Ιοί

Status
Not open for further replies.
Εν τω μεταξύ δεν φαίνεται να ανοίγουν ούτε μετά τις 10/2 όπως μου είπαν.
Παίζει να είναι κλειστά στην Κίνα ως το τέλος του μήνα.
Η Shenzhen βρίσκεται υπό πίεση λόγω του ιού και ακόμα όταν ανοίξουν θα χρειαστεί κάποιο διάστημα ώσπου να ομαλοποιηθεί εμπορικά η κατάσταση.

Γιαυτο ειπα οτι οταν λενε οτι ενα εμβολιο υπαρχουν ελπιδες να βγει σε εικοσι μηνες στην καλυτερη περιπτωση, και μετα σου λεει ειναι σαν μια γριπη που θα εχει αποκορυφομα τον Μαρτη Απριλη κατι δεν παει καλα στον υπολογισμο.

Πρωτα απ'ολα καθε γριπη ειναι καθε χρονο ξεκιναει και πεθαινει σε ενα κυκλο σχετικα συντομο. Με μια εξαρση αναλογα με την ταχυτητα που ξαπλωνεται (παντα ξεκινωντας απο την Κινα) καπου Δεκεμβρη η Γεναρη. Τον Μαρτη ηδη την εχουμε ξεχασει.

Αρα με αυτον τον ιο προβλεπουν οχι μονο μεγαλη διαδωση αλλα και διαρκεια στον χρονο. Ετσι δεν ειναι λογικα ; Εαν λενε μια εξαρση Απριλη (λογικο αφου αρχισε τελη Δεκενβρη) αρα θα εκλειψει λογικα δυο τρει μηνες μετα.

Εκτος... εκτος κι αν δεν ειναι κατι σαν γριπη. Και εκτος εαν δεν κανει μια εξαρση, και ενα εμβολιο σε δυο χρονια ;

Καπου δεν υπαρχει μια λογικη συνεχια αναμεσα στις δυο προτασεις [προβλεψη εμβολιου σε 20 μηνες, εξαρση (αρα πτωση) σε δυο μηνες]

Παντως φαινεται οτι ο ιος εχει περιφραχθει και ελεγχεται πολυ αποτελεσματικα μολις 450 θανατοι και 20 000 φορεις. Δηλαδη τιποτα.

Γιαυτο ειπα οτι οταν λενε οτι ενα εμβολιο υπαρχουν ελπιδες να βγει σε εικοσι μηνες στην καλυτερη περιπτωση, και μετα σου λεει ειναι σαν μια γριπη που θα εχει αποκορυφομα τον Μαρτη Απριλη κατι δεν παει καλα στον υπολογισμο.

Πρωτα απ'ολα καθε γριπη ειναι καθε χρονο ξεκιναει και πεθαινει σε ενα κυκλο σχετικα συντομο. Με μια εξαρση αναλογα με την ταχυτητα που ξαπλωνεται (παντα ξεκινωντας απο την Κινα) καπου Δεκεμβρη η Γεναρη. Τον Μαρτη ηδη την εχουμε ξεχασει.

Αρα με αυτον τον ιο προβλεπουν οχι μονο μεγαλη διαδωση αλλα και διαρκεια στον χρονο. Ετσι δεν ειναι λογικα ; Εαν λενε μια εξαρση Απριλη (λογικο αφου αρχισε τελη Δεκενβρη) αρα θα εκλειψει λογικα δυο τρει μηνες μετα.

Εκτος... εκτος κι αν δεν ειναι κατι σαν γριπη. Και εκτος εαν δεν κανει μια εξαρση, και ενα εμβολιο σε δυο χρονια ;

Καπου δεν υπαρχει μια λογικη συνεχια αναμεσα στις δυο προτασεις [προβλεψη εμβολιου σε 20 μηνες, εξαρση (αρα πτωση) σε δυο μηνες]

Παντως φαινεται οτι ο ιος εχει περιφραχθει και ελεγχεται πολυ αποτελεσματικα μολις 450 θανατοι και 20 000 φορεις. Δηλαδη τιποτα.

