Ιοί

Status
Not open for further replies.
Ναι αλλά μπορεί να κάπνιζε... Όπως και ο 52χρονος στην Ελλάδα πρώην CEO (υγιείς αλλά πρόσφατα είχε διακόψει το κάπνισμα...άρα κάπνιζε)
Γενικά έχω ακούσει ότι όσοι καπνίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν ακόμη και από υγιή 70χρονο... ανάλογα και τα χρόνια καπνίσματος η καταστροφή για τον ιό έρχεται και σε πολύ νεότερη ηλικία
Από έναν καπνιστή 41 ετών που ο γιατρός μου λέει ότι αυτόματα είμαι ευπαθής ομάδα...

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Σε αγχωνει το καπνισμα ικαρε, ανα διαστηματα το αναφερεις. Πηρες αποφαση να το κοψεις ομως;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σε αγχωνει το καπνισμα ικαρε, ανα διαστηματα το αναφερεις. Πηρες αποφαση να το κοψεις ομως;

Και να το κόψω η ζημιά έχει ήδη γίνει.. Εδώ σου λέει ο άλλος πέθανε που το είχε κόψει μισό χρόνο τώρα

Και να το κόψω η ζημιά έχει ήδη γίνει.. Εδώ σου λέει ο άλλος πέθανε που το είχε κόψει μισό χρόνο τώρα

Κοψτο και τωρα δεν ειναι αργα. Για αυτο τον ιο ισως ειναι, για τον επομενο ομως και για ολα τα επομενα ειναι πολυ νωρις.

Ίκαρε (δεν ξέρουμε και το όνομά σου), ο ιός δεν είναι το τέλος του κόσμου ούτε πρόκειται να ξεκάνει όλους τους καπνιστές.
Να το κόψεις όχι λόγω του ιού αλλά επειδή θα κάνεις ένα μεγάλο καλό στον εαυτό σου για το μετά τον ιό μέλλον.

Απάντηση: Re: Ιοί

Μισός χρόνος = δεν το έχεις κόψει ακόμα.
Εγώ το έκοψα το 1986 και πίστεψέ με η διαφορά είναι τεράστια.
Αλλά εσύ επιλέγεις. Ο αδελφός μου πέθανε πριν 1 χρόνο από μικροκυτταρικό καρκίνο πνευμόνων. Δεν ήταν καθόλου ωραίος θάνατος. Εσύ επιλέγεις!

Μαζί σας βρε παιδιά εννοείται ότι και οι καπνιστές ξέρουν τις βλαπτικές συνέπειες αυτής της συνήθειας.. Άσχετα από τον ιό. Δεν είναι εύκολο όμως.. Προσπαθώ να το περιορίσω όσο μπορώ..θα δείξει

Και εμείς σπάσαμε ρεκόρ αφού από τις 3 με 4 που ήταν η ώρα που πηγαίναμε για ύπνο εδώ και δεκα μέρες, σήμερα πέσαμε στις 6 το πρωί.
Χωρίς να νυσταζουμε αλλά δεν έλεγε να μας πιάσει το πρωινό φως.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει τους κιρκαδικους ρυθμούς, θέλει προσοχή.
Γενικά κι εμείς κοιμόμαστε πολύ αργότερα από το σύνηθες. Πρέπει να βάλουμε κάποιο πρόγραμμα και να κουραζόμαστε λίγο αλλιώς δεν γίνεται. Ίσως έπαιξε ρόλο και η μου νταμάρα του τελευταίου δεκαημέρου. ελπίζω από βδομάδα με την επάνοδο του ήλιου να φτιάξει. Οπωσδήποτε θα βγαίνω ταράτσα για ήλιο.
Πριν κάποιες δεκαετίες όταν ήμουν μαθητής Λυκείου είχα διαβάσει για ένα πείραμα που είχε γίνει στο τεράστιο σπήλαιο Carlsbad, νομίζω στο Νέο Μεξικό πρέπει να είναι, είχαν αφήσει για κάποιες εβδομάδες μία εθελόντρια Ιταλίδα αν δεν κάνω λάθος η οποία έμεινε σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο από πλεξιγκλάς και είχε μόνη επικοινωνία έναν υπολογιστή. Όταν την έβγαλαν είχε πέσει στον υπολογισμό της για την ημερομηνία πάρα πολύ έξω, έφτανε να μένει ξύπνια 25 ώρες διαρκώς και να κοιμάται 15 σερί, της είχε κοπεί η περίοδος κλπ

Σημαντικο. Για οσους θεωρουν τον εαυτο τους υπερανω και πιστευουν οτι ο ιος δεν ειναι για αυτους αλλα για τους αδυνατους.

