Iντσες 46 με 50. Τιμή 600 με 1000. Χρήση γενική.

crabsody

Established Member
3 December 2007
172
Μedia player θα αγορασθεί έξτρα λογικα με blu ray μαζί.
Η τιμή έχει μεγάλο εύρος γιατί θα ήθελα να ανέβω στο μεγαλύτερο όριο μόνο αν υπάρχει σημαντικός λόγος. Αξίζει πολύ δηλαδή το κόστος.
Τεχνολογιά οθονης δεν με ενδιαφέρει. Έχω μια plasma panasonic 42 ιντσών και είμαι ευχαριστημένος αλλά δεν ξέρω πολλά από τηλεοράσεις έτσι κι αλλιώς.
Σας ευχαριστώ όλους για τυχόν βοήθεια

Αφού έχεις ήδη plasma θα πρότεινα να ξανακοιτάξεις για plasma. Ανάλογα φυσικά της φωτεινότητας του χώρου σου.
Σε σκοτεινό χώρο:
1) panasonic 50UT50
2) Samsung PS51E550

Για πιο φωτεινό χώρο και πολύ θέαση και κατα την ημέρα οι παραπάνω με φίλτρο οθόνης (για λιγότερες αντανακλάσεις):
1) Panasonic 50ST50 (λίγο πάνω απο το 1000 όμως)
2) Samsung PS51E6500 (το ίδιο, λίγο πάνω απο 1000 ).

Σε led μεριά υπάρχουν αρκετές με καλύτερη όλων την sony 47HX750 που όμως είναι ενα κλικ κάτω απο τις plasma παραπάνω...

Η ST50 δηλαδή σε σχέση με την U50 δικαιολογεί τη διαφορά των 450 ευρώ μόνο σε συνθήκες πολύ φωτεινού χώρου; Αν είναι έτσι δε νομίζω ότι αξίζει και πολύ έτσι δεν είναι;

Αφού έχεις ήδη πλάσμα και είσαι ευχαριστημένος τότε θα σου πρότεινα την Panasonic 50UT50. Σαν τηλεόραση έχει βέβαια κάποιες ατέλειες αλλά στα 600 ευρώ σε 50" Full HD αποκλείεται να βρεις κάτι καλύτερο.

Απαντώ έστω και καθυστερημένα...
Η panasonic 50UT50 είναι η καλύτερη επιλογή κόστους/απόδοσης (value for money) αυτή τη στιγμή. Η διαφορά των 450 ευρώ επ ουδενί δεν μεταφράζεται σε μεγάλη ανωτερότητα της st50 που απλά υπερέχει σε φωτεινό χώρο λόγω του φίλτρου. Αν δεις την κύμανση της τιμής στα 2 αυτά μοντέλα στο skroutz θα δεις οτι η UT50 έχει πέσει πολύ γρηγορότερα στην τιμή ενώ η st50 ελάχιστα σταδιακά, αποδεικνύοντας οτι η διαφορά στην τιμή οφείλεται αποκλειστικά στην αγορά και τις προσφορές και όχι στην (υπαρκτή μεν όπως προ είπα σε φωτεινούς χώρους) καλύτερη ποιότητα. Όμως εσύ θα αποφασίσεις τελικά και απλά πρέπει να έχεις υπόψιν οτι η ut50 αποδίδει καλά σε σκοτεινό χώρο.

Αυτά και κλείνω εορταστικά: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Δυστυχώς η προσφορά στα 600 ευρώ δεν υπάρχει πια. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση ή να την πάρω και στα 780;

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο εκτενής; Σαν εικόνα εννοείς ή για media player ας πούμε; Βλέπω επίσης ότι έχει 3 hdmi έναντι 2 της panasonic που είναι πολύ πιθανόν να μου χρησιμεύσει

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο εκτενής; Σαν εικόνα εννοείς ή για media player ας πούμε; Βλέπω επίσης ότι έχει 3 hdmi έναντι 2 της panasonic που είναι πολύ πιθανόν να μου χρησιμεύσει

...

Κάπου έχει το προβάδισμα η μία, κάπου η άλλη, ζυγίζεις τις προτεραιότητές σου και αποφασίζεις...

Kαλύτερο μαύρο, καλύτερη κίνηση, υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα τα βασικά σημεία που υπερτερεί η UT50, με κύριο μειονέκτημα την πιθανότητα να πέσεις σε κομμάτι με vertical banding/dse.

Λιγότερο dynamic false contouring, λιγότερο dithering σε ακίνητη εικόνα και πλήρη ανάλυση στο 3D τα βασικά σημεία που υπερτερεί η E550, με κύριο μειονέκτημα τα brightness pops/floating blacks.

