Intel SS-4200E (NAS)

Oxi, δεν με ενδιαφερει προς το παρον κατι ακριβο (εκει ξερω που θα το βρω) αλλα κατι για το σπιτι που θα παιξει και το ρολο του server γενικοτερα.
Απλα, επειδη το intel ειναι φτηνο , γι αυτο ρωταω.

Υπαρχει περιπτωση, να παρω καποιο Imac μεσα στις γιορτες, και το μονο που με προβλματιζει πια, ειναι τι θα κανω με τους πολλους σκληρους που εχω μεσα στο dekstop μου τωρα.

An to intel πιανει 30-40 Mb/sec ειναι το ιδανικο...
Περιμενω απαντησεις απο τα παιδια που το εχουν, να μου πουν πραγματικες μετρησεις.

Εγώ 2 φορές που χρονομέτρησα μεταφορά μεγάλων αρχείων (10-20GB) η διαίρεση μου έβγαλε 45ΜΒ/s.

Έχουμε λοιπόν τους παράγοντες Απλό - Οικονομικό - Γρήγορο.

Μπορείς να έχεις τα δυο από τα τρία.. Διάλεξε ποια θα είναι αυτά τα δύο.. ;)

Είναι σαν τους εργαζόμενους στην Ελλάδα:
Είναι:
1) εργατικοί
2) τίμιοι
3) δουλεύουν στο δημόσιο

Αλλά μπορούν να έχουν μόνο τα 2 από τα 3 :)

Πρωτα, για να εχουμε ενα κοινο μετρο , κατεβαστε το xbench απο εδω http://www.xbench.com/

Και μετα μετρηστε τη ταχυτητα του σκληρου σας και του nas.

Καλο θα ηταν να εχουμε μετρησεις απο αρκετα συστηματα για συγκριση.

Κανω μονταζ και graphics επαγγελματικα και δυστυχως εχω αρκετες απαιτησεις για ταχυτητα και οχι μονο.

High definition αρχεια με μικρη συμπιεση θελουν τουλαχιστον 30-50 Μbytes/sec (οχι Megabits).
To fw400 ftanei me to zori kai kalytera einai to fw800 .
Για usb ουτε λογος.
Δικτυακα , δεν εχω βρει καποιο nas που να φτανει αυτα τα νουμερα.
To μικρο WD white 1 TB NAS Που εχω βγαζει 10-15 write και 20-25 read, αρκετα κατω για τη δουλεια που το θελω.
Για video streaming φυσικα και hd ειναι μια χαρα.

Κάτι για windows υπάρχει ?

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, το μόνο Benchmark που μετράει για ΝΑΣ είναι το iozone

http://www.iozone.org/

Κατ αρχήν είναι cross-platform οπότε είναι ο μόνος τρόπος νε έχετε συγκρίσιμα αποτελέσματα. Επίσης είναι βελτιστοποιημένο για file transfers και για να μην επηρεάζετε από τα overheads του εκάστοτε file system οπότε βλεπετε τις αληθινές επιδόσεις του συστήματος, αλλιώς συγκρίνετε NTFS vs. Ext3 vs. MacOS κτλ.

Μπορείτε να δείτε εδώ μια συζήτηση για δικά μου τεστ στο smallnetbuilder (κορυφαίο storage / networking site). Υπάρχουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα από διάφορους χρήστες.

Ευχαριστουμε... καλο ειναι να εχουμε ενα μετρο συγκρισης.
Υπαρχει ομως και για Mac?

Exeiς κι εσυ το intel nas ?
Αν ναι σε τι μηχανημα και τι πραγματικες επιδοσεις (κυριως σε μεγαλα αρχεια) εχεις ?

Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, το μόνο Benchmark που μετράει για ΝΑΣ είναι το iozone

http://www.iozone.org/

Κατ αρχήν είναι cross-platform οπότε είναι ο μόνος τρόπος νε έχετε συγκρίσιμα αποτελέσματα. Επίσης είναι βελτιστοποιημένο για file transfers και για να μην επηρεάζετε από τα overheads του εκάστοτε file system οπότε βλεπετε τις αληθινές επιδόσεις του συστήματος, αλλιώς συγκρίνετε NTFS vs. Ext3 vs. MacOS κτλ.

Μπορείτε να δείτε εδώ μια συζήτηση για δικά μου τεστ στο smallnetbuilder (κορυφαίο storage / networking site). Υπάρχουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα από διάφορους χρήστες.

καμιά οδηγία για το πως το τρέχουμε υπάρχει ?

To iozone τρέχει σε Mac, Linux, Windows, x64, τα πάντα. Απλώς χρειάζεται να βρεις ή να κάνεις compile το σωστό build.

Για Μac δες εδώ:

http://iozone.darwinports.com/

Οδηγίες έχει στο documentation (command line switches).

