Intel ή AMD για HTPC ?

Εγώ θα έπαιρνα αυτή

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522654

20 ευρώ φτηνότερη, έχει έξοδο RGB εκτός της HDMI.quote]

Οπτική εννοείς..?

Η μόνη διαφορά με το άλλο είναι ΜΟΝΟ η διάσταση ? (ΑΤΧ vs. mATX?)

Εκτός από την HDMI έξοδο, η μικρή έχει και RGB DSUB (για τα παλιά monitor) και DVI. Η μεγάλη έχει μόνο την HDMI. Είναι πιο φτηνή, έχει όμως λιγότερες pci/pci-e θύρες, λόγω του ότι είναι μικρότερη.

Όχι με τα onboard. Θα πρέπει να πας σε αυτόνομη κάρτα γραφικών, οπότε πάλι έχει κόστος. Μία 4650 κάνει περίπου 65 ευρώ.

Υπάρχει και η επιλογή να βάλεις X2 επεξεργαστή και να κάνεις overclock το hypertransport. Το έχουν κάνει στο avsforum και παίζει. Αλλά για ένα htpc εγώ δε θα έμπλεκα με overclocking των διαύλων.

Ρε παιδιά μη μας τρελαίνετε! Το 780G το έχω με έναν 4850e και παίζει τέλεια 24p κλπ. Τα BR/HDDVD τα παιζει με HW acceleration με 3-10% CPU. To 80-90% των MKV το ίδιο. Για όσα mkv δε υποστηρίζουν HW acceleration με coreAVC δεν παει πάνω από 60-70% σε καμία περίπτωση.

Για το 7.1 LPCM δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να πάρει κανείς 4χχχ κάρτα, αφού είναι downsampled σε 48/16 και φυσικά δεν είναι HD audio, ενω η 3χχχ σειρά (που περιλαμβάνει και το 780G) δίνει μια χαρά DTS-DD από την οπτική που. Αν βγεί η 5χχχ (ή μάλλον η 6χχχ) σειρά και υποστηρίζει bitstream, τότε ναι να την αγοράσεις!

Αυτό με το hypertransport δεν το πιάνω που έχει να κάνει με την αναπαραγωγή video. Εγώ βλέπω ότι η CPU μου συνήθως κοιμάται όταν παίζει HD.

Ρε παιδιά μη μας τρελαίνετε! Το 780G το έχω με έναν 4850e και παίζει τέλεια 24p κλπ. Τα BR/HDDVD τα παιζει με HW acceleration με 3-10% CPU. To 80-90% των MKV το ίδιο. Για όσα mkv δε υποστηρίζουν HW acceleration με coreAVC δεν παει πάνω από 60-70% σε καμία περίπτωση.

Για το 7.1 LPCM δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να πάρει κανείς 4χχχ κάρτα, αφού είναι downsampled σε 48/16 και φυσικά δεν είναι HD audio, ενω η 3χχχ σειρά (που περιλαμβάνει και το 780G) δίνει μια χαρά DTS-DD από την οπτική που. Αν βγεί η 5χχχ (ή μάλλον η 6χχχ) σειρά και υποστηρίζει bitstream, τότε ναι να την αγοράσεις!

Αυτό με το hypertransport δεν το πιάνω που έχει να κάνει με την αναπαραγωγή video. Εγώ βλέπω ότι η CPU μου συνήθως κοιμάται όταν παίζει HD.

Για τον ήχο πρώτα. LPCM HD ήχο μπορείς να πάρεις, απλώς όχι από τα codecs του PowerDVD κτλ. Αν κάνεις offilne μετατροπή σε πολυκάναλο HD FLAC, τότε μπορείς να το ακούσεις. Γιατί να έχεις αυτό το μείον αν αγοράζεις σήμερα κάτι; Το 780G είναι αρχαίο, feature wise.

