internet banking με κινητό

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
αν και δεν είμαι τόσο αποφασισμένος για μια τέτοια κίνηση θα ήθελα κάποιες απόψεις σχετικά με έναν βολικό τρόπο να πληρώνω μέσω κινητού ή να το χρησιμοποιώ για ανέπαφες συναλλαγές μικρών ποσών.
Συγκεκριμένα ποιές εφαρμογές είναι καλές (υποθέτω όλες είναι ασφαλείς), αν υπάρχουν χρεώσεις, ποιές δουλεύουν απρόσκοπτα ανέπαφα και γενικά αν είναι κάτι που εξυπηρετεί αντί να σου δημιουργεί περισσότερο άγχος.
Εχω κινητό με android και υποστηρίζει nfc.

Δεν εχεις επιλογη στις εφαρμογες...αυτες ειναι και τελος.
Παντως εγω χρησιμοποιω (με τον chrome) την κλασικη μεθοδο...με βολευει καλυτερα!

Δεν εχεις επιλογη στις εφαρμογες...αυτες ειναι και τελος.
Παντως εγω χρησιμοποιω (με τον chrome) την κλασικη μεθοδο...με βολευει καλυτερα!

δεν βοηθάς...μάλλον...
πχ θα ήθελα κάποια στιγμή που είμαι έξω χωρίς πορτοφόλια και κάρτες να έχω μια δυνατότητα μόνο με κινητό.

και ...ποιές είναι οι εφαρμογές?

ενδιαφέρον, αν και εγώ εννοώ αυτό:

χρησιμοποιώ το τάδε και η εμπειρία μου λέει ότι...
χρησιμοποιώ το χ και έχω αυτά τα προβλήματα

κλπ
οδηγούς στο ιντερνετ έχω βρει...

οπως προειπωθηκε καθε τραπεζα εχει φιξ εφαρμογη,εαν μια εφαρμογη ειναι καλυτερη εισαι διατεθιμενος να αλλαξεις τραπεζα?

βασικά κινούμαι με όλες τις τράπεζες. Απλά τη συγκεκριμένη κινηση θέλω να την κάνω μόνο με μία.

Υπάρχει καμιά τράπεζα που να δίνει δυνατότητα πληρωμής "ανέπαφα" χρησιμοποιώντας το κινητό αντί για την κάρτα;

Υπάρχει καμιά τράπεζα που να δίνει δυνατότητα πληρωμής "ανέπαφα" χρησιμοποιώντας το κινητό αντί για την κάρτα;

ναι, όπως λέει και το λινκ που δόθηκε.
Απλά προσπαθώ να έχω απόψεις χρηστών

Δεν εχω εθνικη οποτε δεν γνωριζω την εφαρμογη της. Το winbank wallet απο οτι γνωριζω εχει σταματησει να δουλευει εδω και καιρο. Ακομα και οταν δουλευε υποστηριζε μονο χρεωστικες καρτες. Εχω alpha bank και χρησιμοποιω το alpha wallet χωρις κανενα προβλημα (αρκει η επιχειρηση να εχει pos που υποστηριζει ανεπαφες συναλλαγες).
Αυτα για android κινητο.

Σχετικα με το my alpha wallet, χρεωσεις δεν υπαρχουν, ειναι σαν να κανεις συναλλαγη κανονικα με την καρτα σου. Μεσα στο ψηφιακο wallet μπορεις να εχεις ολες σου τις χρεωστικες-πισωτικες καρτες και να κανεις συναλλαγες με οποια καρτα θελεις. Οταν εγκαθιστας την εφαρμογη σου ζηταει να φτιαξεις ενα mPIN (mobile PIN) το οποιο ειναι ΚΟΙΝΟ για ολες τις καρτες και ειναι το pin της εφαρμογης. Υπαρχει προεπιλεγμενη καρτα που χρησιμοποειιται by default σε συναλλαγες, αλλα αυτην μπορεις να την αλλαξεις.

Την εφαρμογη την βελτιωνουν συνεχεια. Παλαιοτερα ηταν λιγο ταλαιπωρια να κανεις login γιατι ειχε αλλους κωδικους. Πλεον την κατεβαζεις και μπαινεις κανονικα με κωδικους του ebanking.

Ο,τι αλλη απορια εχεις με ρωτας

Κατι τελευταιο που θυμηθηκα και εχει πολυ ενδιαφερον. Η εφαρμογη της alpha δουλευει και ΧΩΡΙΣ ιντερνετ. Δηλαδη μπορεις να πληρωσεις ακομα και αν εκει που βρισκεσαι δεν εχεις σημα ή αν εχεις το data απενεργοποιημενο.

Απάντηση: Re: internet banking με κινητό

Καλα Google Pay δεν υπαρχει στην Ελλαδα?
ΟΙ εφαρμογες των τραπεζων δεν ξεκλειδωνουν με το αποτυπωμα?
Από τις τράπεζες μας όχι, αλλά με μερικές εταιρίες του εξωτερικού γίνεται.
Ξεκλειδώνουν με το αποτύπωμα.

Βρηκα την λιστα εδω: https://support.google.com/pay/answer/7454247

Δεν εχει την Ελλαδα. Κατι μου λεει πως οι Τραπεζες για την εκκαθαριση ζητανε μεγαλη προμηθεια, αλιως δεν εξηγείται (εκτος αν φοβουνται φοροδιαφυγη οπως με αλλοδαπα POS)

Apple Pay, Samsung Wallet, Fitbit Pay φανταζομαι πως επισης δεν παιζουν

Στην ελλαδα λειτουργεί με κάποιες όπως την Revolut, πληρώνεις κανονικά. Λένε ότι θα υποστηρίξουν και οι δικές μας, τώρα πότε δεν ξέρει κανείς.