Interstellar

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    179
Re: Interstellar (2014)

Η φαση παντως με το Laptop και το .....ινδικο drone ηταν θεόκουφη.

Υποτιθεται τα τσιπ, 60 χρονια απο σημερα, θα μπορουν να τρεχουν αλγοριθμους αποκρυπτογραφης
που θα ξεφτιλιζουν τον Titan (με τους 20.000 Opteron). Πριμοδοτησε το και με ενα σουπερ-ντουπερ
Wi-Fi που θα ψαχνει καθε μπαντα (απο τα 10 Hz μεχρι τα 100 Ghz !!!!) σε ακτινα δυο χιλιομετρων ....
.... και οριστε το "θεοκουφο" σου ! :p

Αφού σβήστηκαν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις, και κάποια ποστς τα οποία απλά έκαναν quote σε άλλα σβησμένα, το νήμα ξανανοίγει. Εξυπακούεται ότι τέτοιου είδους μηνύματα θα σβηστούν και πάλι αν γραφτούν και δικαιολογίες όπως "άρχισε πρώτος ο χ, ψ, ω κλπ." δεν ευσταθούν.

Απάντηση: Interstellar (2014)

στην αρχη οντως λεει οτι καποιοι εξωγηινοι εβαλαν την σκουληκοτρυπα εκει για να μας βοηθησουν.
Στη συνεχεια ομως,οταν πια βρισκεται μεσα στη μαυρη τρυπα ο πρωταγωνιστης,γινεται σαφες,οτι οι ''εξωγηινοι'' ειναι στην ουσια οι ανθρωποι του μελλοντος.
Αρα και ειναι αυτοι που τοποθετησαν τη σκουληκοτρυπα,για να βοηθησουν τους εαυτους τους στο παρελθον.

Θα έκανα quote σε αυτά που έγραψα για την αρχή της πλοκής αλλά σβήστηκαν. Όποιος πρόλαβε να τα διαβάσει, κατάλαβε. Να κάτσω να τα ξαναγράψω δεν πρόκειται.

Re: Απάντηση: Interstellar (2014)

στην αρχη οντως λεει οτι καποιοι εξωγηινοι εβαλαν την σκουληκοτρυπα εκει για να μας βοηθησουν.
Στη συνεχεια ομως,οταν πια βρισκεται μεσα στη μαυρη τρυπα ο πρωταγωνιστης,γινεται σαφες,οτι οι ''εξωγηινοι'' ειναι στην ουσια οι ανθρωποι του μελλοντος.
Αρα και ειναι αυτοι που τοποθετησαν τη σκουληκοτρυπα,για να βοηθησουν τους εαυτους τους στο παρελθον.

Ανοιγουν οι Ασκοι του Αιολου, αν κατσουμε να σκεφτουμε τι μπορει να κανει καποιος που εχει την δυνατοτητα
να γυριζει πισω στο παρελθον. Γιατι τοτε δεν περιοριζεται να παει μονο σε στιγμες της δικης του ζωης .... αλλα
ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ! Να αλλαξει πολυ περισσοτερα πραγματα απο την περιβαλλοντικη κριση ενος οικοσυστηματος.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Ευτυχως, ο Nolan αρκεστηκε να παει τον Μακοναχυ μεχρι την στιγμη που ειδαν την σκονη σε λωριδες μαζι
με την κορη του. Αλλιως ..... θα χανοταν η μπαλλιτσα και για τους κατεχοντες IQ 180 ! :laugh:

Last edited:
Re: Απάντηση: Interstellar (2014)

Ανοιγουν οι Ασκοι του Αιολου, αν κατσουμε να σκεφτουμε τι μπορει να κανει καποιος που εχει την δυνατοτητα
να γυριζει πισω στο παρελθον. Γιατι τοτε δεν περιοριζεται να παει μονο σε στιγμες της δικης του ζωης .... αλλα
ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ! Να αλλαξει πολυ περισσοτερα πραγματα απο την περιβαλλοντικη κριση ενος οικοσυστηματος.

Ναι, αλλά δεν σου έδειξε η ταινία τη δυσκολία που είχε ο πρωταγωνιστής να επέμβει στο παρελθόν; Όλη σχεδόν η σκηνή μέσα στον πολλαπλώς τρισδιάστατο κόσμο ήταν έτσι (αφού πέρασε μέσα στη μαύρη τρύπα). Διότι βρέθηκε μόνο να προσπαθεί να επικοινωνήσει με το παιδί του. Το οποίο μάλιστα το βρήκα και πολύ καλό και άμεσα συνδεμένο με εκείνο που τον ρωτούσε ο Mann αν βλέπει τη στιγμή που κόντευε να πεθάνει από ασφυξία, τα παιδιά του.

Δεν είχε δηλαδή τον έλεγχο στο time travel.

Συνηθως για εναν πατερα, πιο σημαντικη αξια απο το να διορθωσει τα σφαλματα που εκανε με τα παιδια του
δεν υπαρχει. Ε ... καποια στιγμη επρεπε να διαλεξει και διαλεξε αυτην. Οπως ειπα θα χασουμε την μπαλιτσα, αν
κατσουμε να σκεφτουμε ποια στιγμη ειναι πιο σημαντικη απο την αλλη και ποια επιπτωση ειναι πιο σημαντικη
απο την αλλη.

