Ιοί

Status
Not open for further replies.
Tώρα θα γίνω δικηγόρος του διαβόλου... Θυμάστε προχτές που λέγαμε οτι δεν χρειάζεται να σηκώνουμε το supermarket αφού δεν θα υπάρξει έλλειψη τροφίμων ?
Ε, λοιπόν, έλλειψη δεν θα υπάρξει - απλά δεν θα μπορείς να πλησιάσεις τα ράφια... 5-5 θα μπαίνουν, λέει, οι πελάτες... οι άλλοι θα περιμένουν απ'έξω... Θα πηγαίνεις το πρωί να πάρεις σειρά και θα φεύγεις το απόγευμα... Οπως παλιότερα έξω απο το ΙΚΑ, τα γκισέ για συναυλίες και τα εισητήρια για γήπεδο... Ευτυχώς πρόλαβα και στόκαρα μεσοβδόμαδα ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά και διάφορα περιφερειακά μακράς διάρκειας. Για την ακρίβεια, πάντα κρατάω στοκ για 3-4 μήνες στην αποθήκη, αλλά τώρα είπα να ενημερώσω το απόθεμα... Προτείνω όποιοι πάνε σουπερμάρκετ, να πάρουν μεγαλες ποσότητες απο τα τρόφιμα που προτιμούν συνήθως... Ελλειψη δεν θα προκαλέσουν στους άλλους και θα αποσυμφορήσουν τα σουπερμάρκετς τις επόμενες μέρες...

Re: Απάντηση: Ιοί

Tώρα θα γίνω δικηγόρος του διαβόλου... Θυμάστε προχτές που λέγαμε οτι δεν χρειάζεται να σηκώνουμε το supermarket αφού δεν θα υπάρξει έλλειψη τροφίμων ?
Ε, λοιπόν, έλλειψη δεν θα υπάρξει - απλά δεν θα μπορείς να πλησιάσεις τα ράφια... 5-5 θα μπαίνουν, λέει, οι πελάτες... οι άλλοι θα περιμένουν απ'έξω... Θα πηγαίνεις το πρωί να πάρεις σειρά και θα φεύγεις το απόγευμα... Οπως παλιότερα έξω απο το ΙΚΑ, τα γκισέ για συναυλίες και τα εισητήρια για γήπεδο... Ευτυχώς πρόλαβα και στόκαρα μεσοβδόμαδα ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά και διάφορα περιφερειακά μακράς διάρκειας. Για την ακρίβεια, πάντα κρατάω στοκ για 3-4 μήνες στην αποθήκη, αλλά τώρα είπα να ενημερώσω το απόθεμα... Προτείνω όποιοι πάνε σουπερμάρκετ, να πάρουν μεγαλες ποσότητες απο τα τρόφιμα που προτιμούν συνήθως... Ελλειψη δεν θα προκαλέσουν στους άλλους και θα αποσυμφορήσουν τα σουπερμάρκετς τις επόμενες μέρες...

Καλά βρε, σε βραχονησίδα ζεις;

Πέρα απ'την πλάκα, αυτά είναι φαύλος κύκλος. Οι υστερίες φέρνουν ελέγχους, και οι έλεγχοι υστερίες. Εδώ πάντως υπάρχει επίσημη οδηγία από την Πολιτεία να στοκάρει ο κόσμος για περίπου 2 βδομάδες, όσο δηλαδή διαρκεί η περίοδος καραντίνας, αν σου τύχει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Καλά βρε, σε βραχονησίδα ζεις;

Πέρα απ'την πλάκα, αυτά είναι φαύλος κύκλος. Οι υστερίες φέρνουν ελέγχους, και οι έλεγχοι υστερίες. Εδώ πάντως υπάρχει επίσημη οδηγία από την Πολιτεία να στοκάρει ο κόσμος για περίπου 2 βδομάδες, όσο δηλαδή διαρκεί η περίοδος καραντίνας, αν σου τύχει.

120 μέρες δεν απαιτούν πολλά βασικά πράγματα ρε συ... 5 κιλά ρύζι, 5 φασόλια, 5 φακές, ρεβύθια, κανα κριθαράκι και 10 πακέτα μακαρόνια και είσαι έτοιμος...