Αν δε τον διαβασατε χτες, γραφτηκε και σε Ελληνικη ειδισιογραφια... Ο Αστυνομικος, σωματοφυλακας του Ιταλου πρωθυπουργου, 52 ετων πεθανε απο τον ιο.
Σωματοφυλακας προθυπουργου ειναι τα ιδια στανταρ με τα εδω στην Γαλλια... δεν ξερω αν καταλαβαινετε τι εννοω.
Και ομως...πεθανε.

έβλεπα στο channel 4 στην Ουαλία στην εντατική είναι άτομα ηλικίας από 20 έως 50...(και μάλιστα ο γιατρός έιπε ότι δεν είχαν υποκείμενα νοσήματα!)

ναι θα πληρώσουμε ακριβά την καραντίνα αλλά αν είναι να πεθάνουμε ...

Απάντηση: Re: Ιοί

Κάτι μέσα μου ήθελε να με εξοντώσει.

Σε πολυ πολυ πολυ ηπιοτερο βαθμο ... αντιλαμβανομαι ΠΛΗΡΩΣ τι εννοει.
Οσοι εχουν ηπια συμπτωματα (βηχαλακι, ελαφρια δυσπνοια, δεκατα) νιωθουν
οτι κατι τους περιτριγυριζει και ψαχνει να βρει αδυνατα σημεια.
Something lurking in the shadows ... stalking for weaknesses.

Στην αρχη ειναι τα δεκατα που γινονται ριγος, λιγος παραπανω ιδρωτας (και χανονται).
Ο βηχας που σε παιδευει με την διαρκεια του (και οχι την ενταση του), σε ξελιγωνει.
Περνουν οι βδομαδες και κανεις συγκρισεις με το παρελθον, που διαρκουσε μονο 2 η 3
βδομαδες το βηχαλακι. Φτανεις στην 5η βδομαδα και ακομα σε ενοχλει (χωρις να φευγει
και να εξαφανιζεται εντελως).

Η δυσπνοια, που στην αρχη ερχεται ενοσω μιλας στον τηλεφωνο (σε τρομοκρατει λιγο)
μετα στο κρεβατι ενω αλλαζεις πλευρο .... και μετα φευγει και χανεται. Παραλληλα,
και η ταση για διαρροια. Που ενω ερχεται χωρις να χεις φαει κατι αμαρτωλο, διαρκει
πολυ λιγο (2-3 μερες) και μετα χανεται, το στομαχι επανερχεται σε ηρεμια. Επισης,
τολμω να πω .... και λιγη κουραση (καρδια ???) παραπανω, σε απλα πραγματα
(περπατημα).

Το ξερω οτι ο κρητικος περιγραφει πολυ πιο απειλητικα και οδυνηρα συμπτωματα.
Αλλα οσο ακομα δεν εχουμε κατασταλλαξει τι ειναι ηπιο συμπτωμα και τι δεν ειναι καν
συμπτωμα κορονοιου .... επιτρεψτε μου να θεωρω οτι καταλαβαινω τι γραφει ο κρητικος.

ΚΑΤΙ .... σε ανιχνευει ... απο μεσα !!!!
Και σε παραπανω απο ενα σημεια ..... !

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Σε πολυ πολυ πολυ ηπιοτερο βαθμο ... αντιλαμβανομαι ΠΛΗΡΩΣ τι εννοει.
Οσοι εχουν ηπια συμπτωματα (βηχαλακι, ελαφρια δυσπνοια, δεκατα) νιωθουν
οτι κατι τους περιτριγυριζει και ψαχνει να βρει αδυνατα σημεια.
Something lurking in the shadows ... stalking for weaknesses.

