interconnect vs ηχειων.

Οι αποστασεις απο τελικους μεχρι ηχεια ειναι 1μισυ μετρο αλλα τα φιλτρα μου(παθητικα) βρισκονται εκτος κουτιου και ειναι στο κατω μερος, σχεδον στο πατωμα, λογω βαρους!Απο εκει φευγει ενα καλωδιο μεχρι τα μπασα, ενα καλωδιο μεχρι την κορνα πανω απο το κουτι και ενα καλωδιο μεχρι το tweeter που ειναι πανω απο την κορνα μεσαιων!Δηλαδη, αυτα τα καλωδια ειναι ποιο μακρυα απο τα του ενισχυτη! Εδω γινονται ξαφνικα τα πραγματα πολυπλοκα! Γνωμες?
Σπιρος

Σπίρο ταπεινή μου άποψη είναι οτι κακώς και τα έχεις έτσι.

Εγώ θα προτιμούσα, αν φυσικά γίνεται, το κροσόβερ όσο πιο κοντά γίνεται στο μεγάφωνο.

Δηλαδή το κάθε μεγάφωνο να έχει το κρός του κολημένο κοντά του και μετά όλα αυτά τα καλώδια από τα διάφορα κροσόβερ από τους 3-4 δρόμους σου, να συναντιώντε στον ενισχυτή σου.

ειναι βαρεια και ασηκωτα, δεν μπορουν να μπουνε πουθενα αλλου!
Αλλα, σοβαρα τωρα, τι επιρροη θα ειχε στον ηχο(20Kc) ενα καλωδιο 2 μετρων?
Διαβαζω τωρα ενα τεχνικο αρθρο απο το πανεπιστημειο Chalmers του Gothenburg και οι μετρησεις τους δειχνουν μια σειρα μηδενικα μετα το κομα για την επιδραση που εχουν τα καλωδια σε αυτην την συχνοτητα!Αυτες ειναι και οι δικες μου εντυπωσεις, οτι δεν υπαρχει διαφορα(τουλαχιστον εγω δεν ακουω)!
Σπιρος

Attachments

• altn500fa.jpg
    altn500fa.jpg
    78.1 KB · Views: 31
Λοιπόν, το ίδιο πιστεύω και εγώ, δηλαδή μετρητικά όσον αφορά τα καλώδια συνήθως δεν μετριούνται διαφορές. Όμως απ' την άλλη, στο αυτί ακούγονται διαφορές αρκετά διακριτές. Προσωπικά αποφεύγω την ενασχόληση με καλώδια, αλλά τα καλώδια που είχα στα ηχεία μου ήταν πρόχειρα από την εποχή που κατασκευαστηκαν και μάλιστα οξειδωμένα πολύ. Γι'αυτό και αναγκαστικά τα αλλάζω αφού πρώτα δοκίμασα κανα-2 είδη καλωδίων ιδιοκασκευές πριν αποφασίσω, και πραγματικά αυτά τα ομοαξονικά έχουν μεγάλη διαφορά. Ο Μορφέας τα έχει στο σύστημά του πάνω από 3 χρόνια και μάλιστα με το "αυθεντικό" Belden και νομίζω συμφωνεί μαζί μου. Το χειρότερο με τρομερή διαφορά ήταν ο μονόκλωνος χαλκός 1χιλιοστό, μιλάμε οτι εξαφανίστηκαν δυναμικά ανάλυση πρίμα και μπάσα! Σά να χαλάσανε τα ηχεία μου! Απίστευτο και όμως αληθινό!

καλα σε πιστευω Πανο
Το μονοκλονο 0,6 χιλιοστα ειναι αυτο που χρησιμοποιω ακομα και στα sub!Διπλα ομως, 3 μετρα περιπου μακρος!Δεν εχω προβλημα με δυναμικα η κατι αλλο ομως!
Σπιρος

σπυρο αλλαξε απο τον ενισχυτη μεχρι το κρος να ακουσης με τα αυτια σου και μετα να θελης αλλαζης και τα υπολοιπα.

