Intel IRIS: σωστές ρυθμίσεις για HTPC?

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,310
Παλλήνη
Αγόρασα πρόσφατα ένα Mac Mini που φορα Intel IRIS 5100.
Επειδή δεν έχω εμπειρία από τις κάρτες intel (είχα στο παρελθόν ΑΤΙ/NVIDIA),γνωριζει κάποιος (Portioli?) ποιες είναι οι βέλτιστες ρυθμίσεις στο Control Panel της Intel για χρήση HTPC ώστε να αποφύγω double conversions, banding κλπ; Έχω σκοπο να χρησιμοποιώ MPC/MadVR για Blurays και TMT 6 για 3D/4K.
Προβολικό μέσο κυρίως τον JVC X500 (με ενδιάμεσο τον Lumagen XD).

Thanks!

Παίδες, παίζει κανεις με Intel κάρτα γραφικών; Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι όταν έχω 3D υλικό, αντί να γυρίσει σε 1080p 23.976 3D, γυρνα σε 1080p 24 3D.

Πρακτικά σου δημιουργεί το γνωστό σπασιματάκι ανα Χ sec;

Ρωταω γιατι και παλιότερα το ιδιο είχες με την NVidia και είχες πει ότι δεν υπήρχε σπάσιμο.

Τωρα, αν δεν γυριζει μονο του στα 23, νομίζω μόνο κανα pstrip από τα παλια ίσως κάνει τπτ.

Μου κάνει κάτι τρελα, αλλα όχι κάθε φορα. Πχ όταν είδα το Frozen παρότι έπαιξε στα 24fps, η κίνηση ήταν ομαλη χωρίς κανένα προβλημα. Προχθές που είδα το spiderman, που και που, πηδούσε κάνα frame, αλλα το χειρότερο ήταν πως κοβόταν ο ήχος μετά από κάνα 10λεπτο οποτε χρειαζόταν restart. Αναγκάστηκα να το δω από το παλιο HTPC που έπαιξε normal στα 1080p 3D 23.976 (nvidia 430).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΥΓ Παλαιότερα είχα ένα θέμα στο παλιο HTPC όταν έπαιζε μονο μέσω ΤΜΤ σε κανονικό bluray. Σε 3D ήταν Jet! Τρέχα γύρευε... :p

Είναι που ναι τα HTPC, βαζεις και την αγουρη intel vga στη μεση....

Κοιτα, αν εξαιρέσεις το θέμα αυτό με την συγκεκριμένη ανάλυση σε 3D, κατά τα αλλα, συμπεριφέρεται άριστα και μάλιστα κλειδώνει ακριβώς σε 23.976 σε 2D.
Από ότι διαβάζω έχει τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα αυτό.

Ε, ενταξει το κλειδωμα 23 σε 2D εχει λυθει εδώ και χρονια σε ATI / NVIDIA

Όταν λες επιδοσεις, τι εννοείς;

Δεν μιλάω ότι είχε πρόβλημα σε ΑΤΙ/nvidia απλά στην Intel είναι ακριβώς καρφωμένο στα 23.976 αν δεις το info στο mpc.

Update: σύνδεσα το Mac Mini απευθείας στην Panasonic προκειμένου να αφαιρέσω όλες τις άλλες παραμέτρους (A/V, lumagen) αλλα το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: 1080p24 αντί of 23.976 σε 3D.
Ποιο καλο παιδι παίζει με Intel να το αναπαράγουμε; :p

Eχω αλλα δεν εχω player καθολου τωρα (ΤΜΤ κτλ). Μολις βρω λιγο χρονο θα το κοιταξω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως, αν ποτε χρειαστεις, η ιντελ εχει και καστομ αναλυσεις.

Δες στο φολντερ με τους drivers το CustomModeApp :ernaehrung004:

Να ρωτήσω κάτι; Το xvYCC το έχετε ενεργό ή όχι;

Έχω Intel HD Graphics 5000 μέσω ενισχυτή (passthrough) σε TV που υποστηρίζει xvYCC!
H συγκεκριμένη ρύθμιση βρίσκεται Οθόνη > Χρώματα > Για προχωρημένους (στο c.panel των γραφικών της Intel).

Εύρηκα! Τελικά το πρόβλημα με το 3D σε 24fps αντί 23.976 οφειλόταν στο πρόγραμμα αναπαραγωγής (ΤΜΤ 6) και όχι στους στην κάρτα γραφικών.
Έβαλα χθες το Powedvd Ultra 14 και έπαιξε "νεράκι" στα 23.976. :music-smiley-005: