Ιοί

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Μπα, τιποτα με τοση προνοηση.
Καποια στιγμη (δεν ξερω απο ποιον) μου καρφωθηκε η ιδεα οτι τα συχνα εμβολια (ετησια)
αδυνατιζουν την εγγενη παραγωγη αντισωματων. Οποτε υιοθετησα μια δικη μου στατιστικη
"εμβολιο καθε πεντε χρονια". Οχι μετα απο ωριμη σκεψη, ουτε μετα απο εγκυρη πληροφορηση.

Ετσι ... αυθαιρετα !

Makes sense! NOT.

Άντε βρε! και flat earther!

:p

Μπορει :rolleyes: ....
(αφου δεν ταξιδεψα εκτος Ελλαδας :flute: .... που να ξερω :flute:)

Παντως, το πατρινο καρναβαλι, απ'οσο μεταδιδουν οι ειδησεις, ΔΕΝ εφαγε πληγμα (απο την συσταση του Υπουργειου Υγειας).
Το γραφω για τον Νικο, κυριως .... Ολοι βγηκαν στους δρομους !
Οποτε γεμισαν και τις καφετεριες και τις ταβερνες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Καποια στιγμη (δεν ξερω απο ποιον) μου καρφωθηκε η ιδεα οτι τα συχνα εμβολια .....

Αυτο ειναι θεμα της ηλικιας να ξερεις και της ξεροκεφαλιας. Καποια στιγμη νομιζει οτι τα ξερει ολα απλα επειδη ακομα κατα τυχη ζει (οπως ολοι μας) και σου λεει τωρα ηρθε η ωρα να πω και εγω τις σκεψεις μου ως ντεφακτο γεγονοτα.

Πραγματικη σοφια ειναι να αφηνεις να λενε τετοια πραγματα οσοι τα εχουν σπουδασει και ξερουν πολυ περισσοτερα απο εσενα.

Και κυριως να μην τα λες ουτε για πλακα γιατι και ενας να σε παρει στα σοβαρα και να σε αντιγραψει θα του κανεις κακο ισως και θανασιμο.

Αυτη ειναι η πραγματικα σοφια που μπορεις να επιδειξεις .

Και 5ο κρούσμα στην Ελλάδα, φίλη της πρώτης που το έφερε στην Θεσσαλονίκη.. Κατά τα αλλα κάποιοι ακόμη στην Πάτρα επιμένουν να κάνουν αυτό που λέει η γκλαβα τους λες και ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα καρναβάλια τους με τόσα που γίνονται τριγύρω..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντηση: Re: Ιοί

Και 5ο κρούσμα στην Ελλάδα, φίλη της πρώτης που το έφερε στην Θεσσαλονίκη.. Κατά τα αλλα κάποιοι ακόμη στην Πάτρα επιμένουν να κάνουν αυτό που λέει η γκλαβα τους λες και ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα καρναβάλια τους με τόσα που γίνονται τριγύρω..

7... σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα...

https://www.protothema.gr/greece/ar...-epta-ta-epivevaiomena-krousmata-stin-ellada/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιοί

Kανείς, όπως δεν το είπε και για μένα (απο όσο ξέρω). Αλλά μπορείς να προσπαθήσεις...

Μαλλον, το προφορικο μου υφος ... εξαναγκαζει μερικους σε ρολο πατερα.
Τεσπα ... ειμαι εντελως σιγουρος οτι δεν παρασυρω ΚΑΝΕΝΑΝ εδω μεσα.
Απο την στιγμη μαλιστα που γραφω τοσα πολλα για την ημιμαθεια μου
(η ακομα και αγνοια). Δεν θυμαμαι ποστ που να μην εγραψα ΕΙΚΑΖΩ.
Η "οχι μετα απο ωριμη σκεψη" η "ουτε μετα απο εγκυρη πληροφορηση".

Απάντηση: Re: Ιοί

Βρε Ικαρε,
πιστευεις ειλιικρινα οτι ο ιος ... τωρα διαδιδεται στην Ελλαδα ?
Εδω και 5 μερες ? Δηλαδη, οσοι πανε στο καρναβαλι ... δεν ειναι ΗΔΗ φορεις ?
Ο χρονος επωασης ειναι 2 με 11 μερες. Do the math !

Να και κατι που δεν ξερω.

Αυτο που εγινε φετος ( και το εκανα για πρωτη μου φορα γιατι ειχα βαρεθει να με κολλανε καθε χρονο τα παιδια μου ιωσεις και να σερνομαι) τι εμπεριεχει ?

Δρα δηλαδη εναντι ποιων γριπων ?

Η1Ν1 Ναθ σίγουρα.Θερίζει ακόμα στις ΜΕΘ.

Και εγώ με την αδελφή μου εμβολιαστήκαμε και ξενοιάσαμε.

Το έχει κάνει και η γυναίκα μου μιας και νοσηλευτικό προσωπικό όπως και οι γονείς μου.. Εγώ είμαι κάπως διστακτικός μιας και έχω κάτι αλλεργίες αδιευκρίνιστες.. Όπως και να έχει ο νέος ιός δεν καταλαβαίνει από το εμβόλιο και από ότι λέγεται ακόμη και σε αυτούς που αναρρώνουν προσβάλλει αρκετά βάναυσα το αναπνευστικό σύστημα τους

Να και κατι που δεν ξερω.