Οι αναφορές για video stuttering, δηλαδή σπασιματάκια, σε αναπαραγωγή blu-ray H.264, με χρήση 780G και X2 επεξεργαστές είναι αναρίθμητα στο avsforum. Επιπλέον, το 780G δεν έχει σωστή υποστήριξη 24p σε καμία περίπτωση.

Είναι πολλοί αυτοί που δεν αντιλαμβάνονται μικροσπασίματα στην κίνηση, ή δε τους νοιάζει. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν. Η γυναίκα μου σπάνια βλέπει σπασίματα πολύ εμφανή, πχ το να παίζεις 24p content σαν 180p/50 (σπασιματάκι μικρό κάθε 1-2 δευτερόλεπτα - εμφανές σε γρήγορα pans). Δε το προσέχει, αλλά αν της το δείξω συγκεκριμένα, τότε το βλέπει.

Από και και πέρα ο φίλος μπορεί να πάριε ότι θέλει. Εγώ του προτείνω το βέλτιστο από αυτά που έχω δει και από αυτά που έχω διαβάσει.

Από και και πέρα ο φίλος μπορεί να πάριε ότι θέλει. Εγώ του προτείνω το βέλτιστο από αυτά που έχω δει και από αυτά που έχω διαβάσει.

Και πολύ καλά κάνεις malakudi και σε ευχαριστώ. Γιαυτό είναι τα forums .. για βοήθεια!

Απο εκεί και πέρα, μιας και έχω διαβάσει αρκετά reviews ΕΙΔΙΚΑ σήμερα, γενικά όλοι λένε πως το 8300 της nvidia είναι λίίίγο πιό πάνω απο το 780G όσων αφορά σε HD υλικό και το καλό πως έχει το πλεονέκτημα του LPCM (που όπως είπαμε, ποτέ δεν ξέρεις.. )

Κολλάω ΜΟΝΟ στον επεξεργαστή.Είμαι ανάμεσα στον 4850e και τον Phenom 8560.. ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ ο 4850e κάνει καλά την δουλειά του (με αποδείξεις... βλέπε reviews.. ) τότε θα τον χτυπήσω.. αλλιώς πάμε σε Phenom.. (money is everything σε αυτή τη φάση που είμαι)...

Τί να πώ.. έχω μπερδευτεί και μαζί με μένα έχω πάρει και εσάς στο λαιμό μου.. ζητάω ταπεινά συγγνώμη.. -bye-

Λοιπόν παιδιά.. έχω κάνει μία λίστα με το τί θέλω να πάρω.. (ό,τι εξάρτημα λείπει πάει να πεί πως το έχω πάρει.. (όλα θα μπούν σε κουτί NZXT Duet Black HTPC το οποίο παίρνει ΚΑΙ ΑΤΧ και micro ATX)

Επίσης, δεξιά στις τιμές έχω βάλει τιμή για 4850ε και τιμή για 8560 Phenom.

Στο κεντρικό μου PC έχω κάτι μνήμες Ballistix 1066Mhz DDR2 (4GB) επομένως ΑΝ παίζουν στο HTPC (δεν ξέρω αν παίζουν σε 1066) ίσως να βγάλω 2GB και να μην αγοράσω άλλες.Αυτό παίζει.. θα δούμε..

Ακουώ γνώμες λοιπόν...

Θα ήθελα ακόμα να μου πείτε αν μπορώ να παίζω κατευθείαν απο τον server μου, με δύο απλές (54Mbps) κάρτες δικτύου, υλικό HD (Real Time Streaming) .. ή θα χρειαστώ wireless n (300Mbps) κάρτες ?

Attachments

• htpc.jpg
    htpc.jpg
    113.4 KB · Views: 27
Last edited:
Για μένα, πάρε το board με το 8300 και τον Phenom. Ξέρω πως εγύ αυτό θα έπαιρνα, αν δεν είχα ήδη επεξεργαστή Intel. Προσωπικά περιμένω ή να γίνει κάτι με τους drivers του G45, αλλιώς θα το πάω πίσω σαν προβληματικό (δεν έχει HA στα XP, ενώ αυτό δεν αναφέρεται πουθενά) μόλις βγουν τα boards με το 9400.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι! Για το νέο chip της AMD ΤΟ 790GX γνωρίζουμε κάτι? Απ` οτι γνωρίζω έρχεται με ενσωματωμένη την 3300 με νέο southbrigde sb750 και ddr3 μνημη για την κάρτα γραφικών!

