Ιοί

Status
Not open for further replies.
Eδω "ο δικος μας", μας ειπε σε συνεντευξη τυπου... "πρεπει να μαθουμε να ζουμε με τον ιο"...
Τout un programme :flipout:

Δεν ξέρω τι εννοείς στην δεύτερη πρόταση, αλλά αυτό που είπε ο δικός σας είναι σωστό.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο κορωνοϊός ίσως να μην φύγει ποτέ

Η πιθανότητα είναι μεγάλη.

Σε πολλούε ιούς δεν βρέθηκε ποτέ το εμβόλιο.

Δεν ξέρω τι εννοείς στην δεύτερη πρόταση, αλλά αυτό που είπε ο δικός σας είναι σωστό.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο κορωνοϊός ίσως να μην φύγει ποτέ

Η πιθανότητα είναι μεγάλη.

Σε πολλούε ιούς δεν βρέθηκε ποτέ το εμβόλιο.

Δεν θελω να το σκεφτομαι αλλα δεν διατιθεμαι να ζησω ετσι. Σε ενα χρονοδιαγραμμα οπως μας δωθηκε, με καποιον συγκεκριμενο οριζοντα ΟΚ. Το εφαρμοσα και το εφαρμζω. Αλλα ετσι αοριστα, "συνηθειστε να ζειτε μαζι"... δεν. Και θα δημιουργηθουν πολλες κοινωνικες αναταραχες που δε βαζει το μυαλο μας ακομα.

Oπως σιγουρα το μαθατε πριν δυο μερες ηδη, η Ισπανια επιβαλει καραντινα 14 ημερων σε καθε ξενο που φτανει στο εδαφος της και το μετρο αρχιζει απο Παρασκευη.

Εαν το υπενθυμιζω ειναι γιατι η Ισπανια ειναι ενα απο τους κυριους τουριστικους προορισμους, και της οποιας η οικονομια στηριζεται σε μεγαλο βαθμο. Αυτο για να γινουν σκεψεις και συγκρισεις για την Ελλαδα που εχει ενα αρκετα παρομοιο προφιλ εκτος οτι του οτι ειναι περισσοτερο εξαρτομενη ακομα.

Απάντηση: Re: Ιοί

Δεν θελω να το σκεφτομαι αλλα δεν διατιθεμαι να ζησω ετσι. Σε ενα χρονοδιαγραμμα οπως μας δωθηκε, με καποιον συγκεκριμενο οριζοντα ΟΚ. Το εφαρμοσα και το εφαρμζω. Αλλα ετσι αοριστα, "συνηθειστε να ζειτε μαζι"... δεν. Και θα δημιουργηθουν πολλες κοινωνικες αναταραχες που δε βαζει το μυαλο μας ακομα.

Θα κάτσω σπίτι, θα αράξω σπίτι!

Oπως σιγουρα το μαθατε πριν δυο μερες ηδη, η Ισπανια επιβαλει καραντινα 14 ημερων σε καθε ξενο που φτανει στο εδαφος της και το μετρο αρχιζει απο Παρασκευη.

Εαν το υπενθυμιζω ειναι γιατι η Ισπανια ειναι ενα απο τους κυριους τουριστικους προορισμους, και της οποιας η οικονομια στηριζεται σε μεγαλο βαθμο. Αυτο για να γινουν σκεψεις και συγκρισεις για την Ελλαδα που εχει ενα αρκετα παρομοιο προφιλ εκτος οτι του οτι ειναι περισσοτερο εξαρτομενη ακομα.

Και πως θα γίνει αυτό; Πχ όταν πήγαινα κάποτε ταξίδια έξω πήγαινα για 4-5 μέρες.. Τώρα τι θα γίνει θα σε κρατάνε αναγκαστικά για 14 μέρες εκεί; Και ποιος θα πληρώνει τα έξοδα;
Και ο άλλο που έχει αποφασίσει να πάει πχ για 2 εβδομάδες διακοπές θα τις περάσει καραντίνα και θα φύγει;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Παιδιά, θυμίζω το νέο status του thread: Είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα, και όχι συζήτησης.

