Ιοί

Status
Not open for further replies.

Αν υπολογίσουμε τα τεστ που έγιναν το ποσοστό θετικοτητας ειναι αρκετά υψηλό αγγίζει σχεδον το 7%
Μειώθηκαν ευτυχώς οι διασωληνωμένοι στα 783
Σήμερα είχαμε πάλι 32 βαθμούς στην Αθήνα ...
Ο Καιρός βοηθάει τουλάχιστον

Μετα απο 28 ημερες η φουλ προστασια του μονοδοσικου J&J.

Επομενως αν λαβουμε υποψιν και την τελευταια αναφορα των υπευθυνων της Pfizer οτι η φουλ προστασια απο την δευτερη δοση επιτυγχανεται μια εβδομαδα μετα, πανω κατω στον μηνα (λαμβανοντας υποψιν το 20μερο που μεσολαβει αναμεσα στις δυο δοσεις) τελικα αποκτας τα φουλ αντισωματα και απο τα δυο σκευασματα.

xartis_krousmata.jpg

2.093 τα κρούσματα - 96 οι θάνατοι, στους 765 οι διασωληνωμένοι

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικία και στις δόσεις που αναμένουμε από τις εταιρείες εντός του Μαΐου, ώστε να συνεχιστεί ο υψηλός ρυθμός εμβολιασμού στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

«Τώρα, σήμερα, βρισκόμαστε περίπου στις 90.000 εμβολιασμούς και θα ξεπεράσουμε τους 100.000 σε ένα 24ωρο. Ξεπεράσαμε ήδη το ένα εκατ. εμβολιασμούς με δύο δόσεις, το οποίο αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού. Να σημειώσουμε ότι το ποσοστό αυτό είναι επί του συνολικού πληθυσμού, ενώ προς το παρόν εμβολιάζονται μόνο ενήλικες.

Όσον αφορά τις παραλαβές των εμβολίων για τον μήνα Μάιο, αναμένουμε:

-2.150.000 δόσεις από την Pfizer
-350.000 δόσεις από τη Moderna
-220.000 δόσεις από την Johnson & Johnson και...
-150.000 δόσεις από την AstraZeneca, ενώ αναμένουμε επιβεβαίωση για τις υπόλοιπες δόσεις, έως τις 350.000 που έχει δεσμευτεί για την Ελλάδα η εταιρεία.

Στα τέλη Μαΐου θα έχουμε φτάσει τους 5,4 εκατ. εμβολιασμούς, με τους 3.520.000 με μία δόση και τους 1,9 εκατ. και με τις δυο δόσεις, που αντιστοιχεί στο 18% του πληθυσμού.

Τον Μάιο θα έχουμε αναπτύξει 1.500 κέντρα, ενώ θα ανοίξουν και άλλα κέντρα από το δημόσιο, αλλά και ιδιωτικούς φορείς. Από σήμερα έχει ανοίξει φόρμουλα στο emvolio.gov.gr για όσους ιδιωτικούς φορείς θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ελευθερία. Έχει περάσει νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται η συγκεκριμένη αμοιβή ανά εμβολιασμό και οι όροι συνεργασίας.

Όσον αφορά στα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικία:

- στους 30-39 έχουν κλείσει 354.000 ραντεβού, που αντιστοιχούν σε 177.000 πολίτες, ενώ 65.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί
-στους 40-44 έχουν κλείσει 235.000 ραντεβού, που αντιστοιχούν σε 117.000 πολίτες, ενώ 31.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί
-στους 45-49 έχουν κλείσει 250.000 ραντεβού,, ενώ 3.112 έχουν ήδη εμβολιαστεί».

Στη «φαρέτρα» και το Novavax από Σεπτέμβριο

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της Novavax, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε:

«Το Novavax βρίσκεται στο τελικό στάδιο ελέγχου και έχουμε δηλώσει συμμετοχή. Αναμένεται να πάρει έγκριση στα τέλη καλοκαιριού, ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι εδώ».

στο 6.1% η θετικότητα με βάση τα σημερινά τεστ

ποια εμβολια ειναι με mrna ?

