Ιοί

Status
Not open for further replies.
Πολυ καλα τα λεει ο δοκτορας πιστευω.
Αυτο που λεει στην αρχη οτι ακομα και πολλοι γιατροι υποτιμουν την κατασταση ( "παρεξηγησεις μεταξυ ιατρων" το ονομαζει ) απο αυτα που παρακολουθω εχω παρατηρησει το εξης.
Ολοι οι γιατοι γιατροι ειναι. Αλλα υπρχουν δυο αντιμετωπισεις. Αυτοι που ειναι μακρυα απο την κατασταση (και αγαπημενα), που ειναι ισως και καπως χαλαροι (δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα τωρα που μιλαμε που να κανουν συγκρισεις με γριπη) και οι αλλοι που εχουν βρεθει κοντα στο γεγονος η του οτι συμβαινει γυρω βαση αυτων. Γιαυτο οσες φορες εχω δει συζητησεις με ειδικους-ερευνητες, δεν λενε ουτε μια λεξη παραπανω απ'οτι πρεπει, στην κοινη ερωτηση εισαστε αιδιοδοξοι η απαισιοδοξοι δεν απαντουν ποτε παρα πλαγια του στυλ "εξαρταται τι εννοουμε αισιοδοξοι" οπως η αισιοδοξια του παραπανω γιατρου.

Το γιατι δεν γινονται ελεγχοι, πλεον στα αεροδρομια (γινονται σαν ενα πρωτο φιλτρο αυτο της θερμοκρασιας αλλα δεν ειναι τοσο απολυτο οπως ειπαμε ειναι παντως ενα φιλτρο) ;
Αυτο μου θυμιζει μια αλλη συνηθεια αυτη του "λεφτοδεντου"... "δωσε μπαρμπα αβερτα"
Ε λοιπον σας πλροφορω οτι πουτε λεφτοδεντρο υπαρχει ουτε ιατροδεντρο ουτε νοσηλοδεντρο....
Μετρημενα κουκια ειναι ολα και πεπερεσμενα συνολα. Με τοσες καθημερινες φουρνιες απο παντου δεν...Εκτος αν κλεισουν συνορα. Οποτε πλεον η προβλεψη βαρυνει κυριως το κοινο. Και την συμπεριφορα του. Ειναι αυτο στο οποιο αντιστοιχει η λεξη "ψυχραιμια". Οχι στο ποσο "λεβεντης" εισαι αλλα με ποια σοβαροτητα θα συμμετεχεις σε μια κρισημη κατασταση.

Για τον ιο οι ειδικοι δεν κανουν τους ξερολες, και λενε ξερουμε αυτο και εκεινο, δεν ξερουμε πολλα και ανακαλυπτουμε συνεχεια...

Τωρα σκεφτομαι μια προηγουμενη ερωτηση, μια πτερυγα νοσοκομειου κλεινει επειδη υπαρχει υποψια ενος κρουσματος του προσωπικου ;
Ναι. Κλεινει μεχρι να εξεταστουν ολα τα ατομα του προσωπικου της πτερυγας. Αλλιως θα γινοταν οπως στο νοσοκιμειο στην Λομβαρδια...

Και ισως πρεπει να βγαλουμε απο το μυαλο μας οτι η κρισιμοτητα της καταστασης ειναι μονο οι νεκροι και ποσοι.
Οταν σημερα με ουσαστικα μηδενικη μολυνση βλεπεις το συνολο της ιατρικης και νοσηλευτικης "οικογενειας" να λεει "ειμαστε στο οριο των αντοχων μας" "το συστημα θα εκραγει"

Ξαναπήγα σουπερμαρκετ πιο πολύ από περιέργεια. Ησυχία τάξη και ασφάλεια επικρατούσε. Μπράβο.

Εμένα με απασχολεί το άλλο. Άσχετο με μετανάστες κτλ, τόσος κόσμος πάει και έρχεται Τουρκία και δεν μπορεί εκεί να μην συμβαίνει τίποτα. Αν υπάρχει ανησυχία για την Ιταλία, ίσως θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη για την Τουρκία που ούτε την αναφέρει κανείς.

