Ιοί

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ιοί

Και δεν κρυβομαι πισω απο ανωδυνες συμβουλες "Ψυχραιμια χρειαζεται".

Μανο δεν ασχολεισαι και με κατι αλλο εκτος του ιου λεω εγω ?

Αστο ρε παιδι μου σε χαλαει χωρις λογο πραγματικα. Λεγε λεγε συνεχεια πετας και κατι κορωνες που δεν νομιζω οτι τις εννοεις τελικα.

Πραγματικά όμως. Αν θέλει κάποιος να πανικοβληθεί ας το κάνει, αλλά δε χρειάζεται να μας ενοχλούν οι γύρω που είναι πιο ψύχραιμοι. Οδηγίες υπάρχουν, όποιος θέλει να κάνει το ελάχιστο που μπορεί για να εξομαλυνθεί η κατάσταση, το κάνει. Όποιος θεωρεί εαυτόν πιο έξυπνο από τις Αρχές, ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει, μη ζητάει τα ρέστα όμως απ'τους άλλους.

Έχεις βρεθεί ποτέ στο καρναβάλι της Πάτρας?

Μόνο οι καρναβαλιστές είναι 40.000.

Ξέρεις πόσοι παρακολουθούν ο ένας πάνω στον άλλο?

Κάνεις αυτή τη σύγκριση?

Τι στην ευχή θέλεις να πεις? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

Χώρια το άλλο το αυτονόητο, τι θα κάνουν αυτοί οι 40 χιλιάδες αμέσως μετά; Θα συγκεντρωθούν ο ένας πάνω στον άλλον στα πόσα, 30-40 σουβλατζίδικα πέριξ. Κάνε τη διαίρεση και ανατρίχιασε.

Να μη βάλουμε στην εξίσωση και το ότι με τις διάφορες ξεκωλοστολές στο ψοφόκρυο οι μισοί θα αρχίζουν τα γκουχου γκούχου επί τόπου. :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Ιοί

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θες να πεις Μανο.

Έγραψε ο άνθρωπος για τους καρναβαλιστές που ομολογουμένως και με επιστημονική βούλα πλέον είναι ηλίθια γαϊδούρια.

Και τον ρωτάς και του κάνεις διάλεξη για τις καφετέριες?

Έχει σχέση το ένα με το άλλο?

Ένας χώρος που είναι 20 άντε 30 άτομα το πολύ με το καρναβάλι της Πάτρας?

Έχεις βρεθεί ποτέ στο καρναβάλι της Πάτρας?

Μόνο οι καρναβαλιστές είναι 40.000.

Ξέρεις πόσοι παρακολουθούν ο ένας πάνω στον άλλο?

Κάνεις αυτή τη σύγκριση?

Τι στην ευχή θέλεις να πεις? Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

Tι 10, τι 1000, τι 40.000 ?

Απο την στιγμη που πας σε χωρο, ΕΚΤΟΣ σπιτιου σου, που μπορεις και να μεταδωσεις η κολλησεις τον ιο
"σκοτωνεις" κοσμο .... εμμεσως πλην σαφως ! Θα γεμισουν καποιες κλινες που, υπο κανονικες συνθηκες,
θα ηταν για ΜΕΘ ?

ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΚΟΣΜΟ !

Με το ιδιο σκεπτικο που σκοτωνεις κοσμο, οταν για μια φυαλη ρεζους θετικο, απο αιμοδοσια που παρελειψες,
καποιο παιδι απο τροχαιο αφηνει την τελευταια του πνοη στην εντατικη.

Χρηστο, εκατσες ποτε να σκεφτεις ΠΟΣΟ κοσμο εχεις "σκοτωσει" εμμεσα ?
Οποτε κατω απο αυτο το πρισμα, το να "ενεργουμε ψυχραιμα και συνετα" ειναι κενο γραμμα.
Ο ιος μπηκε στον οργανισμο μας (ειτε ειμαστε συμπτωματικοι η δεν ειμαστε) πριν αναφερθει το πρωτο
κρουσμα στην Θεσσαλονικη. Τολμω να πω πριν καν αναφερθει το πρωτο κρουσμα στην Ιταλια.