Μια από τα ίδια και εγώ. Οι συνάδελφοι μου με κορόιδευαν. Φουλάρα και τα τεποζιτα με βενζινη. Εγώ όμως έβλεπε κάθε μέρα το ποσό ικανοί ειναι να παίρνουν μέτρα και πιθανώς να κάνουν και αλλ στο μέλλον. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό κάποιος το μετράει (κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, κλπ) και μετά το πέρας θα βγάλει αρκετά συμπεράσματα για το μέλλον.

Πολύ δύσκολα τηρούνται αυτά, πολύς ο κόπος.
Ενώ το να αποφεύγουμε τον συνωστισμό είναι πολύ πιο εφικτό (για όσους δεν έχουν τα ορμεμφυτα της αγελαιας συμπεριφοράς, τουλάχιστον).
Και όλα αυτά επειδή ο ιός *μπορεί να* μεταδοθεί και από επιφανειες. Ενώ εάν κατάλαβα καλά ο βασικός τρόπος μετάδοσης είναι ο συνωστισμός. Εντάξει με τα πόμολα κλπ επιφάνειες που αγκιζουν πολλοί, αλλά ρούχα παπούτσια; Δεν γίνονται στην πράξη όλα αυτά...
Το ζητούμενο δεν είναι να μην κολλήσουμε εμείς πάση θυσία, αλλά να μην κολλήσει ο πληθυσμός όλος μαζί. Η έξοδος μόνο όταν είναι απαραίτητο και αποφυγή συναθροίσεων και συνωστισμού είμαι τα απολύτως βασικά μέτρα που όλοι μπορούμε να τηρήσουμε και ταυτόχρονα και τα πιο αποτελεσματικά για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Re: Απάντηση: Ιοί

Πολύ δύσκολα τηρούνται αυτά, πολύς ο κόπος.
Ενώ το να αποφεύγουμε τον συνωστισμό είναι πολύ πιο εφικτό (για όσους δεν έχουν τα ορμεμφυτα της αγελαιας συμπεριφοράς, τουλάχιστον).
Και όλα αυτά επειδή ο ιός *μπορεί να* μεταδοθεί και από επιφανειες. Ενώ εάν κατάλαβα καλά ο βασικός τρόπος μετάδοσης είναι ο συνωστισμός. Εντάξει με τα πόμολα κλπ επιφάνειες που αγκιζουν πολλοί, αλλά ρούχα παπούτσια; Δεν γίνονται στην πράξη όλα αυτά...
Το ζητούμενο δεν είναι να μην κολλήσουμε εμείς πάση θυσία, αλλά να μην κολλήσει ο πληθυσμός όλος μαζί. Η έξοδος μόνο όταν είναι απαραίτητο και αποφυγή συναθροίσεων και συνωστισμού είμαι τα απολύτως βασικά μέτρα που όλοι μπορούμε να τηρήσουμε και ταυτόχρονα και τα πιο αποτελεσματικά για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Πραγματικά δύσκολα, πολλά και χρονοβόρα.

Αν προσπαθήσει να τα κάνει κανείς, όλη μέρα δεν πρεπει να κάνει τίποτε άλλο.

Αυτό με το να γδυνόμαστε στα μπαλκόνια δε.... :flipout:

*έχω μια πολύ hot γειτόνισσα! :D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Πραγματικά δύσκολα, πολλά και χρονοβόρα.

Αν προσπαθήσει να τα κάνει κανείς, όλη μέρα δεν πρεπει να κάνει τίποτε άλλο.

Αυτό με το να γδυνόμαστε στα μπαλκόνια δε.... :flipout:

*έχω μια πολύ hot γειτόνισσα! :D

Δύσκολα εφόσον μιλάμε για κάποιον που μένει σπίτι και βγαίνει μόνο για ψώνια.
Για χώρο εργασίας απολύτως αδύνατο.

Σήμερα κατέβηκα στο γραφείο.

Χρησιμοποίησα το ιδιωτικό μου όχημα, όχι ΜΜΜ.

Στον δρόμο δεν πλησίασα άλλον εγγύτερα των δύο μέτρων -εύκολο, έχει σπάσει πολύ η κίνηση.

Τη χειρολαβή στην εξώθυρα του κτηρίου άνοιξε η σύζυγος, αφού πρώτα έβαλε γάντι.

