Intel ή AMD για HTPC ?

Παιδια διαβασα τα περισσοτερα ποστ αλλα επειδη δεν το κατεχω το θεμα αρκετα θα κανω μια ψιλοαπλοικη ερωτηση.Ολα αυτα τα προβληματα αν θελετε πεστε τα (stereo ηχος απο hdmi , σπασιματα στα 24p κλπ ) υφιστανται αν παρεις και μια ξεχωριστη καρτα γραφικων ? Αν δηλαδη μπει πανω στο 780G μια Ατι 4χχχ εξακολουθουν να υπαρχουν ? (επιπλεον σε αυτη την περιπτωση πρεπει να απενεργοποιησουμε την onboard vga ? Kαι αν το κανουμε αυτο θα εξακολουθει να ''παιζει '' η συνδεση με hdmi η θα πρεπει να παρουμε εικονα απο το dvi της 4χχχ ? )

Επισης αν θελουμε να εχουμε 7.1 ηχο θα ειμαστε οκ με την οπτικη ινα ? Αν εχουμε συνδεση μεσω hdmi και οπτικης ινας θα εχουμε καποιο προβλημα / μπερδεμα στον ηχο ?

Αν μπορειτε να απαντησετε σε ολες τις ερωτησεις μου θα με βοηθουσατε παρα πολυ..

Ευχαριστω.

Παιδια διαβασα τα περισσοτερα ποστ αλλα επειδη δεν το κατεχω το θεμα αρκετα θα κανω μια ψιλοαπλοικη ερωτηση.Ολα αυτα τα προβληματα αν θελετε πεστε τα (stereo ηχος απο hdmi , σπασιματα στα 24p κλπ ) υφιστανται αν παρεις και μια ξεχωριστη καρτα γραφικων ? OXI Αν δηλαδη μπει πανω στο 780G μια Ατι 4χχχ εξακολουθουν να υπαρχουν ? OXI, ΑΛΛΑ ΠΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΙΝΤΕΛ (επιπλεον σε αυτη την περιπτωση πρεπει να απενεργοποιησουμε την onboard vga ? NAI Kαι αν το κανουμε αυτο θα εξακολουθει να ''παιζει '' η συνδεση με hdmi η θα πρεπει να παρουμε εικονα απο το dvi της 4χχχ ? ) ΑΠΟ ΤΟ DVI THΣ 4χχχ

Επισης αν θελουμε να εχουμε 7.1 ηχο θα ειμαστε οκ με την οπτικη ινα ? ΝΑΙ Αν εχουμε συνδεση μεσω hdmi και οπτικης ινας θα εχουμε καποιο προβλημα / μπερδεμα στον ηχο ? ΟΧΙ, ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙΣ

Αν μπορειτε να απαντησετε σε ολες τις ερωτησεις μου θα με βοηθουσατε παρα πολυ..

Ευχαριστω.

παρακαλω

Βάζω τα Vista και σετάρω το μηχάνημα σιγά σιγά!!! και φυσικά.. έχω πορωθεί!!!

Σφαίρα πάει το μηχάνημα!!!

Παιδια διαβασα τα περισσοτερα ποστ αλλα επειδη δεν το κατεχω το θεμα αρκετα θα κανω μια ψιλοαπλοικη ερωτηση.Ολα αυτα τα προβληματα αν θελετε πεστε τα (stereo ηχος απο hdmi , σπασιματα στα 24p κλπ ) υφιστανται αν παρεις και μια ξεχωριστη καρτα γραφικων ? Αν δηλαδη μπει πανω στο 780G μια Ατι 4χχχ εξακολουθουν να υπαρχουν ? (επιπλεον σε αυτη την περιπτωση πρεπει να απενεργοποιησουμε την onboard vga ? Kαι αν το κανουμε αυτο θα εξακολουθει να ''παιζει '' η συνδεση με hdmi η θα πρεπει να παρουμε εικονα απο το dvi της 4χχχ ? )

Επισης αν θελουμε να εχουμε 7.1 ηχο θα ειμαστε οκ με την οπτικη ινα ? Αν εχουμε συνδεση μεσω hdmi και οπτικης ινας θα εχουμε καποιο προβλημα / μπερδεμα στον ηχο ?

Ευχαριστω.

Αν βάλεις άλλη vga, τότε θα πάρεις HDMI από την άλλη VGA και θα έχεις τους περιορισμούς της άλλης VGA, αν έχει κάτι (πχ η σειρά 4XXX σε 24p κάνει ένα σπασιματάκι κάθε 3-4 λεπτά).
Από HDMI παίρνεις HDMI ήχο, LPCM 7.1 ή DTS ή AC3 bitstream (δεν πέρνεις ακόμα DTS HD και Dolby TrueHD bitstream). Από την spdif πέρνεις stereo pcm ή dts bitstream ή ac3 bitstream. Δεν πέρνεις 7.1 pcm ή γενικά multichannel pcm.
Αν βάλεις άλλη vga, την onboard είτε την κλείνεις, είτε την δουλεύεις μαζί με την external σαν SLI (κάποια board το κάνουν αυτό). Καλύτερα να την κλείνεις για μένα. Εικόνα φυσικά θα πάρεις από το DVI της 4XXX που με τον adapter της ATI δίνει κανονικό HDMI.
Το θέμα είναι πως αν είναι να βάλεις μία 4XXX, δε το χρειάζεσαι το board με onboard hdmi. Πάρε κάποιο άλλο.

Αν βάλεις άλλη vga, τότε θα πάρεις HDMI από την άλλη VGA και θα έχεις τους περιορισμούς της άλλης VGA, αν έχει κάτι (πχ η σειρά 4XXX σε 24p κάνει ένα σπασιματάκι κάθε 3-4 λεπτά).

Ποια καρτα γραφικων πρεπει να εχουμε ωστε να μην υπαρχουν καθολου σπασιματα ? (ας πουμε οτι εχουμε εναν πολυ δυνατο επεξεργαστη αν παιζει και αυτο καποιο ρολο..) .Παιζει και κατι αλλο ρολο εκτος απο αυτα ?

Το θέμα είναι πως αν είναι να βάλεις μία 4XXX, δε το χρειάζεσαι το board με onboard hdmi. Πάρε κάποιο άλλο.

Ειχα βρει μια πολυ καλη ευκαιρια σε αγγελια αλλα τελικα δεν ..Θα καταληξω σε καποιο αλλο board και ανεξαρτητη καρτα γραφικων

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Last edited:
Παιδιά, εγώ έβαλα το HTPC μου, με Vista Ultimate 32bit. Το σύνδεσα με HDMI στην 42άρα Philips 1080p.. κατευθείαν έπαιξε η ανάλυση.. όλα μια χαρά ! παίζει τέλεια! πέρα απο κάτι μικροπροβληματάκια, που πιστεύω θα τα λύσω άνετα στα threads της κατηγορίας "HTPC Guides" με την βοήθεια απο τους καλούς μας συμφορουμίτες που είναι πιόόό "μπασμένοι" σε αυτά τα "κόλπα"

;)