Ξαναπήγα σουπερμαρκετ πιο πολύ από περιέργεια. Ησυχία τάξη και ασφάλεια επικρατούσε. Μπράβο.

Εμένα με απασχολεί το άλλο. Άσχετο με μετανάστες κτλ, τόσος κόσμος πάει και έρχεται Τουρκία και δεν μπορεί εκεί να μην συμβαίνει τίποτα. Αν υπάρχει ανησυχία για την Ιταλία, ίσως θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη για την Τουρκία που ούτε την αναφέρει κανείς.

Eχουμε δει τοσες ταινιες και σειρες με ζομπι...εχουμε συνηθησει, δε μας αγγιζει τιποτα πια :flipout:

Eδώ ο παγκόσμιος χάρτης του ιού:
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
Και ας βγάλουμε μερικά συμπεράσματα (μέχρι τώρα..)
1. Από τις αντιδράσεις των κρατών προκύπτει το συμπέρασμα ότι πρόκειται
για έναν επικίνδυνο ιό, που προκαλεί φοβία λόγω της μεταδοτικότητας του,
και των άγνωστων επιπτώσεων από πιθανές μεταλλάξεις.
2. Οι χώρες που υποτίμισαν τον κορονοιό πάθανε στραπάτσο (Ιταλική ρίζα..).
3. Σε χώρες που τσ συστήματα τους υπολειτουργούν, δεν εμφανίζεται κανένα ή λίγα
κρούσματα οπότε πιθανόν να αλλάξουν τα δεδομένα αν αποκτήσουμε πραγματική εικόνα.
Και τα στατιστικά περί χαμηλής θνησιμότητας για τα νέα άτομα εύκολα υποψιαζόμαστε
ότι κάνουν τους κρατικούς τους λειτουργούς να αδιαφορούν, ή και να κρύβουν
αριθμούς φορέων και νοσούντων.
4. Το μεταναστευτικό από αυτές τις χώρες που αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους,
εύκολα συμπεραίνουμε ότι θα προκαλέσει ραγδαία εξάπλωση του ιού.
5. Εμείς είμαστε ευάλωτοι στο προηγούμενο ενδεχόμενο.
6. Η Κίνα από ότι δείχνουν τα γεγονότα με τα σκληρά μέτρα που πήρε,
έχει σταθεροποιήσει την εξάπλωση και πάει για ύφεση.
Ενήγησε σαν υπεύθυνη υπερδύναμη, και αυτό μας δείχνει την αποφασιστικότητά του κράτους τους.
7. Εμείς μέχρι τώρα είμαστε τυχεροί στην ιχνηλάτιση 1-2 φορέων, αλλά σαν λαός
δείχνουμε ανασφάλεια απέναντι στο κράτος με το στοκάρισμα τροφίμων.
8. Τα συστήματα ελένχου τιμών (αν κρίνουμε από τις μάσκες) δεν εμπόδισαν
την κερδοσκοπική αύξηση τιμών οπότε η αύξηση τιμών ακόμα και σε είδη διατροφής,
δεν ξέρω αν μπορεί να ελεγxθεί αν χειροτερέψουν τα πράγματα,
οπότε το στοκάρισμα τροφίμων με φειδώ...

Eικαζω (το συζηταμε οσο θελετε)
το πρωτο πραγμα που κανει μια χωρα (ως συντετεγαμενη πολιτεια) σε περιπτωση πανδημιας
ειναι .... ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ... σε φορεις και νοσουντες.

