Στέλιο μου, εννοείται, δεν ζητώ να απαντήσεις. Ούτε σύ, ούτε κανένας άλλος. Κανένας από μας δεν είναι σε θέση να απαντήσει. Αλλά συμφωνείς, φαντάζομαι, ότι το ερώτημα είναι απολύτως δικαιολογημένο. Και πολύ σοβαρό.
Διότι το αναμενόμενο είναι, ασθενείς των οποίων η κατάσταση επιδεινώνεται, να οδηγούνται στις ΜΕΘ. Και
να καταλήγουν εκεί, αν η μοίρα τους προορίζει να καταλήξουν.
Αν αυτό δεν συμβαίνει, προκύπτει ερώτημα.
Το οποίο μεγεθύνεται περισσότερο λαμβάνοντας υπ' οψη και τη δική σου παρατήρηση ότι τούτο ισχύει και για τις περιόδους που υπήρχαν (?) περισσότερες ΜΕΘ ελεύθερες και περισσότεροι (?) γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό διαθέσιμο.
(Βάζω ερωτηματικά σε παρενθέσεις, επειδή θεωρώ, ότι όλα είναι θέματα προς διερεύνηση).
Χωρίς στοιχεία και περισσότερες πληροφορίες, δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε.
Αλλά προκύπτει ένα ακόμα ερώτημα προς διερεύνηση:
Που συμβαίνουν οι εκτός ΜΕΘ θάνατοι νοσηλευομένων; Δηλαδή, ποιά είναι η γεωγραφική τους κατανομή; Αν συμβαίνουν π.χ. σε επαρχιακά νοσοκομεία με ελάχιστες διαθέσιμες ΜΕΘ και πολύ λίγο εξειδικευμένο προσωπικό, θα μπορούσε αυτό να είναι μία εξήγηση. Αλλά χωρίς πραγματικές πληροφορίες, μόνο ατεκμηρίωτες υποθέσεις κάνουμε.
Πάντως και πάλι, για αλλη μία φορά, συγχαρητήρια και ένα μεγάλο "Ευχαριστώ!" για την εξαιρετική δουλειά και την πληροφόρηση που μας προσφέρεις!