Επίσης, η επεξεργασία εικόνας της E550 σε σήματα SD είναι πιο soft και με δυνατότητα εφαρμογής υψηλότερου βαθμού ψηφιακής αποθορυβοποίησης. Αυτό μπορεί να αρέσει σε μερικούς, καθώς κρύβει αρκετές ατέλειες σε υλικό κακής ποιότητας...

Σε ανακλάσεις/ξέπλυμα σε φωτεινές συνθήκες είναι ακριβώς ίδιες.

Αυτά όσον αφορά την εικόνα, σε επίπεδο εξοπλισμού-ευχρηστίας έχει το προβάδισμα η Samsung, καθώς υπερτερεί σε παροχή κάποιων ρυθμίσεων (π.χ. δυνατότητα μετακίνησης του κάδρου σε λειτουργία zoom), στη δυνατότητα περιστροφής της βάσης, στην παροχή λειτουργίας PVR, στον αριθμό των εισόδων HDMI (3 έναντι 2) και μάλλον και στον ενσωματωμένο media player.

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Μάλλον τείνω προς samsung . Έχει και 2 3d γυαλιά δώρο. Άσε που επειδή έχασα την προσφορά για την panasonic μου φαίνεται κάπως να την πάρω με 180 ευρώ παραπάνω. Τουλάχιστον να πάρω κάποια άλλη :lol:

Σε 3D είναι σίγουρα καλύτερη η 550 λόγω της τάσεως των Panasonic να μην μπορούν να δείξουν την πλήρη ανάλυση της εικόνας....

In terms of 3D, the TXP42UT50B presents basically the same performance as the other Panasonic displays: it doesn’t resolve all 1080 lines of a tri-dimensional image across the entire dynamic range, which results in jaggedness being visible on some diagonal objects. That’s hardly surprising, because even the flagship VT50 suffers from the same limitation. Images in the 3D mode are also duller and noisier than in 2D, leaving only the added depth to keep us relatively satisfied (and it is impressive).

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42ut50b-p50ut50b-201209252218.htm?page=Performance

Σε 2D η καθεμία έχει τα δικά της θετικά και αρνητικά. Ας πούμε ισοπαλία στον συγκεκριμένο τομέα.

Σε media player , smart tv , σχεδιασμό , μενού/ρυθμίσεις/ευκολίες επικρατεί η Samsung. Γι' αυτό και η έκφραση ότι είναι πιο ολοκληρωμένη.

Καλά ρε παιδιά είναι δυνατόν να αλλάζουν τόσο γρήγορα οι τιμές; Το αφήνω για λίγο και μπαμ απο 780 πήγε στα 840....

Καλά ρε παιδιά είναι δυνατόν να αλλάζουν τόσο γρήγορα οι τιμές; Το αφήνω για λίγο και μπαμ απο 780 πήγε στα 840....

Αφου εχουμε εκπτωσεις λογω κρισης!!!!!!!!!
Παντως να κοιτας τις προσφορες που υπαρχουν στο σχετικο λινκ αρκει να εισαι σβελτος στις κινησεις σου
Συνηθως ειναι ζητημα ωρων η λεπτων οι προσφορες που βλεπεις.
Αλλα ειναι οντως τιμες τζαμπα αν δεις

thanks indikos
@takis έχεις δίκιο. άμεσα έκανα παραγγελία όμως μια τηλεοραση το Σάββατο από multirama και σήμερα μου στέλνουν μήνυμα ότι εξαντλήθηκε

Λοιπον εχω αποφασισει οτι 50 ιντσες ειναι λιγο υπερβολη για τον χωρο μου. Λεω να παω σε 46, 47. Απο οτι βλεπω πλασμα δεν εχει αρκετες σε αυτο το μεγεθος. Οποτε ελευθερη κατηγορια. Δεν θελω να ξεπερασω τα 800 ευρω και σιγουρα δεν με ενδιαφερει το 3d , ουτε και ο media player εκτος αν ειναι τοσο δυνατος που δεν θα χρειαστω ξεχωριστη συσκευη. Θελω καλο πραγμα σε media player. Προτασεις;

Αφού έφτασες μέχρι εδώ δεν περιμένεις και 1 μήνα ακόμη να πάρεις κάποιο μοντέλο του 2013?

Το 3D αναγκαστικά θα το φορτωθείς και να μην το θέλεις , πλέον πάει πακέτο με οποιαδήποτε τηλεόραση LED LCD της προκοπής.

Παρε 50 γιατι θα το μετανοιωσεις μετα
εγω εχω 42 και 50 και η επομενη θαναι 55-60 αναλογως τιμων (εως ~1000ρικο)