Δεν επιτρέπονται οι συζητήσεις, παρά μόνο η παράθεση ειδήσεων σχετικών με την πανδημία, συνοδευόμενων απαραιτήτως από τις πηγές τους.

Παρακαλώ σεβαστείτε το για να μην πιάνουμε πάλι τις σφουγγαρίστρες.

To θέμα είναι να μπορούμε να εκφράσουμε και τους προβληματισμούς μας για την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε.

Το να είναι στεγνά "ενημερωτικό" το νήμα με αναδημοσιεύσεις και μόνο άρθρων, σε εμένα τουλάχιστον δεν λέει.

Μπορώ και διαβάζω τις ειδήσεις μόνος μου σε ειδησιογραφικά *sites.

Αν ισχύει τέτοιος περιορισμός παρακαλώ να το επιβεβαιώσετε ώστε τουλάχιστον εγώ να μην συμμετάσχω πλέον. :p

To ιδιο και γω...αν ηταν για απλη ενημερωση θα ακουγα απλα τον Τσιοδρα η τον γιατρο μου.

Ε ναι βρε παιδιά, το να ψαρεύουμε την κάθε είδηση από το net δεν μας κάνει ειδικούς ούτε προσθέτει κάτι ουσιώδης. Φιλικά μιλάμε πάντα

Συμφωνω, αν ειναι απλα για παραθεση λινκς κ τιτλων ισως ειναι καλυτερα να κλεισει.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Στο ερώτημα, τι θα γίνει με τον νεο ιο, θα ήθελα να παραθέσω αποτελέσματα μιας ενδιαφέρουσας δουλειας.

https://asunow.asu.edu/20200505-asu-scientific-team-finds-new-unique-mutation-coronavirus-study
the original: https://jvi.asm.org/content/early/2020/04/30/JVI.00711-20

Αυτοί έκαναν πλήρη αλληλουχιση του RNA του ιου, από 380 ασθενείς. Κατέληξαν σε διάφορα συμπεράσματα,
το πλεον ενδιαφερον ήταν πως μαζί με τις μικρο-μεταλλάξεις που παρατηρούνται, βρέθηκε ένας που του έλειπαν 81 ολοκληρες βάσεις.
Πολύ πράγμα δηλαδή (για ιο).
Το αισιόδοξο στοιχείο είναι πως μια παρόμοια μετάλλαξη συνέβει στον SARS 1 το 2003, που τον εξασθένησε και τελικά
έγινε λιγότερο επικίνδυνος.
Αναμένουμε κάτι ανάλογο με τον SARS2? Ας το ελπίσουμε αλλά, ας μου επιτραπεί να κάνω ενα σχόλιο: θα έπρεπε να γίνει πλήρης αλληλουχιση RNA απο ιους προερχόμενων απο πολύ μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Έχουμε κοντα στα 4 εκατομ. μολυσμένων σε όλο τον κόσμο

To θέμα είναι να μπορούμε να εκφράσουμε και τους προβληματισμούς μας για την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε.

Το να είναι στεγνά "ενημερωτικό" το νήμα με αναδημοσιεύσεις και μόνο άρθρων, σε εμένα τουλάχιστον δεν λέει.

Αν ισχύει τέτοιος περιορισμός παρακαλώ να το επιβεβαιώσετε ώστε τουλάχιστον εγώ να μην συμμετάσχω πλέον. :p

To ιδιο και γω...αν ηταν για απλη ενημερωση θα ακουγα απλα τον Τσιοδρα η τον γιατρο μου.