1) Διοτι ειναι πολυ νωρις και τα δεδομενα αλλαζουν ραγδαια
2) Διοτι ο κοσμος, πολυ απλα, θα συμπεριφερθει ως ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟ γιδι, αναλογως της κουλτουρας του
(υπαρχουν μερικες εξαιρεσεις σε λαους που επεδειξαν αυτοκυριαρχια σε πολυ σοβαροτερες καταστασεις
αλλα .... εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν εναν ΚΑΝΟΝΑ ... δεν εισαγεται ενδοφλεβιως η ψυχραιμια !!!)
3) Διοτι θα φανει η κρατικη ανεπαρκεια σε πλειστους τομεις (και δεν ειμαστε για τετοια)
4) Διοτι ενας ιος δεν χαμπαριαζει απο συνορα, τα συνορα ειναι των ανθρωπων ... και μονο !

Εμένα με γυροφέρνει ο θάνατος τις τελευταίες μέρες, πριν 4 μέρες με σούταρε ένας ΤOYATAS παραβιάζοντας ΣΤΟΠ (είναι ειδική κατηγορία από μόνη τους όσοι έχουν TOYOTA) με την μηχανή. Δεν έβγαλα μια φωτογραφία να δείτε το κράνος μου (ΑGV), τι σπάσιμο είχε στο σαγόνι από το κράσπεδο που χτύπησα. Το έφερα στο σπίτι το έδειξα στους μικρούς προς γνώσιν και συμόρφωσιν και πήγε στον σκουπιδοκάδο αν και του έπρεπε να το βάλω σε προθήκη αφού μου έσωσε την ζωή. Ως εκ θαύματος δεν έπαθα τίποτα απολύτως παρά ένα μικρό μελάνιασμα στον αγκώνα. Οπότε η συμβουλή μου είναι πάντα κράνος. Χτες έγινε όμως και άλλο περίεργο ένας 45άρης σωριάστηκε μπροστά μου και μέσα σε ένα λεπτό έγινε μπλε από καρδιακό μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο τον χάσαμε, είμασταν 5 άσχετοι με ανάνηψη και τώρα έχω και τύψεις που ούτε μια φορά δεν αξιώθηκα να μάθω από αυτά.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον ιό; Εκτός από τον ιό υπάρχουν δεκάδες άλλα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε. Σε δευτερόλεπτα γίνεσαι αστρική ύλη χωρίς να το καταλάβεις.

Re: Απάντηση: Ιοί

Eικαζω (το συζηταμε οσο θελετε)
το πρωτο πραγμα που κανει μια χωρα (ως συντετεγαμενη πολιτεια) σε περιπτωση πανδημιας
ειναι .... ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ... σε φορεις και νοσουντες.

..........

...Και πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι αυτό που η χώρα γνωρίζει (...στην πραγματικότητα νομίζει) ;

Iδεα δεν εχω !

Μπορει να ειναι απο δεκα περιστατικα παραπανω ... μεχρι δεκαδες χιλιαδες περιστατικα παραπανω.
Οπου περιστατικο φρονω οτι ειναι η ηπια συμπτωματολογια (λιγα δεκατα, λιγος βηχας και λιγη ατονια).
Ηδη πηρε την Τατιανα η τεταρτη (επιβεβαιωμενη) νοσησας και ειπε ο πυρετος δεν κρατησε ουτε καν μια μερα,
ενω ο βηχας (σε ηπια μορφη) ειναι το μονο που παρεμεινε αλλα εχει φαρυγγιτιδα (λογω τσιγαρου)
και παντα κανει κατι βδομαδες να της φυγει εντελως.

Τωρα ... αν ειναι αληθεια ολα αυτα, η εβαλε η Στεφανιδου καποια μιλημενη να παρει τηλεφωνο στην εκπομπη της
..... ας περιμενουμε λιγο παραπανω. Μπορει να απατηθηκα πλανη οικτρα. Παντως, του ελληνα (και ελληνιδας) ο τραχηλος
δεν χαμπαριαζει τιποτα απο εγκρατεια και λακωνικοτητα. Οποτε ΝΑΙ, εικαζω οτι ειναι η τεταρτη μεσα απο το νοσοκομειο.
Γνωριζετε εσεις καποια ελληνιδα που θα την επαιρναν τηλεφωνο απο κουσκουσαδικη εκπομπη ευρυτατης ακροαματικοτητας
και θα λεγε ΟΧΙ ? .... :ears:

Δεν θα περιμένουμε και πολύ, εικάζω, απ' το να προκύψει κάποιο "εμβόλιο" κατά του "κορονιού"... Να δούμε ποιοί θα "κονομήσουν".

