Ναι.
Και φυσικά όταν πρόκειται για πολύ μικρότερο μέγεθος, διατηρείται το 70-75MB/s αλλά προχθές στο πακέτο των 50GB λες και ζορίστηκαν. Εννοείται δεν έκαναν καμιά άλλη δουλειά.
Eχω ηδη 3 σκληρους seagate 1TB και σκεφτομαι να παρω το συγκεκριμενο NAS Intel, μπορω να βαλω εναν ακομη σκληρο διαφορετικη μαρκας ή χωρητικοτητας ?
Δεν βρισκω δυστυχως τον ιδιο σκληρο με αυτους που εχω....
Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα με δίσκους ίδιας χωρητικότητας και ταχύτητας, αλλά διαφορετικών κατασκευαστών.
Δεν ξέρω βέβαια τι κάνει το συγκεκριμένο NAS.. ίσως έχει κάποια παραξενιά.
Υπάρχουν 1002 δικαιολογίες, με πρώτη το fragmentation και δεύτερη τη συμπεριφορά των λειτουργικών της MS
μην εμπιστεύεσαι και τόσο την ένδειξη τον windows
(ΥΓ σε ποιο λειτουργικό ?)
Φανταζομαι αν παρω εναν seagate 1TB ,7200 (οπως και οι υπολοιποι) δεν θα εχει προβλημα (με αλλο σειριακο καi buffer).
Αυτο παντως ειναι ενα μειονεκτημα με το συγκεκριμενο nas... δεν μπορεις ας πουμε ν αντικαταστησεις ενα δισκο αργοτερα με εναν αλλο μεγαλυτερο ?
Να σημειώσω ότι μόνο τα μισά δεδομένα μου είναι video τα υπόλοιπα είναι προσωπικά και επαγγελματικά δεδομένα με τα οποία δεν παίρνω ρίσκα.
Παιδια πολλα απο τα προβληματα που αναφερονται παραπανω λυθηκαν με την αντικατασταση του λειτουργικου Linux με Windows Home Server. Το εκανα και εχω πια τη δυνατοτητα να αλλαξω τους δισκους με οτιδηποτε αλλο καθως και να προσθεσω αλλους 5 εξωτερικους τους οποιους το συστημα τους κανει μερους του Raid.... Επισης εχω φορτωσει ενα ITunes Media Server τον Firefly και του εβαλα και 2GB μνημης. Το μηχανημα απλα σκοτωνει...
Εαν καποιος ενδιαφερεται μπορω να του δωσω το τηλ του παιδιου που μου το σεταρε.... Ειναι και αυτος χαιφιντελιστας και εφτιαξε και ενα για τον εαυτο του...
Έχεις χάσει όμως την προστασία του RAID. Με 2 λόγια έχεις ένα μηχάνημα που απλώς χρησιμοποιεί όλους τους δίσκους ταχύτατα. Εάν σκάσει όμως ένας χάνεις τα δεδομένα του.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.