Ιοί

Status
Not open for further replies.
Περαστικά!

Είναι απίθανο το πόσους έχω δει σήμερα μόνο να γράφουν ότι μολύνθηκαν. Φοβάμαι πολύ για τη συνέχεια. Δε νομίζω οι εμβολιασμένοι να έχουν κάποιο ιδιαίτερο θέμα, φοβάμαι όμως για τους ανοσοκατασταλμένους.

Περαστικα Αντωνη.

πλεον συνεχεια μιλω με φιλους που εχουν τσιμπησει -προφανως Ομικρον-.

Ολοι εως τωρα ακομα και ατομα σε ομαδες υψηλου κινδυνου την περνουν χωρις πολλα πολλα.

Μακαρι τι να πω μιλαμε για τρομερη μεταδοτικοτητα, προφανως θα κολλησουμε ολοι ετσι οπως παει οτι και να κανουμε.

Στα σχολεια θα γινει αρμαγεδωνας.....εμενα που τα παιδια μου νοσησαν τον Ιουλιο και τα εμβολιασα με πρωτη δοση δεκεμβριο και την δευτερη του αηΓιαννιου με κοιταζαν καλα καλα λες και ειμουν εξωγηινος (τυπου πως το εκανα αυτο στα παιδια μου)

Update, μετα απο μια ημερα πονοκεφαλο και καταρροη, περασε και το γαργαλημα στον λαιμο οπως και τα υπολοιπα !!!

Παρηγγειλα τυλιχτα γιατι εχω μια λιγουρα !!!
😁

Δεν θέλω να φανταστώ τι έχει να γίνει όταν ανοίξουν τα σχολεία...
30.000 κρούσματα ημερησίως. Πες συνολικως 50.000 με τα αδηλα. Ουτε 11 εκ. δεν είμαστε. Με τέτοιο ρυθμό δεν μπορεί εκ των πραγματων να διαρκέσει πολυ. Ποσους θα αφήσει πισω ειναι το ερωτημα.

Update, μετα απο μια ημερα πονοκεφαλο και καταρροη, περασε και το γαργαλημα στον λαιμο οπως και τα υπολοιπα !!!

Παρηγγειλα τυλιχτα γιατι εχω μια λιγουρα !!!
Αυτό με τα συμπτώματα με έχει κάνει να αμφιβάλω κάθε μέρα με το παραμικρό.
Χτες είχα μια πολύ μικρή ενόχληση στον λαιμό και άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια.
Λες λέω;
Μα προσέχω όσο δεν πάει.
Μετά θυμήθηκα πως μου έκατσε να πιω ένα κρυο αναψυκτικό ( πως μου ήρθε χειμωνιάτικα) και σκέφτηκα μάλλον από εκει θα ναι.
Σήμερα όλα καλά , αλλά αυτό που φτερνιζομαστε και αναρωτιόμαστε για το αν κολλήσαμε, απο ένα σημείο και μετά είναι τρέλα και όχι τόσο για εμάς τους ίδιους αλλά γιατι σκεφτόμαστε και τα γεροντια.
Πότε βρεθήκαμε κτλ.

Κοιτα Αντρεα, επειδη με ξερω καλα.
Γενικως δεν αρωσταινω, το μονο θεμα που εχω ειναι ημικρανιες που πλεον εχουν αραιωσει αρκετα.
Οταν ομως με πιανει το γαργαλημα-ξυσιμο στο λαιμο ξερω οτι παω για συναχι.
Βαλε και τη ψιλοκαταρροή που ειχα μαζι με τον πονοκεφαλο και μερικα φταρνισματα απο προχθες ειπα σημερα το πρωι να παω κατευθειαν για pcr..
Και καλως την...

