Integra DTC-9.8

Επειδή είμαι έτοιμος να τον αγοράσω από την Αμερική, σας ενημερώνω ότι η Integra λέει επισήμως (μέσω email):

"There should not be any problems with taking this unit to Europe with you as long as you have the proper step-up transformer".

Υπάρχει ένα άλλο όμως θέμα στο οποίο δεν έχει απαντήσει ακόμα:
αν θα δεχτεί να μου στείλει τα μελλοντικά firmware updates. Και αυτό γιατί παραδοσιακά αυτά γίνονται στην Αμερική μόνο σε Authorized Integra Centers.

Επίσης, επισήμως πάλι, μέχρι το 2008 ΔΕΝ θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από την Onkyo ο 885 (το δίδυμο αδερφάκι του 9.8)

Επειδή είμαι έτοιμος να τον αγοράσω από την Αμερική, σας ενημερώνω ότι η Integra λέει επισήμως (μέσω email):

"There should not be any problems with taking this unit to Europe with you as long as you have the proper step-up transformer".

Υπάρχει ένα άλλο όμως θέμα στο οποίο δεν έχει απαντήσει ακόμα:
αν θα δεχτεί να μου στείλει τα μελλοντικά firmware updates. Και αυτό γιατί παραδοσιακά αυτά γίνονται στην Αμερική μόνο σε Authorized Integra Centers.

Επίσης, επισήμως πάλι, μέχρι το 2008 ΔΕΝ θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από την Onkyo ο 885 (το δίδυμο αδερφάκι του 9.8)
Περιμενω νεα σου συντομα.ευχαριστω.και τι κανουμε μεtransformer???

si si
δηλαδη εδω ειναι ελλαδα που σημαινει 230 v
και εκει αμερικα που σημαινει 110v
αρα θες μετσ/τη απο 110 σε 230
οχι 230 σε 110

Re: Απάντηση: Integra DTC-9.8

si si
δηλαδη εδω ειναι ελλαδα που σημαινει 230 v
και εκει αμερικα που σημαινει 110v
αρα θες μετσ/τη απο 110 σε 230
οχι 230 σε 110

Κατ´αρχάς Ελλάδα = 220V και όχι 230... (και τα 220 σκάρτα έτσι όπως τα έχει κάνει η ΔΕΗ !!!!)

Άρα χρειάζεται συσκευή που να κάνει τα 220V του Ελληνικού δικτύου 110V για να μπορεί να παίξει ο προενισχυτής !!!!

Ήτοι 220 -> 110

Αυτό όμως ΔΕΝ είναι το θέμα .... Το θέμα είναι οτι στην Ελλάδα η συχνότητα του ρεύματος είναι 50Hz ενώ στην Αμερική 60Hz ... Ο μετασχηματιστής δεν μπορεί να προσθέσει κύκλους στο ρεύμα.
Αν δεν έχει πρόβλημα ο προενισχυτής απο κάτι τέτοιο (δηλαδή αν δεν είναι τραγικά ευαίσθητος στο ρεύμα που τον "ταΐζεις") τότε όλα είναι ΟΚ ...

Φίλιππος

Last edited:
fresh newz
μπορει να δουλεψει εδω
αυτο ειναι σιγουρο
αν ειναι οπως το προηγουμενο μοντελο δεχεται εσωτερικη μετατροπη την οποια εχει προβλεψει ο κατασκευαστης
αυτο εγινε με τον προηγουμενο προ που φτιαχτηκε εσωτερικα

fresh newz
μπορει να δουλεψει εδω
αυτο ειναι σιγουρο
αν ειναι οπως το προηγουμενο μοντελο δεχεται εσωτερικη μετατροπη την οποια εχει προβλεψει ο κατασκευαστης
αυτο εγινε με τον προηγουμενο προ που φτιαχτηκε εσωτερικα

Που και πωs.γινε ποιο σαφηs,εαν ξερειs, thenks???