Τι να ενεργησουμε λοιπον ? Να παμε πισω τον χρονο ? ....

Φίλε Μάνο , Γιώργος το όνομα μου (το ΚΟURNIAS φόρος τιμής στον παππού μου που τον έχασα το 2009 που έκανα εγγραφή στο φόρουμ) δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις ενοχές που πήγες σε καφετέρια, σκέψου ότι εγώ αύριο θα εξετάζω ασθενείς με εμπύρετο πιθανούς φορείς κορονοιού και εκτός από τη μάνα μου έχω γυναίκα και δύο μικρά παιδιά, επίσης δεν αγόρασα τρόφιμα για τρεις εβδομάδες ούτε για μένα ούτε για την μάνα μου ελπίζω δεν θα χρειαστεί (δεν έχω τρόπο να το τεκμηριώσω) αλλά έκανα μια κουβέντα μαζί της να αποφύγει για λίγο καιρό τον εκκλησιασμό, τα σουπερμάρκετ, τις τράπεζες, τα ΜΜΜ κτλ (όλα τα δέχτηκε εκτός από το πρώτο)

Τώρα προσωπικά ίσως φταίει και η ηλικία μου πλησιάζω τα 50 μπορώ να ζήσω 2-3 μήνες χωρίς καφετέριες, γήπεδο (είμαι ΠΑΟΚτζης και μένω Πάτρα) σινεμά (γι´αυτό άκουσα τους ειδικούς εδώ και πήρα τον BENQ W1070 προ 5ετίας αλλά ΔΕΝ τους άκουσα και πήρα QLED ΤV και κλαίω τα λεφτά μου, αλλά είπαμε όχι στρες) γενικά αν μπορώ να αποφύγω τον συγχρωτισμό θα το κάνω, σήμερα για παράδειγμα πήγα στην εξοχή να πετάξω χαρταετό με την οικογένεια μου ευχήθηκα σε όλους καλή σαρακοστή αλλά απέφυγα τις αγκαλιές και τα φιλιά.

Και μεταφέρω σημερινή ανάρτηση από ιατρικό φόρουμ

…Η εκτίμηση του γνωστού ερευνητή (με μεγάλη συμβολή στην κατανόηση της παθοφυσιολογίας του ιού HIV) Anthony Fauci για τη θνητότητα από τον Covid-19. Δημοσιεύθηκε προχθές στο κορυφαίο περιοδικό NEJM. Η θνητότητα ίσως είναι αρκετά μικρότερη του 1%. Θα είναι όμως πολύ μικρότερη του 1% μόνο αν οι πολίτες συμπεριφερθούν σωστά και τα συστήματα υγείας είναι επαρκώς προετοιμασμένα

Re: Απάντηση: Re: Ιοί

Tι 10, τι 1000, τι 40.000 ?

Απο την στιγμη που πας σε χωρο, ΕΚΤΟΣ σπιτιου σου, που μπορεις και να μεταδωσεις η κολλησεις τον ιο
"σκοτωνεις" κοσμο .... εμμεσως πλην σαφως ! Θα γεμισουν καποιες κλινες που, υπο κανονικες συνθηκες,
θα ηταν για ΜΕΘ ?

ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΚΟΣΜΟ !

Με το ιδιο σκεπτικο που σκοτωνεις κοσμο, οταν για μια φυαλη ρεζους θετικο, απο αιμοδοσια που παρελειψες,
καποιο παιδι απο τροχαιο αφηνει την τελευταια του πνοη στην εντατικη.

Χρηστο, εκατσες ποτε να σκεφτεις ΠΟΣΟ κοσμο εχεις "σκοτωσει" εμμεσα ?
Οποτε κατω απο αυτο το πρισμα, το να "ενεργουμε ψυχραιμα και συνετα" ειναι κενο γραμμα.
Ο ιος μπηκε στον οργανισμο μας (ειτε ειμαστε συμπτωματικοι η δεν ειμαστε) πριν αναφερθει το πρωτο
κρουσμα στην Θεσσαλονικη. Τολμω να πω πριν καν αναφερθει το πρωτο κρουσμα στην Ιταλια.