To πηγες μακρια.

Το εμβολιο μπορει να κανει ακομα και 18 μηνες να ειναι ετοιμο.
Σε 18 μηνες .... αν ενσκυψει φονικοτερη ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ του αρχικου ιου ... ΤΟΤΕ ... θα τρεχουμε και δεν θα προλαβαινουμε.
Περισσοτερο αισιοδοξος ειμαι το οτι εχουμε ανοιξιατικους και θερινους μηνες μπροστα μας. ΕΞΙ, για την ακριβεια.

Παντως, εγω σταματησα να το ταραζω στα πορτοκαλακια ... και το ταραζω στα ροδια !
Δεν με πειλαζουν πλυ στο στομαχακι :rolleyes:

Eγω ΟΧΙ.

Πριν 3 χρονια, δεν νομιζω να μετραει σημερα, ετσι δεν ειναι ?

Άρα προς τι η αγωνία για τον *corona?

Στο επόμενο αντιγριπικό θα είναι. :D

Ναι αλλα ....
ΕΣΥ δεν ειπες οτι το εμβολιο το κανουμε ΟΧΙ αποκλειστικα για μας, αλλα ... ΚΑΙ για τους διπλα μας ?
Αρα ... δεν ειμαι και πολυ συνεπης, την εχω λερωμενη την φωλια μου :rolleyes:

Εμένα με γυροφέρνει ο θάνατος τις τελευταίες μέρες, πριν 4 μέρες με σούταρε ένας ΤOYATAS παραβιάζοντας ΣΤΟΠ (είναι ειδική κατηγορία από μόνη τους όσοι έχουν TOYOTA) με την μηχανή.

Χαίρομαι που είσαι σώος αλλά ως αναβάτης θα πρέπει να έχεις ως αξίωμα ότι ''για τις μηχανές δεν υπάρχει Stop''. Ελέγχουμε παντού και πάντα, είτε έχουμε προτεραιότητα είτε όχι.

Ναι αλλα ....
ΕΣΥ δεν ειπες οτι το εμβολιο το κανουμε ΟΧΙ αποκλειστικα για μας, αλλα ... ΚΑΙ για τους διπλα μας ?
Αρα ... δεν ειμαι και πολυ συνεπης, την εχω λερωμενη την φωλια μου :rolleyes:

Πεςριμένεις να το κάνουν άλλοι για εσένα λοιπόν.

Άρα προς τι η αγωνία για τον *corona?

Στο επόμενο αντιγριπικό θα είναι. :D

Να και κατι που δεν ξερω.

Αυτο που εγινε φετος ( και το εκανα για πρωτη μου φορα γιατι ειχα βαρεθει να με κολλανε καθε χρονο τα παιδια μου ιωσεις και να σερνομαι) τι εμπεριεχει ?

Δρα δηλαδη εναντι ποιων γριπων ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Πεςριμένεις να το κάνουν άλλοι για εσένα λοιπόν.

Μπα, τιποτα με τοση προνοηση.
Καποια στιγμη (δεν ξερω απο ποιον) μου καρφωθηκε η ιδεα οτι τα συχνα εμβολια (ετησια)
αδυνατιζουν την εγγενη παραγωγη αντισωματων. Το ανοσοποιητικο, τροπον τινα, τεμπελιαζει.
Οποτε υιοθετησα μια δικη μου στατιστικη "εμβολιο καθε πεντε χρονια".
Οχι μετα απο ωριμη σκεψη, ουτε μετα απο εγκυρη πληροφορηση.

Ετσι ... αυθαιρετα !

Status
Not open for further replies.