το έγραψα για τον Τάσο αλλά φαίνεται πως το περάσατε στα ψιλά....
Πολύ απλά χρειάζεστε ενα stepdown converter (έτσι λέγεται η συσκευή που παίρνει τα 220 της ΔΕΗ και τα κάνει 110 για να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε συσκευή πέρα από τον Ατλαντικό. Μάλιστα μπορείτε να την φτιάξετε κατά παραγγελία με προδιαγραφές που να καλύπτουν απόλυτα την συσκευή που θέλετε...
Δε σας το λέω γιατί κάπου το άκουσα ή ρώτησα και μου είπαν....Το λέω γιατί έχω μία και πάνω της έχουν κουμπώσει δύο συσκευές από ΗΠΑ και εδώ και 2 χρόνια λειτουργούν υποδειγματικά....
Με 50-100 Ευρώ καθαρίσατε μια για πάντα κι αφήστε τους άλλους να ταϊζουν τις αντιπροσωπείες (προσοχή όχι όλες ....αυτές που αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενες τα πάθη μας...ονόματα δεν λέμε)...:HTEHETH63::HTEHETH63:

Πολύ απλά χρειάζεστε ενα stepdown converter (έτσι λέγεται η συσκευή που παίρνει τα 220 της ΔΕΗ και τα κάνει 110 για να τροφοδοτήσει οποιαδήποτε συσκευή πέρα από τον Ατλαντικό. Μάλιστα μπορείτε να την φτιάξετε κατά παραγγελία με προδιαγραφές που να καλύπτουν απόλυτα την συσκευή που θέλετε...

Ποιός φτιάχνει τέτοια converters κατα παραγγελία ? Με ενδιαφέρει το ζήτημα ...

Με 50-100 Ευρώ καθαρίσατε μια για πάντα κι αφήστε τους άλλους να ταϊζουν τις αντιπροσωπείες (προσοχή όχι όλες ....αυτές που αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενες τα πάθη μας...ονόματα δεν λέμε)...:HTEHETH63::HTEHETH63:

100 Ευρώ θα τα έδινα με ευχαρίστηση για converter της προκοπής πάντως ! Και όχι για να "τιμωρήσω" την αισχροκέρδεια των εν Ελλάδι ευρισκομένων αντιπροσωπειών ...

Φίλιππος

Γιώργο σωστά, δεν μ' απασχολεί πλέον το ρεύμα και λόγω του ότι είναι pro και όχι ενισχυτής δεν θα χρειαστεί τίποτα γομάρι μετασχηματιστή.

Το θέμα είναι ότι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν έχεις την παραμικρή εγγύηση και support. Λογικά, οι A/V είναι ψιλοσπάνιο να πάθουν κάτι και μάλιστα pro.

Κι αν σου κάτσει; :chinscratch:

Το θέμα είναι ότι σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν έχεις την παραμικρή εγγύηση και support.

Τάσο έχεις δίκιο κατα βάση ... Πάντως εγγύηση έχεις στις ΗΠΑ (για να τον επιστρέψεις αν ώ μή γένοιτω πάθει κάτι) και support μπορεί να έχεις μέσω email για firmware updates. Θα το θεωρούσα απόλυτα σκανδαλώδες να μην μπορείς να έχεις remote technical support, ιδίως στις ΗΠΑ που ο καταναλωτής είναι (υπέρ)προστατευμένος....

Τέλος, ακόμα και αν το τροφοδοτικό του σηκώνει πείραγμα εκ των έσω για να παίξει με 220V όπως λέει ο argi, εγω χέρι μεσα ΔΕΝ θα έβαζα !

Καλά, έχεις υπολογίσει μεταφορικά στην Αμερική πήγαινε-έλα γι αυτό το πράγμα; Στην καλύτερη ένα πεντακοσαρικάκι ευρώ με DHL-UPS με tracking number και ασφαλισμένο. Διότι ,μην μου πεις ότι θα το στείλεις με USPS....

Τασο, για τι διαφορες στην τιμη μιλαμε σε σχεση με εδω ?
(για αυτον που στο pricejapan εχει στα 1550)

Τάσο έχεις δίκιο κατα βάση ... Πάντως εγγύηση έχεις στις ΗΠΑ (για να τον επιστρέψεις αν ώ μή γένοιτω πάθει κάτι) και support μπορεί να έχεις μέσω email για firmware updates. Θα το θεωρούσα απόλυτα σκανδαλώδες να μην μπορείς να έχεις remote technical support, ιδίως στις ΗΠΑ που ο καταναλωτής είναι (υπέρ)προστατευμένος....

Τέλος, ακόμα και αν το τροφοδοτικό του σηκώνει πείραγμα εκ των έσω για να παίξει με 220V όπως λέει ο argi, εγω χέρι μεσα ΔΕΝ θα έβαζα !
Βρηκεs ακρη πωs τον παραγγελνουμε,και ποσο θα στοιχησει με μεταφορικα κ.τ.λ για γραψε. thenks???