Τι να ενεργησουμε λοιπον ? Να παμε πισω τον χρονο ? ....

Άσε τα δραματικά. Επιτέλους! Κανέναν απολύτως δεν έχω σκοτώσει.

Έχεις ξεφύγει εντελώς.

Ειλικρινά, έχεις καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα με τον κορωνοϊό και τι προσπαθούν οι αρχές να προλάβουν?

Ναι ή όχι?

Φιλε Γιωργο

Βγηκες λοιπον να πεταξεις χαρταετο με την οικογενεια σου (και αν με ρωτoυσες, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ εκανες).
Εγω που δεν πεταξα χαρταετο (αρα δεν ημουν σε ανοιχτο χωρο για να μην μολυνω τοσο στενα τους υπολοιπους)
ουτε εγω νιωθω ενοχες. Ημουν στον Μακη τον περιπτερα, το πρωι, απο τον οποιο ... ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ της γειτονιας.

Τα εχω παρει στο κρανιο με οσους συστηνουν .... "αν δεν εχετε τι να κανετε μην βγαινετε απο το σπιτι".
Τι σοϊ συμβουλη, in god's name, ειναι αυτη ? Και ποτε θα βγουμε ? Σε μια βδομαδα ? Σε εναν μηνα ? Σε δυο ?
Εαν υπηρχε μια στο εκατομμυριο, ΒΓΑΙΝΩΝΤΑΣ καποια στιγμη στο αμεσο μελλον (ας πουμε δυο μηνες !!!!!)
να μην κολλησω τον ιο, θα το κανα. Αφου δεν δουλευω (ειναι το πλεον ευκολο πραγμα για μενα).

Ομως .... βγαινωντας μετα απο δυο μηνες .... μηπως ο ιος δεν θα χει εξαφανιστει και εγω θα βρισκομαι
σε ακομα μεταλυτερο κινδυνο απο καποια ισχυροτερη μεταλλαξη του ? Οποτε ? Τι καταφερα ?

Πρεπει να σταματησουν οι δραματουργιες και οι γενικοποιησεις και οι αχταρμαδες.
Δεν ειναι καθε θεμα για να κανουμε πνευμα αντιθεσης και pay attention (ευγενικα).

Ο συμφορουμιτης KOYRNIAS ειπε το αυτονοητο σε μια φραση και αρκουμεθα σε αυτο.
"Θα είναι όμως πολύ μικρότερη του 1% μόνο αν οι πολίτες συμπεριφερθούν σωστά και τα συστήματα υγείας είναι επαρκώς προετοιμασμένα…"
Ολα τα αλλα ειναι ανεμολογιες και την στιγμη αυτην δεν προσφερουν κανενα καλο.
Kαι να λεμε και ενα ευχαριστω σε καποιον που μοιραζεται γνωσεις μαζι μας.

Πρεπει να σταματησουν οι δραματουργιες και οι γενικοποιησεις και οι αχταρμαδες.
Δεν ειναι καθε θεμα για να κανουμε πνευμα αντιθεσης και pay attention (ευγενικα).

Ο συμφορουμιτης KOYRNIAS ειπε το αυτονοητο σε μια φραση και αρκουμεθα σε αυτο.
"Θα είναι όμως πολύ μικρότερη του 1% μόνο αν οι πολίτες συμπεριφερθούν σωστά και τα συστήματα υγείας είναι επαρκώς προετοιμασμένα…"
Ολα τα αλλα ειναι ανεμολογιες και την στιγμη αυτην δεν προσφερουν κανενα καλο.
Kαι να λεμε και ενα ευχαριστω σε καποιον που μοιραζεται γνωσεις μαζι μας.

Αυτό μου ακούγεται σαν τρομολαγνεία.

Τι πρέπει να κάνω για να συμπεριφερθώ σωστά δηλαδή?