Στην αρχη ειναι τα δεκατα που γινονται ριγος, λιγος παραπανω ιδρωτας (και χανονται).
Ο βηχας που σε παιδευει με την διαρκεια του (και οχι την ενταση του), σε ξελιγωνει.
Περνουν οι βδομαδες και κανεις συγκρισεις με το παρελθον, που διαρκουσε μονο 2 η 3
βδομαδες το βηχαλακι. Φτανεις στην 5η βδομαδα και ακομα σε ενοχλει (χωρις να φευγει
και να εξαφανιζεται εντελως).

Η δυσπνοια, που στην αρχη ερχεται ενοσω μιλας στον τηλεφωνο (σε τρομοκρατει λιγο)
μετα στο κρεβατι ενω αλλαζεις πλευρο .... και μετα φευγει και χανεται. Παραλληλα,
και η ταση για διαρροια. Που ενω ερχεται χωρις να χεις φαει κατι αμαρτωλο, διαρκει
πολυ λιγο (2-3 μερες) και μετα χανεται, το στομαχι επανερχεται σε ηρεμια. Επισης,
τολμω να πω .... και λιγη κουραση (καρδια ???) παραπανω, σε απλα πραγματα
(περπατημα).

Το ξερω οτι ο κρητικος περιγραφει πολυ πιο απειλητικα και οδυνηρα συμπτωματα.
Αλλα οσο ακομα δεν εχουμε κατασταλλαξει τι ειναι ηπιο συμπτωμα και τι δεν ειναι καν
συμπτωμα κορονοιου .... επιτρεψτε μου να θεωρω οτι καταλαβαινω τι γραφει ο κρητικος.

ΚΑΤΙ .... σε ανιχνευει ... απο μεσα !!!!
Και σε παραπανω απο ενα σημεια ..... !

Ειναι καλα η μητερα σου Μανο ?
ηρεμησατε λιγο με το θεμα της μασκας?

Ζευγαρι φιλων μου καπνιστες και οι δυο το κοψαν μαχαιρι.

Δεν ξερω αν οι γιοι τους το κοψαν επισης δεν ρωτησα, που απο την κριση και μτεα μενουν μαζι τους. Ελπιζω ναι γιατι δεν γινεται δουλια αλλιως.
Ομως μαχαιρι λεμε και οι δυο. Με εντυπωσιασε τι μπορει να κανει ο φοβος.

Ζευγαρι φιλων μου καπνιστες και οι δυο το κοψαν μαχαιρι.

Δεν ξερω αν οι γιοι τους το κοψαν επισης δεν ρωτησα, που απο την κριση και μτεα μενουν μαζι τους. Ελπιζω ναι γιατι δεν γινεται δουλια αλλιως.
Ομως μαχαιρι λεμε και οι δυο. Με εντυπωσιασε τι μπορει να κανει ο φοβος.

Σε εντυπωσιασε τι κανει ο φοβος ελπιζω να μη σε εντυπωσιασει και ποσο γρηγορα ξεχναει ο ανθρωπος. Κοινως ευχομαι να μη το ξαναρχισουν οταν κοπασει η μπορα.

Παιδιά, επειδή βλέπω πολλοί έχετε θέματα με την κλεισούρα. Το'χα ξαναγράψει σε διπλανό θέμα, νομίζω είναι εξαιρετικά σημαντικό το να βάζετε δομή στη μέρα σας. Βάλτε ξυπνητήρι σχετικά νωρίς, κοιμηθείτε σχετικά νωρίς (κατά προτίμηση όχι πολύ μετά τα μεσάνυχτα). Όλα αυτά μόνο καλό κάνουν στον οργανισμό σας, στο ανοσοποιητικό σας και στην ψυχολογία σας. Ακόμα κι αν σας φαίνεται τρελό, αν το κάνετε με το ζόρι για 2-3 μέρες θα ρυθμίσετε το ρολόι σας και θα σας βγαίνει. Και μετά βάλτε ένα γενικό ολίγον τι ψυχαναγκαστικό πρόγραμμα, του τύπου, περπάτημα τότε, δουλειά τότε, Ίντερνετ τότε, παιχνίδι με παιδιά τότε, ταινίες τότε, τσιόδρας (αυτός είναι σταθερός, βοηθάει!). Έτσι, αφενός η μέρα σας θα έχει μια ποικιλία, χωρίς να κολλάτε με τις ώρες να γκουγκλάρετε αν ο ελαφρύς πονοκέφαλος είναι σύμπτωμα του κορονοϊού και άλλα δρακουλιάρικα, αφετέρου, το βράδυ θα νιώθετε μια σχετική κούραση και θα κοιμάστε πιο άνετα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Ειναι καλα η μητερα σου Μανο ?
ηρεμησατε λιγο με το θεμα της μασκας?