ειναι λογικο να εχεις παρενεργιες (πυρετο, κλπ) με mrna εμβολια?
Νομιζα οτι αυτο ισχυει μονο για τα υπολοιπα εμβολια που στην ουσια σου χορηγουν τον ιο απενεργοποιημενο....
Κανένα εμβόλιο μέχρι στιγμής δε σου χορηγεί τον ιό απενεργοποιημένο. Όλα εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό ενάντια στην πρωτεΐνη S (ακίδα) του ιού. Τα mRNA χρησιμοποιούν ένα στρώμα λιπιδίων για την προστασία του γενετικού υλικού ενώ τα υπόλοιπα μεταλλαγμένο αδενοϊό για χιμπατζήδες ως φορέα, αντικαθιστώντας ένα τμήμα του γενετικού υλικού του με αυτό της πρωτεΐνης S. Στην ουσία το ανοσοποιητικό δημιουργεί άμυνα και στον αδενενοϊό και στην πρωτεΐνη S και είναι λίγο λιγότερο αποδοτικό από τα mRNA.

Ολοκλήρωσα τους εμβολιασμούς μου με Pfizer κ έχω και το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε καμία από τις δόσεις δεν είχα τπτ παραπάνω από έναν ελαφρύ πόνο στο σημείο της ένεσης για μια μέρα...

76.000 τεστ σημερα και 3421 κρουσματα με την θετικότητα στο 4,5%

Σήμερα το πρωΐ εμβολιαστήκαμε, 1η δόση, στο κέντρο εμβολιασμού Ελληνικού, ταυτόχρονα όλη η οικογένεια, 4 άτομα, με Pfeizer.
Μέχρι στιγμής όλα καλά, ουδεμία ενόχληση για κανένα μας.
2η δόση, στις 27/5, 21 μέρες αργότερα, ακριβώς.

ωχ ωχωχ.....

Σημερα παντως η παγκοσμια επικαιροτητα επισκιαστηκε απο την θετικη προς την καταργηση πατεντων αποψη του Μπαιντεν.

Ακολουθησαν ολοι απο οσο ακουσα Πουτιν κλπ........κανεις πολιτικος δεν νομιζω οτι θα αντιταχτει ισως ειναι και ο μονος τροπος να ξεπερναει καθε χωρη και ηπειρος γρηγορα το προβλημα παραγοντας η ιδια οποιο εμβολιο χρειαζεται.

Πολυ θετικο ως σκεψη να δουμε αν θα εφαρμοστει και κυριως ποτε.....

Καλησπέρα παιδιά και ελπίζω κάποιοι που έχουν εμπειρία να με βοηθήσουν. Για να μην σας κουράζω λέω μόνο τα βασικά. Κόλλησε ο πατέρας μου Κορονοϊό από τον γαμπρό μου (δεν το γνώριζε) το Πάσχα και έχει 2 μέρες δέκατα, πονόλαιμο και πόνο στην πλάτη. Ελεγχόμενη κατάσταση δηλαδή. Εγώ ακόμα δεν έχω κάτι απλά προσέχω λίγες μέρες ακόμα. Έχει όμως εμβολιαστεί πριν δύο μήνες με την 1η δόση Astra... Τον βοηθάει αυτό; Θα συνεχίσει έτσι ήπια; 62 χρονών είναι. Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα παιδιά και ελπίζω κάποιοι που έχουν εμπειρία να με βοηθήσουν. Για να μην σας κουράζω λέω μόνο τα βασικά. Κόλλησε ο πατέρας μου Κορονοϊό από τον γαμπρό μου (δεν το γνώριζε) το Πάσχα και έχει 2 μέρες δέκατα, πονόλαιμο και πόνο στην πλάτη. Ελεγχόμενη κατάσταση δηλαδή. Εγώ ακόμα δεν έχω κάτι απλά προσέχω λίγες μέρες ακόμα. Έχει όμως εμβολιαστεί πριν δύο μήνες με την 1η δόση Astra... Τον βοηθάει αυτό; Θα συνεχίσει έτσι ήπια; 62 χρονών είναι. Σας ευχαριστώ πολύ.