Εχω δει τις παρακάτω μητρικές!

ASROCK AOD790GX/128M
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528444
MSI KA790GX
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523342
ASUS M3A78-T
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522656
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=149&l3=731&l4=0&model=2321&modelmenu=1
GIGABYTE GA-MA79GP-DS4H
http://www.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2887

Last edited:
Ναι, γνωρίζουμε. Είναι μια overclocked εκδοχή του 780G, με νέο southbridge 750. Δεν προσφέρει και πολλά, πέρα από την λίγο αυξημένη ταχύτητα και την sideport memory. Κάνει καλύτερο overclocking τους phenom όμως...

Δεν ρωτώ για επιδόσεις! Το ξέρω το chipset σε ότι αφορα το gaming και o/c! Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν προσφέρει κάτι σε σχέση με το 780g σε ένα htpc!

Δεν ρωτώ για επιδόσεις! Το ξέρω το chipset σε ότι αφορα το gaming και o/c! Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν προσφέρει κάτι σε σχέση με το 780g σε ένα htpc!

Τίποτα ουσιαστικό. Εξακολουθεί να έχει γενιά ATI 3XXX, με ότι αυτό συνεπάγεται (2κάναλο LPCM, προβλήματα στα 24p κτλ)

Ακριβώς. Είναι ένα overclocked 780G. Άρα, κάνει ακριβώς ότι και το 780G σε θέματα απεικόνισης...

Να συμπληρώσω κάτι σε αυτά που έχω γράψει για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Η "ανάγκη" για phenom και το νέο Hypertransport είναι ΜΟΝΟ σε υλικό που χρειάζεται deinterlacing (1080i, 720i κτλ). Τυπική περίπτωση streams από HD δορυφορική, blu-rays από video source κτλ. Ο λόγος είναι πως ο δίαυλος του Hypertransport στους X2 δεν αρκεί για να δουλεύει το IGP αλλά και τα post-processing filters για το deinterlacing. Αντίθετα, όταν η κάρτα δεν είναι IGP αλλά στο PCI-E, τότε ακόμα και το παλιότερο Hypertransport των X2 αρκεί.

Οπότε αν δε σε ενδιαφέρει η απρόσκοπτη αναπαραγωγή interlaced content, μπορείς να πάρεις και τον Χ2 και να γλιτώσεις 40-50 ευρώ.

Κοιτάξατε καθόλου την εικόνα με τη λίστα ? Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο?

Το τροφοδοτικό ΟΚ, αν και υπάρχουν και φτηνότερα καλά.
Το keyboard δε μου αρέσει. Προτιμώ το dinovo mini ή το dinovo edge. Αλλά είναι πιο ακριβά.
HDMI καλώδιο έχει και το EQUIP στα 7 ευρώ τρίμετρο, που το έχω δοκιμάσει και είναι άψογο.
DVD θα προτιμούσα το Pioneer SATA, ή αν ανέβεις παραπάνω βάλε το Blue-ray reader.
Μνήμη OK.

Thank youuuu !!!! Dinonvo ΠΟΛΥ ακριβό.. δεν με παίρνει.. Blu Ray πάλι δεν με παίρνει.. πιό μετά.. ΗDMI αν είναι θα πάρω αυτό..

Δευτέρα κάνω την παραγγελία (nvidia λύση τελικά)

Παιδιά, δεν υπάρχει πλέον στο eshop, το Enermax 400W modular.. να το αλλάξω με ένα της thermaltake ? (550W) που είναι στην ίδια τιμή ? Τί πρέπει να προσέξω κατα την αγορά PSU ?