Intel ή AMD για HTPC ?

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Ποιά πλατφόρμα να διαλέξω για HTPC παίρνοντας ως γνώμονα οτι θέλω να είναι χαμηλό σε κατανάλωση - δυνατό - οικονομικό (η τριπλέτα της επιτυχίας!!) :a0210:

Ευχαριστω !

Ok, κάποια μέλη του forum μου είπαν για τον AMD 4850e .. και ρωτώ.. σε αντίθεση με τον 4850e, ποιός είναι αντάξιος σε επιδόσεις και κατανάλωση απο την πλευρά της Intel ?

Πηγαινε σε Ε7200 ειναι οικονομικος, το ρευμα που "τρωει" ελαχιστο, και γρηγορος...
Αν θες κατι ακομη πιο οικονομικο σε ρευμα και κοστος, χωρις μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα πηγαινε για τον νεο Ε5200... Θα χασεις περιπου 10% ταχυτητα, και θα κερδισεις 30ευρω! :)
Στο HTPC η διαφορα αυτη δε θα φανει πουθενα... Σε αυτη την τιμη τετοιες επιδοσεις σε ρευμα και ταχυτητα (και για τους δυο παραπανω) δυσκολα θα βρεις απο AMD)

Ενδεικτικα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558263

Last edited:
Ποιά πλατφόρμα να διαλέξω για HTPC παίρνοντας ως γνώμονα οτι θέλω να είναι χαμηλό σε κατανάλωση - δυνατό - οικονομικό (η τριπλέτα της επιτυχίας!!) :a0210:

Ευχαριστω !

Εγω στην θεση σου θα αγοραζα τον Intel Ε5200. Ειναι υπεραρκετος για HTPC, 45nm (πολυ χαμηλη καταναλωση) και αρκετα οικονομικος. Στα 70 ευρω δεν νομιζω να υπαρχει καλυτερη επιλογη.

Πωπωωω.. με κάνετε να αλλάξω πλέυση !! (και έίμαι και Intel fan γαμώτο !!οπότε ένα παραπάνω)

αλλά motherboard αντίστοιχη με αυτή που σας είπα?

Το 780G δεν είναι ανώτερο με το αντίστοιχο της Intel ?

Απάντηση: Re: Intel ή AMD για HTPC ?

Πωπωωω.. με κάνετε να αλλάξω πλέυση !! (και έίμαι και Intel fan γαμώτο !!οπότε ένα παραπάνω)

αλλά motherboard αντίστοιχη με αυτή που σας είπα?

Το 780G δεν είναι ανώτερο με το αντίστοιχο της Intel ?

Nα μία πλήρης δυνατοτήτων
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522630

Δυστυχώς ψάχνω motherboard με onboard VGA (με HDMI)... και αυτά με 780G έχουν..

είδα βέβαια και της intel με G35 .. πάει στα 110 euros νομίζω..

Δυστυχώς ψάχνω motherboard με onboard VGA (με HDMI)... και αυτά με 780G έχουν..

είδα βέβαια και της intel με G35 .. πάει στα 110 euros νομίζω..

Υπαρχουν πολυ φτηνοτερες οπως αυτη:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526706

Που ειναι εξισου πολυ καλη για HTPC με αριστη καρτα ηχου.

το G45 αυτη τη στιγμη ειναι οτι νεοτερο για HTPC...
Περναει χωρις αλχημειες σημα και audio και video.
Αναγνωριζεται κανονικα στα vista με τους οδηγους των cd και στα 1080p δειχνει στα 24,25,30,50,60Hz απλα αλλαζοντας την επιλογη στους οδηγους, στον ηχο δε, αναγνωριζει την hdmi και σαν audio out και τα vista μπορουν να στειλουν ολα τα φορματ (οχι τα HD) σε ολες τις αναλυσεις. Σε απλο περιβαλον vista (mp3, avi, CD κλπ) μπορει να παιξει 7.1 96Khz/24bit ή στερεο σε 192/24 με μεγαλη διαφορα στην αποδοση οπως ακουω απο τον onkyo απο το να το εχω στα 7.1 48Khz/16 οπου δουλευουν ολα τα αλλα chipset...

Εγώ να συμπληρώσω σε αυτά που λέει ο Energy πως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα στην διαδρομή του HDCP όταν παρεμβάλεται AV receiver (το πολυσυζητημένο στο avsforum repeater problem) που όμως θα λυθεί με νεότερες εκδόσεις των PowerDVD κτλ (ήδη η νέα έκδοση του Corel WinDVD υποστηρίζει το repeater mode με το G45). Περισσότερα μόλις μου έρθει κι εμένα το board με το G45.

Παιδιά λέω να πάω τελικά στο AMD setup.. Πρός τα εκεί με πάνε τα reviews κτλ.

Πωπω... έχω πολύ δουλειά μπροστά..

Την Παρασκευή πήρα το Gigabyte με το G45 chipset και το Σ/Κ έκανα δοκιμές.
Απέτυχα πλήρως να ενεργοποιήσω το hardware H.264 decoding. Δοκίμασα όλα τα τελευταία codecs (powerdvd 8, windvd 9), media player classic homecinema και dvbviewer. Απλώς δε δουλεύει. Το λειτουργικό είναι windows xp με sp3 και με .net 3.0 (για το EVR) αλλά μάλλον οι οδηγοί της intel δεν έχουν υποστήριξη για xp.
Τις επόμενες μέρες θα βάλω vista για να δω αν εκεί θα δουλεύει.

Αν έχει καταφέρει κανείς με G45 να ενεργοποιήσει το hardware Η.264 με windows xp, ας πει λίγο τι ακριβώς έχει κάνει.