Ε ναι βρε παιδιά, το να ψαρεύουμε την κάθε είδηση από το net δεν μας κάνει ειδικούς ούτε προσθέτει κάτι ουσιώδης. Φιλικά μιλάμε πάντα

Συμφωνω, αν ειναι απλα για παραθεση λινκς κ τιτλων ισως ειναι καλυτερα να κλεισει.

Παίδες, το αν συμφωνείτε ή όχι είναι αναφαίρετη επιλογή σας μεν, δεν θα αλλάξει μια ειλημμένη απόφαση δε. Ο μοναδικός τρόπος να κρατηθεί ζωντανό/ανοιχτό ένα θρεντ που είχε φτάσει στο σημείο να κλειδώνεται κάθε μέρα, είναι να μην ξαναφτάσει στο σημείο να κλειδώνεται κάθε μέρα, και να αποτελεί απλά πηγή ενημέρωσης.

Για τις συζητήσεις (εντός των ορίων του κανονισμού πάντα) υπάρχει το θρεντ του chat, που φτιάχτηκε κιόλας μ'αυτόν το σκοπό.

Τη συζήτηση τη λήγουμε εδώ, οτιδήποτε παραπάνω θέλετε με πμ ευχαρίστως.

Ιάσωνα, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ποτέ δεν ζήτησα να αλλάξετε την απόφασή σας.
Ούτε καν έθεσα θέμα ο περιορισμός αυτός (και τα αντίστοιχα σβησίματα) είναι εντελώς έξω από τον κανονισμό.
Για παράδειγμα ότι σν κάποιοι παραφέρονται, απομακρύνονται. Δεν πέφτει καθολική απαγόρευση.
Ούτε με αφορά, ούτε με νοιάζει.
Κάντε ότι νομίζετε.

Εγώ διευκρίνηση ζήτησα και την πήρα. :a0210:

Over and out.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα αναδυθούν το τριήμερο 21-23 Μαΐου, θεωρούνται τα κρισιμότερα ο τελευταίο διάστημα, καθώς από αυτά θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις στο μέτωπο του κορονοϊού. Η πολιτική ηγεσία αναμένεται να ζυγίσει τις μετρήσεις νέων κρουσμάτων και ειδικά εκείνα τα οποία δε συνδέονται άμεσα με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα αλλά και την κατάσταση στα νοσοκομεία. Πάντως σημαντική παρακαταθήκη των αυστηρών μέτρων αποτελεί η εκτίμηση ότι από τον ιό έχει νοσήσει λιγότερο από το 0,5% του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εν λόγω τριήμερο θα φανεί ουσιαστικά η πρώτη πιο ξεκάθαρη εικόνα για την επιδημιολογική πορεία του νέου κορονοϊού στη χώρα, μετά την έναρξη της σταδιακής άρσης των μέτρων και του lockdown που ξεκίνησε την 4η Μαϊού. Ήταν η ημέρα όπου εφαρμόστηκε μετά από 6 εβδομάδες η απελευθέρωση των μετακινήσεων εντός του ίδιου νομού.

https://www.news247.gr/koinonia/kor...desk&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=pos5

Απάντηση: Re: Ιοί

Συμφωνώ 100%

Με τα χθεσινά στοιχεία του ECDC, η κατάσταση ήταν η εξής.
Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία εξακολουθούν και μετράνε καθημερινά πάνω από 200 νεκρούς.
Το IHME μείωσε στο μισό την πρόβλεψη των συνολικών νεκρών στη Σουηδία. Από 10.000+ στους 5760. Μακάρι.

Πολυ αισιοδοξη τη βλεπω.
Δυσκολα θα φτασουν χειμωνα οι 5 πρωτοι των ευρωπαιων με κατω απο 1000 στο εκατομμυριο. Ηδη οι Βελγοι δυστυχως το κοντευουν το νουμερο.

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

773/1 εκ.
361 οι Σουηδοί. Χθες 117 θανατοι, δλδ καθε μερα παιρνουν και 12/εκατομμυριο;

Status
Not open for further replies.