Internet: Γνώση και παραπληροφόρηση.

Re: Απάντηση: Internet: Γνώση και παραπληροφόρηση.

A ναι ...

Καλα, δεν νομιζω οτι κινδυνευουμε τοσο πολυ απο κινηματα αντι-εμβολιαστων
η νεο-λουδιτων, η Λιακοπουλικων βυζαντινομαχων.

Η Αληθεια (η τελωσπαντων, η εγκυροτητα) δειχνει να κινειται βραδυτερα απο
την Πλανη ... αλλα οχι οτι δεν παιρνει μπρος και αυτη.

Πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις.

Δεν θέλει πολύ να ανατραπεί η "ανοσία της αγέλης"

Άσε που παίρνουν στο λαιμό τους αθώους: τα παιδιά τους αλλά και παιδιά των άλλων (που για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν) που θα κολλήσουν από τα δικά τους.

Η αλήθεια κινείται ανάλογα με το μέσο από το οποίο θα περάσει.

Όσο πιο τούβλο το μέσο τόσο πιο αργά φτάνει. Πολλάκις πολύ αργά.

Η πλάνη αντιστρόφος ανάλογα.

Αν ηταν τοσο μεγαλη η επιρροη των ασχετων (η προπαγανδιστων) .... ο κοσμος μας .... μετα απο 24 ετη internet .... θα επρεπε να ειχε διαλλυθει.
Ομως ας μεινουμε στο πιο εξειδικευμενο κομματι παραπληροφορησης (με το ποιος προξενησε την πυρκαγια-αστραπη στο Ματι).
Οι Ελληνες, ως τηλεοπτικο κοινο ειμαστε 1000% επιρρεπεις στην ατακα "ειδες, τα ελεγα εγω, καποιος μπαρμπας εβαλε φωτια".
Oι δημοσιογραφοι (και κατ επεκταση, οι bloggers) δινουν ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ σημασια στο "τι θα πει ο κοσμος για την ταδε η δεινα ειδηση".
Δηλαδη, ποια ειναι η περιρρεουσα αισθηση γυρω απο το θεμα. Αυτη η περιρρεουσα αισθηση .... κανει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ
στην εγκυροτητα. Για να πουλησεις κατι σε πολλους, πρεπει να αποφυγεις προιοντα (*) που πουλανε σε λιγους ! Δικη μου η εκτιμηση ...

* = δυστυχως, η ειδηση (εγκυρη η μη) ειναι προιον !

Μια αντιπαράθεση του ellinika hoaxes με το the press project, για την γλυφοσάτη είναι το γνωστό roundup και άλλα πολλά ζιζανιοκτόνα.
Το μεν ellinika hoaxes παίρνει το μέρος της Monsanto ότι ή γλυφοσάτη είναι ακίνδυνη, το δε press project το μέρος των καρκινοπαθών, ότι είναι επικίνδυνο.

Re: Απάντηση: Internet: Γνώση και παραπληροφόρηση.

Μια αντιπαράθεση του ellinika hoaxes με το the press project, για την γλυφοσάτη είναι το γνωστό roundup και άλλα πολλά ζιζανιοκτόνα.
Το μεν ellinika hoaxes παίρνει το μέρος της Monsanto ότι ή γλυφοσάτη είναι ακίνδυνη, το δε press project το μέρος των καρκινοπαθών, ότι είναι επικίνδυνο.
Να έρθει κάποιος από το ellinika hoaxes να του δώσω ένα ψεκαστικό με round up χωρίς γάντια,χωρις μάσκα και με σορτσάκι να ψεκασει κάτι χωράφια που έχω...

Παιδιά, διαβάσατε το άρθρο στο hoaxes? ή μόνο την αναφορά που έκανε ο superson?

Aν διαβάσατε το άρθρο και γράφετε αυτά τα πράγματα... τρομάζω.

Εγώ όταν βλέπω να πλακώνονται με απαντήσεις και ανταπαντήσεις, περιμένω να δω το τελικό σκορ. Μέχρι στιγμής είναι 2-1 για το Hellenic Hoaxes - Thepressproject :twoguns:

Δεν νομίζω ότι κάνανε τον κόπο να διαβάσουν το άρθρο του HH.

Δεν νομίζω να διαφωνούσανε αν το είχαν διαβάσει.

Δεν νομίζω ότι κάνανε τον κόπο να διαβάσουν το άρθρο του HH.

Δεν νομίζω να διαφωνούσανε αν το είχαν διαβάσει.
Όποιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη γλυφοσατη να έρθει να κάνει αυτό που έγραψα...
Άσχετα με το τι γράφει ο καθένας απ' το γραφειακι του...

Όποιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη γλυφοσατη να έρθει να κάνει αυτό που έγραψα...
Άσχετα με το τι γράφει ο καθένας απ' το γραφειακι του...

Tην γλυφοσάτη θα την χρησιμοποιήσει σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται ή σύμφωνα με το πως το σκέφτεσαι εσύ?

ΥΓ Εσύ από που γράφεις από την γραφειάρα σου? αυτά τα ειρωνικά για τα γραφειάκια κομμένα λοιπόν, ΟΚ?