Δεν καταλαβα σε ποια ασφυξια αναφερεσαι ! Οταν επεφτε μεσα στην Μαυρη Τρυπα ?

Δεν καταλαβα σε ποια ασφυξια αναφερεσαι ! Οταν επεφτε μεσα στην Μαυρη Τρυπα ?

Όχι, όταν προσπάθησε ο Mann να τον σκοτώσει στον δεύτερο πλανήτη που πήγαν.

Την στιγμη που πεθαινεις υπαρχουν πολλα σεναρια του τι κανει ο εγκεφαλος.
Απο το "φως στο τελος του τουνελ" (:blink:) μεχρι "ειδα ολη μου την ζωη να
περνα απο μπροστα μου". Καπου ενδιαμεσα ισως να υπαρχει χωρος και για
τα πιο αγαπημενα προσωπα ... η .... μονο για ενα απο αυτα.

Οσον αφορα τον ελεγχο του time travel .... ειπαμε .... ΑΣΤΟ ! -bye-

Την στιγμη που πεθαινεις υπαρχουν πολλα σεναρια του τι κανει ο εγκεφαλος.
Απο το "φως στο τελος του τουνελ" (:blink:) μεχρι "ειδα ολη μου την ζωη να
περνα απο μπροστα μου". Καπου ενδιαμεσα ισως να υπαρχει χωρος και για
τα πιο αγαπημενα προσωπα ... η .... μονο για ενα απο αυτα.

Οσον αφορα τον ελεγχο του time travel .... ειπαμε .... ΑΣΤΟ ! -bye-

Δεν κατάλαβες. Τον ρωτούσε ο Mann την ώρα που πνιγόταν αν βλέπει τα παιδιά του. Στο τέλος μέσα στον πολλαπλά τρισδιάστατο κόσμο, που αν δεν κατάφερνε να τελειώσει με επιτυχία αυτό που έκανε θα πέθαινε και δεν θα γυρνούσε, ποιον έβλεπε;

Μένω στο σενάριο και την πλοκή του σεναρίου, όχι στο τι γίνεται γενικά. Αυτό εξετάζω. Και υπό αυτό το σκεπτικό αναφέρομαι και στο time travel. Όπως παρουσιάστηκε στην ταινία δεν είχε αυτός τον έλεγχο.

Δεν υπαρχει σχεση με το τι εβλεπε (αν εβλεπε) την στιγμη που του τελειωνε το οξυγονο (στον πλανητη του Mann)
με το τι επελεγε να δει μεσα στον υπερκυβο. Δεν καταλαβαινω γιατι τα συνδεεις αυτα τα δυο. Μεσα στον υπερκυβο,
ΕΠΕΛΕΞΕ την χρονικη στιγμη. Του ανοιχτηκαν και αλλες, αλλα επελεξε μια. Στην ασφυξια, εισαι τοσο σιγουρος οτι
θα επελεγε να δει το οτιδηποτε ? .... (Εγω δεν ειμαι !)

Επισης, μεσα στον Υπερκυβο, δεν ειχε χρονικα deadlines. Ουτε στο τι να κανει, ουτε στο ποσο θα του αντεξει το
οξυγονο. Γιατι ο χρονος εκει μεσα ΔΕΝ ειναι γραμμικος. Να πρεπει να τελειωσει μια στιγμη για να ακολουθησει η επομενη.
Δεν υπαρχει προηγουμενο δευτερολεπτο και επομενο δευτερολεπτο. Ολα ειναι ενα αιωνιο ΤΩΡΑ που βλεπει καθε στιγμη
ως παρουσα και ισχυουσα (και οχι παρελθουσα και τελειωμενη). Το αυτο ισχυει και για την μπουκαλα οξυγονου του και
για τις επιλογες του. ΕΙΧΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .... κυριολεκτικα και μεταφορικα.

Αυτοι που ΔΕΝ ειχαν ολο το χρονο του κοσμου ηταν τα παιδια του και οι ανθρωποι στην Γη. Ουτε η Χαθαγουει (στον
τελευταιο πλανητη). Παντως, ΑΥΤΟΣ (ως Cooper) μπορουσε να παιζει με σεναρια εις τον αιωνα τον απαντα. Απλα ...
η κινηματογραφικη ταινια (και καρουλι) επρεπε να τελειωσει σε γηινο χρονο και οχι ... ν-διαστατο :laugh:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Sorry .... δεν υπαρχουν καρουλια στις συγχρονες προβολες (κινηματογραφικες). :laugh:
Εχω μεινει στο 1977 .... ας με συνετισει καποιος (που ειναι ο Γατος ? :smash:)

Last edited:

Εγώ δεν κατάλαβα για ποιο λόγο συγκρίθηκε με την Οδύσσεια!
Μου άρεσε αρκετά αλλά είναι κρίμα να αναφέρετε στην ίδια πρόταση μαζί με την Οδύσσεια!
Δεν υπάρχει σύγκριση για μένα.

