Intel H55 chipset: DTS HD, Dolby TrueHD bitstream passthrough!

Ναι, αλλά ακόμα και αν παίζει το σύστημα έτσι, θα μπλέξεις με τον AV σου.. Καλά, όχι εσύ λόγω Lumagen, αλλά οι περισσότεροι που θα θέλουν να μεταφέρουν εικόνα + ήχο από ένα HDMI στον ενισχυτή τους..
Γιατί να θες να περάσεις την εικόνα από τον ενισχυτή σου (οκ, υπάρχουν απαντήσεις, το ξέρω αλλά προσωπικά, ανεξαρτήτως Lumagen, θα το απέφευγα).

Δόξα τω Θεώ από εισόδους HDMI σε πηγές και tv / pj είμαστε υπερπλήρεις.

Γιατί να θες να περάσεις την εικόνα από τον ενισχυτή σου (οκ, υπάρχουν απαντήσεις, το ξέρω αλλά προσωπικά, ανεξαρτήτως Lumagen, θα το απέφευγα).

Δόξα τω Θεώ από εισόδους HDMI σε πηγές και tv / pj είμαστε υπερπλήρεις.

Ναι, κι εγώ θα προτιμούσα να μην το κάνω, αλλά έχει πρακτική χρησιμότητα.. όταν έχεις PJ και τηλεόραση, και δεν έχεις Lumagen (a.k.a. UberSwitch :D)

Αλλο το ενα, αλλο το αλλο! :drummer:
Όοοοοοχι.. :)

Με την μέθοδο των δυο καλωδίων (ένα HDMI για εικόνα, δεύτερο HDMI για ήχο) τρως δυο από τις εισόδους του ενισχυτή σου (αν βέβαια μπορείς να τον κάνεις configure να παίρνει εικόνα από μία είσοδο και ήχο από άλλη). Οπότε, είσαι μείον δυο εισόδους.. Αν έχει και ένα NMT και έναν δέκτη, κλείσαμε από HDMI inputs για τους περισσότερους AV ενισχυτές.

Όοοοοοχι.. :)

Με την μέθοδο των δυο καλωδίων (ένα HDMI για εικόνα, δεύτερο HDMI για ήχο) τρως δυο από τις εισόδους του ενισχυτή σου (αν βέβαια μπορείς να τον κάνεις configure να παίρνει εικόνα από μία είσοδο και ήχο από άλλη). Οπότε, είσαι μείον δυο εισόδους.. Αν έχει και ένα NMT και έναν δέκτη, κλείσαμε από HDMI inputs για τους περισσότερους AV ενισχυτές.

Το θεμα ειναι να εχει την δυνατοτητα παραμετροποιησης των εισοδων ο ενισχυτης.Απο κει και περα αν θελει ο καθενας μπορει να (ξε)βολευτει με splitters/switchers και εχει Ο Θεος...
Αν δεν εχει ομως αυτην την επιλογη, δεν υπαρχει κανενα μαραφετι να τον σωσει...

ΥΓ. ετσι για να μαθαινεις μικρε...

Αυτά λέει ο Τομ:

But Clarkdale’s HD Graphics core goes a few steps further by offering dual video decode streams for picture-in-picture, dual simultaneous HDMI outputs (though we haven’t yet seen any motherboards exposing this yet), DisplayPort audio (also recently enabled on ATI’s Radeon HD 5000-series discrete boards), and lossless Dolby TrueHD/DTS-HD Master Audio bitstreaming to compatible stereo receivers.

...

The most accessible feature for most home theater enthusiasts is probably going to be the ability to bitstream high-def audio formats. Intel gave us a beta build of CyberLink’s PowerDVD 9 Ultra with preliminary support for H55/H57’s protected audio/video path, enabled through the chipset’s Manageability Engine. We’ve had bad luck with Onkyo’s TX-SR507 in the past, so we fired up our 24-bit/96 kHz test disc with a bit of trepidation. But the hardware/software combination worked like a charm and the receiver was able to decode the TrueHD signal without a problem…well, almost. We did run into an issue where the system would lock up completely after four or five minutes of playback.

http://www.tomshardware.com/reviews/intel-clarkdale-core-i5-661,2514-5.html

Νομίζω ότι προσπαθεί η INtel να δείξει περισσότερα καλούδια(άχρηστα μάλλον) απο την AMD....