Περαστικά. Εδώ μέσα θα ακούσεις μόνο προσωπικά γιατροσόφια από κατά 99.9% μη ιατρούς. Θα σου συνιστούσα να μιλήσετε με τον γιατρό σας γι'αυτό. Τα εμβόλια φυσικά και βοηθάνε στο σύνολο, όμως το κακό με τη στατιστική είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις σε ποια μεριά της καμπύλης βρίσκεσαι.

Γιατροί δεν είμαστε αλλά φαντάζομαι ότι ελέγχει με οξύμετρο το οξυγόνο του κάθε 4-6 ώρες.Αυτό άλλως τε θα κρίνει πόσο ήπια θα περάσει τη νόσο.Εννοώ ότ μπορεί να έχει μεν ήπια συμπτώματα,αλλά αν δει το οξυγόνο του να πέφτει σταδιακά 93,92,91...88,θα πρέπει να μπει νοσοκομείο.

• Like
Reactions: Panoramix
@Joker19
Επικοινωνία με γιατρό οπωσδήποτε. Και μάλιστα με γιατρό που να μπορεί να γνωρίζει το ιστορικό του. Πνευμονολόγο ή παθολόγο/γενικό γιατρό κατά προτίμηση. Να έχει εμπειρία Covid. Και να έχετε διαρκή και τακτική επικοινωνία.
Αναφορά στη φάρμακοεπαγρύπνηση.
Θα πρέπει να ψάξεις για τη διαδικασία.

Τον κορεσμό οξυγόνου καλά κάνετε και τον παρακολουθείτε. 92 και κάτω = συναγερμός και άμεση αναφορά στο γιατρό σας για τα περαιτέρω.
Δεν είμαι γιατρός. Οι συμβουλές αυτές προέρχονται από την προσωπική μου εμπειρία με νοσήματα του αναπνευστικού.

-Επίσης άμεση αναφορά στο γιατρό σας οποιασδήποτε εξέλιξης, οποιασδήποτε μεταβολής. Αυτός είναι, πρέπει να είναι, ο αρμόδιος για να την αξιολογήσει.

Last edited:
@Joker19
Επικοινωνία με γιατρό οπωσδήποτε. Και μάλιστα με γιατρό που να μπορεί να γνωρίζει το ιστορικό του. Πνευμονολόγο ή παθολόγο/γενικό γιατρό κατά προτίμηση. Να έχει εμπειρία Covid. Και να έχετε διαρκή και τακτική επικοινωνία.
Αναφορά στη φάρμακοεπαγρύπνηση.
Θα πρέπει να ψάξεις για τη διαδικασία.

Τον κορεσμό οξυγόνου καλά κάνετε και τον παρακολουθείτε. 92 και κάτω = συναγερμός και άμεση αναφορά στο γιατρό σας για τα περαιτέρω.
Δεν είμαι γιατρός. Οι συμβουλές αυτές προέρχονται από την προσωπική μου εμπειρία με νοσήματα του αναπνευστικού.

-Επίσης άμεση αναφορά στο γιατρό σας οποιασδήποτε εξέλιξης, οποιασδήποτε μεταβολής. Αυτός είναι, πρέπει να είναι, ο αρμόδιος για να την αξιολογήσει.
Παρέλειψα να αναφέρω: Ενημέρωση και αυστηρή τήρηση ενδοοικογενειακών πρωτοκόλλων προφύλαξης και προστασίας. Ο γιατρός σας πρέπει να σας βοηθήσει και σε αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά... Εννοείται έχει επικοινωνία με τον γιατρό του και του έχει γράψει φάρμακα και εισπνοές.. Σήμερα τα ξεκίνησε.... Το μετράει το οξυγόνο του, είναι καλά μέχρι τώρα. Το ότι έχει κάνει την 1η δόση του είπε ότι λογικά θα τον βοηθήσει πολύ να μην την περάσει βαριά. Έχει κανείς άλλος παρόμοια εμπειρία; Να νοσήσει μετά την 1η δόση εννοώ.... ή να έχει ακούσει κάτι.... Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου......

Status
Not open for further replies.