΑ 19%) είναι 2% και ΤΕΛΟΣ !

Κάντε τώρα υπολογισμούς, βγάλτε τα κομπιουτεράκια στην επιφάνεια, συμβουλευτείτε τις τράπεζες για την τρέχουσα ισοτιμία του δολλαρίου και αφού τα κάνετε αυτά (για επαλήθευση) δείτε ΑΚΡΙΒΩΣ τι μπικικίνια θα στοιχίσει !

Έχουμε λοιπόν και λέμε :

1649$ η αγορά + 167$ μεταφορικά = 1816$ αξία CIF

1816$ = 1.248,64 Ευρώ (έτσι λέει το http://www.xe.com)

1248,64 + 2% Δασμοί = 1273,61 Ευρώ
1273,61 +19% ΦΠΑ = 1.515,60 Ευρώ ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ

Για να επιβεβαιώσετε το 2% του δασμού, δείτε το κείμενο που αφορά την νομοθεσία και το δασμό εισαγωγής !

Φίλιππος

ΥΓ : Τα Ελληνικά Τελωνεία μου επιβεβαίωσαν οτι ΔΕΝ υπάρχει ΑΛΛΗ προσαύξηση σε δασμους πέρα απο αυτή της ΕΕ !!!! Αρα 2% αμετακλήτως !

Μακάρι να είναι έτσι, αλλά εμένα βάσει της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ μου , μου ακούγεται σαν ανέκδοτο.....

Ας παραγγείλει κάποιος να μας πει πόσο πλήρωσε τελωνείο.

Θέλω πολύ να είμαι από μια γωνιά να δω την φάτσα του τελωνειακού όταν θα του δείχνετε το κείμενο.... :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

+1

Παντως εγω που ειχα μιλησει με γνωστο μου εκτελωνιστη (και μεγαλη γατα) μου ειπε μια λεξη. Μακρια.

Re: Απάντηση: Integra DTC-9.8

+1

Παντως εγω που ειχα μιλησει με γνωστο μου εκτελωνιστη (και μεγαλη γατα) μου ειπε μια λεξη. Μακρια.

Εγω και ο (κάθε) εκτελωνιστής έχουμε μια ειδοποιό διαφορά : Ο εκτελωνιστής που ξέρεις, όσο μεγάλη γάτα και να είναι, δεν έχει αναλαβει να γράψει το software για τα Ελληνικά Τελωνεία....

Και επειδή ακριβώς είμαι σε θέση να ξέρω πρόσωπα (και πράγματα) στην κεντρική υπηρεσία, για αυτο και είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι είναι τόσο και ούτε cent παραπάνω ...

Φίλιππος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Integra DTC-9.8

Εγω και ο (κάθε) εκτελωνιστής έχουμε μια ειδοποιό διαφορά : Ο εκτελωνιστής που ξέρεις, όσο μεγάλη γάτα και να είναι, δεν έχει αναλαβει να γράψει το software για τα Ελληνικά Τελωνεία....

Και επειδή ακριβώς είμαι σε θέση να ξέρω πρόσωπα (και πράγματα) στην κεντρική υπηρεσία, για αυτο και είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι είναι τόσο και ούτε cent παραπάνω ...

Φίλιππος

Φιλιππε δεν εχω καμια διαθεση να σε αμφισβητησω. Εγω απλα οταν ηθελα πριν 3 μηνες να φερω κατι ρωτησα τον φιλο μου αυτον και μου ειπε αυτην την κουβεντα. Και πιστεψε με ειναι πολυ βαθια μπασμενος μεσα στα πραγματα.
Λυσε μου ομως μια υποθετικη απορια. Αν πας με αυτο το χαρτι που λες στο τελωνιο και σου απαντησει οτι δεν εχουν λαβει καμια τετοια ενημερωση και ως εκ τουτου υσχυει αυτο που αυτοι γνωριζουν τοτε τι κανεις?