Re: Απάντηση: Ιοί

Φιλε Γιωργο

Βγηκες λοιπον να πεταξεις χαρταετο (και αν με ρωτoυσες, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ εκανες).
Εγω που δεν πεταξα χαρταετο (αρα δεν ημουν σε ανοιχτο χωρο να μην μολυνω τοσο στενα τους υπολοιπους)
ουτε εγω νιωθω ενοχες. Ημουν στον Μακη τον περιπτερα, το πρωι, απο τον οποιο ... ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ της γειτονιας.

Αλλα τα εχω παρει στο κρανιο με οσους συστηνουν .... "αν δεν εχετε τι να κανετε μην βγαινετα απο το σπιτι".
Εαν υπηρχε μια στο εκατομμυριο, ΒΓΑΙΝΩΝΤΑΣ καποια στιγμη στο αμεσο μελλον (ας πουμε δυο μηνες !!!!!)
να μην κολλησω θα το κανα.

Ομως .... βγαινωντας μετα απο δυο μηνες .... μηπως ο ιος δεν θα χει εξαφανιστει και εγω θα βρισκομαι
σε ακομα μεταλυτερο κινδυνο απο καποια ισχυροτερη μεταλλαξη του ? Οποτε ? Τι καταφερα
?

Ε λοπόν δεν έχεις καταλάβει γρι.

Απολύτως τίποτε.

Το πρόβλημα Μανό δεν είναι να κολλήσεις εσύ, εγώ, η μάνα σου, ο πατέρας μου, ή οποιοσδήποτε άλλος τον ιό.
ΔΕΝ Είναι Αυτό ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Τα δεδομένα είναι ότι ο ιός:
1) είναι πολύ μεταδοτικός
2) το 20% θα αντιμετωπίσει πρόβλημα

Ακόμη και αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Μπορεί να γίνουν πρόβλημα όμως αν φερθούμε ανόητα σαν τους καρναβαλιστές.

Πόσα άδεια κρεβάτια υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία που δεν έχει γίνει σοβαρή διασπορά του ιού?

Θα σε στενοχωρήσω αν σου πω ότι υπάρχουν από ελάχιστα έως κανένα (στις ΜΕΘ).

Αυτή τη στιγμή τραυματίες από τροχαία ταλαιπωρούνται μέχρι να βροιυν δωμάτιο σε ΜΕΘ.

Αν δεν φερθούμε υπεύθυνα και γίνει ΑΠΟΤΟΜΗ και ΜΑΖΙΚΗ αύξηση της διασπορά του ιού, το 20% των κρουσμάτων θα χρειαστούν νοσοκομείο
Θα μπούνε σε ράντζα, στο πάτωμα, στον κήπο.

Και τότε Εσύ και οποιοσδήποτε άλλος, αν πέσει και σπάσει το πόδι του, καλή του τύχη να μπορέσει να εξυπηρετηθεί μετά από καμιά εβδομάδα.

Και τότε θα σκούζεις μαζί με τους καρναβαλιστές.

Κατάλαβες τώρα?

νομίζω δεν είναι τυχαίο πάντως που στην Κινα έχει σταματήσει ο αριθμός των περιπτώσεων στις 80000 εδώ και αρκετές μέρες.
Συμπεριφορά με βούρδουλα μεν, αλλά ....

Αυτό μου ακούγεται σαν τρομολαγνεία.

Τι πρέπει να κάνω για να συμπεριφερθώ σωστά δηλαδή?

Υπαρχουν οδηγιες Δημητρη επισημες. Προφανως στο σμαρτφοουν σου οπως σε ολη την Ευρωπη. Οσον αφορα την ατομικη συμπεριφορα.
Αλλα δεν θα βαλουν ενα δερβεναγα πανω στον καθενα.

Υπαρχουν και αποφασεις ανα κατασταση και περιπτωση.
Παραδειγμα να μην πας στο καρναβαλι.
Η σε οποιοδηποτε αλλο σημειο καποιοι αρμοδιοι αποφασισουν οτι δεν πρεπει να πας.

Τρομολαγνεια η οχι απο εμας εξαρταται η εξαπλωση σε ενα μερος της σημαντικο.