Διαβαζοντας το αρθρο του μαθηματικου, δεν ειδα καμμια αποδειξη οτι αυτα που γραφει, που νομιζω οτι στεκουν, εχουν πρακτικη εφαρμογη μεσα στις ακουστικες συχνοτητες! Και επειδη ειναι σχετικα πολυπλοκες κατασκευες για μενα, αφηνομαι στα απλα καλωδια τηλεφωνων και στην απελπιστικα κακη συμπεριφορα τους!
Οτι δεν μπορει να μετρηθει δεν υπαρχει για μενα!
Αλλοιως θα αρχισω να πιστευω σε θεους και βουντου!
Σπιρος
ΥΓ/ Υπαρχουν και αλλοι μεθοδοι για να μειωθει η inductance ενος καλωδιου, αλλα το ερωτημα ειναι, χρειαζονται ολοι οι ενισχυτες αυτο το χαρακτηριστικο η οχι? Οι περισσοτεροι οχι!Και αυτοι που χρειαζονται τετοια χαρακτηριστικα απο τα καλωδια μεγαφωνων που τους συνδεεις, μπορει κανενας να ακουσει την διαφορα με φυσιολογικα μηκη καλωδιων?

http://www.geocities.com/jonrisch/page2.htm

εδω ειναι το σχεδιο.

νομιζω οτι ολοι οι ενισχυτες ωφελουνται απο την μειωση της επαγωγης.

το κακο ειναι οτι μαζι αυξανεται και η χωρητικοτητα αλλιως θα εβαζα καμια
10αρια τετοια ανα καναλη και θα καθαριζα αλλα για σενα που δεν χρειαζεσαι μεγαλη ισχυ δεν ειναι θεμα.

ολα μετριουνται το θεμα ειναι αν εμεις μπορουμε και εχουμε τα καταλληλα οργανα να τα μετρησουμε.

για το αν ακουγεται η οχι ολοι εδω μεσα συμφωνουν οτι ακουγεται εσυ γιατι
δεν δοκιμαζης;

τα υλικα δεν ειναι πανω απο 10-12 ευρω και η διαφορα δεν 0.000001 που λες αλλα ευκολα ακουστη.

Αυτο συγκεκριμενα το κυκλωμα δεν το εχω δοκιμασει, αλλα αλλα καλωδια και μαλιστα αρκετα απο αυτα ετοιμα και ακριβα!
NADA!
Καμμια ακουστικη διαφορα, εκτος αν ειμαστε ολοι μας εδω κουφοι!
Ενας "κακος" ενισχυτης, ως προς αυτην την αποψη βεβαια, μπορει να παιξει καλυτερα με τετοια καλωδια, αλλα και σε Σουηδικα φορουμ που διαβαζω, σε τυφλα τεστ που εχουν γινει κατω απο αυστηρα ιδιες ακουστικες σταθμες*, κανενας δεν μπορεσε να ακουσει διαφορες!
Σπιρος
*Για να εχεις ενα δικαιο αποτελεσμα, ειναι πολυ σοβαρο να δινεις σε καθε διαφορετικο καλωδιο τις ιδιες προυποθεσεις λειτουργιας! Διαφορετικες διατομες πρεπει να ρυθμιζονται τα μηκη τους ωστε να εχεις τα ιδια χαρακτηριστικα, inductance, capacitance, resistance!
Μια δυσκολουτσικη προεργασια πρεπει να πρωηγηθει οπως βλεπουμε!

τι να σου πω σπυρο εγω και σε τυφλο τεστ μπορω να τα ξεχωρισω και πιστευω και αλλοι φιλοι απο εδω μεσα.

μιλαω για καλωδια πολυ διαφορετικα μεταξυ τους και σε διατομη και σε γεωμετρια.

αν τωρα μου βαλης δυο ιδιας κατασκευης ιδιας διατομης και να αλλαζη μονο η μαρκα μαλλον οχι δεν θα μπορεσω.

οσο για το δικαιο αποτελεσμα διαφωνο καθετα.

αυτα που περιγραφης ειναι που ακουγονται οποτε αν ειναι ιδια και τα καλωδια θα ακουγονται το ιδιο.

αυτο που μας ενδιαφερη εμας ειναι στο ιδιο μηκος πιο εχει τα καλυτερα χαρακτηριστικα η τον καλυτερο ηχο αν θελης.