Αυτο που εγινε φετος ( και το εκανα για πρωτη μου φορα γιατι ειχα βαρεθει να με κολλανε καθε χρονο τα παιδια μου ιωσεις και να σερνομαι) τι εμπεριεχει ?

Δρα δηλαδη εναντι ποιων γριπων ?

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το τριδύναμο αδρανοποιημένο εμβόλιο της εποχικής γρίπης περιέχει τα εξής στελέχη:

- A/California/7/2009 (H1N1)pdm09
- A/Texas/50/2012 (H3N2)
- B/Massachusetts/2/2012

http://www.odigostoupoliti.eu/epochiki-gripi-2019-2020-pote-einai-kalyteri-periodos-gia-to-emvolio/

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το τριδύναμο αδρανοποιημένο εμβόλιο της εποχικής γρίπης περιέχει τα εξής στελέχη:

β€’ A/California/7/2009 (H1N1)pdm09
β€’ A/Texas/50/2012 (H3N2)
β€’ B/Massachusetts/2/2012

http://www.odigostoupoliti.eu/epochiki-gripi-2019-2020-pote-einai-kalyteri-periodos-gia-to-emvolio/

Ναι αλλά μεταλλάσεται εξ ού και κάθε χρόνο είναι διαφορετικό εμβόλιο.

Και πάλι μπορεί να νοσήσεις απλά θα την βγάλεις με πιό ελαφρά συμπτώματα.

Αυτα ακριβως γραφει και μεσα στο λινκ.

Και κατι σχετικα με conspiracy theorists ....

(λετε να ειναι τοσο αφελης και ανενημερωτος αν οντως τα εμβολια μας κανουν "προβατα" ?)
https://kpbs.media.clients.ellingto...-4c335695e04903192e56aaec466e1b3e7194d94c.jpg
(και μην ξεχασω, η δεσποινις διπλα του .... ειναι ΟΛΑ τα αντισωματα :love::love::love:)

https://www.kpbs.org/news/2020/feb/24/h1n1-was-the-last-pandemic-heres-why-covid-19/

Το εμβόλιο της γρίπης που κυκλοφορεί είναι τετραπλό (ευτυχώς το τριπλό μας τελείωσε) έναντι των ιών

A/California/7/2009, NYMC X-179A (H1N1)
A/Texas/50/2012, NYMC X223A (H3N2)
B/Massachusetts/2/2012 (Yamagata lineage)
B/Brisbane/60/2008 (Victoria lineage)

Δηλαδή 2 τύπου Α και 2 τύπου Β (υπάρχει και γρίπη τύπου C.)

Ο τύπος Α προκαλεί τις πιο σοβαρές λοιμώξεις και ο C τις πιο ελαφρές

Τώρα το αντιγριπικό εμβόλιο δεν είναι για όλους (όπως πχ το αντιτετανικό) αλλά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου που πρέπει να το επαναλαμβάνουν ετησίως λόγω των μεταλλάξεων του ιού και φυσικά ΔΕΝ εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/01/3.1_3ptyxo_griph-2017.pdf

...και το έκανα για πρώτη μου φορά γιατί ειχα βαρεθεί να με κολλάνε κάθε χρόνο τα παιδιά μου ιώσεις και να σέρνομαι...

Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει γιατί το κοινό κρυολόγημα που αναφέρεις μπορεί να προκληθεί και από άλλους ιούς όπως ρινοιοί (κυρίως) αδενοιοί και κορωνοιοί που το αντιγριπικό δεν καλύπτει. (Ο ιός της γρίπης ευθύνεται μόνο για το 5-15%)

Εγώ έχω μερικές απορίες...
Γιατί θεωρείται ότι αυτός ο ιός μεταδίδεται εύκολα όταν σε μια πόλη 11 εκατομμυρίων που αρχικά δεν ήξερε την ύπαρξη του, προβλήθηκαν μόνο 77.000 άτομα;
Και μιλάμε για ιό που δεν έχει ακόμη εμβόλιο.

Οι αντιεμβολιαστές τρέχουν να αγοράσουν μάσκες;

Φοράνε προφυλακτικά, κράνος, ζώνη;

Σε άλλα νέα, Αθήνα - Θεσσαλονίκη 4 - 3!

Kαι εχουν αποτελεσματα οι Κινεζοι.
Ο ιος δειχνει ( σιγουρα με τα δεδωμενα που ανακοινωνονται) να υποχωρει στην Κινα.

Moνο σε καταπιεστικα καθεστωτα γινονται αυτα. Σε (κατ'ονομα) δημοκρατιες ... ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ !

Εκει, κινεζος σηκωσε drone που σκαναρε την θερμοκρασια σε καθεναν που ανεβοκατεβαινε σκαλα πολυκατοικιας
και .... ουτε προσωπικα δεδομενα, ουτε προστασια ιδιωτικης ζωης, ουτε "χαφιε, θα σου πιω το αιμα", ουτε τιποτα.
Θα πρεπε να γινει ανεκδοτο (γελοιογραφια κανονικη) τι θα γινοταν στην Ευρωπη ... με κατι τετοιο !

Ομως, απο την αλλη, ΔΕΝ ξερω αν το παθημα αυτο (των κινεζων) σταθει ισχυρη αιτια
ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ... και μαλιστα εισαγωμενα !

Θα γινει ? ..... (μιλαμε για Κινα, ακομα γδερνουν σκυλια μεσα στις λαικες και τα τρωνε σπιτια τους)

Status
Not open for further replies.