νομίζω δεν είναι τυχαίο πάντως που στην Κινα έχει σταματήσει ο αριθμός των περιπτώσεων στις 80000 εδώ και αρκετές μέρες.
Συμπεριφορά με βούρδουλα μεν, αλλά ....

Ε ναι!

Κάνουμε σαν να είναι χαζοί οι κινέζοι!

Ε δεν είναι.

Εδώ τι θα κάνουμε με το κάθε σούργελο καρναβαλιστή που δεν καταλαβαίνει ούτε από κράτος, ούτε από αστυνομία, ούτε από τίποτε.

Ότι και να γίνει, σίγουρα θα μας αξίζει.

δεν ξέρω αν είναι τυχη που μέχρι σήμερα από τον έναν που πήγαμε στους 4 και από τους 4 στους 7 ή αποτελεσματική ιχνηλάτηση.
Αν είναι το δεύτερο πάμε πολύ καλά.
Αλλά δε λέω μεγάλα λόγια.
Από την άλλη δεν θα ήθελα πχ με τίποτα να ακούσω ότι υπάρχει ξαφνικά ένα ή περισσότερα κρούσματα από κόσμο που πήγε στο καρναβάλι.

Παιδιά ξέρετε πόσες συναυλίες γίνονται κάθε βδομάδα σε μπαράκια ή πως διασκεδάζουν οι νέοι στους χώρους αυτούς? Μπορεί τα καρναβάλια να ακυρώθηκαν όμως ο κόσμος διασκεδάζει σε κλειστούς χώρους όπου δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθούν βασικοί όροι υγιεινης.
Στην Ελλάδα ειμαστε και δυστυχώς στο θέμα της διασκέδασης κρατάμε τα πρωτεία. Αν επισκεφτείς άλλες χώρες στις 11.00 έχουν ήδη κοιμηθεί τρίωρο. Εδώ οι περισσότεροι τέτοια ώρα βγαίνουν. Πολλοι φοβάμαι ότι οι χώροι αυτοί θα είναι ο Νο1 κίνδυνος εξάπλωσης του ιού αν όντως είναι τόσο μεταδοτικός.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Ε λοπόν δεν έχεις καταλάβει γρι.

Απολύτως τίποτε.

Το πρόβλημα Μανό δεν είναι να κολλήσεις εσύ, εγώ, η μάνα σου, ο πατέρας μου, ή οποιοσδήποτε άλλος τον ιό.
ΔΕΝ Είναι Αυτό ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Τα δεδομένα είναι ότι ο ιός:
1) είναι πολύ μεταδοτικός
2) το 20% θα αντιμετωπίσει πρόβλημα

Ακόμη και αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Μπορεί να γίνουν πρόβλημα όμως αν φερθούμε ανόητα σαν τους καρναβαλιστές.

Πόσα άδεια κρεβάτια υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία που δεν έχει γίνει σοβαρή διασπορά του ιού?

Θα σε στενοχωρήσω αν σου πω ότι υπάρχουν από ελάχιστα έως κανένα (στις ΜΕΘ).

Αυτή τη στιγμή τραυματίες από τροχαία ταλαιπωρούνται μέχρι να βροιυν δωμάτιο σε ΜΕΘ.

Αν δεν φερθούμε υπεύθυνα και γίνει ΑΠΟΤΟΜΗ και ΜΑΖΙΚΗ αύξηση της διασπορά του ιού, το 20% των κρουσμάτων θα χρειαστούν νοσοκομείο
Θα μπούνε σε ράντζα, στο πάτωμα, στον κήπο.

Και τότε Εσύ και οποιοσδήποτε άλλος, αν πέσει και σπάσει το πόδι του, καλή του τύχη να μπορέσει να εξυπηρετηθεί μετά από καμιά εβδομάδα.

Και τότε θα σκούζεις μαζί με τους καρναβαλιστές.

Κατάλαβες τώρα?

ΟΧΙ !