Ανεβήκαμε με τα πόδια, όχι χρησιμοποιώντας τους ανελκυστήρες.

Η σύζυγος άνοιξε την πόρτα του γραφείου με το ίδιο γάντι, το οποίο αμέσως απέρριψε.

Ακολούθως πλύναμε και οι δυο τα χέρια μας, σχολαστικά.

Δεν θα δεχθούμε κανέναν πελάτη, ακυρώσαμε τα ραντεβού μας.

.... ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΛΙΑΤΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ??? :flipout:

Ας μας πουν οι γιατροί, πάντως η Wikipedia μας λέει ότι η Ιντερφερόνη Αλφα 2Β είναι έργο Ελβετού στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

Προσωπικά είμαι πεπεισμένος για το ότι δεν, μόνο και μόνο από το σε τι κατεύθυνσης σελίδες διάβασα την είδηση, αλλά δε θα επεκταθώ. :BDGBGDB55:

Για την οικονομία της συζήτησης να πω πως οι ιντερφερόνες δεν εφευρέθηκαν από κανέναν, είναι πρωτεΐνες που παράγει φυσιολογικά ο ανθρώπινος οργανισμόα όταν του επιτεθεί ιός. Ρόλος τους είναι να "θωρακίζουν" τα υγιή κύτταρα. Τα τελευταία χρόνια παράγονται από γενετικά τροποποιημένα βακτήρια, καθώς και από γενετικά τροποποιημένα θηλαστικά. Θεωρούνται επίσης αντικαρκινικοί παράγοντες, ενώ είναι και το μοναδικό ουσιαστικά φάρμακο έναντι της πολλαπλής σκλύρηνσης.

Από την στιγμή που κάποιος υποψιάζεται ότι έχει κολλήσει και ζητά να του γίνει το τεστ, σε πόσες μέρες θα έχει τα αποτελέσματα;
Δύο, τρεις ή τέσσερις μέρες;
Αυτό το ρωτώ γιατι τα νέα μέτρα είναι σε εφαρμογή μόλις δύο μέρες συνεπώς ότι κρούσματα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες θα είναι εκτός των μετρών.
Ξέροντας πόσο χρόνο χρειάζονται για να βγουν τα αποτελέσματα , θα ξέρουμε τελικά αν η εφαρμογή των μέτρων απέδωσε τα αναμενόμενα.

.....

Άρα εγώ θα τους κατηγορήσω. Όχι ως ανεγκέφαλους (πολλοί από δαύτους είναι πανέξυπνοι), αλλά ως αυτό που τους κατηγορούσα και πριν όλο αυτό το πανηγύρι για άλλους λόγους: γαϊδούρια, παρτάκηδες και κακούς πολίτες.

+1
H πολυ δηθεν κατανοηση μας εφαγε και ειμαστε στα χαλια που ειμαστε.

Και καμμια σχεση με πολιορκημενους στον πολεμο η με τον Λοιμο στην Αθηνα του Περικλη. Αυτοι οι ανθρωποι ζουσαν μερα τη μερα χωρις να γνωριζουν τι να κανουν και τι θα τους πεσει στο κεφαλι. Εμας μας εχουν προειδοποιησει, ειμαστε ενημερμενοι, υπαρχουν οδηγιες, και γνωριζουμε, απλα υπαρχουν γραψαρχιδηδες.

Παντως ποτε δεν πιστευα οτι καποτε στη ζωη μου θα καθομουνα στην ΤΒ η στο Ραδιο να ακουω ειδικους να αναλυουν και να εξηγουν περι θεματων υγειας. Με τις ωρες....
Ποτε δεν με ενδιεφερε το θεμα και τωρα καταντησα να παιρνω και σημειωσεις.
Παντως οι ειδικοι οσες φορες τους βλεπω να συζητουν μεταξυ τους, οπως χτες στο απογευμα σε ενα εξαιρετικο πλατω στο καναλι LCI δειχνουν πολυ επιφυλακτικοι σε ολα.
Ουτε μια λεξη παραπανω απ'οτι πρεπει, ουτε για εποχες ουτε για θερμοκρασιες ουτε για αλλαγες του οιου ... "δεν ξερουμε ακομα τον ιο, ουτε το αυτο του, ουτε το εκεινο του, ουτε αν πιανει η συνδυασμενη ανοσιοποιηση, ουτε γιατι στη Γερμανια εχει λιγοτερους νεκρους..." "δεν ξερουμε ερευνουμε" ειναι η σοβαρη απαντηση.

