Intel NUC-Ν2820... the DIY way...

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
To NUC-N2820 από ότι φαίνεται, έχει μεγάλη επιτυχία... Κι αν όντως είναι σωστό/καλό εκεί που οι παλιότερες HD graphics δεν ήταν και τόσο καλές (23.976), τότε είναι ένα low powered, φτηνό και απίστευτα μικρό htpc. Με κόστος ~200 αν κάποιος αγοράσει και μνήμη και δίσκο (που δεν περιλαμβάνονται).

Τι γίνεται όμως αν κάποιος δεν θέλει NUC, ή θέλει αντίστοιχο αλλά fanless σύστημα, δεχόμενος ότι θα πάει σε μέγεθος mini itx? Κάποιοι επίσης μπορεί να έχουν όλα τα υπόλοιπα κομμάτια, και να τους λείπει μόνο το SoC & M/B του baytrail... Και έτσι να τους πάει και φτηνότερα (ναι, ακόμα φτηνότερα). Η φυσικά να επιλέξουν δυνατότερους baytrail επεξεργαστές από τον Ν2820...

Οι γνωστοί μας κατασκευαστές, αρχίσανε δειλά δειλά να βγάζουν τέτοια Μ/Β, mini itx φυσικά..

Κάποιος καλός άνθρωπος στο SPCR, μάζεψε λοιπόν όλα τα σχετικά M/Bs... κάποια έχουν αναμενόμενο κόστος τα ~65$... αρα μιλάμε για πολύ φτηνό υποκατάστατο του NUC-Ν2820...

εδώ-> http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?f=28&t=66777 :music-smiley-005: :music-smiley-005:

και μερικά ακόμα links:
http://www.anandtech.com/show/7832/bay-traild-from-asus-the-j1800ic -> http://ark.intel.com/compare/79052,78866
http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4918#ov (με quad core "celeron" [ =atom] )
κλπ.

(όλα τα παραπάνω στην θεωρία... δεν έχω πιάσει κανένα τους στα χέρια μου, και απλά διαβάζω εδώ @ avclub.gr ότι τελικά οι συγκεκριμένοι SoCs -τουλάχιστον ο Ν2820- μπορούν και 3D/23.976...)

Attachments

• btj.jpg
    btj.jpg
    222.8 KB · Views: 412
Last edited:
Καλή λύση αλλά ένα βασικό που τραβάει στο Nuc είναι ότι χωράει, πραγματικά, στο μπουφάν... Οχι ότι χρειάζεται βέβαια για τους περισσότερους.

Καλά ναι, σίγουρα το απίστευτα μικρό μέγεθος είναι ελκυστικό ειδικά όταν μιλάμε για ΠιΣί...

Re: Απάντηση: Intel NUC-Ν2820... the DIY way...

Καλά ναι, σίγουρα το απίστευτα μικρό μέγεθος είναι ελκυστικό ειδικά όταν μιλάμε για ΠιΣί...

Είναι απίστευτο το μέγεθος αν και η τελευταία γενιά είναι πιο ογκώδης λόγω της θέσης για 2,5 δίσκο, ενώ και ο χρωματικος συνδυασμός δεν είναι και ότι καλύτερο.
Ακόμα και κρεμασμένο πίσω από την tv δεν φαίνεται καθόλου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC-Ν2820... the DIY way...

Είναι απίστευτο το μέγεθος αν και η τελευταία γενιά είναι πιο ογκώδης λόγω της θέσης για 2,5 δίσκο, ενώ και ο χρωματικος συνδυασμός δεν είναι και ότι καλύτερο.
Ακόμα και κρεμασμένο πίσω από την tv δεν φαίνεται καθόλου.

Καλά, οποιοδήποτε κρεμασμένο πίσω από ΤιΒί δεν φαίνεται καθόλου... Εγώ εχω Μ350 κρεμασμένο στα vesa... σε μια 26άρα. Και μπορώ να εχω ότι h/w θέλω, χωρίς να δεσμεύομαι από την ίντελ...

Απάντηση: Re: Intel NUC-Ν2820... the DIY way...

lykman υπάρχει σε κάποιο thread το M350 γιατί ενδιαφερομαι και εγώ ?

οταν λες σε thread? Αν υπάρχουν στο site περισσότερες πληροφορίες εννοείς?

Απάντηση: Re: Intel NUC-Ν2820... the DIY way...

Κάποιο thread με τα κομματια , τιμες κτλ

συγκεκριμένα για το Μ350 link για το ηλεκτρονικό κατάστημα που το πουλάει, έδωσα παραπάνω...
Τα υπόλοιπα κομμάτια, ψάχνοντας...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel NUC-Ν2820... the DIY way...

Καλά, οποιοδήποτε κρεμασμένο πίσω από ΤιΒί δεν φαίνεται καθόλου... Εγώ εχω Μ350 κρεμασμένο στα vesa... σε μια 26άρα. Και μπορώ να εχω ότι h/w θέλω, χωρίς να δεσμεύομαι από την ίντελ...

Λοιπόν αυτή την πρόταση μου πρέπει να την διορθώσω - διευκρινίσω, μην πάρω κανέναν στον λαιμό μου...

τελικά το DIY με το M350 δεν ειναι και εύκολη υπόθεση. Παρότι ο κατασκευαστής του κουτιού διαφημίζει συμβατότητα με τις χαμηλές ψήκτρες των ίντελ (έχω δύο, από G630 και i3-3225), και πράγματι χωράνε σε ύψος, προφανώς η asrock (Η61MV-itx) έχει μετατοπίσει το cpu socket 3-4 χιλιοστά πιο πέρα (προς το κέντρο), και σαν αποτέλεσμα έχει να βρίσκει το πλαστικό που είναι πάνω από την ψήκτρα και συγκρατεί τον ανεμιστήρα, στο οριζόντιο λαμάκι που μπαίνει ο δίσκος... Κοινώς δεν μπαίνει δίσκος. Συν άλλα θέματα με καλώδια κλπ (κάποια κοντά δεν φτάνανε, κάποια μακριά δεν χωράγανε...) τεσπα. Αυτά τα θέματα σε ένα μελετημένο - προκατασκευασμένο σύστημα, απλά δεν θα υπάρχουν.