Αν αναφερεσαι σε μενα ....
ποσα εργα απο αυτα που εχεις δει προσπαθησαν να τιμησουν περισσοτερο το Sci παρα το Fi ?
Με αυτη την συλλογιστικη (και μονο) τα εργα αυτα, μετριουνται στα δαχτυλα ενος χεριου.
Θεωρεις αντικειμενικο να λειπει το Interstellar ?

Για μενα, η Οδυσσεια 2001 ... εξακολουθει να ειναι πρωτη.
Οχι τοσο απο αποψη επιστημονικης εγκυροτητας αλλα γιατι δεχεται οτι υπαρχει και ΑΛΛΗ
ευφυια και συνειδηση περαν της γηινης (η μελλοντικης γηινης). Δεν εχει αυτη την παγερη
εσωστρεφεια (του Interstellar) οτι ειμαστε μονοι μεσα στο συμπαν. Βεβαια, δεν το αποσα-
φηνιζει ... αλλα σιγουρα το αφηνει να αιωρειται.

Last edited:

Δεν αναφέρομαι σε κανέναν ειδικώς καθότι πάνε 4 μήνες από τότε και δεν θυμάμαι αν ήσουν εσύ, ο άλλος ή ο παράλλος!
Εκτός αυτού δεν αναφέρομαι μόνο σε όσα διάβασα εδώ μέσα!
Δεν έχω αυτές τις επιστημονικές γνώσεις για να κρίνω ποια είναι η πλέον αληθοφανής!
Κρίνω με κριτήρια προσωπικά και είμαι ο πλέον ίσως ακατάλληλος να μιλήσει για sci-fi καθώς δεν είναι ένα κινηματογραφικό είδος στο οποίο αρέσκομαι!
Τώρα για τα δικά μου "γούστα" αν θες, δεν υπάρχει σύγκριση καθώς η Οδύσσεια δεν είναι η καλύτερη sci-fi ταινία αλλά απλά η καλύτερη ταινία σκέτο (από καταβολής κινηματογράφου)!
To "interstellar" απέχει έτη φωτός από το να θεωρηθεί τέτοια!
Και μόνο το ότι κατάφερε να με κερδίσει, καθώς όπως ανέφερα δε μου αρέσουν οι sci-fi ταινίες, την κατατάσσει, για μένα, στις πολύ καλές!
Από το πολύ καλή μέχρι το ορόσημο, υπάρχει το χάος, αυτό λέω

To "Interstellar" απέχει έτη φωτός από το να θεωρηθεί τέτοια!
Από το πολύ καλή μέχρι το ορόσημο, υπάρχει το χάος, αυτό λέω.

Θεωρω οτι υπερβαλεις.
Αλλα ... οτι και να πω η να γραψω ... περι ορεξεως, κολοκυθοπιτα. :p
Τουλαχιστον συμφωνουμε οτι η Οδυσσεια ειναι οροσημο. -bye-

Αφησε ανοιχτο το ενδεχομενο οτι αν ο Tarkovsky (Soljaris) ειχε τα χρηματα και τα
τεχνολογικα εφφε του Kubrick ... κανεις δεν θα μιλαγε για την Οδυσσεια 2001, σημερα.
Θα ειχε ξεπεραστει απο πολυ πιο προχωρημενα σεναρια του ΤΙ συνιστα Ζωη και Συνειδηση.

Οποτε, φιλε μου ... ολα ειναι σχετικα ! Εξαιρετικα σχετικα .... -bye-

Last edited:

Τουλαχιστον συμφωνουμε οτι η Οδυσσεια ειναι οροσημο. -bye-

Σ'αυτό συμφωνούσαμε πάντα!
Για το Σολάρις δε θα διαφωνήσω όχι γιατί συμφωνώ αλλά επειδή με "αν" δε γίνονται συζητήσεις!
Ίσως να'ταν καλύτερο, ίσως χειρότερο!

Η γνώμη μου για την ταινία συμβαδίζει απόλυτα με την άποψη του φίλου μου Πάνου στο ποστ 55, κοντολογίς δεν μου άρεσε.
Άσχετα από αυτό όμως και διαβάζοντας τις απόψεις σας επί τόσες σελίδες έβαλα εχθές το παραπάνω κλιπάκι.
Εφ'όσον όλοι σας προσπαθείτε να αποδομήσετε την ταινία στα στοιχεία της και εξετάζοντας την επιστημονική ορθότητα των αποτυπωμένων στο (ψηφιακό πια) σελουλόιντ συνάγεται το συμπέρασμα ότι η ταινία απέτυχε πλήρως στον σκοπό της.
Αν από την ταινία η μόνη συζήτηση που εγείρεται είναι η επιστημονική ή όχι ακρίβειά της, πράγμα όχι υποχρεωτικά προαπαιτούμενο σε μια ταινία που δεν είναι ιστορική ή ντοκυμαντέρ, σημαίνει ότι αυτή απλά δεν αξίζει.
Όπως έχει γράψει εδώ μέσα ο καλός μου φίλος Λύμπε η τέχνη δεν έχει να κάνει με το νόημα αλλά πρωτίστως με την αίσθηση.