Interconnects και αλλαγη στον ηχο

Έχω έναν ποιμενικό στο υπόγειο...
Να τα βάλουμε να κάνουν παρέα.
Βάλε του μόνο τσίγκινο σωβρακάκι καλού κακού γιατί ο Ντίρκος έχει γεράσει λίγο και δεν βλέπει καλά... :flipout:

Ααα του δικου μου την περασμενη βδομαδα του εκανα λειζερ για τον καταραχτη οποτε σας εχουμε....:violent-smiley-030::violent-smiley-011::rifle:

Απάντηση: Re: Interconnects και αλλαγη στον ηχο

Τι να κάνω μάνα μου;
Που κατέβηκα εχθές στον Βασίλη για ούζο και κατάλαβα γιατί μας βρίζει όταν μιλάμε για σωστούς μεζέδες; :flipout:
Πάλι καλά που έμπαινε και καμία High End πελάτισσα που και που...
ε και αυτός μεζές ήτανε !!!

Έχω έναν ποιμενικό στο υπόγειο...
Να τα βάλουμε να κάνουν παρέα.
Βάλε του μόνο τσίγκινο σωβρακάκι καλού κακού γιατί ο Ντίρκος έχει γεράσει λίγο και δεν βλέπει καλά... :flipout:

ωχχχχχ...και ελεγα να φερω το sony 50es να το ακουσουμε με copland.....
πως θα τρεχω με 15 κιλα cd στα χερια!!!!!!!!!!:guitarist:

Εγώ πάντως που έχω για ηχεία τα CHARIO Syntar 200T, CAV A10 ενισχυτή και ως πηγή το DVD Denon 1920, εχω δοκιμασει από nordost τα black Knight, Blue Heaven, Red Dawn. Ο ήχος μου ακούγεται "λεπτός". εχουν ανάλυση αλλά στο δικό μου σύστημα προσθέτουν ενα ηχηρό 'σσσσσ' στα πριμα. η σκηνή ακούγεται πιο μέσα και η στερεοφονικκή εικόνα ειναι ανοιχτή. Παρόλα αυτά επειδή το ηχείο μου δεν παει παρακατω απο 55 κύκλους (ετσι λεει η chario) μου λειπει λίγο ο όγκος στα χαμηλά. Μεσαία εχω πολύ καθαρά και με ανάλυση χωρίς να κουράζουν.

Σε γενικές γραμμές όμως σε καποιες ηχογραφήσεις τα nordost με κουραζουν σε αλλες παλι ακούς μπόλικη λεπτομέρεια και καθαρό ήχο. Ειτε ετσι είτε αλλιώς λείπει λίγος όγκος χαμηλά με ελεγχο παντα.

Αλλα καλώδια που εχω δοκιμάσεις ειναι το Matrix, Advanced and Platinum της ultralink τα οποία ειναι εχουν περισσότερο όγκο, καλή στερεοφονική εικόνα, η σκηνή ερχεται λίγο πιο μπροστά και τα πρίμα ειναι ευχαριστα μαζεμένα. Από ανάλυση επίσης ειναι αρκετά καλά. Βεβαια αξίζει περισσότερο το platinum.

Σειρά τώρα εχουν τα VDH που δεν εχω καταφερει να βρω τα D102 και το The First να τα δοκιμάσω.

Αλήθεια κρατήσω Nordost και αλλάξω τις κινέζικες λάμπες του CAV σε κατι πχ Electroharmonix ή Tesla θα "μαζευτεί" καπως το πράγμα και θα αποκτήσει όγκο ή όχι?

Last edited:
αυτες οι σειρες της νορντοστ δεν εχουν σωματα ειναι αληθεια

αν ακουσεις τα ποιο ακριβα ειναι πολυ καλυτερα
εχουν μπασο και πολυ αερα ψηλα και σε καμια περιπτωση δεν ξυνουν

καποιοι λεν οτι δεν εχουν μπασο ισως επειδη εχουν μαθει να ακουν με μπουμινκ..και δεν ξερουν απο βαθος και ελεγχο.

αν δοκιμασεις τα βαν ντεχουλ διπλα σε νορντοστ θα ειναι σαν να ακους το στερεο του γειτονα καλοκαιρακι που ολα τα παραθυρα ειναι ανοιχτα

αλλα παλι...ενα καλωδιο κατατι διαφοροποιει αναλογα το σεταπ.
οποτε....ακουγε...ακουγε ξεκουραστος και χαλαρος

αν εισαι θεσνικη θα καταφερω.... να φερω να ακουσουμε καποια

φιλικα δημητρης

Ως πρωην valhallaς αποψη μου ειναι οτι υπαρχουν πολυ καλυτερα καλωδια σε αυτα τα λεφτα. Επισης το μονο που δεν θα τα χαρακτηριζα ειναι ουδετερα.

οπως? πες προτάσεις να τα δοκιμάσω

Re: Απάντηση: Interconnects και αλλαγη στον ηχο

Ως πρωην valhallaς αποψη μου ειναι οτι υπαρχουν πολυ καλυτερα καλωδια σε αυτα τα λεφτα. Επισης το μονο που δεν θα τα χαρακτηριζα ειναι ουδετερα.

+1:a0210:

Επ!
Ο άνθρωπος έχει ένα 2910! Στα λεφτά του Valhalla αγοράζει ένα πάρα πολύ καλό cd! Δεν νομίζω ότι θέλει να παίξει σε τέτοια επίπεδα!
Άσε που το VD θα του προσφέρει την τέλεια αντικραδασμική προστασία... Θα του σηκώσει το Denon στον αέρα... :flipout:

Για αρχή φίλε μου θα σε συμβούλευα να ακούσεις μερικές επιλογές από DACs και CDs στην τιμή που σε ενδιαφέρει και μετά να πας στα καλώδια...

Θα ελεγα να κινηθεις σε κατι μεταχειρισμενο. Ισα ισα που θα το παρεις και στρωμενο.
Παντως τα Red Dawn και τα λοιπα ειναι αστεια, ουτε να το σκεφτεσαι.
Τι συστημα εχεις?

Απάντηση: Re: Interconnects και αλλαγη στον ηχο

:SFGSFGSF:
Επ!
Ο άνθρωπος έχει ένα 2910! Στα λεφτά του Valhalla αγοράζει ένα πάρα πολύ καλό cd! Δεν νομίζω ότι θέλει να παίξει σε τέτοια επίπεδα!
Άσε που το VD θα του προσφέρει την τέλεια αντικραδασμική προστασία... Θα του σηκώσει το Denon στον αέρα... :flipout:

Για αρχή φίλε μου θα σε συμβούλευα να ακούσεις μερικές επιλογές από DACs και CDs στην τιμή που σε ενδιαφέρει και μετά να πας στα καλώδια...

Εννοειται οτι με καλωδια, οπως λεει και ο Μιχαλης, ασχολουμαστε στο τελος. Καλυτερα να αναβαθμισεις την πηγη σου. Ξεχνα προς το παρων τα καλωδια.