Ο,τι ακολουθει ΤΟΝΙΖΩ οτι δεν περιεχει αιχμες προς τα εσενα ή οποιαδηποτε διαθεση να σε προσβαλλω.
Κανεις μια λογικη σκεψη και καταληγεις σε συμπερασματα, χωρις ομως να εχεις τις απαραιτητες γνωσεις γυρω απο το αντικειμενο.

Η εποχικη γριππη ειναι ενα συνολο δυο (χοντρικα) ομαδων ιων, τα οποια συνεχως μεταλλασσονται και εχουν παρα πολλες υποομαδες. Εδω αρθρο αν εχεις ορεξη να διαβασεις για την επιλογη των ιων που μπαινουν στο εποχικο αντιγριπικο εμβολιο. Καθε χρονια το εμβολιο ειναι διαφορετικο και ποτε δεν βγαινει την ιδια ημερομηνια, ακριβως λογω της διαδικασιας παραγωγης του.

Μετα την πανδημια της γριπης των χοιρων το 2009, ο Η1Ν1 μπηκε και αυτος στο αντιγριπικο εμβολιο, διοτι μπορει η πανδημια να περασε αλλα συνεχισε ο ιος να κανει τον κυκλο του και μπηκε στο "τσουβαλι" που λεμε "γριπη". Κατι τετοιο θα γινει και με τον 2019ncov. Οποτε ναι, θα "αργησει" το εμβολιο (1 χρονος για να δημιουργηθει ενα νεο φαρμακο δεν ειναι ΤΙΠΟΤΑ σε σχεση με αυτον που συνηθως απαιτειται, κυριως λογω κλινικων δοκιμασιων), αλλα ελπιζουμε ολοι να ειναι ετοιμο ωστε να ενσωματωθει στο αντιγριπικο του '20 ή του '21.

Επισης, αναφερεις οτι "Εαν λενε μια εξαρση Απριλη (λογικο αφου αρχισε τελη Δεκενβρη) αρα θα εκλειψει λογικα δυο τρεις μηνες μετα". Εδω η ετησια εκθεση του ΕΟΔΥ για την εποχικη γριπη της περιοδου 2018-2019 στην Ελλαδα (η σαιζον 2019-2020 βρισκεται εν εξελιξει οποτε δεν υπαρχουν ολοκληρωμενα δεδομενα). Θα σου επιστησω την προσοχη σε δυο γραφηματα, στις σελιδες (του pdf οχι οπως αναγραφονται στο εντυπο) 17 και 21. Η 21 αναφερει τους θανατους (154 καθολη την περιοδο) και η 17 τα επιβεβαιωμενα δειγματα με φαρυγγικο swab. Θα δεις οτι θανατους ειχαμε απο την 2η εβδομαδα του ετους και φθασαμε εως και την 20η!!!! Δηλαδη ειχαμε θανατους (ΕΔΩ, ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΚΡΙΝΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ "ΜΥΣΤΗΡΙΟ" ΙΟ) εως και τον ΜΑΪΟ.

Σωπα βρε γιατι να προσβληθω. Ισα ισα κανοντας υποθεσεις βρισκεις απαντησεις και μαθαινεις -bye-
Κατατοπιστκοτατο ποστ.

Διαψευδεται οτι πεθανε και λενε οτι ειναι στην εντατικη.

Στο μεταξυ ανησυχουμε για τον κορωνοιο αλλα η κανονικη γριπη μας θεριζει...

«Θερίζει» η γρίπη - 17 νεκροί μέσα σε μία εβδομάδα

Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα - Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 38

Re: Απάντηση: Ιοί

Yπαρχουν ανθρωποι που ΔΕΝ κανουν εμβολιο.
Ουτε στους ιδιους ... ΟΥΤΕ ... στα βλασταρια τους.

Οποτε .... τι συζηταμε εδω μεσα ?

Καιρός είναι λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι να αρχίσουν να αντιμετωπίζονται ως δημόσιος κίνδυνος. Σόρρυ αλλά μερικά πράγματα είναι υπεράνω "προσωπικών ελευθεριών". Όπως πχ το να περνάς με κόκκινο, και οτιδήποτε άλλο φέρνει σε κίνδυνο κάποιον που δε μοιράζεται τα σκατά που έχεις στο κεφάλι σου (το πρώτο ενικό δεν πάει σε σένα, είναι γενική προσφώνηση!)