άλλη μια φορά
για 50$ αξία προιόντος και 50$ μεταφορικά πλήρωσα πριν 3 χρόνια φόρο 50 ευρώ στο αεροδρόμιο
και για 80 $ αξια προιόντος πλήρωσα 37 ευρώ φόρο στο ταχυδρομείο
δεν γνωρίζω τι λένε οι νόμοι ξέρω τι πλερώνω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Integra DTC-9.8

Φιλιππε δεν εχω καμια διαθεση να σε αμφισβητησω. Εγω απλα οταν ηθελα πριν 3 μηνες να φερω κατι ρωτησα τον φιλο μου αυτον και μου ειπε αυτην την κουβεντα. Και πιστεψε με ειναι πολυ βαθια μπασμενος μεσα στα πραγματα.
Λυσε μου ομως μια υποθετικη απορια. Αν πας με αυτο το χαρτι που λες στο τελωνιο και σου απαντησει οτι δεν εχουν λαβει καμια τετοια ενημερωση και ως εκ τουτου υσχυει αυτο που αυτοι γνωριζουν τοτε τι κανεις?

Το χαρτί αυτό είναι η τελωνειακή νομοθεσία !!! Και μάλιστα η Ευρωπαική Τελωνειακή νομοθεσία ! Και η ΕΕ την έχει σε public access για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού...

Αλλά το πράγμα είναι πολύ απλό : ο κωδικός TARIC (που είναι παγκόσμιος σημειωτέον) του προιόντος κατα την αποστολή του απο τις ΗΠΑ θα πρέπει να είναι 8518500090. Με βάση αυτόν τον κωδικό δουλεύει το όλο σύστημα παγκόσμια. Και με βάση αυτό τον κωδικό TARIC υπολογίζεται ο δασμός !

Αυτο δεν μπορεί να το ανατρέψει ΚΑΝΕΙΣ.

Δεν είναι οτι θα πάς με αυτό το χαρτί στο Τελωνείο. Είναι οτι αν δοκιμάσει κανεις να σε δασμολογήσει έχοντας κατατάξει το προιόν που εισάγεις σε κάποιο άλλο κωδικό TARIC δικαιούσαι να τον αναγκάσεις να τον αλλάξει ώς μη δόκιμο !!!!!

Στο υπάρχον σύστημα (που σημειωτέον λέγεται ICIS) των Ελληνικών Τελωνείων υπάρχει αυτόματα περασμένο απο τα κοινοτικά συστήματα στις Βρυξέλλες το συγκεκριμένο δασμολόγιο που μπορεί να δεί κανεις και online απο το link που έδωσα πιο πάνω.

Και αυτο έχει γίνει έτσι για να μη μπορεί κανείς Τελωνειακός να "κοροιδέψει" κανένα Ευρωπαίο πολίτη !

Αλλά μην ξεχνάς οτι όλοι πάνε σε εκτελωνιστές για να τελωνίσουν τα προιόντα τους. Πολύ λιγοι ξέρουν τι να κάνουν απο μόνοι τους...

Και μην ξεχνάς ακόμα οτι οι εκτελωνιστές είναι "κλειστό" επάγγελμα... Με όλα τα συνεπακόλουθα αυτού του γεγονότος ...

Φιλικά,

Φίλιππος

Να σας ενημερώσω ότι από σήμερα το πρωί, έγινα (ευτυχής) κάτοχος ενός Onkyo PR-SC885(B) ο οποίος όπως γνωρίζετε είναι πανομοιότυπος με τον Integra.

Απάντηση: Re: Integra DTC-9.8

Να σας ενημερώσω ότι από σήμερα το πρωί, έγινα (ευτυχής) κάτοχος ενός Onkyo PR-SC885(B) ο οποίος όπως γνωρίζετε είναι πανομοιότυπος με τον Integra.

:SFGSFGSF:

Η τιμη που τον πηρες με τους φορους ?

Η επισημη Ευρωπαικη νομοθεσια ειναι η ιδια που αναφερει μηδεν δασμους στην εισαγωγη μεταχειρισμενων (και καινουργιων) αυτοκινητων απο χωρες της ΕΟΚ. Εδω ομως την παραβαινει το κρατος. Ζηταει δασμους και τους παιρνει. Μετα πληρωνει προστιμο στην εοκ. Δε βγαινει ακρη και το ποσο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 2%.