Γενικως αυτο με τα συμπτωματα παιζει αλλα φυσικα οχι το ιδιο για ολους

Ξύπνησα σήμερα με ρίγος και πυρετό. Και πρήξιμο στην κοιλιά.
Κανένα άλλο σύμπτωμα. Self test αρνητικό. Προχώρησα σε PCR.
Αύριο αναμένω αποτελέσματα.
Τρίπλα εμβολιασμένος. Εδώ και 4 εβδομάδες.
Για να δούμε τι θα γίνει. Ανήκω σε υπερευπαθή ομάδα. Υπάρχει και η σοβαρή πιθανότητα να είναι κάτι άλλο.

Προσέχω, όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν και κάτι παραπάνω.
Αλλά και πάλι κάτι μπορεί να ξεφύγει...

Για να δούμε τι θα γίνει. Ανήκω σε υπερευπαθή ομάδα. Υπάρχει και η σοβαρή πιθανότητα να είναι κάτι άλλο.

Εύχομαι κάθε καλό.

Δυστυχώς όσα μέτρα και να πάρουμε, τόσο μεταδοτικός που έγινε ο ιός, μπαίνει και η τύχη σαν παράγοντας.

Μακάρι να είναι false alarm.

Όπως και ο Χρήστος, ελπίζω να είναι ένα απλό κρυολόγημα.

30.000 κρούσματα ημερησίως. Πες συνολικως 50.000 με τα αδηλα.

Δεν παει ετσι.

Απο την αρχη της πανδημιας υπολογιζεται οτι τα αδηλα κρουσματα ειναι ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ των δηλωμενων ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

Καταλαβαινετε οτι ειναι θεμα χρονου να κολλησουμε ολοι πλεον.

Καμία σχέση η αρχή της πανδημίας με τα σποραδικά τεστ με σήμερα. Πριν κανενα 2μηνο που αρχισαν τα μαζικα τεστ, έλεγαν ότι τα πραγματικά εκτιμώνται σε περιπου 2πλασια. Τωρα εχουμε και τη συγκυρία της δωρεαν χορηγησης σελφ για το σύνολο του πληθυσμού.
Δεν θα ηταν και δυνατό τα σημερινά πραγματικά κρούσματα να ηταν 280.000. Θα σημαινε τεράστιο R και θα ηταν ζητημα ούτε μήνα να κολλούσε το σύνολο του πληθυσμού.

Καμία σχέση η αρχή της πανδημίας με τα σποραδικά τεστ με σήμερα. Πριν κανενα 2μηνο που αρχισαν τα μαζικα τεστ, έλεγαν ότι τα πραγματικά εκτιμώνται σε περιπου 2πλασια. Τωρα εχουμε και τη συγκυρία της δωρεαν χορηγησης σελφ για το σύνολο του πληθυσμού.
Δεν θα ηταν και δυνατό τα σημερινά πραγματικά κρούσματα να ηταν 280.000. Θα σημαινε τεράστιο R και θα ηταν ζητημα ούτε μήνα να κολλούσε το σύνολο του πληθυσμού.

Πρίν 28 μέρες είχαμε το 1ο κρούσμα ομικρον στην Ελλάδα.
Τώρα το ~50% των 28.000 είναι όμικρον άρα περίπου ~14.000 μόνο για χτές.

Δεδομένου ότι πολλοί έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ήδη, δε βρίσκω το λόγο κάποιος να πληρώσει €60 για PCR αν βρεί μόνος του ότι είναι θετικός. Ούτε rapid θα έκανα. Απλά θα καθόμουν σπίτι τις πρώτες μέρες να περάσει και θα το κοιτούσα παραπάνω μόνο αν χειροτέρευε η κατάσταση μου.

Και αυτό το κάνει πάρα πολύς κόσμος στην επαρχία.