Παντως η αποτελεσματικοτητα του συγκεκριμενου εμβολιου ειναι ανεκδοτο... Φετος την πατησα εγω, περσι και οι δυο γονεις μου. Ολοι εμβολισμενοι. Εγω το προλαβα νωρις (το 1ο 24ωρο) οποτε παιρνει μονο 1 εβδομαδα να συνελθω (ακομα δεν εχω φωνη) ενω οι γονεις μου παραλιγο να πεθανουν και οι 2 περσι. Δεν ξερω ποσο διαφορετικα θα ηταν τα πραγματα αν δεν το ειχαμε κανει, παντως 'εμβολιο' με την πληρη εννοια του ορου δεν το λες.

Για αλλες αρρωστιες ομως, που η αποτελεσματικοτητα ειναι 90%+, εναι αντικοινωνικη συμπεριφορα να μην τα κανει καποιος.

Παντως η αποτελεσματικοτητα του συγκεκριμενου εμβολιου ειναι ανεκδοτο... Φετος την πατησα εγω, περσι και οι δυο γονεις μου. Ολοι εμβολισμενοι. Εγω το προλαβα νωρις (το 1ο 24ωρο) οποτε παιρνει μονο 1 εβδομαδα να συνελθω (ακομα δεν εχω φωνη) ενω οι γονεις μου παραλιγο να πεθανουν και οι 2 περσι. Δεν ξερω ποσο διαφορετικα θα ηταν τα πραγματα αν δεν το ειχαμε κανει, παντως 'εμβολιο' με την πληρη εννοια του ορου δεν το λες.

Για αλλες αρρωστιες ομως, που η αποτελεσματικοτητα ειναι 90%+, εναι αντικοινωνικη συμπεριφορα να μην τα κανει καποιος.
Ερώτηση, τι εννοείς "το πρόλαβα νωρίς";

Ξεκινησε το χαλι το βραδυ της Πεμπτης και πηγα σε emergency room στις 0830 της Παρασκευης. Πρωτη δοση tamiflu στις 12 το μεσημερι (περιπου 12 ωρες μετα τον πυρετο)

Ξεκινησε το χαλι το βραδυ της Πεμπτης και πηγα σε emergency room στις 0830 της Παρασκευης. Πρωτη δοση tamiflu στις 12 το μεσημερι (περιπου 12 ωρες μετα τον πυρετο)

Θα στο χαλασω λιγο, αλλα δες εδω για τα tamiflu/relenza. Το καλο στην περιπτωση σου ειναι οτι το ελαβες οποτε ακριβως επρεπε (εντος του πρωτου 24ωρου), απο την αλλη ομως η cochrane metanalysis θα δεις οτι βρισκει ελαχιστα (και σαφως λιγοτερα απο το αντιγριπικο εμβολιο) benefits σε σχεση με placebo. Η αληθεια ομως ειναι οτι δεν υπαρχει και τιποτα αλλο στην φαρετρα μας.

Ευχαριστω. Μου ειπαν πως τα συμπτώματα δεν θα υποχωρησουν μεχρι να κανει τον κυκλο του, αλλα τουλαχιστον γλιτωσα την πνευμονια. Το σκευασμα λεγεται Oseltamivir Phosphate 75mg. 10 καψουλες, οποτε 5 μερες θεραπεια. Ειλικρινα δε θυμαμαι να εχω ξαναπαθει κατι αντιστοιχο ως ενηλικας. Ο βηχας υπαρχει ακομα παντως

Αν θυμαμαι καλα εισαι γιατρος?

Η oseltamivir κυκλοφορει με το brand name Tamiflu (παραδοξως κυκλοφορει με το ιδιο ονομα παγκοσμια εχω την εντυπωση) και ναι, η δοση ενηλικων ειναι 75mg x 2 x 5. To relenza περιεχει διαφορετικη δραστικη ουσια, αλλα εχει την ιδια δραση και αντιστοιχη αποτελεσματικοτητα. Στην ελλαδα το relenza ειναι σχεδον παντελως αγνωστο.
Οχι δεν ειμαι ιατρος.