OXI ... εγω δεν ηρεμισα. Γιατι ΔΕΝ της ειπα τιποτα.
Αυτη ειναι ηρεμη (μεσα στην αγνοια της).
Οτι και αν συμβει (σαν τυψεις) το κουβαλω ΜΟΝΟ εγω.
Και ετσι πρεπει να γινει. Αν συμβει κατι (ω μη γεννειτω)
τοτε οι τυψεις θα παρουν σαρκα και οστα (και θα με καταπιουν).
Θελω να πιστευω οτι ΔΕΝ θα ειμαι τοσο ατυχος ... !!!

(ουτε καν στην αδελφη μου βρηκα το κουραγιο να της πω αυτο με τις μασκες ....
που να βρω την δυναμη .... θα με φαει ΖΩΝΤΑΝΟ .... και θα χει ολο το δικιο με το μερος της !!!!)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ιοί

OXI ... εγω δεν ηρεμισα. Γιατι ΔΕΝ της ειπα τιποτα.
Αυτη ειναι ηρεμη (μεσα στην αγνοια της).
Οτι και αν συμβει (σαν τυψεις) το κουβαλω ΜΟΝΟ εγω.
Και ετσι πρεπει να γινει. Αν συμβει κατι (ω μη γεννειτω)
τοτε οι τυψεις θα παρουν σαρκα και οστα (και θα με καταπιουν).
Θελω να πιστευω οτι ΔΕΝ θα ειμαι τοσο ατυχος ... !!!

(ουτε καν στην αδελφη μου βρηκα το κουραγιο να της πω αυτο με τις μασκες ....
που να βρω την δυναμη .... θα με φαει ΖΩΝΤΑΝΟ .... και θα χει ολο το δικιο με το μερος της !!!!)

Μάνο μπας και σε βοηθήσει να ηρεμήσεις, να ξέρεις ότι για την πλειονότητα των κρουσμάτων η επώαση είναι στις 4-5 μέρες. Οπότε τη σκαπουλάρατε για την ώρα, χαλάρωσε.

Οταν θα αποφανθει η επιστημονικη κοινοτητα στο ΠΛΗΡΕΣ ΒΑΘΟΣ και ΠΛΑΤΟΣ των χαρακτηριστικων του συγκεκριμενου ιου
τοτε θα χαλαρωσουμε. Προς το παρον .... αλλος γραφει 5 με 9 μερες .... και αλλος γραφει 14 με 28 μερες. ΝΑΙ, μπορει να ειναι
σπανιες περιπτωσεις ... αλλα πως μπορεις να ξερεις οτι ΔΕΝ ανηκεις σ'αυτες ? Ακομα και η συμπτωματολογια ειναι ενα ΧΑΟΣ
πως εκδηλωνεται και σε ποιους !

Πάντως εγώ στην αρχή γκρίνιαζα περισσότερο, τώρα αρχίζω να νιώθω μια κάποια ανακούφιση που η δουλειά μου δεν έχει περιοριστεί καθόλου, αντιθέτως έχει γίνει ιδιαίτερα πιο απαιτητική (και σε δυσκολία και σε ώρες δουλειάς). Υπάρχουν μέρες που κλείνω 12ωρο, χωρίς ιδιαίτερο χάζεμα. Άντε να βαρεθείς μετά, το βλέπω το νετφλιξ σα βάλσαμο!

Εγώ στη δουλειά τρώω ανελέητο ξύλο!
Ξαφνικά με παίρνουν πελάτες που έχω να τους μιλήσω χρόνια!
Και για να τους αναλάβω όλους θα πρέπει να κλείνω κάθε μέρα 12άωρο minimum!

Status
Not open for further replies.