Αν διαβάσετε το link στο παραπάνω μήνυμα μου θα δείτε βασικές οδηγίες χρήσης που μου έδωσαν και εμένα στο smallnetbuilder όταν το μάθαινα, καθώς και τα αποτελέσματα μου σε όλα τα τεστ (σε .ΖΙΡ).

Σημειώστε ότι δεν είναι συγκρίσιμες με τα αποτελέσματα που βλέπετε σε file copy του λειτουργικού σας, το iozone δίνει καθαρή ταχύτητα συστήματος, γιατί δεν έχει το overhead των windows ktl.

Last edited:
Μια ερωτηση ασχετου...ποια ειναι τα προτερηματα του Nas σε σχεση με εναν εξωτερικο σκληρο δισκο?

Βασικα ψαχνω μια λυση για να αποθηκευσω τις ταινιες μου σε σκληρους δισκους (εχω ηδη 10 εξωτερικους και εχω γεμιση καλωδια). Δεν θελω να τα χρησιμοποιω συνεχεια παρα μονο οταν θελω να δω καποια ταινια...ποια λυση ειναι η καλυτερη?
και αυτα τα blu ray ειναι τεραστια 20 ταινιες 1Tb...

Last edited:
Το NAS είναι δικτυακός σκληρός με δυνατότητες accounts και ftp και άλλα. Δεν είναι για να αντικαταστήσεις σκληρούς καθώς έιναι αρκετά ακριβό.
Επίσης έχει και δυνατότητα raid. Δηλαδή χάνοντας ένα μικρό μέρος από το συνολικό σου μέγεθος έχεις προστασία των δεδομένων σου.

…από τους φίλους που το έχουν αποκτήσει, θα μπορούσαν να μας κάτι παραπάνω για το πώς συμπεριφέρεται μια και το ενδιαφέρον για storage είναι μεγάλο !@!

Απάντηση: Re: Intel SS-4200E (NAS)

Μια ερωτηση ασχετου...ποια ειναι τα προτερηματα του Nas σε σχεση με εναν εξωτερικο σκληρο δισκο?

Βασικα ψαχνω μια λυση για να αποθηκευσω τις ταινιες μου σε σκληρους δισκους (εχω ηδη 10 εξωτερικους και εχω γεμιση καλωδια). Δεν θελω να τα χρησιμοποιω συνεχεια παρα μονο οταν θελω να δω καποια ταινια...ποια λυση ειναι η καλυτερη?
και αυτα τα blu ray ειναι τεραστια 20 ταινιες 1Tb...

Αν έχεις 10 σκληρούς (φαντάζομαι 1Τ έκαστος) τότε έχεις δύο επιλογές:

1) Παίρνεις μηχάνημα με πολλές θέσεις πράγμα το οποίο κοστίζει με 1Τ σκληρούς που είναι φθηνοί δίσκοι.

2) Παίρνεις μηχάνημα με λίγες θέσεις αλλά παίρνεις 2Τ σκληρούς που ακόμα κοστίζουν δυσανάλογα σε σχέση με το 1Τ.

Οπως καταλαβαίνεις, αναγκαστικά είτε θα τα χώσεις σε μηχάνημα είτε σε σκληρούς.

Δυστυχώς η απαίτηση σε ποιότητα αφού μαζεύεις bluray, κοστίζει.

Αν έχεις 10 δισκους 1 ΤΒ, μάλλον καλυτερα να πάρεις ένα επαγγελματικο rackmount NAS με 10-20 θέσεις, και αργότερα να βάλεις μεγαλύτερους δίσκους. Τέτοιο μηχάνημα αν και ακριβό θα σου επιτρέψει να χρησιμοποιήσει τους δισκους που ήδη έχεις ασχετου χωρητικότητας. Ετοιμάσου όμως για μεγάλα εξοδα.

Ακόμα καλυτερα, σταμάτα να μαζεύεις bluray στο σκληρό δισκό που είναι παράλογο και γύρνα το σε 1080p x264 που γεμίζουν το 1/10 του χώρου. Πραγματικά δεν πιστεύω ότι η διαφορά είναι ορατη.

…από τους φίλους που το έχουν αποκτήσει, θα μπορούσαν να μας κάτι παραπάνω για το πώς συμπεριφέρεται μια και το ενδιαφέρον για storage είναι μεγάλο !@!

Το έχω με 4x1,5TB σε raid 5.
Συνεργάζεται με το εξωτερικό 1ΤΒ WD MyBook (esata) απροβλημάτιστα.
Ταχύτητα μεταφοράς στα 45MB/sec σε μεγάλα αρχεία που μας ενδιαφέρουν.
Αθόρυβο (1000rpm o κάθε ανεμιστήρας, έχει 2), εκτός και αν το κλείσεις μέσα σε έπιπλο (όπως εγώ) οπότε ανεβάζει αυτόματα τις στροφές στις 2000 με 3000 rpm και ακούγεται λίγο.
Προβλήματα δεν έχω παρατηρίσει εκτός από κάποιες βλακείες δικές μου που τις διόρθωσα και επανήλθε.