Οχι, μαλλον δεν με καταλαβες για την δικαιη ξιφομαχια!
2 τελειως διαφορετικα καλωδια σε κατασκευη πρεπει να εχουν τις ιδιες πρακτικες προυποθεσεις για να συγκριθουν!Προπαντος πρεπει να ρυθμιστει η ενταση οσο ποιο ιδια γινεται!( με σημα απο γεννητρια αρχικα)!
Τελως παντων, αν βρω διαθεση θα τα κατασκευασω και θα τα ακουσω, αν και νομιζω οτι ο μαθηματικος βγαινει σε περιοχες του παραλογισμου (apsurd), με τις αυθαιρετες παρατηρησεις του και ειδικα για τα μονωτικα!
Σπιρος

Δυστυχως Μανωλη, μολις κοιταξα στα μαγαζια του χωριου μου αλλα δεν το εχουν αυτο το καλωδιο!
Υπαρχει αλλο που να ταιριαζει?
Σπιρος

παρε rg59 οτι μαρκα βρης χαλκινο και η θωρακιση χαλκινη.
η διαφορα με το belden ειναι το διηλεκτρικο αλλα εγω δεν βρηκα αλλο με teflon.
παντως και τα απλα παιζουν πολυ καλα.

Απο οτι ξερω ολα τα καλωδια ειναι χαλκινα και βρισκω στο μαγαζι του χωριου μου με τεφλον!Αλλα δεν ειναι η παραπανω μαρκα!
Σπιρος

Απάντηση: Re: interconnect vs ηχειων.

Palimpsest said:
Απο οτι ξερω ολα τα καλωδια ειναι χαλκινα και βρισκω στο μαγαζι του χωριου μου με τεφλον!Αλλα δεν ειναι η παραπανω μαρκα!
Σπιρος

Ρε συ Σπύρο, μας διαλύεις την ψυχολογία ρε! :damnyou:

Βρίσκεις στο "χωριό" σου rg59 με τεφλόν (έστω και όχι belden)?

Εμείς μέχρι και στην αντιπροσωπεία πήραμε τηλέφωνο και δεν έχουνε ούτε...μέτρο! :slapface:

Μου φαίνεται θα πάω να ζήσω στη Σουηδία που έχει ΚΑΙ rg59 με τεφλόν, αλλά ΚΑΙ σουηδέζες! :ernaehrung004:

ΥΓ: Πάντως τόσο καιρό γράφεις εδω πέρα, όλο για TAD και MAD, alfasud και χωνιά και μπετά μας λες. Πες μας και τίποτα για τις Σουηδέζες. Είναι όλες τους σαν αυτές που έρχονται εδώ τα καλοκαίρια?
Χαιρετούρες στη δροσερή Σουηδία! -bye-

ε τωρα τι να πω εδω ο morfeas τα παραγγειλε και περιμενε μηνες και ολοκληρη κουλουρα.

πηγαινε παρε και γραψε μας και τη μαρκα μπας και τη βρουμε πιο ευκολα απο τα belden.

κανουν και καλα interconnect

Καλυτερα αρχισε να βαζεις τα λεφτα σε ενα γουρουνακι για να παρεις TAD και GOTO αντι να τρεφεις την απατηλη ιδεα οτι θα παρεις καλυτερο ηχο με καλωδια και χρυσες επαφες!
Σπιρος
ΥΓ/Οι Σουηδεζες εδω ειναι ακομα ποιο ομορφες.................. ηρεμα τωρα ετσι?

Απάντηση: Re: interconnect vs ηχειων.

Κακαλιός Στέργιος said:
Ρε συ Σπύρο, μας διαλύεις την ψυχολογία ρε! :damnyou:

Βρίσκεις στο "χωριό" σου rg59 με τεφλόν (έστω και όχι belden)?

Εμείς μέχρι και στην αντιπροσωπεία πήραμε τηλέφωνο και δεν έχουνε ούτε...μέτρο! :slapface:

Μου φαίνεται θα πάω να ζήσω στη Σουηδία που έχει ΚΑΙ rg59 με τεφλόν, αλλά ΚΑΙ σουηδέζες! :ernaehrung004:

ΥΓ: Πάντως τόσο καιρό γράφεις εδω πέρα, όλο για TAD και MAD, alfasud και χωνιά και μπετά μας λες. Πες μας και τίποτα για τις Σουηδέζες. Είναι όλες τους σαν αυτές που έρχονται εδώ τα καλοκαίρια?
Χαιρετούρες στη δροσερή Σουηδία! -bye-

Ριξτε μια ματια σε αυτα μπας και βρειτε κανενα ενδιαφερον.

Εχει πολυ καλα καλωδια.

http://www.helukabel.de/index.php?lang=en&func=2p&parentid=2p1&uparentid=H

αα, και ο αντιπροσωπος ειναι Σαλονικα -bye-

Attachments