Και αν η μανα μου βγει εξω, μετα απο δυο μηνες (λεμε τωρα) και την χτυπησει ισχυροτερη μεταλλαξη του ιου,
τηρωντας κατα γραμμα το "καθιστε μεσα" .... την σκοτωσα εγω ο ιδιος συστηνωντας της την οδηγια του ιδιου
του Κικιλια ? Ο οποιος ειπε "οσοι βρισκονται σε ομαδες υψηλου κινδυνου, η ανω των 80, και δεν χρειαζεται
ας μην βγαινουν εκτος της οικιας τους".

Αυτη δεν ειναι η οδηγια ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

ΟΧΙ !

Και αν η μανα μου βγει εξω, μετα απο δυο μηνες (λεμε τωρα) και την χτυπησει ισχυροτερη μεταλλαξη του ιου,
τηρωντας κατα γραμμα το "καθιστε μεσα" .... την σκοτωσα εγω ο ιδιος συστηνωντας της την οδηγια του ιδιου
του Κικιλια ? Ο οποιος ειπε "οσοι βρισκονται σε ομαδες υψηλου κινδυνου, η ανω των 80, και δεν χρειαζεται
ας μην βγαινουν εκτος της οικιας τους".

Αυτη δεν ειναι η οδηγια ?

ΟΚ δεν θέλεις να καταλάβεις.

Κάνε ότι νομίσεις σωστό.

ΥΓ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει τέτοια οδηγία.

Παιδιά ξέρετε πόσες συναυλίες γίνονται κάθε βδομάδα σε μπαράκια ή πως διασκεδάζουν οι νέοι στους χώρους αυτούς? Μπορεί τα καρναβάλια να ακυρώθηκαν όμως ο κόσμος διασκεδάζει σε κλειστούς χώρους όπου δεν υπάρχει περίπτωση να τηρηθούν βασικοί όροι υγιεινης.

imho κακώς.
Θεωρητικά το κινέζικο μοντέλο είναι το πιο αποτελεσματικό και φαίνεται να το υιοθετούν (αργά - όπως αργά και οι κινέζοι) και οι Ιταλοί.
Κάθεσαι μέσα, δεν έρχεσαι σε επαφή με κανέναν.
Αν το κάνουν όλοι τυπικά θα περιοριστεί στους φορείς που θεωρητικά επίσης θα ειδοποιήσουν για την "μεταφορά" τους.
Ούτε είναι τυχαίο που στήσανε νοσοκομεία.

Εγώ προσωπικά έχω περιορίσει τις εξόδους, στο δυνατό, έναν καφέ την εβδομάδα με φίλους.
Αλλωστε δεν ήμουν του έξω, δεν μου λείπει κάτι.
Δεν τρώω από έξω και φροντίζω για απολύμανση στο σπίτι και στο αυτοκίνητο, αν χρειαστεί σε κάποια έξοδο να έρθω σε επαφή με κάτι ξένο, που είναι αναπόφευκτο.
Πχ δεν παίρνω πια καφέ στο αυτοκίνητο. Δεν μαγειρεύω ή δεν τρώω αν δεν έχω πλύνει χέρια. κλπ κλπ.

Αλλο παράδειγμα, στα νοσοκομεία έχουν περιορίσει τα επισκεπτήρια.
Στο γηροκομείο που πηγαίνω ήδη κόψανε το απογευματινό επισκεπτήριο και το πρωινό από 3 ώρες περιορίστηκε στη μία. Φανταστείτε σε ένα γηροκομείο με 50 φιλοξενούμενους στα 80φεύγα να νοσήσει ένας...

Γιάννενα χτες το αδιαχώρητο στα μαγαζιά το βράδυ. Πρέβεζα σήμερα το χάος σε ταβέρνες. Και φυσικά αύριο τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα ανοιχτά.
Μην είμαστε υποκριτές παιδιά. Είπε η κυβέρνηση όχι στα καρναβάλια και έκανε το καθήκον της.... Ημίμετρα.
Αν θέλαμε να σταματήσει η μετάδοση πρέπει κλείσιμο των σχολείων μέχρι τον Απρίλιο και βλέπουμε.

Status
Not open for further replies.