H ιστορία δεν έγραψε στον λιμό της Αθήνας οι άνθρωποι ήταν αγνώμονες και δεν τήρησαν τα μέτρα που έπρεπε και για αυτό έγινε ότι έγινε. Υποτίθεται ήταν οι πιο γνωστικοί και πολιτισμένοι και προχωρημένοι επιστημονικά επικοινωνιακά της εποχής τους....... παρόλα αυτά.....
Καθόμαστε τώρα και γράφουμε οι Κινέζοι ήταν ανόητοι, οι Ιταλοί ήταν ανόητοι, μετά έγιναν ανόητοι οι Ισπανοί μαζί με τους Γάλλους, οι Άγγλοι ανόητοι, οι Έλληνες ανόητοι.
Αυτά δεν είναι ούτε λογικά ούτε σωστά συμπεράσματα.

Αν αναφέρεσαι στο λιμό της Αθήνας, είναι εντελώς άστοχο. Τόσο που δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά.

Οι άνθρωποι δεν ξερανε ούτε τι σημαίνει μικρόβιο, ούτε βακτήριο, ούτε ιός, ούτε πως προκαλείται η οποιαδήποτε μόλυνση.

Το μόνο που μπορούσανε να κάνουνε είναι να κάθονται και να ελπίζουν ότι θα τους λυπηθεί ο Δίας ή η Αθηνά.

Τώρα ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει και ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε.

Τα ξέρει και ένα παιδί του δημοτικού.

Και όμως πολλοί επιλέγουν να μην τα κάνουνε για να μην χαλάσει η ζαχαρένια τους.

Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για αυτούς είναι αυτά που ανέφερε ο Ιάσωνας: γαϊδούρια, παρτάκηδες και κακούς πολίτες.

Γιατί θα μπορούσε κάποιος να τους πει και δολοφονικά αδιάφορους για τους συνανθρώπους τους και ότι δεν θα ήταν κακό να τους αποβάλλουμε από την κοινωνία την οποία δεν σέβονται ούτε σε θέματα ζωής και θανάτου.

Ναι λοιπόν είναι ανόητοι.

Και η ανοησία δεν κοιτάει εθνότητες, γλώσσες, πολιτικά φρονήματα ή δεν ξέρω τι.

Είναι παντού και είναι κυρίαρχη. Αν δεις μια καμπύλη κατανομής του IQ στον γενικό πληθυσμό θα καταλάβεις ότι η πλειοψηφία είναι κλινικά ηλίθιοι

Απάντηση: Re: Ιοί

Αν αναφέρεσαι στο λιμό της Αθήνας, είναι εντελώς άστοχο. Τόσο που δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά.

Οι άνθρωποι δεν ξερανε ούτε τι σημαίνει μικρόβιο, ούτε βακτήριο, ούτε ιός, ούτε πως προκαλείται η οποιαδήποτε μόλυνση.

Το μόνο που μπορούσανε να κάνουνε είναι να κάθονται και να ελπίζουν ότι θα τους λυπηθεί ο Δίας ή η Αθηνά.

Κι όμως....
Λέγανε και ένα συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Εδώ κάποιοι ακόμη επιμένουν ότι από τα Ιεροσόλυμα δεν έφεραν ιό αλλά "ευλογία".

πέραν του χαβαλέ, οι οδηγίες του ιατρικού συλλόγου, έχουν βάση και μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης

και δεν είναι 0 και 1 , ή τις κάνω 100% ή καθόλου,

ότι είναι πρακτικό το εφαρμόζουμε,

αν κινηθούμε έξω για κάμποση ώρα, τα έξω τουλάχιστον ρούχα, είναι εν δυνάμει μολυσμένα,
έστω για λίγες ώρες, είτε επειδή ακουμπήσαμε κάπου ή επειδή ακουμπήσαμε τα λερωμένα χέρια μας σε αυτά