Tην γλυφοσάτη θα την χρησιμοποιήσει σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται ή σύμφωνα με το πως το σκέφτεσαι εσύ?
Όπως θέλει ας βάλει και σκάφανδρο...
Ελπίζω να έχεις ιδέα για το τι εστί γενικά γλυφοσατη και δεν μιλάμε να ψεκάζεις τον κήπο σου μια φορά το χρόνο αλλά να ψεκάζεις στρέμματα με το παρακάτω

https://goo.gl/images/xA3Rv3

Όπως θέλει ας βάλει και σκάφανδρο...
Ελπίζω να έχεις ιδέα για το τι εστί γενικά γλυφοσατη και δεν μιλάμε να ψεκάζεις τον κήπο σου μια φορά το χρόνο αλλά να ψεκάζεις στρέμματα με το παρακάτω

https://goo.gl/images/mi1qFg

Δεν ξέρω, γιατί κάθε φορά λες και άλλα:

Να έρθει κάποιος από το ellinika hoaxes να του δώσω ένα ψεκαστικό με round up χωρίς γάντια,χωρις μάσκα και με σορτσάκι να ψεκασει κάτι χωράφια που έχω...

Να το κλείσουμε σε μια τέτοια στολή να είμαστε σίγουροι?

15-56a8cafc3df78cf772a0b2df.jpg

Τέλος το ψέκασμα των χωραφιών σου θα δώσει το τελικό επιστημονικό συμπέρασμα ή θα αμφισβητηθεί και πάλι?

Να ξέρουμε για τι συζητάμε δηλ.

Παρα πολύ δυσκολο ερωτημα αν όντως το χημικό προκάλεσε την ασθένεια μονο του ή σε συνδιασμό με κάτι αλλο ή άλλους παράγοντες.
Η ένσταση που θετει ο hoaxes είναι αν μπορεί μια ομάδα ασχέτων για την καρκινογενεση και τους μηχανισμούς ανάπτυξής του (ένορκοι) να απαντήσουν σε αυτό θετικά.

Οι δικηγόροι για να κερδίσουν πάτησαν όχι τόσο στην ουσία (που είναι το παραπάνω ερώτημα) αλλά στις πρακτικές της εταιρίας:
στην ερώτηση αν ειναι το χημικό καρκινογόνο η εταιρία είπε κατηγορηματικά οχι και απέκρυψε δεδομένα.

Τα παντα γύρω μας περιέχουν εν δυνάμει καρκινογόνες ενώσεις.
Θυμάμαι παλιότερα όταν είχε ανακύψει θέμα με καρκινογόνα στο μέλι και ο παρουσιαστής είχε εκραγει γιατί ο γιος του τρώει μέλι κάθε πρωί.
Του εξήγησαν ότι για να υπάρχει υποψία κινδύνου θα πρέπει ο γιος του να καταναλώνει έξι κιλά μέλι τη μέρα

Δεν ξέρω, γιατί κάθε φορά λες και άλλα:

Να το κλείσουμε σε μια τέτοια στολή να είμαστε σίγουροι?

15-56a8cafc3df78cf772a0b2df.jpg

Τέλος το ψέκασμα των χωραφιών σου θα δώσει το τελικό επιστημονικό συμπέρασμα ή θα αμφισβητηθεί και πάλι?

Να ξέρουμε για τι συζητάμε δηλ.
Το πρώτο το έγραψα για αυτούς που νομίζουν ότι είναι ακίνδυνη...

Τα μέτρα προστασίας απλά μειώνουν τον κίνδυνο...
Ο κίνδυνος υπάρχει όπως και να χει γιατί το φάρμακο παραμένει στο έδαφος...

Το πρώτο το έγραψα για αυτούς που νομίζουν ότι είναι ακίνδυνη...

Τα μέτρα προστασίας απλά μειώνουν τον κίνδυνο...
Ο κίνδυνος υπάρχει όπως και να χει γιατί το φάρμακο παραμένει στο έδαφος...

Επικίνδυνες είναι και οι σαγιονάρες.

Τέσπα.

Αντιλαμβάνεσαι ελπίζω πόσο άκυρο είναι να αναφέρεται κανείς σε ένα άρθρο που δίνει ένα σκασμό επίσημες επιστημονικές πηγές λέγοντας "όποιος συμφωνεί με αυτό το άρθρο να έρθει να ψεκάσει το χωράφι μου".

Γιατί αν όχι, τότε δεν έχει καμία χρησιμότητα η συζήτηση.

Απλά.

Επικίνδυνες είναι και οι σαγιονάρες.

Τέσπα.

Αντιλαμβάνεσαι ελπίζω πόσο άκυρο είναι να αναφέρεται κανείς σε ένα άρθρο που δίνει ένα σκασμό επίσημες επιστημονικές πηγές λέγοντας "όποιος συμφωνεί με αυτό το άρθρο να έρθει να ψεκάσει το χωράφι μου".

Γιατί αν όχι, τότε δεν έχει καμία χρησιμότητα η συζήτηση.

Απλά.
Καλές οι επιστημονικές πηγές αλλά καμιά φορά απέχουν λίγο απ' την πραγματικότητα...