Πιθανώς να γράφω μαλακίες, οπότε διορθώστε με, αλλά το εμβόλιο είναι αναμενόμενο να μην έχει υψηλή επιτυχία λόγω συνεχών μεταλλάξεων. Ωστόσο, ενεργοποιεί τον δικό σου οργανισμό για να αντιμετωπίσει τον μεταλλαγμένο ιό (που είναι συγγενής κατά κανόνα με αυτούς που πολεμά το εμβόλιο). Οπότε γι'αυτό χρειάζεται να το κάνεις, παρόλο που δεν περιμένεις εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πάντως, επειδή ταξίδευα προχθές, είπα να πάρω έτσι προληπτικά μια μάσκα για την περίπτωση που πετύχω διπλανό στο αεροπλάνο που να βήχει ανεξέλεγκτα (το'χω πάθει ουκ ολίγες φορές). Όχι ότι θα μ'εσωζε, αλλά εντάξει, ίσως να μείωνα λίγο τις πιθανότητες. Ε, σε μια πόλη 1 εκατομμυρίου κατοίκων, με εκατοντάδες φαρμακεία, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ μάσκα πουθενά, είναι όλες sold out. Ψάχναμε δύο άτομα (ξεχωριστά) επί ένα ολόκληρο απόγευμα, προσωπικά δοκίμασα τουλάχιστον 15. Η χαρά των νοσοκομείων.

Τελικά μπήκα χωρίς, και όντως γύρω μου έβηχε το μισό σύμπαν, θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη. :bigcry:

Πιθανώς να γράφω μαλακίες, οπότε διορθώστε με, αλλά το εμβόλιο είναι αναμενόμενο να μην έχει υψηλή επιτυχία λόγω συνεχών μεταλλάξεων. Ωστόσο, ενεργοποιεί τον δικό σου οργανισμό για να αντιμετωπίσει τον μεταλλαγμένο ιό (που είναι συγγενής κατά κανόνα με αυτούς που πολεμά το εμβόλιο). Οπότε γι'αυτό χρειάζεται να το κάνεις, παρόλο που δεν περιμένεις εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μαλακιες δεν λες, αλλα δεν ειναι και ακριβως ετσι. Η wikipedia ως ειθισται τα γραφει αρκετα καλα. Το cdc εχει ακομα πιο πληρεις πληροφοριες. Αλλα για να σας κανω μια σουμα, επειδη γινεται μια educated guess (οπως σας ειχα δωσει με λινκ σε προηγουμενο ποστ) σχετικα με τους ιους που περιμενουν να εξαπλωθουν την επομενη "σαιζον", υπαρχει πιθανοτητα καποιος να προσβληθει απο ιο ο οποιος δεν καλυπτεται απο το εμβολιο. Επισης, οταν λεμε λαικιστι ή ακομα και μεσα σε κλινικο περιβαλλον, "επαθα ιωση" δεν ειναι παντα influenza, μπορει να ειναι κατι αλλο με παρομοια κλινικη εικονα. Εκει προφανως, το αντιγριπικο εμβολιο δεν καλυπτει τον ασθενη.

Κατι τετοιες πλανητικες "ξεπετες"
με παραγγελιες εκατονταδων εκατομμυριων μασκων και γαντιων και αναλωσιμων για νοσοκομεια και ευπαθεις ομαδες
μεσα σε εναν μηνα ..... να δεις πως λεγονται, να δεις πως λεγονται :hmmmm2:...

Α ΝΑΙ .... :idea:

oikonomies-klimakas-economies-scale-euretirio.jpg

η αλλιως .... Billionaires OVERNIGHT .... :icon15:

Παντως εγω εχω δυο φιλες που ενω καναν αντιγριπππικο εμβολιο κολησαν γριπη και οι δυο. (αυτο προπερσυ και για τις δυο περιπτωσεις).

Νομιζω και η αδελφη μου που κανει καθε χρονο εμβολιο, σε καποια φαση κολησε, δε θυμαμαι ακριβως, αλλα αφου το θυμηθηκα αμυδρως θα ρωτησω.
Μπορει και να κανω λαθος και να μην ηταν γριπη...

αλλα να ηταν οταν πηγε Σουηδια...
gripen+ng.jpg

Status
Not open for further replies.