Τι την θέλει την κάρτα γραφικών στην CPU(και είναι και directx10 και όχι 11....)??

Ωραία με το Passthrough, αντε πάμε παρακάτω......

Αν αποδειχτεί ότι η κάρτα γραφικών είναι μάπα η On board και θελήσει να ρίξει μια 5χχχ(ειδικά όταν βγούν η 56χχ), τι να τον κάνει τον Clarkdale και τις μητρικές απο την στιγμή που θα κάνει και HD Passthrough απο την ΑΤΙ??

Last edited:
Απάντηση: Re: Intel H55 chipset: DTS HD, Dolby TrueHD bitstream passthrough!

Τι την θέλει την κάρτα γραφικών στην CPU(και είναι και directx10 και όχι 11....)??

Δείχνει να έχει πολύ καλύτερο efficiency... Επίσης είναι πια ο κανόνας στην ιντελ η "συγκέντρωση" υποσυστημάτων... Μέσα στο cpu πια, και η gpu, και ο ελεγκτής μνήμης.

να προτιμήσουμε του νεους dual-core i5 με vga ή τους απλους quad core i5, τη στιγμή που γραφικά και ήχο passthrought έχουμε από την ATI 5XXX???

Για τι είδους χρήση? Σε επιδόσεις στα μετροσάιτς ο i5 750 από ότι βλέπω σε σχέση π.χ. με τον i5 661 δεν συγκρίνονται, ο 4πύρηνος διαλύει το 2πύρηνο αδερφάκι του... Για htpc όμως που δεν θα έχουν και τόση σημασία οι επιδόσεις (όλοι είναι τόσο ισχυροί, που θα είναι υπεραρκετοί), οι νέοι λόγω 32nm θα είναι ψυχρότεροι, και με μικρότερη κατανάλωση... άρα πιο εύκολοι στην ψύξη, με λιγότερο θόρυβο... Ισως λοιπόν αποτελούν καλύτερη επιλογή. Εχει πάντως να πέσει πολύ διάβασμα για τα νεούδια... δείχνουν πολύ ενδιαφέροντες...

εγώ παντως δεν βρισκω κανενα ενδιαφέρον στους νέους, παρα μόνο για καμια mini itx λύση, ειδικά με αυτές τις επιδόσεις και τιμές, χίλιες φορές τον τετραπύρηνο ι5..τι ψύκτρες παίρνουν όμως; το socket τους χρειάζεται άλλη ψύκτρα ή κανουν και οι s775;;

Απάντηση: Re: Intel H55 chipset: DTS HD, Dolby TrueHD bitstream passthrough!

εγώ παντως δεν βρισκω κανενα ενδιαφέρον στους νέους, παρα μόνο για καμια mini itx λύση, ειδικά με αυτές τις επιδόσεις και τιμές, χίλιες φορές τον τετραπύρηνο ι5..τι ψύκτρες παίρνουν όμως; το socket τους χρειάζεται άλλη ψύκτρα ή κανουν και οι s775;;

Γιατί? Ο i5-661 σε σχέση με τον c2d E8600 (και οι δύο στα 3.33GHz) έχει τα εξής...
… we get a score that says that Intel’s new Core i5-661 delivers 43% more performance per watt than a Core 2 Duo machine with the G45 chipset and twice the efficiency as an Athlon II X2 240e on AMD’s 785G. Clearly, more performance combined with reduced power consumption results in a pretty heavy efficiency dominance.

... σύμφωνα με τον Τομ.
http://www.tomshardware.com/reviews/intel-clarkdale-core-i5-661,2516-14.html
Αν πέσουν και λίγο οι τιμές, ακόμα καλύτερα. Φυσικά ο 750 παραμένει ανώτερος.

Εμένα μου φαίνεται ότι στην AMD δεν έχει μείνει τίποτα πια, πλην των πολύ φτηνών επεξεργαστών (80 και κάτω), και φυσικά των καρτών γραφικών της ΑΤΙ όπου διαπρέπει αυτόν τον καιρό...

Last edited:
καλα, εγω εννοούσα "νέους" αυτους με την ενσωματωμενη vga και οτι ο 4πύρηνος i5 συμφέρει περισσότερο κατά την άποψή μου..