Τι επισημαίνει ο ΕΟΔΥ​

Σε μία ιδιαίτερα δυσανάγνωστη ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ, σημείωνε χθες ότι: "Στις μαζικές ανώνυμες δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν την εβδομάδα αυτή, στην περιοχή της Αττικής το 42,1% (83/197) των θετικών PCR αφορούσαν κρούσματα Όμικρον, με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 28% και 66%, ενώ στην περιφέρεια μόλις το 7,7% (14/181) των θετικών PCR αφορούσαν κρούσματα Όμικρον, με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 3% και 13%. Ως προς τις στοχευμένες δειγματοληψίες που πραγματοποιήθηκαν σε άτομα που είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα μετάλλαξης Omicron, μόλις το 7,6% (89/1178) των θετικών PCR αφορούσαν κρούσματα Omicron, με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 2,7% και 12,5%.Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ποσοστό του στελέχους Όμικρον παρουσιάζει έντονα αυξητική τάση στην επικράτεια".

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι ναι μεν είναι πιθανόν η Παραλλαγή Όμικρον να επικρατεί , αλλά αυτό αφορά το πολύ στα 6 στα 10 νέα κρούσματα. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι η Όμικρον δεν θα φέρει καμιά νοσηλεία, πάνω από 1000 άτομα θα χρειαστούν. Εξ αυτών περί τα 200 θα χρειαστούν διασωλήνωση.

Το ΕΣΥ με το 93% των ΜΕΘ να είναι κατειλημμένες και με 635 ήδη διασωληνωμένους ασθενείς, δεν θα αντέξει.

• Like
Reactions: Larry
Έχετε διαβάσει κανένα αξιόπιστο άρθρο για την απόδοση των self/rapid test σε σχέση με την όμικρον;
Είχα και εγώ συμπτώματα από δευτέρα που μπορεί άνετα να ήταν από άλλο θέμα (πονοκέφαλο και κόπωση που άνετα παίζει να είναι από αυχενικό και πολύ ελαφρύ μπούκωμα) και τα self ήταν αρνητικά. Δεν πήγα για Pcr γιατί με ένα Panadol ήταν όλα σχεδόν τέλεια.

Πάντως αρκετοί γνωστοί μου που έχουν προγραμματίσει την τρίτη δόση στις επόμενες 2 εβδομάδες σκέφτονται σοβαρά να κάνουν Pcr πριν για να μην κάνουν εμβόλιο με παράλληλη σχεδόν ασυμπτωματική μόλυνση από την όμικρον. Μάλλον θα κάνω το ίδιο και εγώ.

• Like
Reactions: Larry
Πρίν 28 μέρες είχαμε το 1ο κρούσμα ομικρον στην Ελλάδα.
Τώρα το ~50% των 28.000 είναι όμικρον άρα περίπου ~14.000 μόνο για χτές.

Δεδομένου ότι πολλοί έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ήδη, δε βρίσκω το λόγο κάποιος να πληρώσει €60 για PCR αν βρεί μόνος του ότι είναι θετικός. Ούτε rapid θα έκανα. Απλά θα καθόμουν σπίτι τις πρώτες μέρες να περάσει και θα το κοιτούσα παραπάνω μόνο αν χειροτέρευε η κατάσταση μου.

Και αυτό το κάνει πάρα πολύς κόσμος στην επαρχία.

Αυτό που λες δεν σημαίνει ότι αντί για 28.000 τα πραγματικά κρούσματα είναι 280.000, αλλά ότι πρακτικά όλα τα κρούσματα στη χώρα μας είναι της μετάλλαξης Ο, αλλά ο περισσότερος κόσμος περιορίζεται στο self-test ή στο rapid (τα οποία όμως γίνονται σε άνευ προηγουμένου έκταση, και γι' αυτό βρέθηκαν και τόσα κρούσματα) και δεν προχωράει σε PCR.
Δεν γίνεται να έχουμε κοντά 300.000 κρούσματα τη μέρα και μάλιστα σε πορεία εκθετικής αύξησης. Θα ήταν ζήτημα 1-2 εβδομάδων (και αν) να κολλήσει όλη η χώρα.

Status
Not open for further replies.