έτσι όταν πάμε σπίτι, ,
καλό είναι να μην μπουν στην ντουλάπα ή πάνω στο κρεββάτι, αλλά να μείνουν κάμποσες ώρες έξω

επίσης το πόσο μένει ο ιός πάνω σε επιφάνειες και άλλα πράματα,
αν και δεν ξέρουμε ακριβώς,
σίγουρα εξαρτάται και από το τι άλλο υλικό υπάρχει πάνω στην επιφάνεια

πχ άλλο να πιάσει κάποιος άρρωστος απλά το χερούλι της πόρτας
και άλλο να αφήσει μαζί σάλιο ή βλέννες επειδή φταρνίστηκε στην παλάμη του

στη δεύτερη περίπτωση, ο χρόνος επιβίωσης του ιού πάνω στο χερούλι επιμηκύνεται πάρα πολύ,
χώρια ο μεγαλύτερς αριθμός ιών που εναποθέτονται

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Κι όμως....
Λέγανε και ένα συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Εδώ κάποιοι ακόμη επιμένουν ότι από τα Ιεροσόλυμα δεν έφεραν ιό αλλά "ευλογία".

τελικά τώρα που το σκέφτομαι εκ των υστέρων ήταν ευλογία γιατί μπήκαμε σε καραντίνα σχετικά σύντομα, κλείσανε σχολεία κλπ και ίσως αυτό να μας σώσει αν δεν το ακυρώσει η προσωπική ανευθυνότητα!

Εμαθα οτι καποιος/οι ασθενης που νοσηλευοταν στην ρευματολογικη του Λαικου ειχε κορονοιο, μολυνθηκαν γιατροι της πτερυγας και θα μπουν σε καραντινα. Ετοιμαζονται να ανοιξουν ΜΕΘ στο Γεννηματα για ασθενεις κορονοιου, μιας και στο Σωτηρια και Αττικο γεμισαν.

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

τελικά τώρα που το σκέφτομαι εκ των υστέρων ήταν ευλογία γιατί μπήκαμε σε καραντίνα σχετικά σύντομα, κλείσανε σχολεία κλπ και ίσως αυτό να μας σώσει αν δεν το ακυρώσει η προσωπική ανευθυνότητα!

Μην τρελενομαστε με αυτην την περιπτωση (που εχει ειδικο βαρος για μερικους επειδη υπαρχει ο θρησκευτικος παραγοντας).
Αυτην την εποχη αφενως υπηρχε μικροτερη συνειδητοποιηση του κινδυνου και σχεδον ανυπαρκτη ακομα κινητοποιηση, αφετερου το Ισραηλ ειχε σχεδον μηδενικα κρουσματα, και εχει παντα λιγοτερα απο της Ελλαδας, ενω η Αιγυπτος (γιατι πηγαν και Αιγυπτο αλλα "ξεχνιεται") δηλωνε ενα μονο κρουσμα.
Δεν ειναι καθολου το ιδιο με αυτους που πηγαιναν Μιλανο για ψωνια η πιεμοντε για σκι ενω εκει ειχε ηδη αναψει η κατασταση.

Δεν αποκλειεται απο αυτο το γκρουπ να μεταφερθηκε ιος στην Ιερουσαλημ, και οχι το αντιθετο αν κρινω απο την πορεια του μακαριτη.

Aγαπητοί φίλοι μη γράφετε σεντόνια να με πείσετε.
Εμείς οι κατά την γνώμη μας γνωστικοί αποτύχαμε.
Δεν θα κάτσω εδώ εγώ εδώ πέρα να λέω πονηρό γραψα..ιδη, γαιδούρι τον κάθε απέναντι μου, κλεισμένος στην πεποίθηση μου ότι έχω αντιληφθεί εγώ την επικινδυνότητα και άλλος είναι ο εχθρός μου, ο επικίνδυνος, ο ασυνείδητος.
Εδώ πρόκειται για συμπεριφορά απρεπή και τελείως απάνθρωπη.

Δηλαδή οι Ιταλοί λογω του ότι ήταν γραψαρχίδες γαιδούρια ασυνείδητοι κακοί παρτάκηδες πληρώνουν το τίμημα.

Έλεος μαζευτείτε και σκεφτείτε τι γράφετε εν θερμώ, λογω φόβου και λόγου πανικού.

Status
Not open for further replies.